• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. MoltresMacto 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

MoltresMacto 0

@MoltresMacto 0

36
    İtibar
    22
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

MoltresMacto 0 Takip etme Takip Et

MoltresMacto 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar. Sizinle muayene ve mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
      Öncelikle şunu söylemem gerekiyor: Kasımın başında ABD hükümetinin konsolosluk memurlarına obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklara sahip olan talihlilerin vizelerinin, ABD sağlık sistemine yük olmamaları için reddedilmesi yönünde haberler gezmeye başlamıştı. Bu beni çok endişelendirmişti çünkü kilo fazlam var. Diğer yandan herhangi bir hastalığım yok. Aktif ve yoğun, uzun saatli bir iş hayatım var. Ama yine de sorgusuz şekilde reddedilmekten endişeleniyordum.
      Yaşım 31,
      Boyum 1.81 cm
      Kilom 152 kg (3. sınıf obez grubundayım)

– Sağlık muayenesi: 01.12.2025 – 11:55
      11:55'teki randevu için 4. kata çıktım. Pasaportumu aldılar. Fotoğrafımı çektikten sonra pasaport ve bir evrakla beraber 3. kata gönderdiler. Burada kan aldılar, ciğer filmi çektiler ve asıl muayene için tekrar 4. kata gönderdiler.
      13:30'da muayene odasına davet ettiler. Mehmet Hoca nereye gideceğim, ne iş yapacağım ile ilgili sorular sordu. Hiç aşı kaydım yoktu. 2 aşı yaptı. 13:50'de muayene bitti ve sonraki gün 16:30'da gidip kalan evrakları teslim aldım.
      Toplamda 483 $ tuttu.
      42,49 kur ile kredi kartından 20.500 küsur TL ödedim.

• Vize mülakat tarihi: 03.12.2025
      • Vize mülakat saati: 07:30

Sabah 7’de konsolosluğa geldim. Yan girişteki küçük kapıda çoktan kalabalık bir sıra oluşmuştu. Doğru sıraya girdiğimi umarak kalabalığın arkasına katıldım. Her şeyi arabada bıraktığım için saatten emin değilim ama 7:40 gibi bir görevli belirip mülakat saatine göre sıralanmamızı istedi. 7:30’ları ve öncelikli olanları (bebekli ve yaşlılar vs.) direkt çağırdı. Ana binaya girmeden önce bahçe içinde küçük bir kontrol noktası var. Burada pasaportu istediler, verdim. Teker teker pasaporttan isimleri okuyarak içeri çağırıp pasaportu geri verdiler ve üst araması yapıldı. Oradan ana binaya geçtim.
      İçeri girince bir görevli DV için mi geldiğimi sordu ve içeride benden önce girmiş birkaç kişinin önüne alıp direkt vezneye yönlendirdi. Veznede 330 $ ödedim. Ödeme makbuzu ile beraber pasaportu geri verdi, 2 parçadan oluşan sıra numaramı verdi. Benden önce girenler hâlâ girişte bekliyorlardı. Farklı vizeler için geldiler sanırım.
      Giriş kapısına bakan bankolardan sadece biri açıktı, diğerleri henüz açılmamıştı. Açık olan tek bankoda numaram yandı, mülakat dilini Türkçe seçtim ve evrakları teslim ettim.

İstenen belgeler:
      • Güncel pasaport (makbuz da pasaportun arasında kaldı, memura kaptırdım)
      • 2 adet 5x5 fotoğraf
      • Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
      • Askerlik belgesi
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      • 330 $ (vezneye verdim)
      • Sağlık raporu
      • ABD adres bilgisi
      • Diploma ve fotokopisi
      • Banka mali veriler (ilk sayfasını aldı sadece)

İstenmeyen belgeler:
      • Eski pasaport (isteyip istemediğini sordum, basılı ABD vizesi yoksa kalsın dedi)
      • AIS kaydı (sadece sordu, istemedi)
      • Üniversite transkript
      • Lise diploması
      • 2NL mail çıktısı
      • Banka mali verilerinin diğer sayfaları
      (Benim banka hareketleri restoranımdan dolayı baya kabarık. Sadece ilk sayfasını aldı, gerisini almadı. “Mülakatta isterlerse verirsin, başlık yeterli” dedi.)

Evrak tesliminden sonra veznenin karşısındaki koltuklardan birine oturup bekledim. İranlı bir ailenin vezneye ödeme yapmasını izliyorken veznenin 2 solundaki bankonun ışığı yandı, perdesi açıldı ve benim numaram yandı. Sakallı, genç, renkli gözlü biriydi.
      Evrakları incelerken askerlik belgesine takıldı. Belgede “Muaf” yazıyor (kilodan dolayı). “Muaf” kelimesinin anlamını bilmiyormuş. Mikrofonu kapatıp yanındaki çevirmene danıştı. Sonra bana sordu. Kilodan dolayı almadıklarını açıkladım.

– Miami’de tanıdığınız var mı? (Evet)
      – Neyiniz oluyor? (Aile dostumuz)
      – Neden Miami’ye gideceksiniz?
      (Orada çok iyi Türk restoranları var, rahatça iş bulabilirim ve havası Antalya’ya benziyor. Antalya’da yaşıyorum, restoran işletiyorum.)
      -Vizenizi onayladım.

Çok hızlı oldu. Görevli ABD ile ilgili planlarımı sorasıya kadar mülakatta olduğumuzu anlamamıştım; sadece belgelerde sorun çıktığını ve bununla ilgili mülakat öncesi soru soran bir görevli olduğunu sanmıştım. Ama en nihayetinde kilo ile ilgili herhangi bir sorun olmadı, vizem onaylandı ve büyük bir sevinçle konsolosluktan ayrıldım.

Bu süreçte yardımlarından dolayı Yeşilkart Forum üyelerine çok teşekkür ederim

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      MoltresMacto 0
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar Yeşilkartforum ailesi. 1 aralıkta muayenem ve 3 aralıkta mülakatım var. Ancak beni çok endişelendiren bir durum var. Bu kasım ayının başında abd hükümetinin obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklara sahip kişilerin vizelerinin reddedilmesi ile ilgili konsolosluk çalışanlarına talimat verdiğine dair haberler dolaşıyor. Bende saydığım hiçbir hastalık yok ama aşırı kilomdan dolayı 3. sınıf obez grubuna giriyorum. Çalışma hayatıma yada sporuma olumsuz bir etkisi yok ama yine de sorgusuz şekilde vizemin reddedilmesinden endişeleniyorum. Sizce bu konuda mülakata nasıl hazırlanmalıyım? Mülakat deneyimlerini taradım ama bu konuda bir deneyim aktarmış kimse bulamadım. benimle aynı ya da benzer durumda olup da mülakatta vize alan ya da elenen var mı?

Bu arada ilgili dedikodunun yayılmasının ardından konsolosluğa 2 kere mail attım kilonun sorun olup olmayacağı sordum ve şayet sorun teşkil ediyorsa mülakatımın kilo vermem için süre tanımak için ertlenmesini istedim ama iki maile de cevap gelmedi. Şimdi bu konuda sorgusuz şekilde ertelenmemeyi umup mülakat hazırlıklarıyla uğraşıyorum. Geri dönüş ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

M
      MoltresMacto 0

@gulsensatici4 Merhabalar, Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar edeceğim.

M
      MoltresMacto 0

MoltresMacto 0 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar. Sizinle muayene ve mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
      Öncelikle şunu söylemem gerekiyor: Kasımın başında ABD hükümetinin konsolosluk memurlarına obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklara sahip olan talihlilerin vizelerinin, ABD sağlık sistemine yük olmamaları için reddedilmesi yönünde haberler gezmeye başlamıştı. Bu beni çok endişelendirmişti çünkü kilo fazlam var. Diğer yandan herhangi bir hastalığım yok. Aktif ve yoğun, uzun saatli bir iş hayatım var. Ama yine de sorgusuz şekilde reddedilmekten endişeleniyordum.
      Yaşım 31,
      Boyum 1.81 cm
      Kilom 152 kg (3. sınıf obez grubundayım)

– Sağlık muayenesi: 01.12.2025 – 11:55
      11:55'teki randevu için 4. kata çıktım. Pasaportumu aldılar. Fotoğrafımı çektikten sonra pasaport ve bir evrakla beraber 3. kata gönderdiler. Burada kan aldılar, ciğer filmi çektiler ve asıl muayene için tekrar 4. kata gönderdiler.
      13:30'da muayene odasına davet ettiler. Mehmet Hoca nereye gideceğim, ne iş yapacağım ile ilgili sorular sordu. Hiç aşı kaydım yoktu. 2 aşı yaptı. 13:50'de muayene bitti ve sonraki gün 16:30'da gidip kalan evrakları teslim aldım.
      Toplamda 483 $ tuttu.
      42,49 kur ile kredi kartından 20.500 küsur TL ödedim.

• Vize mülakat tarihi: 03.12.2025
      • Vize mülakat saati: 07:30

Sabah 7’de konsolosluğa geldim. Yan girişteki küçük kapıda çoktan kalabalık bir sıra oluşmuştu. Doğru sıraya girdiğimi umarak kalabalığın arkasına katıldım. Her şeyi arabada bıraktığım için saatten emin değilim ama 7:40 gibi bir görevli belirip mülakat saatine göre sıralanmamızı istedi. 7:30’ları ve öncelikli olanları (bebekli ve yaşlılar vs.) direkt çağırdı. Ana binaya girmeden önce bahçe içinde küçük bir kontrol noktası var. Burada pasaportu istediler, verdim. Teker teker pasaporttan isimleri okuyarak içeri çağırıp pasaportu geri verdiler ve üst araması yapıldı. Oradan ana binaya geçtim.
      İçeri girince bir görevli DV için mi geldiğimi sordu ve içeride benden önce girmiş birkaç kişinin önüne alıp direkt vezneye yönlendirdi. Veznede 330 $ ödedim. Ödeme makbuzu ile beraber pasaportu geri verdi, 2 parçadan oluşan sıra numaramı verdi. Benden önce girenler hâlâ girişte bekliyorlardı. Farklı vizeler için geldiler sanırım.
      Giriş kapısına bakan bankolardan sadece biri açıktı, diğerleri henüz açılmamıştı. Açık olan tek bankoda numaram yandı, mülakat dilini Türkçe seçtim ve evrakları teslim ettim.

İstenen belgeler:
      • Güncel pasaport (makbuz da pasaportun arasında kaldı, memura kaptırdım)
      • 2 adet 5x5 fotoğraf
      • Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
      • Askerlik belgesi
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      • 330 $ (vezneye verdim)
      • Sağlık raporu
      • ABD adres bilgisi
      • Diploma ve fotokopisi
      • Banka mali veriler (ilk sayfasını aldı sadece)

İstenmeyen belgeler:
      • Eski pasaport (isteyip istemediğini sordum, basılı ABD vizesi yoksa kalsın dedi)
      • AIS kaydı (sadece sordu, istemedi)
      • Üniversite transkript
      • Lise diploması
      • 2NL mail çıktısı
      • Banka mali verilerinin diğer sayfaları
      (Benim banka hareketleri restoranımdan dolayı baya kabarık. Sadece ilk sayfasını aldı, gerisini almadı. “Mülakatta isterlerse verirsin, başlık yeterli” dedi.)

Evrak tesliminden sonra veznenin karşısındaki koltuklardan birine oturup bekledim. İranlı bir ailenin vezneye ödeme yapmasını izliyorken veznenin 2 solundaki bankonun ışığı yandı, perdesi açıldı ve benim numaram yandı. Sakallı, genç, renkli gözlü biriydi.
      Evrakları incelerken askerlik belgesine takıldı. Belgede “Muaf” yazıyor (kilodan dolayı). “Muaf” kelimesinin anlamını bilmiyormuş. Mikrofonu kapatıp yanındaki çevirmene danıştı. Sonra bana sordu. Kilodan dolayı almadıklarını açıkladım.

– Miami’de tanıdığınız var mı? (Evet)
      – Neyiniz oluyor? (Aile dostumuz)
      – Neden Miami’ye gideceksiniz?
      (Orada çok iyi Türk restoranları var, rahatça iş bulabilirim ve havası Antalya’ya benziyor. Antalya’da yaşıyorum, restoran işletiyorum.)
      -Vizenizi onayladım.

Çok hızlı oldu. Görevli ABD ile ilgili planlarımı sorasıya kadar mülakatta olduğumuzu anlamamıştım; sadece belgelerde sorun çıktığını ve bununla ilgili mülakat öncesi soru soran bir görevli olduğunu sanmıştım. Ama en nihayetinde kilo ile ilgili herhangi bir sorun olmadı, vizem onaylandı ve büyük bir sevinçle konsolosluktan ayrıldım.

Bu süreçte yardımlarından dolayı Yeşilkart Forum üyelerine çok teşekkür ederim

M
      MoltresMacto 0

@gulsensatici4 Merhabalar, Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar edeceğim.

M
      MoltresMacto 0

Merhabalar Yeşilkartforum ailesi. 1 aralıkta muayenem ve 3 aralıkta mülakatım var. Ancak beni çok endişelendiren bir durum var. Bu kasım ayının başında abd hükümetinin obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklara sahip kişilerin vizelerinin reddedilmesi ile ilgili konsolosluk çalışanlarına talimat verdiğine dair haberler dolaşıyor. Bende saydığım hiçbir hastalık yok ama aşırı kilomdan dolayı 3. sınıf obez grubuna giriyorum. Çalışma hayatıma yada sporuma olumsuz bir etkisi yok ama yine de sorgusuz şekilde vizemin reddedilmesinden endişeleniyorum. Sizce bu konuda mülakata nasıl hazırlanmalıyım? Mülakat deneyimlerini taradım ama bu konuda bir deneyim aktarmış kimse bulamadım. benimle aynı ya da benzer durumda olup da mülakatta vize alan ya da elenen var mı?

Bu arada ilgili dedikodunun yayılmasının ardından konsolosluğa 2 kere mail attım kilonun sorun olup olmayacağı sordum ve şayet sorun teşkil ediyorsa mülakatımın kilo vermem için süre tanımak için ertlenmesini istedim ama iki maile de cevap gelmedi. Şimdi bu konuda sorgusuz şekilde ertelenmemeyi umup mülakat hazırlıklarıyla uğraşıyorum. Geri dönüş ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

M
      MoltresMacto 0

@proahmet Merhabalar. Öncelikle tebrik ediyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Mülakatım 3 aralıkta olacak ve şu an belge topluyorum. Size şunu sormak istiyorum.

Mülakata götürdüğünüz evraklar arasındaki Ustraveldocs kaydını yaptığınızda hangi sayfanın çıktısını aldınız? direk bir ss mi aldınız? kaydı tamamladım ama neyin çıktısın alacağımı anlayamadım.

Bir de premium delivery ödemesini hangi aşamada yaptınız? beni hiç bir ödeme sayfasına yönlendirmedi.

Cevaplarsanız çok sevinirim. teşekkürler.

DV 24-25 ❌
      Dosya Numarasi: 2026EU76XX

Saglik Muayenesi: 01.12.25 (ANK)

Vize Mulakati: 03.12.25 (ANK)
      Vize Onay: -----------
      ABD Giris: ------------

M
      MoltresMacto 0