• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. TTKvY
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    T
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 42
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

TTKvY

@TTKvY

-2
    İtibar
    65
    Profil Görüntülemeleri
    42
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İzmir

TTKvY Takip etme Takip Et

TTKvY tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

Nisan ayı sonuna kadar veya en geç Mayıs ayının ilk haftasına kadar başvurular açılmazsa bu yıldan umudu kesmek gerekir bence. Zaten Mayıs başlarında sonuçlar açıklanıyordu her yıl, bunu da en fazla Mayıs sonuna kadar sarkıtabilirler diye düşünüyorum. Tabii bu sadece bir düşünce, herhangi bir bilgiye vb. dayalı değil. Benim kanaatim son 3 haftaya girdiğimiz yönünde.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      T
      TTKvY
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Green card başvuruları durdurulmayacaktır veya iptal edilmeyecektir çünkü saldırgan Portekizli ve yaşamını yitiren 2 öğrenciden biri Özbekistanlı Muhammed'dir. Yani bu durum Trump'ın daha önce söylediği "Norveçliler, Danimarkalılar vb. ülkemize yeşil kartla gelmiyor. Gelenler hep 3. Dünya ülkelerindendir." benzeri söylemini haksız çıkaran bir durumdur. Saldırgan Özbekistanlı ve ölen Portekizli olsaydı Green Card başvuruları kesinlikle iptal edilirdi diyebilirdik. Bu nedenle Green Card iptal edilmeyecektir, boş yere üzülmeyin (İptal etmesi kendisini iç siyasette daha da zor duruma sokar, zaten yeterince zor durumda Trump.).

Gündem içinde yayımlandı
      T
      TTKvY
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@melihguney Trump'ın green card nefreti yok, kaçak girenlere nefret duyuyor haklı olarak. Ayrıca green card başvuru şartlarında kalite arayacak. Adamın, "Kalifiye elemanları Kanada, Almanya vb. alıyor, bize kalifiye olmayanlar kalıyor." şeklinde konuşması da var. Yani green cardı yasaklamayacak, kaçakları ülkeden kovup kalifiye göçmen alacak. Olması gereken de budur.

T
      TTKvY
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@Tuna-1 çok iyimsersin bence. En az 1 milyon 200 bin kişi başvurmuştur diye düşünüyorum bu yıl.

T
      TTKvY

@MaxCaufield Ben de aynı görüşteyim.

T
      TTKvY

@LSkae , öncelikle geçmiş olsun. Eğer yeşil kartı kazanırsanız bunu mutlaka sağlık muayenesinde veya mülakatta sağlık sorunlarınız sorulursa belirtiniz. Olur da bunu söylemeden ABD'ye giriş yaparsanız ve bu sonradan yetkililerin gözüne çarparsa daha üzücü sonuçlara neden olabilir sizin için. Nerede olursak olalım dürüst olmalıyız.

T
      TTKvY

@LSkae dolaylı yoldan bile neler neler çalınıyor bu ülkede. Doğrudan keş parayı sana bana yar ederler mi sanıyorsun?

T
      TTKvY
    • RE: Bedelliler için DS-260 askerlik bölümü...

@ATS16 hocam, peki bu durumda kutucuklara ne yazacağım?

T
      TTKvY
    • RE: Bedelliler için DS-260 askerlik bölümü...

@ATS16 peki hocam, sormam. Acemiyim, mazur görün. Aslında arattım sorumu sormadan önce ilgili başlığı ama aklım yetmedi, buraya açmam gerek sandım konuyu.

T
      TTKvY

@sahin16 Öyle zaten, ABD'nin en güzel yılları yaşandı ve bitti, tıpkı Avrupa ülkelerinin en güzel yıllarının yaşandığı ve bittiği şekilde. ABD'nin geçmiş güzel günlerini gelecekte yaşamak isteyen Çin'e bakabilir. Çin'de şartlar nedir ne değildir bilmem tabii. Bu arada bir notum olacak gelecekteki her hayalini ABD'de yaşamaya odaklayanlara, bunu hayat memat sorunu yapanlara: Yapmayın, yanlış yoldasınız.

T
      TTKvY

TTKvY tarafından gönderilen son iletiler

@mlsscu ben bunu birkaç sayfa geride söyledim, -6 beğeni aldım. 😃 Orada yaşayan biri olarak senin söylemen daha iyi oldu, sağ ol.

T
      TTKvY

@LSkae dolaylı yoldan bile neler neler çalınıyor bu ülkede. Doğrudan keş parayı sana bana yar ederler mi sanıyorsun?

T
      TTKvY

@LSkae , öncelikle geçmiş olsun. Eğer yeşil kartı kazanırsanız bunu mutlaka sağlık muayenesinde veya mülakatta sağlık sorunlarınız sorulursa belirtiniz. Olur da bunu söylemeden ABD'ye giriş yaparsanız ve bu sonradan yetkililerin gözüne çarparsa daha üzücü sonuçlara neden olabilir sizin için. Nerede olursak olalım dürüst olmalıyız.

T
      TTKvY

@sahin16 Öyle zaten, ABD'nin en güzel yılları yaşandı ve bitti, tıpkı Avrupa ülkelerinin en güzel yıllarının yaşandığı ve bittiği şekilde. ABD'nin geçmiş güzel günlerini gelecekte yaşamak isteyen Çin'e bakabilir. Çin'de şartlar nedir ne değildir bilmem tabii. Bu arada bir notum olacak gelecekteki her hayalini ABD'de yaşamaya odaklayanlara, bunu hayat memat sorunu yapanlara: Yapmayın, yanlış yoldasınız.

T
      TTKvY

Trump parayı baya seviyor ya hani, diyorum ki acaba milleti 1 milyon dolar tutarındaki altın karta (Gold Carda) yönlendirmek için mi ısrarla açmıyor yeşil kart başvurularını? Durum cidden böyle olabilir.

T
      TTKvY

@ayvalik10 "Göçmenler/Kaçaklar giderse şu ya da bu tür işleri kimse yapmaz." bakış açısı çok çarpık bir bakış açısıdır. Doğru bakış açısı bahsi edilen sektörlerde emek ücretlerinin artacağıdır. Bu şekilde bahsi edilen sektörlerde kolaylıkla çalışan bulunur. Tabi bunun maddi etkisi müşterilere yansır. Bakın Türkiye'de de bu çarpık bakış açısına sahip milyonlarca insan var ve bu bakış açısı ülkemizin geleceğini karartıyor (Suriye'den vb. ülkelerden gelenlerden bahsediyorum). ABD, Ortadoğu'dan ve Afrika'dan özellikle yasa dışı kaçak veya yasal göçmen istememekte haklıdır. ABD'yi ve Trump'ı eleştirmeden önce iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım.

T
      TTKvY

Nisan ayı sonuna kadar veya en geç Mayıs ayının ilk haftasına kadar başvurular açılmazsa bu yıldan umudu kesmek gerekir bence. Zaten Mayıs başlarında sonuçlar açıklanıyordu her yıl, bunu da en fazla Mayıs sonuna kadar sarkıtabilirler diye düşünüyorum. Tabii bu sadece bir düşünce, herhangi bir bilgiye vb. dayalı değil. Benim kanaatim son 3 haftaya girdiğimiz yönünde.

T
      TTKvY

@MaxCaufield Ben de aynı görüşteyim.

T
      TTKvY
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Green card başvuruları durdurulmayacaktır veya iptal edilmeyecektir çünkü saldırgan Portekizli ve yaşamını yitiren 2 öğrenciden biri Özbekistanlı Muhammed'dir. Yani bu durum Trump'ın daha önce söylediği "Norveçliler, Danimarkalılar vb. ülkemize yeşil kartla gelmiyor. Gelenler hep 3. Dünya ülkelerindendir." benzeri söylemini haksız çıkaran bir durumdur. Saldırgan Özbekistanlı ve ölen Portekizli olsaydı Green Card başvuruları kesinlikle iptal edilirdi diyebilirdik. Bu nedenle Green Card iptal edilmeyecektir, boş yere üzülmeyin (İptal etmesi kendisini iç siyasette daha da zor duruma sokar, zaten yeterince zor durumda Trump.).

Gündem içinde yayımlandı
      T
      TTKvY
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@Nkah fotoğrafta ne gibi bir uyumsuzluk vardı kontrol sitesinde? Oranlar mı tutmuyordu? Biraz detaylandırabilir misiniz? Ayrıca vesikalık dediğiniz fotoğraf green card standartlarına uymayan bir tür mü?

T
      TTKvY