• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. samikayhannn
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 24
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

samikayhannn

@samikayhannn

9
    İtibar
    134
    Profil Görüntülemeleri
    24
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

samikayhannn Takip etme Takip Et

samikayhannn tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@EzgiLera Hanım merhabalar. Öncelikle hızlı dönüşünüz için gerçekten teşekkür ediyorum!

Evet halihazırda Kasım'23 te alınmış B1/B2 turist vizem var. ABD'ye giriş yaptığımda yanında kalacağım bir aile dostumuz da var. Kendisi onay sürecinde faydası olması için sponsor olmayı da kabul etti. Aslında orada AOS sürecini beklerken dosya masrafları dışında ekstra katlanmak zorunda olduğum mali bir yük olmayacak.

Evet bir taraftan dosya taşımak için KCC'ye mail attım cevabını bekliyorum. Aslında VNN Ekim ilk mülakatları 52XX'e kadar vermiş o da güzel haber. Fakat yine de insan malum ne ile karşılaşacağını bilmediği için, her sene konsolosluklar başka bir reaksiyon gösteriyorken insan güvenemiyor. Tahmini olarak Aralık ya da Ocak bülteninde current olmayı bekliyorum, belki de Şubat Marta görüşme verirler, fakat ya Ekim görüşmesine giden arkadaşlarımız beklenmedik bir sürpriz ile karşılaşırsa diye şimdiden B planı olarak AOS için her şeyi ayarlamak ve aksiyona hazır halde beklemek istiyorum.

Fakat bu durumda "ya AOS süreci uzarsa ve bir pürüz çıkarsa" diye bir ihtimali de düşünüyor insan. O yüzden açıkçası VNN Ekim talihlilerinin tecrübelerini beklerken, bir taraftan da "başka bir konsolosluk peşine düşmek ya da AOS sürecini başlatmak" arasındaki trade-off 'ta doğru kararı vermek istiyorum. DV2024 Temmuz-Ağustos ayında mülakat alabilmek ümidi ile Asya'dan destek görmek için yolda harap olan arkadaşlarımızın yaşadıkları malum....

Bu yüzden de Eylül sonundan mümkün olduğunca uzakken, eğer en doğru adım current olunduğu gibi ABD'ye girmek ise, o senaryo tek seçeneğimmiş gibi şimdiden hazırlamak, paralelde de oturumsuz Ekim mülakatların deneyim paylaşımlarını beklemek istiyorum. Çünkü DV2024 DV2025 Aşamaları'ndaki her yorumu okuyup insanların süreci izlemek ile geçirdiği süreden pişman olduğu senaryoları görünce insan gerilmiyor değil. Çok büyük bir fırsat ve büyük bir çoğunluk arkadaşlarımız gibi benim için de DV kaybetmeyi göze alamayacağım bir fırsat...

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      S
      samikayhannn
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan Merhabalar hocam,

açıkçası benim sormak istediğim: Diyelim ki Ocak ayı için bana mülakat tarihi verilecek. Bu tarih Aralık ayında mı bana bildirilir, yoksa Kasım ayında bildirilir mi?

Benim işleyiş ile ilgili anladığım şu idi: VNN çıkıp KCC'ye "bana Ocak ayı için X tane DV dosyası atayın" diyecek. KCC dosyaları VNN'ya atayacak. VNN da schedule yapıp bizleri bilgilendirecek. Ankara'nın durumundan anladığım kadarıyla konsolosluk istemeden KCC atama planlama yapmıyor, yanlış mıyım?

VNN attığı mailde demiş ki "KCC schedule edip sana da bana da bilgi verecek. O bilgilendirmeden sonra konuşuruz."

ANK'nın dün mülakat maillerini atmasına istinaden "Kasım ayında Ocak ayı için mülakat tarihi veriliyor" 'u anlıyorum. Fakat bu durumda VNN neden beni KCC'ye yönlendiriyor schedule bilgisi isterken? ANK gibi VNN de KCC ile iletişime geçmeden, bültene istinaden, schedule yapıp bilgi vermesi gerekmez mi?

Kafam karıştığı için sormak isterim. Şimdiden her zamanki destekleriniz için teşekkür ediyorum

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      S
      samikayhannn

@gucarslan Hocam ve herkese merhabalar,

Aralık Ocak bülteninin de yayınlanması ile birlikte bir şey sormak istiyorum. Mülakat tarihi ile ilgili planlamayı KCC mi yapıp büyükelçiliğe bilgi veriyor, yoksa büyükelçilik kendisi mi yapıyor?

Büyükelçiliğe mülakat tarihi planlaması ile ilgili mail attım, KCC yapıyor diye bilgi verdiler. Sorumu doğru anladılar mı bilemediğimden teyit için size sormak istedim. Gelen cevap:

"KCC is responsible for interview scheduling. Once your case is current, KCC will contact you with the interview date.
      Once your case has been transferred to our office, we will contact you as well. This will be approximately 3-4 weeks before the interview date."

Eğer bilgi doğru ise, KCC Ocakta current olacak dosyaların scheduling ini ne zaman yapıp bize bilgi verir acaba tahmini? Mesela Kasım ayı içerisinde onlardan bir cevap almam mümkün müdür?

Bir de eğer sorulursa dosyanı niye taşıdın diye, ne tür bir cevap vermemiz uygun olur?

S
      samikayhannn

@ATS16 merhabalar hocam,
      imzayı düzenlemiştim. excel'e de daha önce işlemiştim ama silinmiş, şimdi tekrar girdim, dikkatiniz için teşekkür ederim.

S
      samikayhannn

@rezanclz Hocam merhabalar, paylaşımlarınız için çok teşekkürler!

Benim size sormak istediğim: mülakat yeri görseldeki yerdir, değil mi? 1.adres değil, 2.adres; doğru mudur?

1. Boltzmanngasse 16, 1090 Wien, Austria
      2. Parkring 12A, 1010 Wien, Austria

20c41468-0232-4d47-aabf-ff229a07b8cb-image.png

S
      samikayhannn

@crazycells @gucarslan merhabalar hocam, mülakata sponsorluk ve iş teklifi mektubu götürmeye çalışıyorum. I-134 sponsorluk ve iş teklifi mektubunun aynı kişiden olmasına gerek yoktur, değil mi? A kişisinden I-134 formunu düzenletsem, B kişisinden işyerinin antetli kağıdına yazılmış dummy bir iş teklifi mektubu oluşturmasını istesem şirketi üzerinden, bu şekilde olur sanıyorum. İkisini de fiziki olarak ıslak imzalı sunmamız gerekir mi, yoksa dijital olarak gönderseler mülakata çıktılarını götürsem olur mu?

Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim

S
      samikayhannn

@Flight101 hocam merhabalar, sanıyorum siz de İzmir'deymişsiniz. Aşıları yaptırma şansınız oldu mu acaba, ya da yaptırmanız gerekli mi bilmiyorum ama, bulabildiniz mi diye sormak istedim.

Bende kızamık için değer eksik çıktı 1 doz vurulmam gerektiği söylendi. ne hastanede, ne aile hekiminde, ne eczanede, ne eczacının malzemesinde, ne seyahat sağlık merkezinde hiçbir yerde ya yokmuş ya da sivil diye yardımcı olmadılar öncelikli grupları varmış. Priorix i tedarik edebildiniz mi diye merak ettim

S
      samikayhannn

samikayhannn tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba, telefonu esim desteklemeyen birine EU bölgesinde kullananılabilir bir sim Viyana'da nasıl bir çözüm önerirsiniz acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim

S
      samikayhannn

Herkese merhaba, telefonu esim desteklemeyen birine EU bölgesinde kullananılabilir bir sim Viyana'da nasıl bir çözüm önerirsiniz acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim

S
      samikayhannn

@gayeberkay @mrt01 @ildorado @leylaa @rezanclz Herkese merhabalar, Viyana'daki mülakatımın sonucunda pasaportumu ne zaman alabilirim (araya hafta sonu giriyor) sorusuna cevap arıyorum da dönüş bileti ayarlamak için, sizlerden "mülakatın tarih&saat bilgisi" ve "vizeniz basıldı yarın gelip alabilirsiniz bildiriminin geldiği tarih saat bilgisi" ve "hangi saatlerde teslim alabiliyoruz" bilgisini öğrenmem mümkün müdür acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim

S
      samikayhannn

@Flight101 hocam merhabalar, sanıyorum siz de İzmir'deymişsiniz. Aşıları yaptırma şansınız oldu mu acaba, ya da yaptırmanız gerekli mi bilmiyorum ama, bulabildiniz mi diye sormak istedim.

Bende kızamık için değer eksik çıktı 1 doz vurulmam gerektiği söylendi. ne hastanede, ne aile hekiminde, ne eczanede, ne eczacının malzemesinde, ne seyahat sağlık merkezinde hiçbir yerde ya yokmuş ya da sivil diye yardımcı olmadılar öncelikli grupları varmış. Priorix i tedarik edebildiniz mi diye merak ettim

S
      samikayhannn

@crazycells @gucarslan merhabalar hocam, mülakata sponsorluk ve iş teklifi mektubu götürmeye çalışıyorum. I-134 sponsorluk ve iş teklifi mektubunun aynı kişiden olmasına gerek yoktur, değil mi? A kişisinden I-134 formunu düzenletsem, B kişisinden işyerinin antetli kağıdına yazılmış dummy bir iş teklifi mektubu oluşturmasını istesem şirketi üzerinden, bu şekilde olur sanıyorum. İkisini de fiziki olarak ıslak imzalı sunmamız gerekir mi, yoksa dijital olarak gönderseler mülakata çıktılarını götürsem olur mu?

Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim

S
      samikayhannn

@Bluey evet hocam benim de 2 ocakta. eğer bir planlama olursa ihtimaline karşı dikkatimi çeken 2 ocak kişilerini de etiketliyim dedim @onurakbas @MEZE17 @bahar_aydin @mbt4272

S
      samikayhannn

@Bluey hocam merhabalar, yanıtlarını olumlu/olumsuz paylaşma şansınız var mıdır acaba? şimdiden çok teşekkürler @onurakbas

S
      samikayhannn

@rezanclz Hocam merhabalar, paylaşımlarınız için çok teşekkürler!

Benim size sormak istediğim: mülakat yeri görseldeki yerdir, değil mi? 1.adres değil, 2.adres; doğru mudur?

1. Boltzmanngasse 16, 1090 Wien, Austria
      2. Parkring 12A, 1010 Wien, Austria

20c41468-0232-4d47-aabf-ff229a07b8cb-image.png

S
      samikayhannn

Herkese merhabalar, alıntı yapmayı beceremediğimden link olarak paylaşacağım kusuruma bakmayın lütfen.
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/3023?_=1731711528023

Daha önce AOS başlığında konuşulan ateşli silah kullanımı vs konularında anketteki EVET/HAYIR bilgilerini CP görüşmesinde nasıl doldurmamız gerektiği ile ilgili yardımcı olabilir misiniz? AOS başlığında yoruma açık bir konu olmuş. Hiç silah ruhsatım olmadı, hiç kullanmadım, 21 gün bedelli askerlik yaptım, sadece 3 kez atış yaptırdılar. Bu durumda CP görüşmesinde DS-260 formundaki bilgileri nasıl bırakmalıyım?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum, herkese bol şans!

S
      samikayhannn

@ATS16 merhabalar hocam,
      imzayı düzenlemiştim. excel'e de daha önce işlemiştim ama silinmiş, şimdi tekrar girdim, dikkatiniz için teşekkür ederim.

S
      samikayhannn