• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Gokturk GMD
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 20
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Gokturk GMD

@Gokturk GMD

11
    İtibar
    38
    Profil Görüntülemeleri
    20
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Gokturk GMD Takip etme Takip Et

Gokturk GMD tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Kiymetli @chemistontheroad, @chemistontheroad, @biophys ve yukaridaki yazismalarda tecrubelerini aktaran tum degerli uyeler,

Bugun itibariyle ben ve tum aile bireylerim icin (esim ve 2 cocugum icin de) DS-260 formlarini tamamladim.

• Confirmation page'lerini kaydettim, cikti alip dosyama koydum.
        *CEAC sayfasindan tum odemeleri yaptigimi gosteren receipt sayfasini da cikti olarak dosyama koydum.

Yarin sizlerin tavsiye ettiginiz gibi, evraklarimin hizla ulasmasi icin tum belgeleri

DOS Visa
      44132 Mercure Circle
      PO Box 65446
      Sterling VA 20166

adresine posta ile (tercihen DHL) yollayacagim.

Bu arada hepiniz cok hakliymissiniz 🙂 online upload/submit gibi bir opsiyon acilmiyor. Bununla birlikte DS-260 formlarini tamamladigimda "civil dokumanlarinizi su adrese postalayin" seklinde bir email bekliyordum, ancak oyle birsey olmadi. Umarim herseyi dogru yapmisimdir.

Devam eden desteginiz icin tesekkkur ederim.

Saygilarimla

EB-1A Green Card Applicant
      1-140 approved
      Case number: ANK202584XXXX
      invoice ID number: 464XXXXX
      NVC processing
      Visa payment: paid
      DS-260 Forms Completed
      In the process of submitting all of the required documents to NVC
      *

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Çok teşekkürler kıymetli @chemistontheroad,
      Ben de saydıklarınızi tamamladım. Cover page ozel olarak dizayn edeceğim galiba her birey için. Başka hiçbirşeye gerek kalmayacak galiba. Gelir durumunu, other supportive document'ları vs karıştırmıyorum. Ben de sizi gibi yapabilirim.
      Saygılar

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Degerli Arkadaslar,

DS-260 doldurduktan sonra (Bende henuz odeme "IN PROCESS", henuz form doldurma asamasinda degilim) anladigim kadariyla bana Civil dokumanlari posta ile gondermemi isteyen bir email gonderilecek. Bu posta icerigini su siralar hazirlamaktayim. Bu forumda yazan arkadaslara bu konudaki destekleri icin tekraren tesekkur ediyorum.
      Bu paketi hazirlarken daha once avukatima ve bana gönderilmiş olan Welcome Letter'in beraberınde gelen "Document Cover Sheet"te belirtildigi sirayla gonderi paketini hazirlayip virginia'daki bir adrese DHL ile postalayacagim ve sanirim pakete de belgeleri (kendim, esim, 2 cocugum icin) asagidaki sirayla yerlestirecegim;

1. Document Cover Sheet
      2. a. Valid, Unexpired passport of principal applicant
      3. b. Valid, Unexpired passport of accompany (Spouse)
        2.c. Valid, Unexpired passport of accompany (Child 1)
        2.d. Valid, Unexpired passport of accompany (Child 2)
      4. a. Birth Certificate of the principal applicant (with translation)
        3.b. Birth Certificate of the accompany (Spouse) with translation
        3.c. Birth Certificate of the accompany (Child 1) with translation
        3.d. Birth Certificate of the accompany (Child 2) with translation
      5. Marriage Certificate (Aile Cuzdani ilk birkaç+son birkaç sayfa) (opsıyonel olarak çeviri de ekleyeceğim)
        -Adoption Documentation - Bir evlatlık yoksa (Not Applicable)
        -Marriage Termination - yoksa (Not Applicable)
      • Court Records - Adli sicil kaydı (Police Certificate) temizse (Not Applicable)
      1. Military Record (e-devletten alınan askerlik durum belgesi ve çevirisi)
        6.a. Police Certificate of principal applicant (E-devletten ingilizce olarak alınabilen arşiv kaydı dahil adli sicil kaydı)
        6.b. Police Certificate of spouse (E-devletten ingilizce olarak alınabilen arşiv kaydı dahil adli sicil kaydı)

Basvuru benimki gibi iş teklifi gerektirmeyen (EB-1A) bir basvuru ise Document Cover Sheet'te asagidaki her bir şıkkın:

Signed Affidavit of Support(s) ve onun alt basliklari olan;
      Proof of U.S. Status
      Proof of Domicile
      Petitioner's Civil Documents
      Proof of relationship (only for I-864A)
      Evidence of Income
      IRS Tax Transcript
      Federal Income Tax Returns
      Social Security Earnings Statement
      Proof of Assets
      şıklarının karşısında "Not Applicable" kutucuklarını kısmını işaretliyorum.

Son olarak

1. Other Supporting Documents kismina eklemem gereken belge(ler) var midir ve nelerdir sizce?
        Ornegin:
      • Aylik gelir tablosunu yansitan bankadan alinan bir belge
      • Özgeçmiş
      • Formul A belgesı (Vukuatlı Nufus Kayır ornegı yukarıda sunuldugu ıcın "other supportıve documents" olarak bu sırada; veya
      • Formul B Belgesı (Aıle cuzdanı yukarıda sunuldugu ıcın "other supportıve documents" olarak bu sırada sunulmali mi

Yoksa herhangi bir "other supportive documents" pakete konulmamali ve dolayisiyla Document Cover Sheet'te de "4. Other Supportive Documents" kisminin karsisindaki (Not Applicable) kutucugu mu isaretlenmeli?

Son sorum ve yukaridaki diger (sonraki benzer case'lere referans olmasi icin de derledigim hususlar) ile ilgili eklemek istediginiz bir yorum veya "şunu yanlis yapmissin" dediginiz bir yer olursa burada belirterek destek olmanızdan mutluluk duyarim.

Herkese iyi bir hafta diliyorum.

EB-1A Applicant
      1-140 approved
      NVC provessing

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Merhaba Arkadaslar,

Saglik randevusu oncesi 1 adet yetiskin Hepatit-B dozu almissam ancak saglik randevusuna kadar 1 ay gecmemis ve o gün 2. Doz yapılamayacak olursa bu durum olumsuz bir saglik raporu olarak gidip vize durumumuzu etkiler mi? Buna göre disarda yaptirmamaya karar verecegiz.
      Tesekkür ederim.

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

@sbsb2025 Hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte de ailenizle birlikte yeni döneminizde mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.
      Buradaki tüm arkadaşlara bu vesileyle öncelikle İyi Bayramlar temennilerimi iletmek isterim.
      Sonrasında ise herkese bir sorum olacak. Şu anda sağlık randevusu bekleme sürecindeyiz ve sonrasında da elçilik mulakatı var.
      Herşey yolunda giderse Green Card'larımızin basılıp gönderilmesini istediğimiz adresi en son hangi aşamada değişturebiliyoruz?
      DS-260'ta yazdığımızdan farklı bir eyalette farkli bir adres vermek istiyorum. Ilk giriş yapacağımız eyalet de değişebilir. Burada dikkat etmemiz gereken hususlar nedir? Yanliş yere gonderilmesi veya geri donmesi gibi risklerden kaçınmak için?
      Teşekkürler
      Mutlu Bayramlar

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Çok teşekkürler sevgili @Ephedra ve @media .
      Gerçekten buna benzer kisa süreli yurtdışı yaşayışları veya benimki gibi project based, rotational calışma veya iş seyahatleri bulunan arkadaşlardan mülakatta sorulmasıyla ilgili başka deneyimler paylaşılırsa çok mutlu olurum.
      Selamlar

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Gokturk GMD tarafından gönderilen son iletiler

Çok teşekkürler sevgili @Ephedra ve @media .
      Gerçekten buna benzer kisa süreli yurtdışı yaşayışları veya benimki gibi project based, rotational calışma veya iş seyahatleri bulunan arkadaşlardan mülakatta sorulmasıyla ilgili başka deneyimler paylaşılırsa çok mutlu olurum.
      Selamlar

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

@Ephedra Tek seferde mi totalde mi? Tek seferde 2.5 ayi gecmemistir kalislarim.

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Merhaba Arkadaslar,
      Mülakat deneyimlerinde sıkça geçen bir soru var:
      “ABD veya Türkiye dışında bir ülkede bulundunuz mu?”

Bu soruya “evet” diyen arkadaşlar genelde ek bir soruyla karşılaşıyor mu?

Örneğin ben, rotasyonlu bir işte çalıştığım için 3 ayı geçmeyen periyotlarla üçüncü bir ülkede bulundum. Bu ülke, turistik amaçlı vize istemeyen Tunus’tu. Daha önce NVC sürecinde police certificate’ın hangi ülkelerden alınması gerektiğiyle ilgili belirli bir süre/ikamet şartı olduğunu hatırlıyorum. Tunus’taki kalışlarım bu şartı karşılamadığı için oradan bir belge almam gerekmedi.

(O süreyi veya detayı net hatırlayan varsa paylaşırsa sevinirim.)

Sizce mülakatta şu şekilde bir cevap vermem sorun yaratır mı ya da ek incelemeye (administrative processing) yönlendirebilir mi?

“Yes, I visited Tunisia for short business trips, as noted in my DS-260. Each visit was under three months, with no residency.”

Bu arada tüm giriş-çıkış kayıtlarım pasaportumda da mevcut.

Teşekkürler.

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

@sbsb2025 Hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte de ailenizle birlikte yeni döneminizde mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.
      Buradaki tüm arkadaşlara bu vesileyle öncelikle İyi Bayramlar temennilerimi iletmek isterim.
      Sonrasında ise herkese bir sorum olacak. Şu anda sağlık randevusu bekleme sürecindeyiz ve sonrasında da elçilik mulakatı var.
      Herşey yolunda giderse Green Card'larımızin basılıp gönderilmesini istediğimiz adresi en son hangi aşamada değişturebiliyoruz?
      DS-260'ta yazdığımızdan farklı bir eyalette farkli bir adres vermek istiyorum. Ilk giriş yapacağımız eyalet de değişebilir. Burada dikkat etmemiz gereken hususlar nedir? Yanliş yere gonderilmesi veya geri donmesi gibi risklerden kaçınmak için?
      Teşekkürler
      Mutlu Bayramlar

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

@biophys benim ve eşimin aşı kartlarımız yok. Bunun yerine enabız ingilizce vaccinations sayfası ektan göruntüsünü alıp aile hekimine kaşeletip imzalatsak olur mu?

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Merhaba Arkadaslar,

Saglik randevusu oncesi 1 adet yetiskin Hepatit-B dozu almissam ancak saglik randevusuna kadar 1 ay gecmemis ve o gün 2. Doz yapılamayacak olursa bu durum olumsuz bir saglik raporu olarak gidip vize durumumuzu etkiler mi? Buna göre disarda yaptirmamaya karar verecegiz.
      Tesekkür ederim.

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Degerli Arkadaslar,

Ozellikle EB1-A Kategorisinde olup Ankara'da son zamanlarda mulakata giren arkadaslara bir sorum olacakti. Forumlarda bununla ilgili bir yaniti aradim ancak bulamadim. "https://tr.usembassy.gov/employment-based-immigrants-including-preference-group/" sayfasinda interview checklist var. Bu checklist'te EB1-A kategorisinde olanlar icin soyle bir istek daha var:

"Individuals with Extraordinary Ability: must include with the petition convincing evidence that they are coming to continue work in the area of expertise. Evidence may include letter(s) from prospective employer(s), evidence of prearranged commitments, such as contracts, or a statement from the beneficiary detailing plans for continuing work in the United States."

Bu bizim I-140 petition'a eklediğimiz "detailing plans for continuing work in the United States" başlıklı yazımız mı? Bunu interview'de istediler mi? Yanınızda çıktısını götürdünüz mü? Örneğin benim case'im postada kaybolduğu için 2-3 yıl gecikmeli ilerliyor sürecim. Bu yazı benim için güncelliğini yitirdi. Bunun yenisini yazıp interview'e götürsem olur mu? Bunun yani sira bizim case sponsor gerektirmemesine ragmen checklist'te belirtildigi icin oradaki olası işverenlerle yazışmalarını, basvuru belgelerini vs götüren var mi?

Teşekkürler.

1-140 approved
      DQ: 29.01.2026
      IL: 04.03.2026
      Interview Date: 16.04.2026

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

Benim I-140 approval I-797 belgesinde yazan priority date 02.01.2022. USCIS'ten gönderilen dosyam 2022 yılında NVC'ye ulasamadan postada kayboldu. Cabalarımız sonrasında 2 yil sonra approved case için aksiyon alinması talebimiz USCIS tarafından kabul edildi ve dosya bu kez başarıyla NVC'ye ulaştırıldı.bu hafta muhtemelen dökümanlarım NVC'ye ulaşır. Acaba benim durumumda olanlar için interview randevusu oluşturulmasında nasıl bir prosedur işliyordur. Merakla bekliyorum.
      Selamlar

1-140 approved
      P.D.:02.01.2022
      NVC processing
      DS-260 Forms Completed
      In the process of submitting all of the required documents to NVC*

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

@chemistontheroad DHL gönderim pazartesiye kaldı deyince gidip icinden cekip aldım. Teşekkürler uyarıniz için. Riske girmeye gerek yok. Sevgiler

Gokturk GMD
      Gokturk GMD

@chemistontheroad Teşekkürler, ancak pasaport sayfasının uzerinde Document Cover sheet'in altinda A5 yani yarim sayfalik explanatory note'u gönderdim. Bunu inceleyen kişinin neden Affidavit of Support ile ilgili tum belgeler "Not Applicable" isaretlenmiş sorusunu cevaplamak ve kafa karışıkliğı oluşursa onünü almak için yaptım. Eşim principal applicant olmadığı, accompany olduğu için onda bu konuda bir açıklama gerekmez diye düşunüyorum. Umarım bir sorun olmaz. Şu anda belge yolda.Dhl'e vermiştim bugun öglen saatlerinde.
      Teşekkürler
      1-140 approved
      NVC processing
      DS-260 Forms Completed
      Civil Documents have been mailed.

Gokturk GMD
      Gokturk GMD