Degerli Arkadaslar,
DS-260 doldurduktan sonra (Bende henuz odeme "IN PROCESS", henuz form doldurma asamasinda degilim) anladigim kadariyla bana Civil dokumanlari posta ile gondermemi isteyen bir email gonderilecek. Bu posta icerigini su siralar hazirlamaktayim. Bu forumda yazan arkadaslara bu konudaki destekleri icin tekraren tesekkur ediyorum.
Bu paketi hazirlarken daha once avukatima ve bana gönderilmiş olan Welcome Letter'in beraberınde gelen "Document Cover Sheet"te belirtildigi sirayla gonderi paketini hazirlayip virginia'daki bir adrese DHL ile postalayacagim ve sanirim pakete de belgeleri (kendim, esim, 2 cocugum icin) asagidaki sirayla yerlestirecegim;
- Document Cover Sheet
- a. Valid, Unexpired passport of principal applicant
- b. Valid, Unexpired passport of accompany (Spouse)
2.c. Valid, Unexpired passport of accompany (Child 1)
2.d. Valid, Unexpired passport of accompany (Child 2)
- a. Birth Certificate of the principal applicant (with translation)
3.b. Birth Certificate of the accompany (Spouse) with translation
3.c. Birth Certificate of the accompany (Child 1) with translation
3.d. Birth Certificate of the accompany (Child 2) with translation
- Marriage Certificate (Aile Cuzdani ilk birkaç+son birkaç sayfa) (opsıyonel olarak çeviri de ekleyeceğim)
-Adoption Documentation - Bir evlatlık yoksa (Not Applicable)
-Marriage Termination - yoksa (Not Applicable)
- Court Records - Adli sicil kaydı (Police Certificate) temizse (Not Applicable)
- Military Record (e-devletten alınan askerlik durum belgesi ve çevirisi)
6.a. Police Certificate of principal applicant (E-devletten ingilizce olarak alınabilen arşiv kaydı dahil adli sicil kaydı)
6.b. Police Certificate of spouse (E-devletten ingilizce olarak alınabilen arşiv kaydı dahil adli sicil kaydı)
Basvuru benimki gibi iş teklifi gerektirmeyen (EB-1A) bir basvuru ise Document Cover Sheet'te asagidaki her bir şıkkın:
Signed Affidavit of Support(s) ve onun alt basliklari olan;
Proof of U.S. Status
Proof of Domicile
Petitioner's Civil Documents
Proof of relationship (only for I-864A)
Evidence of Income
IRS Tax Transcript
Federal Income Tax Returns
Social Security Earnings Statement
Proof of Assets
şıklarının karşısında "Not Applicable" kutucuklarını kısmını işaretliyorum.
Son olarak
- Other Supporting Documents kismina eklemem gereken belge(ler) var midir ve nelerdir sizce?
Ornegin:
- Aylik gelir tablosunu yansitan bankadan alinan bir belge
- Özgeçmiş
- Formul A belgesı (Vukuatlı Nufus Kayır ornegı yukarıda sunuldugu ıcın "other supportıve documents" olarak bu sırada; veya
- Formul B Belgesı (Aıle cuzdanı yukarıda sunuldugu ıcın "other supportıve documents" olarak bu sırada sunulmali mi
Yoksa herhangi bir "other supportive documents" pakete konulmamali ve dolayisiyla Document Cover Sheet'te de "4. Other Supportive Documents" kisminin karsisindaki (Not Applicable) kutucugu mu isaretlenmeli?
Son sorum ve yukaridaki diger (sonraki benzer case'lere referans olmasi icin de derledigim hususlar) ile ilgili eklemek istediginiz bir yorum veya "şunu yanlis yapmissin" dediginiz bir yer olursa burada belirterek destek olmanızdan mutluluk duyarim.
Herkese iyi bir hafta diliyorum.
EB-1A Applicant
1-140 approved
NVC provessing
Case number: ANK202584XXXX
invoice ID number: 464XXXXX