@Flight101 Teşekkür ederim cevabınız için.
Ugur 2 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Flight101 Merhaba KKC den gelen cevap gelir geçer dediğiniz gibi. Şu manada anlıyorum yanlışım varsa lütfen düzeltin. Dosyadaki diğer kişiler ana başvuruda ki kişi ile beraber vize görüşmesi planlanlaması yapılacak diye anlıyorum.
Forumda yeni ve kullanmaya biraz yabancıyım. Forumda geçen yılda dosyasını taşıyıp visasınıı almış bir arkadaş var. O arkadaş şunda forumda aktiv değil. Ben o arkadaşla nasıl görüşebilirim? Forum yöneticileri bu konuda o arkadaşla görüşmeme yardımıcı olabilirmi? Forum yönetiçilerine özelden nasıl ulaşılıyor acaba ?
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2 girdiğiniz ülkenin sağlık kuruluşuna bağlı bu. Kimi kabul eder kimi kabul etmez onu artık siz dosyanızı taşıdıktan sonra ilgili sağlık kuruluşuyla iletişime geçip sormalısınız
Çoktan iletişime geçtik taşımayı düşündüğümüz ülkenin konsolosluğuna bağlı sağlık kuruluşu ile. Aynen daha önceki mesajımda belirtiğim gibi yapılmış aşıları ve aşı kartını dikkate almayıp aşı yapacaklarını söylediler.
-
@ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2
Gonderinizde ve imzanizda mulakata gireceginiz ulke belirtilmedigi icin hangi ulkenin saglik kurulusundan bahsettiginiz anlasilmiyor, bazi ulkelerin saglik kuruluslari Ankara gibi asili olgunuzu kanitladiginizda tekrar asi yapmak icin diretmiyor. Bu hangi ulkede mulakata gireceginize gore degisiklik gostermektedir, en net bilgiyi ilgili ulkenin anlaemali kliniginden alabilirsiniz, bu durumda bile emaillerinize cevap veren bazi calisanlar CDC prosedurlerine hakim olmadigi icin size bu sekilde cevap verebiliyorlar. Siz yine de mevcut olan asilarinizi iceren antikor testinizi ilgili saglik kurulusuna sunup doktorun degerlendirmesine birakmanizi tavsiye ederim. Bol sanslar.Henüz dosyayı taşımadım, ama yakındır. O nedenle henüz exele eklemedim. Ama taşımayı düşündüğüm ülkenin konsolosluğa bağlı sağlık kuruluşu ile telefonda görüştük. Antikor testi ve aşı yapılıp yapılmasına bakılmaksızın kendileri aşı yapacaklarını belirttiler. Ayrıyeten o ülkedeki green card kazananları talihlilere whatsupp guruplarınada üyeyiz ve aynı yukardaki aşılama sorunu dile getirip duruyorlar.
-
@ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2 mülakatınız öncesi konsolosluktan mülakatta yanınızda götürmeniz gereken evraklara ait bir email gelecek, bu email’de kişiye özel istisnalar olabiliyor DS260’da doldurduğunuz bilgilere istinaden. Polis raporu ile ilgili bu emaili dikkatle incelemenizi tavsiye ederim
Teşekkürle uyarınız için. Dikkatlice inceleyeceğim.
-
@sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2 herkese standart vurdukları aşıları vuruyor olabilirler, fakat sizin hepatit B (yani sarılık aşısı) yakınlarda yaptırdıysanız ya da hayatınızın bir evresinde üç doz halinde yaptırdıysanız ( en az yirmi yıl korur) ve elinizde belgesi varsa bir daha yapmazlar. Aşıların koruyuculuk yılları var çocuklara o yüzden daha az ya da hiç aşı vurmuyorlar
Standart aşı dedikleriniz. Cdc nin istediği aşılar oluyor değilmi? Bunu dışarda kendimiz yaptığımızda yine aynı aşıları yapıyorlar. O nedenle sahsım olarak dışarda zaman kaybedip hiç bir aşı yaptırmak la uğraşmayacağım. Çünkü zaten kabul etmeyecekler. Çünkü kendileri yapacaklar ücret mukabilinde.
@Ugur-2 Uğur bey evet evet aynı aşılar, aşıların repel doz sayıları var mesela tetanoz aşısı 3 dozda neredeyse ömür boyu koruyuculuk sağlıyor eğer sizin geçmişinizde bir iki doz yaptırdıysanız üçüncüyü vurmak adına aşınızı yapar aralarında bir ay olması yeterli, menengikok hep-B gibi aşılar vücudunuzda yeterli antikor oluşturduysa ve tam aşılanmışsanız bunları tekrar yapamaması lazım çünkü sonuçta aşı dediğimiz sıvı da masum değil o mikrobun ta kendisi, ulusal aşı takvimi var sağlık Bakanlığının sitesinden repel sayıları ile ilgili inceleme yapabilirsiniz, bazı aşılar peş peşe yapılabilirken bazıları yapılamaz, aşıyı kafasına göre vuramaz rahat olun, tabi siz nasıl rahat hissederseniz öyle yapın, ilk aşılarınızı klinikte yaptırırsınız kalan repelleri daha sonradan vurulmanızı isterler tamamlanmış olur, benimde olduğum aşılar var hem onların belgelerini hem antikor testi götürmeyi planlıyorum
Teşekkürler açıklama için.
-
@Ugur-2 herkese standart vurdukları aşıları vuruyor olabilirler, fakat sizin hepatit B (yani sarılık aşısı) yakınlarda yaptırdıysanız ya da hayatınızın bir evresinde üç doz halinde yaptırdıysanız ( en az yirmi yıl korur) ve elinizde belgesi varsa bir daha yapmazlar. Aşıların koruyuculuk yılları var çocuklara o yüzden daha az ya da hiç aşı vurmuyorlar
Standart aşı dedikleriniz. Cdc nin istediği aşılar oluyor değilmi? Bunu dışarda kendimiz yaptığımızda yine aynı aşıları yapıyorlar. O nedenle sahsım olarak dışarda zaman kaybedip hiç bir aşı yaptırmak la uğraşmayacağım. Çünkü zaten kabul etmeyecekler. Çünkü kendileri yapacaklar ücret mukabilinde.
@Ugur-2 Uğur bey evet evet aynı aşılar, aşıların repel doz sayıları var mesela tetanoz aşısı 3 dozda neredeyse ömür boyu koruyuculuk sağlıyor eğer sizin geçmişinizde bir iki doz yaptırdıysanız üçüncüyü vurmak adına aşınızı yapar aralarında bir ay olması yeterli, menengikok hep-B gibi aşılar vücudunuzda yeterli antikor oluşturduysa ve tam aşılanmışsanız bunları tekrar yapamaması lazım çünkü sonuçta aşı dediğimiz sıvı da masum değil o mikrobun ta kendisi, ulusal aşı takvimi var sağlık Bakanlığının sitesinden repel sayıları ile ilgili inceleme yapabilirsiniz, bazı aşılar peş peşe yapılabilirken bazıları yapılamaz, aşıyı kafasına göre vuramaz rahat olun, tabi siz nasıl rahat hissederseniz öyle yapın, ilk aşılarınızı klinikte yaptırırsınız kalan repelleri daha sonradan vurulmanızı isterler tamamlanmış olur, benimde olduğum aşılar var hem onların belgelerini hem antikor testi götürmeyi planlıyorum
Teşekkürler açıklama için.
-
@TuttoSPORT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ugursway bu çok iyi haber. O zaman konsolosluk kafasına göre ben dosyaya bakmıyorum diyemez doğru mu anladım
Dün ben size sorduğumda konsolosluk lar mülakat tarihini veriyor dediniz. Ugursaw beye vermiş olduğunuz cevaptan anlaşıldığı üzere bana yanlış bilgi vermişsiniz. Sizin yanış bilgi vemeniz nedeni ile nerde ise csb konsolosluğuna mail atacaktım. Bilmediğinizde veya emenin olmadığımızda soruları cevapla vermeyin lütfen.
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2 öğrenceğiniz cevabın atacağınız maille ne ilgisi olacaktı bilemiyorum ancak sorduğunuz soru biraz ucu açık halde. Konsolosluk sayıyı ve tarihleri belirtiyor kccye, kccde listeden dosyaları gönderiyor. Yani ikisinin ortak çalışması gibi düşünün bu konuyla alakalı konsolosluğa atacağınız nasıl bir mail bilmiyorum tabii
Şöyle ilgisi var benim açımdan. Tutto sport beyin cevabına istinaten (Mülakatı tarihini konsolosluk lar verir) csb konsolosluğuna mail atacaktım mülakat tarihim ile ilgli. Olduki konsolosluk dönüş yapmadı ve ya benim mailim bir şekilde ulaşmadı onlara veya çok geç dönüş yaptılar. Ben Csb konsolosluğun ilgisiz ve yanlış bir konsolosluk olduğunu düşünüp ( cbs konsolusluğy ile ilgili pek deneyim yok forumda) hemen başka konsoluslular ile viyana, HK, Umman, BK cuuremt olmuş 6XXX dosyamı taşıma işlemlerine girişecektim. Buda benim için tekrardan uğraşmak, stres, zaman ve para kaybına sebeb olacaktı. O nedenle forum üyelerinin birbirlerine emin oldukları konularda cevap vermeleri çok önemli diye düşünüyorum. Ayrıyeten cevabınız için teşekkürker
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2 İzmir de Yunanistan ı tek geçerim...Schengen başvurularıma oradan devam edeceğim..ADB-ATH-VIE gidiş, VIE-ADB dönüş olacak şekilde planlıyorum..
Teşekkürler cevabınız için.
Ugur 2 tarafından gönderilen son iletiler
-
Selamlar yurt dışı mulakat için terhis belgesi olmadan askerlik yapıldığına dair sadece askerlik durum belgesini Yeminli tercüme ve noter onaylı olarak sunsam sıkıntı olurmu?
Bir de aile nufus kayıt örneği yurt dışı mulakat için sunulması çok önemlimidir? Doğum belgelerinde ki bilgiler ile nufus kayıt örneği deki bilgiler hemen hemen benzer olduğu için gerek varmıdır aile nufus kayıt örneğine
-
@ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2
Selamlar, belirttigininiz gibi ilgili ulkede vatandasliginizin olmasi size mulakat planlanmasi icin buyuk bir rol oynadiginu dusunuyorum. Niyetinizin iyi oldugunu anliyorum ancak sizin orneginiz uzerinden referens almak uygun olmayacaktir. Vatandaslik ya da oturum izni olmayan talihlilerden yapilan dosya trasnferlerine ayni sekilde olumlu yanit vermeme ihtimalleri bir hayli yuksek, ornek vermek gerekirse Muscat/Oman’da bulunan ABD konsoloslugu DV2025 surecinin basinda sadece bir kisiye mulakat verip, geri kalan talepleri yanitsiz/mulakatsiz birakmistir. Tabii ki bu kabul etmeyecekleri anlamina gelmiyor ancak trasnfer talebinde bulunmadan once uygun bir sekilde ilgili konsolosluga e-mail atarak sorguda bulunulmasini oneririm. Size mulakatinizda bol sanslar.Selamlar teşekkür ederim. Tam emin olmamakla beraber dediğiniz gibi vatandaşlıkdan dolayı mülakat planlamasında rol oynamış olabilir. Ben bir önceki mesajımda zaten vatandaşlık olduğunu belirterek yazdım ki transfer yapmak isteyenler ona göre hareket etsinler. Csb konsolosluğu çok mülakat yapan ve vize veren bir konsolosluk. Dediğiniz gibi csb ye taşımak isteyenler uygun bir şekilde konsolosluğa e mail ile sorup ondan sonra aksiyon almalılar. Navigatör ile ulaşıla biliyor konsolosluğa.
-
Selamlar, dosya numaramı 6XXX lerde aktif olmadan önce KCC ile Morocco ya taşıdım. Bizde iki vatandaşlık olduğundan Morocco yu tercih etmiştik. Birkaç gün önce de KKC den randevu tarihimi mart ayında olduğunu öğrendim. Yakın mesafe ve daha az masraf açısında dosyasını taşımak isteyenler Morocco yu değerlendirebilirler. Şu durumu da göz önüne alın taşımadan önce lütfen. Forumda Morocco da ki ABD konsoluğu ile ilgli geçmiş zaman Türk vatandaşlarının vize görüşmesi pek yok.
-
@ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Bu başlıkta bu konunun istişare edilmesi, Schengen vize alım süreci ve yolları hususunda fikir alışverişi yapılması çok uygun görülmemişti daha önce forum yöneticileri tarafından.
Size verilen tavsiyeleri dinlemek pek tabi hakkınız ancak dosya taşıma sürecinizi ve mülakatınızı kritik bir seviyede etkileyebilecek bu tavsiyeyi dış kaynaklarınız ve kendi gözlemleriniz ile değerlendirmeniz sizin adınıza daha yararlı olacaktır. Bol şans
Teşekkürler tavsiyeniz için.
-
@Ugur-2 İzmir de Yunanistan ı tek geçerim...Schengen başvurularıma oradan devam edeceğim..ADB-ATH-VIE gidiş, VIE-ADB dönüş olacak şekilde planlıyorum..
Teşekkürler cevabınız için.
-
Daha önce schengen aldınız mı? Almadıysanız ilk schengen için Avusturya iyi bir seçim değil, hatta Amerikan konsolosluğunda göçmen vize görüşmem var demek hiç iyi bir seçim değil...Şahsen ben bu yolu tercih etmem...En kolay Avrupa daki turistik bir ülkeden schengen bölgesine giriş yapmak sonrasında Viyana'ya ulaşmak diye düşünüyorum....Daha önce schengen vizelerimiz olmasına rağmen bu şekilde ilerleyeceğiz...
Edit: Avusturya, AB üyesi olan Bulgaristan ve Romanya'nın serbest dolaşımını veto ediyordu geçen hafta bu vetoyu kaldırdı...
Selamlar, Bulgaristan ve Romanya haricin de avrupa'da ki hangi ülkeden en kolay turistik vize alarak shenghen bölgesine giriş yapıp sonrasında Viyanaya ulaşabiliriz?
-
@Sharm, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sn @gucarslan belirttigi uzere basvurunuz ekteki Foreign Affairs Manual (FAM) kuralinin "d" bendine uygun gorunuyor. Bu linki ve sayfanin ciktisini mulakatinizda yaninizda bulundurmanizi oneririm.
Sizin durumunuzda, her ikinizin de "asil taihli" olarak kabul edilip ikinizin de tum sartlari yerine getirmeniz gerektigini de unutmayiniz.

Teşekkür ederim cevabınız ve öneriniz için. Linkin (d) bendindeki sayfanın çıktısını alacağım yanıma.
Dediğiniz gibi ikimizde asıl talihli olarak kabul edilip ikimizinde şartları yerine getirmenizi talep edecekler. Sıkıntı değil istedikleri şartları fazlası ile karşılaya biliyorum. -
@deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Mustafa-Furkan-Şahan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar. Hong kong’a mülakat taşıma maili attım. Mail sonucunda benim case numberımın eşleşmediğini ilettiler. Ben case numberımı 2025EU57XX olarak belirttim. Fakat 2025AS57XX imiş. Bundan dolayı 1-2 günüm boşa gitti. Siz daha dikkatli olun arkadaşlar.
Yazdığınız şeyi tam olarak anlayamadım, case no’nun eşleşmemesi gibi bir şey hata yapmadıysanız mümkün değil. Doğum yerinize göre case no’nuzun bölgesi otomatik atanır.
Seçildiğinizi öğrendiğiniz sayfada case no’nuz açıkca yazar ve ne yazıyorsa o’dur. Doğum yeriniz TÜRKİYE ise ve doğru seçim yaptıysanız case no’nuzun EU ile başlaması gerekir.
Yine kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan foreign state chargebilityde ne yazdığını kontrol edebilirsiniz.
Türkiye doğumluysanız ve başka ülke yazıyorsa bu seçim yaparken yanlışlık yaptığınızı gösterir ve çok yüksek ihtimalle mülakatta elenme sebebiniz olur.
Selamlar ben Türk vatandaşıyım. Eşimin Fas ve Türkiye çifte vatandaşlığı var. Dv 2025 Green Card başvuru formunu doldurduğumda doğduğu ülke Fas olarak yazdım. Fakat çekilşe uygunluk ülkesi NO diyerek Türkiye seçtim ve EU bölgesinden eşim green card kazandı. Ankaranın çok ağır hareket etmesinden ötürü EU olan Dosyamızı KKC ile FAS a taşıdık ve mülakat maili bekliyoruz. Çekilişe uygunluk ülkesi EU bölgesinden kazanan olarak Fas da mülakat zamanı problem yaşarmıyız veya elenme riskimiz varmı?
@gucarslan Uğur bey siz de bu konu hakkında görüşünüzü paylaşırsanız memnun olurum.
Sizin durumunuz, o ornekten daha farkli. Siz yanlislikla secmemissiniz, yanlis hatirlamiyorsam FAM’a gore esiniz ya da anne/babanizin dogum
yerine gore de secimi yapilabiliyordunuz. Sizin durumunuzda olup vizesini Ankara’dan daha once alanlar olmustu.Teşekkürlerler cevabınız için.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2 kişisel bilgileri paylaşamayız ne yazık ki, lütfen mülakat deneyimlerini kontrol edin.
Teşekkürker. Kontrol edeceğim.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Ugur-2 şimdi daha net oldu.
yaptığınız işlemde sorun yok, geçtiğimiz senelerde aynı durumda olan bir arkadaşımız vizesini ankara'dan sorunsuzca aldı.
ilgili durum FAM'a göre uygun; mülakata gireceğiniz konsolosluk bunu sorun yapmazsa vizenizi sorunsuzca alırsınız.mülakatınızda bol şans.
Teşekkürler cevabınız için. Gecen yıl visa'sını almış olan arkadaşımızın mülakat deneyimi 2024 mülakat deneyimleri içinde varımdır? Eğer yok ise arkadaşımızın bilgilerini iletebilir misiniz bana birkaç bir şey sormak istiyorum kendisine.