• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Joshua Vanberg
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    J
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 32
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Joshua Vanberg

@Joshua Vanberg

16
    İtibar
    52
    Profil Görüntülemeleri
    32
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Pennsylvania USA Yaş: 37

Joshua Vanberg Takip etme Takip Et

Joshua Vanberg tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

@Erhan-2 boyle bir belgenin her vize turu icin ayni islemi gormesi gerekmez mi mantiken? Vize turune gore KKTC nin resmiyetine bakilip bakilmadigini yeni duyuyorum. Ceviri yapilip yapilmamasi opsiyonel olabilir tabi.
      Arkadasin da dedigi imzamda vize turum var, bir gunde kimse kibrisa gidip gelmez ( muhtemelen giden olsa bana sorarlardi tam olarak islemleri mesaj yoluyla), kaldi ki arkadaslar arastirma yaptik vs yazmislardi ayni gun cevap olarak, panik yapmis olabilirler ve o konuda da uzgunum gercekten. Ben aylarca yasadim bu durumu ve panigin ve bilinmezligin sebebi tamamen konunun kendisi zaten. Yillar olmus hala net bir sey yazilmamis. Bundan sonraki forum kullanicilari da bu soruya cevap arayacaklardir. Ben K1 ile vize alan biri olarak deneyimlerimi paylastim. Ayrica:

Avukatim : The US government will accept the document if it is apostilled. So my advice is do what you need to do to get it recognized and approved by the Turkish government. I know this is a lot of additional work, but this is the better way to proceed to avoid delays.

KKTC den alinan ilgili belgenin gecerli olmasi icin hali hazirda bir prosedur olmasi ( tasdik departmani)

Onay (Tasdik) İşlemleri

KKTC Dışişleri Bakanlığı

KKTC Dışişleri Bakanlığı

KKTC Dışişleri Bakanlığı Resmi Websitesi

Ben internet ve forumda okuduklarimi sahsi olarak yeterli bulmadigim icin isimi garantiye aldim ve kibrisa gidip bunlari yaptirdim. Konsoloslukta da cevirili apostilli ve onayli belgeyi orjinal pullu belge ile beraber alip dosyalarina eklediler.

Amacim burada deneyim ve bilgi paylasmak. Kaldi ki sadece forumda okunan bilgiye dayanarak adim atilacak kadar onemsiz bir konu degil bu mevzu. Daha fazla arastirmaya sebep olur bu da konunun belirsizligi yuzunden. Umarim bu konu aydinlatilir ilerde ve kimse bizim yasadigimiz stresi bir daha yasamaz.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      J
      Joshua Vanberg
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhaba ben yardimci olmak amaciyla deneyimlerimi aktarmak istedim. 4 Nisanda kedim ile THY direkt ucus yaparak Chicago uzerinden Amerikaya giris yaptim.
      1- Bilet almadan once ucakta baska hayvan olup olmadigini sordum. Yoktu ve o ucusa biletimi aldim ve hemen ardindan kedimi ucusa ekledim ucretini odedim.
      2- Kedimin ic dis parazit ve karma asisini yaptirdim, guvenli bir gogus tasmasi ve canta aldim. ( bakmayacaklar bile ama nolur nolmaz)
      3 - Ucusa 1 gun kala Tarim Orman mudurlugune gittim ve hayvan tasima belgesi duzenlettirdim. Orada Kuduz asisini yenilettim ve pasaportuna islettim. bu belge icin istenen ucreti de odedim. Bu islem yaklasik 1 saat surdu.
      4- Havaalaninda valizlerimi verince kedime geldi sira. Tarttilar ve sadece pasaportunu gormek istediler. (Bana tarim ormandan aldigim belgeyi sormadilar)
      5- Aktarmali olarak istanbula geldim ve yine kimse bir sey istemedi kedimle alakali. Sadece kontrol kapilarinda once kedimin cantasi bos olarak gecti. Daha sonra kediyle beraber yuruduk gectik esyalarimizi aldik herkes gibi.
      6- Kedime Ucustan once su verdim, Istanbul airpotta tuvalete goturdum ama cis yapmadi. Kediler icin fazlasiyla kokulu bir ortam. Israr etmeyin. Ben altina ped serdim cantanin ama yine de yapmadi cisini. Gimcat Macunu verdim arasira ama kedim genel olarak cok sakindi. PET WC : Lc Waikiki nin oradan ust kata cikacaksiniz Duslardan saga doneceksiniz. Bulmasi zor biraz.
      7- Ucakta kabin ekibinin kediden haberi vardi. Hep ayak ucumda gitti. Bir kere bile miyavlamadi. Sadece bir kez macun ve odul mamasi verdim. Ucak kalkis ve inisler harici kucaginiza alabiliyorsunuz diye biliyorum cantasiyla.
      8- Chicago giris yaptim ve pasaport kontrolden gecip valizlerimi aldim. Daha sonra exite dogru yurudum. Exit onundeki personel giris kagitlarini kontrol etti ve cantamda yiyecek olup olmadigini sordu. Cantadakinin kedi mi kopek mi oldugunu sordu. Kedi dedim, tamam gidebilirsiniz dedi. Yani kimse tarim ormandan aldigim belgeye bakmadi ilginc sekilde. Cok fazla strese girmeyin su gibi akip geciyor.

Yolculuk içinde yayımlandı
      J
      Joshua Vanberg

@yusufalak Yasadigim deneyimi aktardim ve tek amacim yardimci olmak, kafa karistirmak icin yazmadim, ben de aylarca burada cevap aradim ayni konuya, bu basliktaki tum mesajlari da okudum. iki defa kibrisa gittim, avukatim da onaylari alip gelmemi istedi ( avukat amerikali ) Biz riske atmak istemedik cunku eksik evraktan surec uzuyor. En net cevabi konsolosluk verir elbette. Belli ki bu konuda net bir sey yok. Beni K1 ile mulakata giden baska bir forum uyesinin eksik evraktan bekletilmesi ikna etmisti. ( Kibristan aldigi polis kaydi 3 yerden onayli ve apostilli olmasina ragmen) Ben de mulakattan bir hafta once kibrisa gittim geldim. Umarim herkesin mulakati gonlunce gecer, basarilar.

J
      Joshua Vanberg
    • RE: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

arkadaslar merhaba. herkes nisan toreni yapmis gibi okudum yorumlarda. biz herhangi bir toren yapmadik ve ailemle de gorusmedigim icin tanismadilar. sadece yuzuklerimiz var ve fotograflarimiz. gezi, otel kanitlari. bunlar yetmiyor mu?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      J
      Joshua Vanberg

@bernat Çok faydalı bilgiler. Aynı şeyleri uygulayacagım. Kaygılarım azaldı Çok teşekkürler

J
      Joshua Vanberg

@Emre-Kurtulmuş Yukarida da dedigim gibi sebebi , KKTC nin taninmamasindan oturu islerin TC buyukelciligi araciligiyla yurutulmesi. Gidilecek ulkeler Turkiyenin teyit ettigi belgeleri gecerli sayiyorlar. Konsololsluk vs baya yogundu o yuzden KKTC de ben gittigimde. Amerikan konsolosluguna mail atilirsa aslinda en net cevabi onlar verirler diye dusunuyorum. Genellikle maillere donuyorlar

J
      Joshua Vanberg

@Nugbug cok tesekkurler. ben de ayni seylere denk geldim arastirinca

J
      Joshua Vanberg

@salih-atilla yurtdisindan alinan adli sicilin vize tipine gore degismesi durumu kirk yil dusunsem aklima gelmezdi. iyi niyetimle paylasim yaptim ve gelen mesajlar sonrasi uzuntumu belirttim.

J
      Joshua Vanberg

@salih-atilla Salih bey ben bu belgenin farkli vize tiplerine gore degerlendirildigini bilmiyordum. Direkt deneyimlerimi paylastim o sebeple. Biliyor olsam elbet belirtirdim. Benim icin ulasmasi aylar alan bir bilgiydi, insanlar benim gibi iki kere gel git yapmasinlar diye dusunerek paylastim.

J
      Joshua Vanberg

@bernat merhaba kedı ıcın tıtrasyon ıstendı mı amerıka ıcın ve dırekt mı ucuyorsunuz kedıyle hangı secenek daha ıyı aktarmalı mı dırekt ucus mu? bir de ucustan ne kadar once kedinin belgelerinin hazir olmasi lazim yani gecerlilik tarihleri nedir? lutfen bu cevaplara cok ihtiyacim var. Tesekkur ederim

J
      Joshua Vanberg

Joshua Vanberg tarafından gönderilen son iletiler

@Nugbug cok tesekkurler. ben de ayni seylere denk geldim arastirinca

J
      Joshua Vanberg

@tncymz surecin basinda nisanlim anlasti avukatla, strese girmek istemedi, cogu seyi ben buralardan ogrenerek tasdikledim zaten. ben de arastirir yapardim. Anlasma tum sureci kapsadigi icin hala devam ediyoruz.

J
      Joshua Vanberg

@Nugbug Merhaba cok tesekkurler. K1 basindan beri ayni avukatla calisiyoruz( anlasmamiz tum surecler bitene kadar), formlari biz doldurmadik. Rejected notice aldigimiz icin surec sifirdan mi baslamak zorunda? Mayis 22den bu yana neredeyse 2 bucuk ay gecti.

J
      Joshua Vanberg

Nisanda k1 vizesiyle Amerikaya geldim. Mayis 22 de greencard basvurumuzu avukat araciligiyla yaptik. Benimle beraber gelen arkadaslarin basvuru onayi geldi benim gelmedi, birkac hafta daha bekleyelim dedik herhangi bir islem yapmadan once, 2 gun once posta kutumuza mail geldi. Rejected yaziyordu. Icerigini okudum, sebep olarak : Your priority date could not be established. yazmislar. Ayni durumda karsilasan oldu mu? Arastirdim ama tam olarak bulamadim sebebini.
      Ikinci bir soru. Baskan secimi sonrasinda gocmenlerle alakali yasalar degisebilir. K1 vizesiyle gelip henuz greencard almamis biri olarak bu durum bizi etkiler mi? Veya daha sonraki sureclerimizi?

J
      Joshua Vanberg

@salih-atilla yurtdisindan alinan adli sicilin vize tipine gore degismesi durumu kirk yil dusunsem aklima gelmezdi. iyi niyetimle paylasim yaptim ve gelen mesajlar sonrasi uzuntumu belirttim.

J
      Joshua Vanberg

@salih-atilla Salih bey ben bu belgenin farkli vize tiplerine gore degerlendirildigini bilmiyordum. Direkt deneyimlerimi paylastim o sebeple. Biliyor olsam elbet belirtirdim. Benim icin ulasmasi aylar alan bir bilgiydi, insanlar benim gibi iki kere gel git yapmasinlar diye dusunerek paylastim.

J
      Joshua Vanberg

@Erhan-2 boyle bir belgenin her vize turu icin ayni islemi gormesi gerekmez mi mantiken? Vize turune gore KKTC nin resmiyetine bakilip bakilmadigini yeni duyuyorum. Ceviri yapilip yapilmamasi opsiyonel olabilir tabi.
      Arkadasin da dedigi imzamda vize turum var, bir gunde kimse kibrisa gidip gelmez ( muhtemelen giden olsa bana sorarlardi tam olarak islemleri mesaj yoluyla), kaldi ki arkadaslar arastirma yaptik vs yazmislardi ayni gun cevap olarak, panik yapmis olabilirler ve o konuda da uzgunum gercekten. Ben aylarca yasadim bu durumu ve panigin ve bilinmezligin sebebi tamamen konunun kendisi zaten. Yillar olmus hala net bir sey yazilmamis. Bundan sonraki forum kullanicilari da bu soruya cevap arayacaklardir. Ben K1 ile vize alan biri olarak deneyimlerimi paylastim. Ayrica:

Avukatim : The US government will accept the document if it is apostilled. So my advice is do what you need to do to get it recognized and approved by the Turkish government. I know this is a lot of additional work, but this is the better way to proceed to avoid delays.

KKTC den alinan ilgili belgenin gecerli olmasi icin hali hazirda bir prosedur olmasi ( tasdik departmani)

Onay (Tasdik) İşlemleri

KKTC Dışişleri Bakanlığı

KKTC Dışişleri Bakanlığı

KKTC Dışişleri Bakanlığı Resmi Websitesi

Ben internet ve forumda okuduklarimi sahsi olarak yeterli bulmadigim icin isimi garantiye aldim ve kibrisa gidip bunlari yaptirdim. Konsoloslukta da cevirili apostilli ve onayli belgeyi orjinal pullu belge ile beraber alip dosyalarina eklediler.

Amacim burada deneyim ve bilgi paylasmak. Kaldi ki sadece forumda okunan bilgiye dayanarak adim atilacak kadar onemsiz bir konu degil bu mevzu. Daha fazla arastirmaya sebep olur bu da konunun belirsizligi yuzunden. Umarim bu konu aydinlatilir ilerde ve kimse bizim yasadigimiz stresi bir daha yasamaz.

J
      Joshua Vanberg

@yusufalak Yasadigim deneyimi aktardim ve tek amacim yardimci olmak, kafa karistirmak icin yazmadim, ben de aylarca burada cevap aradim ayni konuya, bu basliktaki tum mesajlari da okudum. iki defa kibrisa gittim, avukatim da onaylari alip gelmemi istedi ( avukat amerikali ) Biz riske atmak istemedik cunku eksik evraktan surec uzuyor. En net cevabi konsolosluk verir elbette. Belli ki bu konuda net bir sey yok. Beni K1 ile mulakata giden baska bir forum uyesinin eksik evraktan bekletilmesi ikna etmisti. ( Kibristan aldigi polis kaydi 3 yerden onayli ve apostilli olmasina ragmen) Ben de mulakattan bir hafta once kibrisa gittim geldim. Umarim herkesin mulakati gonlunce gecer, basarilar.

J
      Joshua Vanberg

@ob16222 tesekkur ederim, gereken yanitlari aldim. Burada k1 le gidenler ulkeye girip evlendikten sonra nasil bir surecten gecti onlari okumak icin geldim bulamadim. Her seyi eksiksiz yaptigimizdan emin olmak istedim. huzur icinde yasamaya devam 🙂 Darisi tum bekleyenlere.

J
      Joshua Vanberg

@Emre-Kurtulmuş Ankaradaki hizmet aldigim tercume burosu surekli bu sekilde apostil yapiyormus KKTC konulu belgelere ve soz konusu damgalarin ustunde bulunmasi gerektigini biliyorlar, baya tecrubelilerdi. Belki bu bilgi de size yardimci olur.

J
      Joshua Vanberg