• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Mr.Yavuz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 10
    • Konu 0
    • İleti 133
    • En İyi 70
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

Mr.Yavuz

@Mr.Yavuz

197
    İtibar
    453
    Profil Görüntülemeleri
    133
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul

Mr.Yavuz Takip etme Takip Et

Mr.Yavuz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@fatma-parlak @Yıldıray81 merhabalar, yeni gordum cevaplarinizi kusura bakmayin. Ikinizin de sorusuna cevap olarak tek bir mesaj olarak yanitlayayim.

1- iklim. Biz sicak seven iki insan olarak burayi cok sevdik. Neden Florida yada California degil sorusu akla gelecek. Bunun cevabini altta vereyim. Hava suan 26 derece ve cok tatli bir serinligi var.

2- yasam maliyeti. Gorece uygun bir lokasyon. Herkesin butcesi kendine tabi ki ama bize uygun geliyor. Michigan, Boston, Houston hatta New York kiyaslamasi yapiyorum gayet iyi geliyor bana.

3- huzur. Dallas in her yeri icin degil bu soyleyecegim ama Grapevine, Flowermound, Coppell, Southlake hatta Irwing huzurlu yerler ve hem sehir hayatini hem de sub-urb hayatini bir srada size sunuyor. (Neden Florida yada California degil sorusunun ilk kisim cevabi)

4- guvenlik. Dusunulenin aksine saydigim bolgeler fazlasiyla guvenli yerler. Bireysel silahlanmanin bu kadar yuksek oldugu bir eyalette kimse kimseye birsey yapmaya cesaret edemiyor. (Florida ve California sorusunun ikinci kisim cevabi)

5- populasyon. Kimse yanlis anlamasin ve yargilama tarafina gecmesin lutfen ama beyaz amerikalilarin cok oldugu bolgeleri daha yasanilabilir buluyorum.

Hersey kisinin ne bekledigine gore degisir buradi bizim tum beklentilerimizi karsiliyor. Ilave olarak Texas eyaletinin ekonomik olarak ne kadar buyuk oldugunu bir arastirmanizi oneririm.

Sevgiler

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      M
      Mr.Yavuz
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba,

Suan Viyana havalimanindan bu deneyimi yaziyor olmak cok garip ve mutluluk verici geliyor bana.

Madrid'e dogru gidecek ucagimizi beklerken esimle birlikte yasadigimiz 1.5 yillik sancili donemin sonuna geldik ve vizelerimizi aldik. Kan, ter, gozyasi, bolca stres ve harcanan binlerce lira... Degdi mi sonuna kadar, bir daha olsa aynisini yapardim. Oncesinde 30 ulkeye gitmis, cocukluk hayali ABD de yasamak olan kirkina merdiven dayamis bu kardesleriniz mutlu sona ulasti.

Ilmek ilmek isledigimiz tum sureci faydasi olmasi umidiyle paylasiyorum, uzun olacak biliyorum ama tecrubedir diyorum.

Case numaramiz aktif olur olmaz dosya tasima islemlerine basladim. Tek tek ve farkli mailler atarak 50 ye yakin ulkenin konsolosluguna mail attim. Bahreynle baslayan bu seruven Cinle tamamlandi. Arada Avrupa ulkelerine de yolladik. Hicbirinden olumlu yanit alamadik ancak ulkenin durumu belli oldugundan onden Schengen alip bir giris cikisin faydasi olacagini dusundum ve Fransadan vize alarak tatile gittik.

Tatil sonrasi maillerime devam ettim, bu kisimda sunu gonul rahatligi ile soyleyebilirim tum sureci bizzat kendim ve esimle hicbir yardim almadan yuruttum. Schengen icin bir danismanla calistim ama herseyi ben takip ettim. Yabanci dillere hakimiyetim yuksek, zaten 30 yildir Ingilizce kullaniyorum ve bu bana inanilmaz faydasi dokunan bir sey oldu. Viyanadan bana onay gelecegi icime dogmus gibi onlara kibar mailler atmaya devam ettim ve voila! Kabul ettiler. Subatta baslayan maillesme sureci bitti ve Nisan ayinda kabul maili aldim Viyanadan.

Hemen saglik muayenesi, otel rezervasyonlari, ucak biletleri ve seyahat planini yaptim. 16 mayis mulakat, 15 mayis saglik gorusmesi planlandi ve hazirliklar basladi.

Evrak sureci: bana konsolosluktan atilan evrak listesini hazirladim. Esim ve benim icin ilave bir suru evrak ciktisi aldim, yeminli tercume ve apostil yaptim. 3 dosya seklinde tum hazirligi 1 ayda genis genis bitirdim. Kendime, esime ve ilave evraklar icin ayri bir dosyayla tum sureci bitirdim.

Saglik evraklari: Turkiyeden tum bagisiklik raporunu devlet hastanesinden talep ettik, kan verdik, eksik asilari olduk ve kendi yazdigim detayli ingilizce saglik raporunu aile hekimine imzalattim. Tdap icin Adacel aldik ve onu da yaptirdik. Saglik evraklari da tamam.

Viyanaya ucus 》otele gecis 》2 gun gezmece

Saglik muayenesi: Dr. Molnar 11.30 randevusu bizimdi, gittik herkes cok kibar ve ilgili. Evraklar verildi kontrol edildi ve bize tesekkur edildi. Evraklar tam ve duzenliydi, bu sebeple 1 saat icinde tum muayene sureci bitti. Ek asi olmadik ve 750 eur odedik. Sonra akciger filmi ve 2 saat sonra hersey tamam.

Mulakat gunu: konsolosluk binasina gitmek icin otelden ciktik. Tum Viyana seyahati boyuca yaptigimiz gibi yine yuruyerek 40 dkda binaya vardik. Bekleme alanina gectik, evraklari hazirladik, ilk bankoya cagirildik. Akabinde bizden rica edip once ucreti odememizi istediler. Odedik ve evrak kontrolune gectik. Diplomalar, formul a ve b, adli sicil, askerlik belgesi ve banka dokumu alindi. Master diplomam ve diger belgelerin hicbiri alinmadi. Zaten ABD vizesi sahibi oldugum icin iptal edilecegini soylerek eski pasaportumu da istediler. Tumunu verdik ve beklemeye basladik. 10 dk icinde ismimiz okundu ve 7 nolu bankoya gittik. Evrak teslimi ve gorusme full ingilizce gerceklesti.

Kacinci seferiniz?
      Kac yillik evlisiniz?
      En yuksek diplomaniz?
      Nereye gideceksiniz?
      Ne zaman gideceksiniz?

Esime de 2 soru sordu ve iptal edilmis vizemi verdiginde hersey bir anda guzellesti 🙂 I approved your visas, congrats! Bu cumle icin cok sey feda edildi. Bina onunde bir tik agladik esimle, biraz ciglik attik ve sonra beklemeye basladik. Haftasonu ve resmi tatil sebebiyle bugun vize basili pasaportlari aldik.

Ilave olarak soylemek istedigim bazi seyler var. Eger bir seyi istiyorsaniz onun icin caba gosterin, umutsuzluga kapilmayin, yolunuzda yuruyun, kimsenin size yardim etmesini beklemeyin, tecrube etmekten korkmayin ve hersey cok kolaydi diye ortalikta gezinen iluzyonlara inanmayin. Unutmayin herseyin bir bedeli vardir.

Herkes vizesini alir umarim.
      Sevgiler

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      Mr.Yavuz

Herkese merhaba, ilk giristen sonra kisa bir Turkiye arasi verip tekrar ve bu sefer temelli Amerika’ya giris yaptik.

Ilk giris Boston di ve orayi cok sevmistik ama hem biraz pahali olusu hem arkadasimizin burada olusu ve hem de is firsati olmasi sebebiyle temelli giris yapacagimiz eyaleti Michigan olarak sectik. 2 haftadir esimle birlikte Ann Arbor da yasiyoruz.

Ann Arbor tam bir universite sehri, hayat kalitesi yuksek, renkli, hem hareketli hem sakin bir yasam tarzi olan sicak kanli insanlarin oldugu bir yer. Herkes cok yardimsever ama gorece pahali. Neyse simdi yaptiklarimiza geceyim:

1- Banka hesabi acilisi: Chase den actik ve cok hizli bitti. Legal evraklarla hizlica acildi ve paralarimizi yatirdik. Kredi karti basvurulari da yapildi. Secured degil normal kredi karti ,evrak onaylarini bekliyoruz simdilik bir problem yok.

2-Telefon hatti: Verizon unlimited + Apple one aboneligi aldik esimle. Kendi telefonlarimiz ile gittigimiz icin ilave indirim aldik, otomatik odeme yaptik 10 dolar daha indirim aldik. Butun hersey dahil toplam 82 usd aylik full sinirsiz oduyoruz tek tek.

3- Ehliyet sinavi: Michigan SoS den randevu aldik legal evraklarla beraber sinavi bekliyoruz.

Tavsiyeler: Kesinlikle isinize yarayacak bir kac soylemek istiyorum. Ingilizcenizi bir sekilde gelistirmeniz cok onemli ozellikle gelmeden once. Biz bunun rahatligini yasiyoruz suan ve ikimizde gunluk hayattan kopmadan buranin kulturune adapte olabiliyoruz. Faturali hat alimi cok cok onemli cunku hersey icin bir fatura talep ediliyor. Imkaniniz varsa pre-paid hat yerine faturali hat alin. Bankanizda musteri temsilcinizi dinleyin. Yonlendirmeleri cok onemli. Hizlica kart kullanimina baslayin ki hesap hareketleriniz olussun. Ve hersey icin sabirli olun, sabir burada cok onemli 🙂 Eger evliyseniz her es icin ayri ayri birer finansal kimlik olusturmanin cok onemli oldugunu unutmayin. Hicbir seyi tek kisi uzerinden almayin, telefon hatti, hesap vs. Amerika tekil kimlikler uzerinden herseyi degerlendiren bir ulke. Ortak bir hayatiniz olabilir ama ayri finansal kimlikleriniz var. Ben ve esim herseyi bu sekilde yaptik. Bu arada Amerika kadinlara daha yardimsever davraniyor bence 🙂 Esimin kredi karti daha erken onaylandi, hesap karti daha erken tanimlandi, ilk kazi kazaninda 100 usd kazandi :))

Henuz ev ve is bakmadik bekledigimiz bir kac haber var. Olursa detaylari paylasirim, bu arada buraya gelmek isteyenler olursa diye soyluyorum Ann Arbor biraz pahali ama cok keyifli bir yer biz sevdik, tek problem hava cok soguk ama gercekten cok soguk 🙂 2 haftadir en sicak hava 4 derece oldu ve -7 yi gorduk, kar yagmur ruzgar da cabasi 🙂

Herkese bol sans kalin saglicakla.

M
      Mr.Yavuz

Herkese Dallas’tan tekrar merhaba. Uzun zaman oldu birşeyler yazmayali. Biz ABD de bir yilimizi bitirmisiz.

Bu bir yil vize alma sureci ile birlikte hayatimizda gecirdigimiz en zor yillardan biri oldu.

Fazla hayal kurmadan, cok kendinize guvenmeden, kendinizi kendinize cok abartmadan ve herseyi yapabileceginize kendinizi alistirarak gelin bu ulkeye yoksa cok uzulursunuz.

Insanin basina hersey gelebiliyor, araba aliyorsunuz satmaniz gerekiyor yerine elinizdeki parayla baskasini aliyorsunuz 3 gun sonra motor arizasi veriyor, disinizde problem oluyor ameliyat olmaniz gerekiyor, kazandiginiz para yetmiyor, evinize esyayi gectim mutfak malzemesi alırken bile dusunmeniz gerekebiliyor, sadece masraflarinizi karsilamak icin calisiyorsunuz ve sosyal zamaniniz cok az oluyor vs. vs.

Buraya gelecek kardeslerim, arkadaslarim ve sevgili forum halki cok saglam bir psikolojiniz, sizi destekleyecek bir aileniz veya maddi birikiminiz, cok bunalinca donebileceginiz bir yeriniz veya yasayacak baska bir hayatiniz yoksa lutfen GELMEYIN.

Bir yilin ardindan su kadarini soyleyebilirim herkese, daha yerine oturtulacak taslari yeni bulduk sira yerlerine oturtmaya geldi 🙂

Amerika bir ruyalar ulkesi degil maalesef, eger bu dusunceyle geliyorsaniz kabusu tokat gibi yuzunuze carpacaktir.

Bunca kotulemeden sonra diyeceksiniz e niye hala oradasiniz, bazen beklemek ve herseyin iyiye gidecegini ummak gerekir. Biz de o gunleri beklemeye karar verdik.

Kalin saglicakla.

M
      Mr.Yavuz

Herkese merhaba, çok uzun zaman oldu yazamadım ama artik zamanim var gonul rahatligi ile yazabilirim.

Biz esimle geleli 6 ay oldu bin ton sey yasadik. Ilk girisimiz Detroit Michigan oldu, 2 ay kalabildik cunku is bulduk ve tasinma karari aldik. Asil hikaye burdan sonra basliyor. Zaman ayirip okuyanlara umarim farkli bir bakis acisi kazandirir.

Cok buyuk sans eseri ve cesitli baglantilar-tecrubeler sayesinde 2. Ayimizda havayolu ikram firmasinda mudurluk pozisyonlarinda ise basladik. Sonucta Amerika dedik hersey kitabina uygun ilerler dedik ama olmadi maalesef. Egitim sureci dendi iptal edildi, ev kiranizi odeyecegiz dendi ustune yatildi, mudurluk dendi is bize cdl olmadan kamyon kullanmaya gitti. Dedim ki bu olay nereye gidiyor. Bu arada bunu soylemekte sakinca da gormuyorum toplamda ikimize 120k yillik maas teklif edildi.

Dusundum tasindim, esimle konustum dedim ki ya biz buraya bunun icin mi geldik. O da hayir dedi. Su an Doordash yapiyoruz 🙂 Saka degil gercek.

Arkadaslar, kardesler, abiler, ablalar buraya gelirken hersey super olacak gibi sakin bir yanilgi icine girmeyin cok uzulursunuz. 12 yillik yoneticilik tecrubem var, esim ve ben bu sektore uzun yillar harcadik ve bildigimiz is diye atladik. Olmadi, belki baska birsey denesek daha iyi olurdu ama tecrube diyelim.

Sunu aklinizdan cikarmayin eger TR de birine bagli calismaktan biktiysaniz, size emredilmesinden sıkıldiysaniz, kurumsal hayatin sacmaliklarindan gina geldiyse sakin ama sakin Amerikada daha iyi yada nizami olacagini dusunmeyin.

Biz normal maasli islerden gig workse gecis yapan 2 tecrubeli arkadasiniz olarak kafa rahatligina ulasmis bulunmaktayiz.

Kendinize iyi bakin, yanlis kararlar vermeyin ve kimsenin sizi kullanmasina musaade etmeyin. Saglicakla kalin 🙂

M
      Mr.Yavuz

@Mr-Yavuz @warmgrey @erenotti @charon @Redbeard @finalhope @Emre Kurtulmus tum yazilanlari okudum cok guzel entryler. Konu herhalde yanlis anlasildi cunku ben herhangi bir kiyaslama yada ulke guzellemesi/kotulemesi yapmadim.

Burasi ilk gelene ve duzen oturana kadar cok zor olacak bunu herkes bilsin ki psikolojik olarak husrana ugramasin dik dursun istedim biraz da icimi dokmek istedim.

Yanlis anlasilmasin ama ben Ingilizce masterla, bir firmada mudur is teklifi ile geldim green card alindiktan sonra. Ingilizcem de hatri sayilir seviyede iyi 🙂 Gocmen olmak ozunde zor, geldigimizden beri 2 eyalet 3 sehir 3 ev 3 araba degistirdik. Yapilmaz denen seylerin cok buyuk bir kismini yaptik. Ben Amerika’da degil Amerika’yi yasamanin nasil oldugunu anlatmaya calistim aslinda. Herkesin hayati kendine tabi ki..

Youtube da market videosu, ev kirasi yada araba fiyatlari izlemeye devam edip gelecek arkadaslarim kazin ayaginin perdeli oldugunu aci yoldan ogrenecek 🙂

Selametle.

M
      Mr.Yavuz
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba, genel bir bilgi olması açısından yazıyorum bunu. Avrupa' ya dosya taşımak isteyen ancak Schengen den şüphe duyan arkadaşların başvurularını Fransa' dan yapmalarını öneririm. Ben her ihtimale karşı Fransa' dan başvurdum ve daha önce EU girişim olmamasına rağmen hem eşime hem bana 3 aylık multi verdiler. Aklınızda bulunsun. 🙂 Hatta nasıl aldın diye soranlarınız olursa bana yazabilir tüm detaylarını yazabilirim.

M
      Mr.Yavuz

@Redbeard yazinizi okudum cok guzel detaylica anlatmissiniz olaylari. Buraya gelmek, yerlesmek, yeni bir hayat kurmaya calismak ve o hayati yoluna sokmak sanildigi kadar kolay degil maalesef.

Herkes icin guzel gunler dogsun ve hergun bir oncekinden daha guzel olsun 🙂

M
      Mr.Yavuz
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bakalım neler olacak 🙂

https://m5dergi.com/gundem/abdnin-turkiye-buyukelcisi-flake-yesil-kart-randevularini-artirmak-icin-calisiyoruz/

M
      Mr.Yavuz
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ayvalik10 Hocam zaten durumun farkındayım ben, çok fazla hesap olasılık muhtemel sonuçlar, konsolosluk performansları, datalar vs. hepsine çalıştım hala da çalışmaya ve olası sonuçları çıkarmaya devam ediyorum. Dosya taşıma için 40 a yakın başka konsolosluğa mail attım. Bunlar problem değil bu süreçte olası şeyler çıkar yada çıkmaz onu da bilemeyiz. Burada insanlar bu umuda tutunmuş bekliyor ve bana '' sundan sonrası beklemesin '' yada '' şunlar hazırlansın '' demek abesle iştigal geliyor. Kimin neyi alacağını bu şansı tanıyan ülke bile bilmezken hariçten gazel okumaktan başka bir şey değil bence, heves kaçırmak, umut kırmak yada insanlara negatif basmak maalesef ...

M
      Mr.Yavuz

Mr.Yavuz tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@berkantsipahi selamlar 1 yildir Grapevine historic district de yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim. Grapevine cok kucuk bir amerikan kasabasi ama turistik bir yer ve gayet keyifli. Bu arada Grapevine bolgesinin belediyecilik sisteminin temeli cocuklara saygi, sevgi ve guven uzerine kurulu. Sokakta bronz cocuk heykelleri gorebilirsiniz ve altinda su yazar: burasi cocuklarin 1930 lardan beri neseyle ve guvenle oynayabildigi bir yerdir.

Okullar konusunda bir fikrim yok cocugumuz olmadigi icin ama mekan guzel ve gayet sakin.

Umarim faydasi olur.

Eyaletler içinde yayımlandı
      M
      Mr.Yavuz

@Emre-Kurtulmuş elinize saglik

M
      Mr.Yavuz

@erenotti cok hakli tespitler elinize saglik

M
      Mr.Yavuz

@finalhope pembe tablolara inanmayin hepsi iluzyon 🙂 Dallas hakkinda ne konuda bilgi isterseniz yazabilirim seve seve 🙂

M
      Mr.Yavuz

@warmgrey emeginize saglik cok guzel yazi olmus.

M
      Mr.Yavuz

@Mr-Yavuz @warmgrey @erenotti @charon @Redbeard @finalhope @Emre Kurtulmus tum yazilanlari okudum cok guzel entryler. Konu herhalde yanlis anlasildi cunku ben herhangi bir kiyaslama yada ulke guzellemesi/kotulemesi yapmadim.

Burasi ilk gelene ve duzen oturana kadar cok zor olacak bunu herkes bilsin ki psikolojik olarak husrana ugramasin dik dursun istedim biraz da icimi dokmek istedim.

Yanlis anlasilmasin ama ben Ingilizce masterla, bir firmada mudur is teklifi ile geldim green card alindiktan sonra. Ingilizcem de hatri sayilir seviyede iyi 🙂 Gocmen olmak ozunde zor, geldigimizden beri 2 eyalet 3 sehir 3 ev 3 araba degistirdik. Yapilmaz denen seylerin cok buyuk bir kismini yaptik. Ben Amerika’da degil Amerika’yi yasamanin nasil oldugunu anlatmaya calistim aslinda. Herkesin hayati kendine tabi ki..

Youtube da market videosu, ev kirasi yada araba fiyatlari izlemeye devam edip gelecek arkadaslarim kazin ayaginin perdeli oldugunu aci yoldan ogrenecek 🙂

Selametle.

M
      Mr.Yavuz

@lumos Ne demek, her zaman bu sekilde davranacagim cunku insanlarin acikliga ve gerceklere ihtiyaci oldugunu dusunuyorum. Ayrica destekleriniz icin tesekkurler.

M
      Mr.Yavuz

@istalin kusura bakmayin ama platformun icerik filtreledigini yada kisilerin istegine gore icerikler yazmam gerektigini bilmiyordum.

Sizin yaptiklarinizi yasadiklariniz ben 2 yil once yasadim hala yasamaya devam ediyorum. Maalesef insanin gercegi bu dogrular goze sokuldukca rahatsiz olmak.

Gelin herkes gelsin pembe tablolarin cercevelerini biriktirip donmek zorunda kalmaz umarim hic kimse.

Saglicakla

M
      Mr.Yavuz

@charon sadece saglam para da degil aslinda, saglam para, saglam psikoloji ve saglam hedefler. Biri eksikse maalesef can sıkıcı oluyor.

M
      Mr.Yavuz

@Redbeard yazinizi okudum cok guzel detaylica anlatmissiniz olaylari. Buraya gelmek, yerlesmek, yeni bir hayat kurmaya calismak ve o hayati yoluna sokmak sanildigi kadar kolay degil maalesef.

Herkes icin guzel gunler dogsun ve hergun bir oncekinden daha guzel olsun 🙂

M
      Mr.Yavuz