• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. houey
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

houey

@houey

6
    İtibar
    20
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

houey Takip etme Takip Et

houey tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2023 Sohbet Odası

@istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@houey abd için youtube üzerindeki kanallarda deneyimlerini paylaşan insanların hikayelerine göz atmanı öneririm. İyi bir rehber olacaktır. Forumdaki kişilerin deneyimleri, yazıları ve her konu başlığı altındaki paylaşımlar da inanılmaz güzel fikir veriyor. Detaylıca site içerisinde gezinip kafandaki tüm sorularla ilgili başlıklara bakabilirsin.
      Ayrıca sadece Abd odaklı düşünme derim. Avrupa, kanada ya da Avusturalya için de üniversite, dil okulu ya da göçmenlik imkanları mevcut ve hepsinin şartları değişebiliyor.

Boş zamanımda bu forumda takılıyorum bir haftadır önüme gelen her şeyi okuyorum belki işime yarayacak bir şeyler bulurum diye. Gerçekten güzel paylaşımlar var.
      Youtubedan bakmadım henüz. İnternetten bakmaya yeni yeni başladım avrupa için.. Youtubedan da araştıracağım. Teşekkürler.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      H
      houey
    • RE: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@crazycells teşekkürler cevabiniz için

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      H
      houey
    • RE: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu

GC çekilişine katıldım ama pasaportum yok daha önce yoktu yani. Düşük ama bir ihtimal GC çekilişini kazanırsam D260 forumunu doldurmak için pasaport gerekiyormuş. GC kazanmadıktan sonra şu an için pasaporta ihtiyacım yok. D260 formunu geç doldurmak sorun olur mu çünkü okuduğum kadarıyla pasaport almak için başvuruda bulunduktan 10-15 gün sonraya kadar sürebiliyormuş. Sonuçlar açıklandıktan sonra kazanıp kazanmadığıma göre çıkartmayı düşünüyorum ek masraf olmasın diye. Bu sefer de d260 formunu geç doldurduğum için konsolosluk için sıra gelmezse ya diye düşündüm. Bir de pasaport alamayanlar var galiba, alamama ihtimalim var mi pasaportu?

Türkiye Cumhuriyeti içinde yayımlandı
      H
      houey

@Muhtaradana Cevap için teşekkür ederim. Elimde dursun diye alacağım pasaportu. Video çok iyi anlatmış her şeyi, şimdi izlediğim kadarıyla geriye kalan tek eksik şey Amerikada bir adres bulmam gerekecek. Tabi belki çıkmayacak bile, acele etmeye gerek yok gibi neyse teşekkürler yazınız için tekrardan. Herkese bol şanslar.

H
      houey

houey tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2024 Sohbet Odası

@denizci10 Greencard için hocam. Gc çıkmasi düşük bir ihtimal ama yine de insanin kafasina takiliyor sorun çıkar mi diye. 😅

H
      houey

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@houey tecilin bitse bile daha yoklamalar var son yoklama var daha zaman olarak önünde uzunca vakit var. Kaçak duruma hemen düşmüyorsun ki son yoklama gittikten sonra orada memura söylersin üni hazırlanıyorum diye. Ondan sonra hala sana celp gelse bile gitmez isen o zaman kaçak düşersin. Son durum değişti mi diye @denizci10 gelmesini bekleyelim o yetkili birisi olarak daha detaylı bilgi verir.

Evet, askerlik için muayneye gitmediğin sürece yoklama kacaği oluyorum diye biliyorum. Muayne filan olursan yerin belli olursa gitmezsen kacak oluyorsun.

@denizci10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ayvalik10 abi tecil bitmeden uzatmalı yoksa kaçağa düşer büyük ihtimalle. Bu konulara tam hakim değilim ama askerlerden duyduğum kadarıyla böyle. Askerlik şubesine sormakta fayda var

hocam, kacaga düşceğimi biliyorum da. Kacakken yurt dişina çikmak sorun olmuyor sanirim. Birkac kişi kacak olarak defalarca çıkmış. Hatta birisi anayasadaki seyahat özgürlüğü sayesinde girip cikabilrsin istedigin kadar sadece para cezasi oluyor demişti.
      Sorum şuydu askerlik belgesi olmamasi veya kacak olmam vize görüşmesinde soruna yol acar mi? Çünkü izlediğim birkac videoda askerlik belgesi şart demişlerdi (vize görüşmesi için).

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@houey e devlet askerlik belgesi vermiyor o durumda askerlik şubeye yönlendiriyor şubeden alıyosun

Askerliği yapmadiğima dair bir belge mi veriyorlar o zaman hocam? Yapmadiğima dair bir belge vize görüşmesinde sorun olur mu?

Bu arada cevaplariniz için hepinize teşekkür ederim. Bol şanslar herkese

H
      houey

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@houey askerlik belgesi sorgulama başlığı var e devletten o evrağı alırsın evrak olarak yoksa sen bakaya kaldın asker kaçağısın konsolosluğun sorunu değil.

İzlediğim bir videoda e devletten o evrağin fotokobisini belge olarak çıkarttırın, gerekli demişti. Şu an tecilim var ama temmuzdan sonra bitecek. Eğer tecilim bitince dediğiniz gibi kaçak duruma düşülünce de alinabiliyorsa o evraği alirim ama kacak duruma düştüğüm için belge çıkmazsa ve doğal olarak askerlik belgesini götüremeyeceğim için eksik belge filan demezler umarim...
      Okula yazilip tecil ettirebilirsin diye düşünebilirsiniz ama seneye de sinava hazirlanacağim daha iyi bir okul için. (gc işi olmazsa planim bu yönde, gc garanti diye bunu riske atmak sacma olur, sans sonucta) Tercih yaptiğimizda OBP kiriliyor o yüzden acikta üniye yazilamam ne yazik ki. 😕

H
      houey

Merhaba, kafama takilan bir soru var çekilişi kazandik diyelim. Mülakat için askerlik belgesi gerekiyormuş. Askerlik tecilim temmuzda doluyor. Sınava hazirlandiğim için tecil ettirme hakkim olmayacak muhtemelen. Her hangi bir üniversiteye yazilamam çünkü çıkacaği garanti degil, çiksa bile vize alacağim garanti degil. Eğer bir okula yazilirsam okul başari puanım kırılmış olacak. Yoklama kacagi durumunda, askerlik belgesi alinabilir mi? veya askerlik belgesini almazsam mülkat için sorun çıkar mi?

H
      houey

@Muhtaradana Cevap için teşekkür ederim. Elimde dursun diye alacağım pasaportu. Video çok iyi anlatmış her şeyi, şimdi izlediğim kadarıyla geriye kalan tek eksik şey Amerikada bir adres bulmam gerekecek. Tabi belki çıkmayacak bile, acele etmeye gerek yok gibi neyse teşekkürler yazınız için tekrardan. Herkese bol şanslar.

H
      houey

GC çekilişine katıldım ama pasaportum yok daha önce yoktu yani. Düşük ama bir ihtimal GC çekilişini kazanırsam D260 forumunu doldurmak için pasaport gerekiyormuş. GC kazanmadıktan sonra şu an için pasaporta ihtiyacım yok. D260 formunu geç doldurmak sorun olur mu çünkü okuduğum kadarıyla pasaport almak için başvuruda bulunduktan 10-15 gün sonraya kadar sürebiliyormuş. Sonuçlar açıklandıktan sonra kazanıp kazanmadığıma göre çıkartmayı düşünüyorum ek masraf olmasın diye. Bu sefer de d260 formunu geç doldurduğum için konsolosluk için sıra gelmezse ya diye düşündüm. Bir de pasaport alamayanlar var galiba, alamama ihtimalim var mi pasaportu?

H
      houey

@crazycells teşekkürler cevabiniz için

H
      houey

@ayvalik10 Aslini istediğim hafif gri olan fotoğrafta omuzlarım tam gözükmediği için onu kullanmak istemiyorum. Bembeyaz olanın tüm hali olduğu içim omzumdan biraz daha alabiliyorum yani.
      idphoto4you'a yükledikten sonra kırpıp indirdim. Sizce sorun olur mu arka plan bembeyaz yani.
      boyutlarında sorun yok gibi arka plandan dolayı elenmem umarım
      Boyutlar: 600x600
      Genişlik: 600x600
      Yatay, dikey çözünürlük :300dpi
      bit derinliği: 24

H
      houey

Merhaba, fotoğraf çektirdim ama kafama takılan bir şey var. Arka plan bembeyaz, fotoğraçı beyaz yaptı çünkü arka plan hafif grimsiydi. Fotoğrafın saf halini istedim biraz daha gri. Galiba paintten arka plandaki gri kısımıları beyaz yaptı gördüğüm kadarıyla. Sorunca makine yüzünden öyle oldu dedi başkasına GC için çektiğini gösterdi o da bembeyazdı. Beyaz olanını kullansam sorun olur mu?

H
      houey

@Programmer Teşekkürler cevap için.

H
      houey