Hayırlısı olsun efendim hepimize
Gürhan Erkal
@Gürhan Erkal
Gürhan Erkal tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
-
@lamak-sadla Benim anladığım 5000'in üzeri çok sıkıntılı
Gürhan Erkal tarafından gönderilen son iletiler
-
@doguc 2017 deydi sanırım dediğiniz benim ilk katıldığım sene idi tekrarlanacak dediler ben katılmadım çünkü hesapta 15000 dolar olmadan çıksa bile gidemezsiniz gibi şeyler duymuştum. Tekrar katılıp gidemiceğim halde milletin hakkını almak istemedim.
-
@lamak-sadla Benim anladığım 5000'in üzeri çok sıkıntılı
-
Hayırlısı olsun efendim hepimize
-
RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti ÖrnekleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
Teşekkürler... Rahat yaşama değil de ben gerçekten temel yaşam giderlerinden bahsediyorum. Hani bunun da altı olmaz ama bu kadarı kesin çıkacak elden gibilerden. Evinde yiyeceksin, taksitin olmayacak sadece kira, sigorta, su, elektrik, internet/telefon interneti ödeyeceksin. Bir de markete gidip masrafını yapacaksın. Her gün pirzola, bonfile kilo kilo taze meyve almak değil yani Türkiyedeki orta direk nasıl geçiniyorsa öyle. Bu kadarı mı 7000 dolar tutuyor. Bu bedel benim için Türkiyede 1200-1500 dolar ha kiram yok onu da ekle 2000 olsun. İzmir'in 2000 doları= Houstonda 7000 dolar mı? Houston ucuz diye biliyorum o zaman Newyorkta 12 bin dolar, Boston'da 15 bin dolar mı temel giderler... ? Çok panik oldum... Eğer öyle ise insanlar ABD'de ne yapıyor yıllık gelir 100.000 doların aşağındaysa bitiksin gibi bir şey...
-
RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti ÖrnekleriAmerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
Arkadaşlar selam bu giderler bana aşırı aşırı yüksek geldi. Temel yaşam giderlerinden bahsettiğimize emin miyiz.? Söz gelimi Texasta asgari ücret 1200 dolar civarı net gelse boş zamanlarda doordash benzeri iş yapsan ayda giderler çıkınca 1000 dolar civarı görsen gelir en fazla iyi zamanda 2500 dolar olur. Yani diyorsunuz Türkiyede çok rahat yaşanacak bu para ile ABD'de bırak aile geçindirip birikim yapmayı burada aç kalırsın... Ben bütün tahminlerimde başta (iyi ihtimalle) 3000 dolar kazansak ucu ucuna geçinir. Zamanla 5000'ler civarına çıksak kenara para atarız. Bir kaç sene sonrada Mortgageye başvurup bir ev alma ihtimalimiz olur şeklinde bir hayalim vardı. Oysa temel giderler 7000 dolar deniyor. Bu gelirin yarısını Türkiyede kazansanız bizim mahallenin en zengini olursunuz bu kadar kötü ekonomiye rağmen. Ben yaklaşık 1500 dolarla burada idareten rahat yaşıyorum.
-
Arkadaşlar selamlar ben belki 8 yıldır ABD ve yurtdışı için araştırma yapıyorum. Ama Amerikanın Adana, Urfa'sı gibi olan ucuzluğu ile nam salmış Houston gibi genel olarak şehir yaşamı yönünden pek beğenilmeyen ve fiyatlarından dolayı mecburen tercih edilen bir şehirde çocuklu bir ailenin ortalama aylık maaliyeti 7000 dolar derseniz ve bu gerçek ise ben şu an bu sevdadan vazgeçiyorum. O zaman bu bedel Newyork'da 15.000 dolar mı? Saatlik ücret 7.25 herkes aç mı bu memlekette...