• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gokhanv
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

gokhanv

@gokhanv

18
    İtibar
    49
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Izmir

gokhanv Takip etme Takip Et

gokhanv tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@erenotti

Avustralya gibi bir kaç ülkede yurt disi cikis harci vs gibi uygulama var. Vekil emeklilik konusu tam bir garabet. 2 yil mecliste olan bir vekil kalan ömrü boyunca vekil emekli maasi aliyor. Hatta 2 yili dolduran hem emekli vekil hemde kalan vekillik süresince vekil maasi olarak çift maas aliyor. Ömür boyu kendisi ve ailesi diplomatik siyah pasaport aliyor. 7 ceddi ölene kadar meclis imkanlarindan yararlaniyor. Çoluk çocugu beceriksiz olsa bile mecliste görev ve maas aliyor. Hatta bir baltaya sap olamayan colugu cocugunu danisman olarak atayip onlarada maas baglatiyorlar. Her yil bedava 10 larca implant vs bedava yaptirabiliyorlar. Sadece kendisine degil tabiri caizse ebelerine bile bu imkandan faydalandirabiliyorlar. Neredeyse bedava fiyata devlet arazilerine milletvekili toplu konutlari yaptirabiliyorlar vs vs. Aklima gelmeyen yüzlerce avantalari daha vardir. Bizim millet vur deyince öldürür. Eline imtiyaz geçen 7 sülalesine kullandirir.

Olmasi gereken ise vekillik bitti. Imtiyaz bitti. Beles emeklilik yok olmasidir. Amerika da bu süre 2 sene. Görev biterse imkan bitiyor. Eger 2 senede düzgün çalismazsa secim bölgesi o kisiyi temsilci olarak secmeyip cezalandirmis oluyor. Bu yüzden hizmet verme yarisinda oluyorlar.

Bizde ise 2 senesi dolan vekil degme keyfime seklinde gorev suresi boyunce soru önergesi, kanun önerisi vs vermeden görevini tamamliyor. Secilse de secilmesede zaten imtiyazlari devam ediyor. Geneli sadece kamuya memur doldurmak icin iliskiler agi, ihale agi, arazi agi, imar degisikliginden rant kazanma pesinde.

Nereden tutsak elimizde kalacak bir düzen var. Bu yüzden ülkemiz sittin sene (60 yil) geçsede degismez. Ben 40 li yillarin ortasindayim. 45 senedir de düzen ayniydi. 3000 yilina da gelinse ayni olacak. Sag, sol, sunni alevi, Türk Kürt vs halki ayristirarak sonuç dogurmayacak dinamizmler olusturuyorlar ve düzenin devamini sagliyorlar. Millet birbirini kiriyor ve asla birlik olamiyor.

Türkiye hep gelismekte olan ülkeler sinifinda olacak ve asla gelisemeyecek. Her zaman 3. Dünya ülkesi olarak kalacak.

Bu A partisi, B partisi meselesi degil. Siyasetin finansmani ve zihniyet nedeniyle bôyle.

Yolculuk içinde yayımlandı
      G
      gokhanv
    • RE: Kaç Yıldır Green Carda Başvuruyorsunuz Ve Çıkmıyor ?

DV2001 den beri düzenli katiliyorum. Henüz seçilemedim. 25 kez falan oldu sanirim.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      G
      gokhanv
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@korayuzayates benim yesil pasaportum olsaydi eger, numaram kaç olursa olsun, hiç beklemeden Viyana ya dosyami tasirdim. Hem daha erken vizemi alirdim, hemde Ankara yi beklemekle sinir harbi gecirmezdim. Maliyet konusuna gelince, sonucta Amerika ya gideceksiniz. Ne kadar erken giderseniz orada hayata daha erken adapte olup daha erken USD kazanmaya baslarsiniz. Insanlar 100.000 lerce $ harcayarak E2 vs gibi sonucu belli olmayan maceralara girerken, size greencard firsati ayaginiza gelmis. Simdi bu pasi gole çevirme zamanidir.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      G
      gokhanv
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@newbie97 ben sonuca ilk bakanlardan olmaya çalışıyorum. belki ilk bakanlara çıkıyor, kota dolmadan yetişeyim diyorum 😂 bu çekiliş bizi nasıl bir düşüncelere düşürdü ya 😂😂
      Neyse bu sefer sizin gibi yapacağım farklı bir his deneyim

Ben 20 küsur senedir her türlü sehir efsanesini test ettim. Cikmayinca cikmiyor.

G
      gokhanv
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@brucewayne Mesela Litvanya yarin a bos randevu veriyor.

G
      gokhanv
    • RE: Sayılarla DV2025

@cagrii EU kotasinda olan Orta Asya halklari genelde çok çocuklu aileler. Kirgiz, Özbek, Türkmen vs. Mülakatlara tek dosyada 9-10 ar aile üyesiyle katilanlar var. 3 e yakin ortalamali. örnek olarak Özbekler 506 dosya da 1423 vize talep etmisler. Kazaklar 272 dosyada 704 vize talebi, Kirgizlar 320 dosyada 927 vize talebi, Türkmenler 210 dosya da 622 vize talebi, Türkler de genelin aksine neredeyse 2 nin altinda orana sahipler. AP ler veya Red ler bu bölgelerde artmazsa eger Türklerin isi daha da zorlasacaktir. Ankara disina dosya tasiyanlsrsa genellikle 1 veya 2 kisilik dosyalar oluyorlar.

G
      gokhanv
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@gngnrnzn 12 yas alti cocuklarin covid asisindan muaf olmalari icin yazi almaniz gerekiyor. @metinbeci konu hakkinda deneyimli. Ona danismanizi öneririm.

G
      gokhanv

@gngnrnzn Kendisi Hong Kong ta. Saat farki var. Belki de TR donus yolundadir. Yanit verecektir. Forum da ki gecmis mesajlarinida okuyun. Orada da bahsetmis olabilir.

G
      gokhanv

gokhanv tarafından gönderilen son iletiler

@gngnrnzn Kendisi Hong Kong ta. Saat farki var. Belki de TR donus yolundadir. Yanit verecektir. Forum da ki gecmis mesajlarinida okuyun. Orada da bahsetmis olabilir.

G
      gokhanv

@gngnrnzn 12 yas alti cocuklarin covid asisindan muaf olmalari icin yazi almaniz gerekiyor. @metinbeci konu hakkinda deneyimli. Ona danismanizi öneririm.

G
      gokhanv
    • RE: Sayılarla DV2025

@cagrii EU kotasinda olan Orta Asya halklari genelde çok çocuklu aileler. Kirgiz, Özbek, Türkmen vs. Mülakatlara tek dosyada 9-10 ar aile üyesiyle katilanlar var. 3 e yakin ortalamali. örnek olarak Özbekler 506 dosya da 1423 vize talep etmisler. Kazaklar 272 dosyada 704 vize talebi, Kirgizlar 320 dosyada 927 vize talebi, Türkmenler 210 dosya da 622 vize talebi, Türkler de genelin aksine neredeyse 2 nin altinda orana sahipler. AP ler veya Red ler bu bölgelerde artmazsa eger Türklerin isi daha da zorlasacaktir. Ankara disina dosya tasiyanlsrsa genellikle 1 veya 2 kisilik dosyalar oluyorlar.

G
      gokhanv
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@newbie97 ben sonuca ilk bakanlardan olmaya çalışıyorum. belki ilk bakanlara çıkıyor, kota dolmadan yetişeyim diyorum 😂 bu çekiliş bizi nasıl bir düşüncelere düşürdü ya 😂😂
      Neyse bu sefer sizin gibi yapacağım farklı bir his deneyim

Ben 20 küsur senedir her türlü sehir efsanesini test ettim. Cikmayinca cikmiyor.

G
      gokhanv
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@gucarslan Sadece AOS sürecinde olanlar icin mi? Yoksa Green Card icin saglik muayenesine girecekler icinde mi Covid asisi gerekliligini kaldirdilar?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      G
      gokhanv

@erenotti

Avustralya gibi bir kaç ülkede yurt disi cikis harci vs gibi uygulama var. Vekil emeklilik konusu tam bir garabet. 2 yil mecliste olan bir vekil kalan ömrü boyunca vekil emekli maasi aliyor. Hatta 2 yili dolduran hem emekli vekil hemde kalan vekillik süresince vekil maasi olarak çift maas aliyor. Ömür boyu kendisi ve ailesi diplomatik siyah pasaport aliyor. 7 ceddi ölene kadar meclis imkanlarindan yararlaniyor. Çoluk çocugu beceriksiz olsa bile mecliste görev ve maas aliyor. Hatta bir baltaya sap olamayan colugu cocugunu danisman olarak atayip onlarada maas baglatiyorlar. Her yil bedava 10 larca implant vs bedava yaptirabiliyorlar. Sadece kendisine degil tabiri caizse ebelerine bile bu imkandan faydalandirabiliyorlar. Neredeyse bedava fiyata devlet arazilerine milletvekili toplu konutlari yaptirabiliyorlar vs vs. Aklima gelmeyen yüzlerce avantalari daha vardir. Bizim millet vur deyince öldürür. Eline imtiyaz geçen 7 sülalesine kullandirir.

Olmasi gereken ise vekillik bitti. Imtiyaz bitti. Beles emeklilik yok olmasidir. Amerika da bu süre 2 sene. Görev biterse imkan bitiyor. Eger 2 senede düzgün çalismazsa secim bölgesi o kisiyi temsilci olarak secmeyip cezalandirmis oluyor. Bu yüzden hizmet verme yarisinda oluyorlar.

Bizde ise 2 senesi dolan vekil degme keyfime seklinde gorev suresi boyunce soru önergesi, kanun önerisi vs vermeden görevini tamamliyor. Secilse de secilmesede zaten imtiyazlari devam ediyor. Geneli sadece kamuya memur doldurmak icin iliskiler agi, ihale agi, arazi agi, imar degisikliginden rant kazanma pesinde.

Nereden tutsak elimizde kalacak bir düzen var. Bu yüzden ülkemiz sittin sene (60 yil) geçsede degismez. Ben 40 li yillarin ortasindayim. 45 senedir de düzen ayniydi. 3000 yilina da gelinse ayni olacak. Sag, sol, sunni alevi, Türk Kürt vs halki ayristirarak sonuç dogurmayacak dinamizmler olusturuyorlar ve düzenin devamini sagliyorlar. Millet birbirini kiriyor ve asla birlik olamiyor.

Türkiye hep gelismekte olan ülkeler sinifinda olacak ve asla gelisemeyecek. Her zaman 3. Dünya ülkesi olarak kalacak.

Bu A partisi, B partisi meselesi degil. Siyasetin finansmani ve zihniyet nedeniyle bôyle.

G
      gokhanv

@charon, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@fahriakc 1990lardan beri olan bir har(a)ç bu. Kimse sesini falan çıkarmadı.
      bundan sonra da kalkmaz.

trdeki anlayış; sen yurtdışına çıkıyor? sende para boldur, bize de attir bakalım biraz şeklinde. Devletten tut havalimanı fiyatlarina kadar böyledir 🙂

2001 de yürürlüge girdi. Sorma ver tipi vergilerdendir.

G
      gokhanv
    • RE: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Beyin bedavadir. Kullanalim lutfen. Hiz siniri saatte 55 miles olarak düsünelim. Günde 11 saat hiç durmadan ve hiç hiz düsürmeden çekiciyi sürersek 55*11 saat = 605 miles yol gideriz. Mile basi 70 cent ücret alindiginda ki bu piyasa üstü bir rakamdir. 0.7 $ * 650 = 420$ yaklasik rakam yapar. Bu da yasal olarak 11 saat hiç durmadan yol alinirsa elde edilecek kazançtir. Bunu 25 gün araliksiz yaparsaniz alacaginiz ücret 10.000$ aylik olacaktir. Sizce 11 saat boyunca hiç durmadan saatte 55 miles hizda çekici sürebilir misiniz?

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      G
      gokhanv
    • RE: Yeni Yayınlanan FOIA Belgelerindeki DV Çekilişi Detayı (Ekim 2024)

@ahmeterol1912 hersey olabilir.

Gündem içinde yayımlandı
      G
      gokhanv
    • RE: Kaç Yıldır Green Carda Başvuruyorsunuz Ve Çıkmıyor ?

DV2001 den beri düzenli katiliyorum. Henüz seçilemedim. 25 kez falan oldu sanirim.

G
      gokhanv