Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @sutik E vizesi derken E2 mi acaba? Süreç çok basit gösteriliyor fakat bir çok zorluktan bahsediyor tavsiye sorduğum arkadaşlar. Vizelerin zor onaylandığından bahsediliyor. Sizin durumunuz nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar yatırımcı vizesi ile iligil konuşmaları buradan yaparsanız diğer insnlar için de referans olur.

    https://yesilkartforum.com/forum/category/87/yatırımcı-ve-tüccar-vizeleri-e1-e2

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐

    nostalji olsun dedim 😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    kirada oturanlar için açıklama gelmiş


  • Downtown Manhattan, New York (225 derece Downtown turu)

    31.jpg

    32.jpg

    33.jpg

    34.jpg

    35.jpg

    36.jpg

    37.jpg

    38.jpg

    46.jpg

    39.jpg

    40.jpg

    41.jpg

    42.jpg

    43.jpg

    44.jpg

    45.jpg

    47.jpg


  • Midtown Manhattan, New York

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg

    4.jpg

    5.jpg

    6.jpg

    7.jpg

    Midtown West, New York

    10.jpg

    11.jpg


  • Upper East Side, New York

    (San Diego başlığı altında fotoğrafları görmüş ve metni okumuş olan arkadaşların affına sığınarak) İlk iki fotoğrafta, en solda görülen 15 katlı bina, New York'ta yanında kaldığım Türk arkadaşın 1+1 condo'sunun bulunduğu bina. Binanın tamamı condo'lardan oluşuyor. Kiralık daire yok. Her katta yaklaşık 10 daire var; 15 kattan, 150 dairelik bir apartman. Ayıp olmasın diye, arkadaşa kaça aldığını sormadım. İçinden fotoğrafları çektiğim 1+1 apartment ise, abisinin yaşadığı, tamamı apartment'lardan oluşan 20 katlı bir binada bulunuyor. Satılık daire yok. Her katta yaklaşık 10 daire var; 20 kattan, 200 dairelik bir apartman. İçinden fotoğrafları çektiğim 1+1'in aylık kirası $3,900.

    Google Drive'da yerim kalmamıştı. Gmail, "Gelecek yeni mail'lere yer kalmadı" uyarısı verip duruyordu. KCC'den gelecek mail'i kaçırmamak için, nasılsa telefonda bir kopyası duruyor diye, Drive'daki bütün fotoğraf yedeklerini sildim. Meğer telefonda hiçbir şey durmuyormuş. Paylaşabileceklerimin dışında, Amerika'daki hayatın hem iyi, hem kötü; hem güzel, hem çirkin; hem gerçek, hem palavra yan ve yönlerini belgelemek için çektiğim ne fotoğraflar gitti. İçinden fotoğrafları çektiğim 1+1'in bulunduğu binanın fotoğrafı da, maalesef, giden fotoğraflar arasındaydı. Ama dış görünüş ve yaşam tarzı olarak, fotoğraflarda en solda görülen binadan bir farkı yok.

    Gayrimenkul fiyatlarının fahiş olduğu İstanbul'da nasıl otopark problemi varsa, gayrimenkul fiyatlarının fahiş olduğu New York'ta da otopark problemi var. Apartmanların otoparkı yok. Apartmanlar dikey mimari ile inşa edilmiş olduğu için, sokaklarda da, o kadar kat malikine yetecek park yeri yok. O yüzden, girişimciler, 3-4 apartmanda bir, bir arsa satın alıp, üzerine katlı otopark dikmişler. Nitekim, ilk iki fotoğrafta, karşıdaki sokağın içinde, yanında kaldığım arkadaşın yaşadığı binanın hemen arkasındaki 3 katlı bina, bir katlı otopark. Lakin, aylık ücreti $700. O sebepten, evlerine yılda toplam $1,000,000 giren Türk arkadaşım ve Amerikalı eşi bile, son iki fotoğrafta görülen araçlarını, 5 blok aşağıdaki, aylık ücreti $200 olan katlı otoparka bırakıyorlar. Eşi beni dolaştırırken, kendi gözlerimle şahit oldum. Bir eline 1,5 yaşındaki kızın arabasını, diğer eline 3,5 yaşındaki oğlanın elini alıyor; yükünü de sırtına vuruyor; o soğukta, hiç üşenmeden 5 blok yürüyor. Alışveriş de yaptığı zaman, kızın hepsini taşıyacak eli kalmıyor. "Ben olmadığım zaman ne yapıyorsun?" diye sorduğumda, "Zor oluyor ama, hallediyorum bir şekilde" deyip, gülüyor. 1. New York'ta yaşam planlarken, arabanız da olacaksa, otopark ücretlerini de hesaba katmakta fayda var. 2. Upper East Side'da, altınızda Mercedes, cebinizde $1,000,000'la böyle yaşayacaksanız, o green card'ı yakın; hiç gitmeyin Amerika'ya 😃

    Not: Parasal büyüklükler, Amerikan notasyonuyla yazılmıştır. Türk notasyonuna çevirmek için, virgül gördüğünüz yere nokta, nokta gördüğünüz yere virgül koyunuz.

    51.jpg

    52.jpg

    53.jpg

    54.jpg

    55.jpg


  • West Harlem, New York (ve yakın çevresi)

    1. Fotoğraf: West Harlem Piers'dan "şehir" manzarası

    2. Fotoğraf: General Grant National Memorial

    3. Fotoğraf: Riverside Church (Rockefeller Abimiz dikmiş)

    4. Fotoğraf: Columbia University

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg

    4.jpg


  • Chinatown, New York

    61.jpg

    62.jpg

    63.jpg

    64.jpg


  • Little Italy, New York

    71.jpg

    72.jpg

    73.jpg

    74.jpg

    75.jpg


  • Hudson Yards, New York

    Gelecekte Trump Başgan gibi gayrimenkul zengini, hatta Amerikan Başkanı (Doğuştan vatandaş olmayanların başkan olamayacağının farkındayım; yalnızca latife ediyorum) olmak isteyen varsa, Jennifer Lopez'in 17 milyon Dolar'a daire aldığı yer, yatırım yapılacak yükselen değer burası. Mesela, şöyle 1.000 forumdaş birleşsek, şu boy vermekte olan tosunlardan birine girsek, 20 sene sonra paraya para demesek?..

    171.jpg

    172.jpg


  • New York icin disaridan gelenlere zorunlu covid testi ve karantina uygulamasi getirildi.


  • Chelsea, New York

    Fotoğraflardaki Chelsea Piers, iskele işlevini yitirdikten sonra, yeniden işlevlendirilmiş; dev bir spor tesisi haline getirilmiş. İçinde, ağırlık, barre, basketbol, boks, bowling, cardio, duvar tırmanışı, fitness, golf, jimnastik, koşu, pilates, plaj voleybolu, powerlifting, triatlon, voleybol, yoga, yüzme; ne ararsanız yapılıyor. Sporseverler için tam bir cennet...

    Bu arada, Chelsea Piers, batmasaydı, Titanic'in yanaşması beklenen iskele...

    301.jpg

    302.jpg


  • Times Square, New York

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg


  • Columbus Circle, New York

    11.jpg

    12.jpg


  • Fifth Avenue, New York

    21.jpg

    22.jpg


  • Sixth Avenue, New York (Yeni ve New York'lular tarafından pek kabul görmemiş adıyla, "Avenue of the Americas")

    31.jpg

    32.jpg

    33.jpg


  • Park Avenue, New York (Adını refüjdeki ağaçlar ve yeşillikten alıyor)

    (Yine San Diego başlığı altında fotoğrafları görmüş ve metni okumuş olan arkadaşların affına sığınarak) New York'ta, gayrimenkul fiyatları o kadar fahiş, kullanmaya o kadar "yer yok" ki, adamlar, aynı alana, aynı anda, farklı işlevler yüklemek zorunda kalmışlar. 1. fotoğrafta, yüksek binalar. Aralarından yol geçiyor. Ağaçlandırılmış bir refüj gidişi ve dönüşü ayırıyor. Normalin dışında bir şey yok gibi. Ama sanki yolun sonunda, yolun ortasında bir takım binalar da var gibi. 2. fotoğrafta, yolun ortasında iki bina olduğu belirginleşiyor (Önde Helmsley Building, arkada MetLife). 3. fotoğrafta, binaların yolun ortasında olduğu kesinleşiyor. Yolun nereden geçtiğini gösteren fotoğraf, maalesef, kaybolan fotoğraflar arasında. Ama lütfen üşenmeyin. Google Maps'te, "Park Avenue & 46th Street, New York" yazın; 360 derece street view'a geçin; kendi etrafınızda bir dönün; yolun nereden geçtiğini kendi gözlerinizle görün. Ben ömrümde böyle saçma şey görmedim. Siz de dünya gözüyle görün isterim 🙂

    41.jpg

    42.jpg

    43.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kingocali, Ama lütfen üşenmeyin. Google Maps'te, "Park Avenue & 46th Street, New York" yazın; 360 derece street view'a geçin; kendi etrafınızda bir dönün; yolun nereden geçtiğini kendi gözlerinizle görün. Ben ömrümde böyle saçma şey görmedim. Siz de dünya gözüyle görün isterim 🙂

    Buranın arkdan gelen girişini çok seviyorum ben. Mafia oyununda oranın altında çok adam öldürmüştüm. 🙂 New yorkun neresinde olduğunu bilmiyordum, bir paylaşmıştı bir süre önce, o sayede yerini öğrenmiştim.
    Anlaşılan laz müteahhitin birine denk gelmişler 🙂


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 6
  • 18
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum