Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

  • @nicky, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @mr-dad, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    GC kazanan sayısı, GC vizesi verilenden daha fazla. Bu da işte bu tarz "öylesine başvuran, kazandıktan sonra maddi imkanı yeterli olmayan" kişileri elemek.

    işte bu durumun tersine çevrilmesi gerekli. öylesine basvuranı, gitmeden ve gittikten sonra harcayacagı paradan tutun da nelerle karşılaşacagından bir haber kişileri daha çekilişe dahil etmeden elemeli. çekilişi kazanan her talihliye her ne olursa olsun mülakat tarihi verilmesi amerika tarafından garanti altına alınmalı. (mülakatta elenir-elenmez o ayrı konu) ben çekilişi kazanmışım ama mülakat tarihi alacagım bile şüpheliyken, bu çekiliş amacından sapmış oluyor.

    hep söylüyorum green card çekilişi, özellikle gerçekten gitmek isteyenleri potaya sokacak, günümüz normlarına göre acil bir güncelleme gelmesi şart.

    basit bir örnek; eskiden internet yok posta yolu ile oluyordu mektupların, zarfların havada ucustugu dönem. haliyle uzun sürüyor diye ekim-kasım'da yapılan basvurular taa mayıs'ta acıklanıyordu. şimdi böyle uzun bir bekleyişe gerek kaldı mı? basvuruları alırsın, 1 ay hadi bilemedin 2 ay sonra sonucları rahatlıkla açıklarsın. bu durum en basitinden takvimi de öne ceker daha fazla zamanda daha çok mülakat olur.

    fakat ben demokrat olsun cumhuriyetçi olsun genel amerikan politikasının green card'ı pek iplediğini ve önemsediği düşünmüyorum. her zaman bir mesafeli, soğuk yan hissediliyor. "zamanında böyle bir hak çıkarılmış ama şimdi olursa olur olmazsa olmaz" gevsekliği mevcut.

    Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza.. ek olarak pasaport şartının kaldırılması neyi amaçlıyor? daha fazla başvuru yapılmasının önünü açıyorsan kotayı da arttırmak gerekmez mi?


  • @A-Samoglu they don't care about us diyebiliyorum sadece :)
    şarkısı bile var: https://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q

  • ⭐⭐

    @Rhonster, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Lossantosdy ayıp ama :D

    bu ayıp ne içindi pek anlayamadım :D


  • @Batuhan-Catalkaya aynı sorun bende de var nasıl çözdün sorunu


  • Başvuru esnasında pasaport şartının kaldırılması, ülkelerdeki başvuran ve başvurmak isteyen kitleyi genişletmeyi, duyurmayı bu sayede Amerika’nın daha da fazla tanınmasını ve fırsatlar ülkesi olduğu konusundaki fikri genişletmesini amaçlıyor olabilir.


  • @nicky Evet, buna kesinlikle katılıyorum. Kazanan herkes, vizeyi alabilsin alamasın mülakata katılmalı. Bu yönde bir çalışma olsa veya birileri ön ayak olsa çok güzel olur.

    Diğer yandan dediğim gibi, çekiliş eşitlik ilkesine dayanıyor. Katılan herkes maddi durum, din, ırk, cinsiyet açısından fark gözetmeksizin sadece "bir numara" dan ibaret. Bu aslında güzel bir şey. Sadece sonrasınca olabilecek masrafların belki daha net ve yüksek tondan belirtilmesi gerekiyor. Başvuranların pek çoğu masrafları bilmiyor. Geçenlerde birisi ile konuşurken sağlık kontrolü için de 200-300 dolar gidecek dedim. Nasıl yani, ne doları...tl'dir o dedi :)


  • @A-Samoglu Pasaport şartı zaten Trump döneminde geldi. Daha önce de yoktu. Eşitlik kavramına ters bir şeydi ve itirazlar sonucunda kaldırıldı.

  • ⭐⭐

    @mr-dad, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @nicky Evet, buna kesinlikle katılıyorum. Kazanan herkes, vizeyi alabilsin alamasın mülakata katılmalı. Bu yönde bir çalışma olsa veya birileri ön ayak olsa çok güzel olur.

    Diğer yandan dediğim gibi, çekiliş eşitlik ilkesine dayanıyor. Katılan herkes maddi durum, din, ırk, cinsiyet açısından fark gözetmeksizin sadece "bir numara" dan ibaret. Bu aslında güzel bir şey. Sadece sonrasınca olabilecek masrafların belki daha net ve yüksek tondan belirtilmesi gerekiyor. Başvuranların pek çoğu masrafları bilmiyor. Geçenlerde birisi ile konuşurken sağlık kontrolü için de 200-300 dolar gidecek dedim. Nasıl yani, ne doları...tl'dir o dedi :)

    vay ben öleydimm :D böyleleri işte başvuruyor. ya herşeyi geçtim insan bilgilerini verdiği şeyi bi açıp bakıp araştırmaz mı ula bu nedir ne içindir diye :D şaka gibi ya


  • @mr-dad arkadaşın green card'ı %90 kazanmış gibi duruyor. çünkü kazanması için her türlü habersizlik, bilgisizlik ve umursamazlık kendisinde mevcut gibi. şimdiden arkadası tebrik et. :)


  • @nicky Arkadaşım değildi, ekşi sözlükten birisi ile mesajlaşmamdı. Umarım başvurmaz :)


  • @Lossantosdy Bilgi verdikten sonra başvurmamıştır umarım :)


  • Dün itibariyla başvurumu yaptım, uzun aradan sonra tekrar denemeye devam. Herkesin gönlüne göre 🙏


  • Görüntü aşırı sıkıştırılmış. Lütfen 20:1'den düşük bir sıkıştırma oranı kullanın https://www.idphoto4you.com/ bu sitede ayarlamaları yaptım ama böylebir uyarı alıyorum ne yapalıyım arkadaşlar foto bu arada 41 kb

  • ⭐⭐

    @mr-dad, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Lossantosdy Bilgi verdikten sonra başvurmamıştır umarım :)

    :D yapacak bişey yok, çok geç artık


  • @mr-dad, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Lossantosdy Bilgi verdikten sonra başvurmamıştır umarım :)

    Ya yine doları, tl olarak düşünmesi hadi bi nebze okey denebilir. Bu gözler neler gördü, kulaklar neler duydu, neler okuduk forumda. İş garantisi, kalacak yer garantisi, uçak parasının vb. işlemlerin hepsinin US tarafından karşılanması ve çıkan kişiye garanti edilmesi falan filan.

    Ondan dolayı bu tarz kişiler her zaman vardı ve hep olacaklar. Çünkü milletimiz tembel ve hazır para beklentisi içersinde toplumumuzun büyük kısmı. Ne duyarlarsa inanıyorlar ve araştırma kültürümüz de olmadığı için onun doğru olduğunu kendi isimlerinden emin oldukları gibi emin oluyorlar.


  • @gnollzy Evet bence de. Kesinlikle sorun araştırma ve öğrenme kültürü olmamasından kaynaklanıyor. Ne diyelim, herkese bol şans :)


  • Yaşım 55 oldu......15 senedir başvuruyorum....Halen de devam ediyorum....Bakalım kaç yaşında çıkacak...Çıkarsa tabiii...


  • @waterman cidden ilgincler


  • @mr-dad Ancak sıradan bir çekilişten bahsetmiyoruz, söz konusu yeni bir hayata atılan adımın bir parçası. Burada ciddiyet çok önemli. Hiçkimse bir başkasının pasaportu olmadığı, sembolik bir tutarı karşılayamadığı halde, çekilişi kazanması durumunda diğer masrafları karşılayabileceğinin garantisini veremez.

    Pasaport şartı ve sembolik başvuru ücretleri, kişinin bu yoldaki ciddiyetini gösterebilecek şartlar olurdu diye düşünüyorum. Böylece kararsız ve macera arayan büyük çoğunluk önemli ölçüde azaltılır ve çekilişi kazanma ihtimali de artacaktır tartışmasız.

    Bu durum hem bu tarz şartların getirilmesini isteyenlere hemde istemeyenlere oldukça yardımcı olur. Talihlilerin yapacağı masrafı çok iyi bilmesi gerekiyor demişsiniz ancak emin olun ki başvuranların bence rahatça %60'ı inanın bunu umursamıyor bile.

    Kaldı ki "bu tarz şartları ben yerine getiremem" diyen kişi de bir zahmet bu çekilişe başvurmasın zaten, malumunuz sonrasında yüklü miktarlarda masraflar yapılıyor. Amerika biletinizi aldığınızdan sonraki masraflara hiç değinmiyorum bile.


  • @greygoose normal şartlarda evet dediğin de çok haklısın ancak 1990 yılından beri hala aynı zaman prosedürünü uygulayan bir sistem olduğu için şart koyacaklarını zannetmiyorum


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    208k Bakış
    istanbuladamiI
    @Onur-AKYILDIZ Selamlar, DV 27 yi son derece sıkışık bir takvime şu anda koymazlar ama belirtilen değişiklikler DV 28 ve sonrası için gayet mantıklı olabilir. Hatta istenen başvuru ücretinin artacağını düşünüyorum. Haa DV 27'yi bir borç olarak görüp bir takvim yılına sıkıştıracaklarsa eğer bunu DV 28 ile birlikte yapabilirler(ihtimal tabi). Bu arada ABD'nin başında Trump amca olduğu sürece herhangi bir sebeple yapılacak bir göçmenlik için her zaman stres oluşacaktır ve somut bir şeyler yapılmayacaktır. Trump sıkıntı
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum