İngilizce - Türkçe Çeviri Hk.
-
sekizkarakter
-
- Modulate kelimesi duzenleme, degistirme, ayarlama gibi anlamlarda kullanilir.
Ornek: The role of teachers in modulating school system...(Okul sistemini duzenlemede/degistirmede ogretmenlerin rolu...)
-
- Motivate kelimesi motive etmek, harekete gecirmek, tetiklemek gibi anlamlara gelir.
What motivates...(Ne tetikliyor, ne itici guc oluyor, ne harekete geciriyor...)
Ornek: What motivates me in life is the power of love. (Beni hayatta harekete geciren/tetikleyen sey sevginin gucudur)
-
Teşekkür ederim @MySea
-
@Chandler sorun yok, ilgili bolume tasidim :)
-
sekizkarakter
-
@Chandler Hem publicity hemde promotion tanitim anlaminda.
Fark ise surada, publicity birseye halkin ilgisi/dikkati demek. Ayni zamanda reklam anlamina da gelir.
Promotion birseye halkin ilgisini cekmeye calisma anlamina geliyor. Turkce'de promosyon olarak kullaniyoruz. Ayni zamanda terfi anlamina da gelir.
-
sekizkarakter
-
@Chandler Evet var. Erode kelimesi zamanla dis etkenler tarafindan asinma anlaminda kullanilir.
Ornek: The Northern winds erode the surface of rocks. (Kuzey ruzgarlari kayalarin yuzeyini asindirir)
-
sekizkarakter
-
@Chandler Musteri bagliligini/sadakatini zedeleme
-
sekizkarakter
-
sekizkarakter
-
sekizkarakter
-
@Chandler, içinde söyledi: İngilizce - Türkçe Çeviri Hk.
last-mile delivery nedir? uzun yol taşımacılığı gibi bir şey mi?
Delivery'de kullanilan en son depo veya araci kurumdan (mesela yerel postane) son adrese teslim edilmesi icin kullanilir. Delivery'nin son ayagi-etabi yani.
-
Ghost kitchens hayalet mutfaklardan başka nasıl çevrilir :D
Ghost kitchens sadece delivery uzerine yiyecek siparisi hazirlayan yerler icin kullanilir.
-
In-house last-mile delivery
Buna cevap vermistim ama in-house eklenince baska araci kurum kullanmadan, sirketin kendisi yapiyor demektir. Mesela, Walmart delivery gibi. Urunu eve kadar Walmart calisanlari/delivery ekibi, baska araci kullanmadan, getiriyorsa in-house olur.
-
sekizkarakter
-
@Chandler Sorun degil, yardimci oluyorsam, ne mutlu bana :)
-
@Chandler bu kelimeler nerde çıkıyor karşına 😂
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum