Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selam,

    Bugüne kadar 4 Haziran'a kadar durdurulmuş olan USCIS ofisleri, bugün, USCIS ofislerinin resmi olarak 4 Haziran'da açılacağının bildirisini yayınladı. Konuyla ilgili tüm bilgilendirmeler için sayfayı inceleyebilirsiniz.


  • ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri bazı yerel ofisleri 4 Haziran'da veya sonrasında acil olmayan kamu hizmetlerini yeniden açmak ve sürdürmek için hazırlıyor. 18 Mart'ta USCIS rutin şahsi hizmetleri saha ofislerinde, sığınma ofislerinde ve uygulama destek merkezlerinde (ASC'ler) geçici olarak askıya aldı ) koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olur (COVID-19). USCIS, iş gücümüzü ve halkı korumak için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin kurallarını takip etmektedir. Bireysel ofislerin durumu hakkında en son bilgiler için ofis kapanışları sayfamıza bakın.

    Bazı ofisler geçici olarak kapalı olsa da, USCIS sınırlı acil yüz yüze hizmet sunmaya devam etmektedir. Acil durum hizmetleriyle ilgili yardım için lütfen USCIS İletişim Merkezi'ni arayın.

    Hizmetler yeniden açılmaya başladıkça, ofisler sosyal mesafeyi sağlamak, temizlik için zaman tanımak ve bekleme odası doluluk oranını azaltmak için randevu ve görüşme sayısını azaltacaktır. Randevu bildirimleri USCIS tesislerini ziyaret edenlerin uyması gereken güvenlik önlemleri hakkında bilgi içerecektir.

    Hasta hissediyorsanız, lütfen randevunuza gitmeyin. Sağlıklı olduğunuzda randevunuzu yeniden planlamak için randevu bildiriminizdeki talimatları izleyin. Hastaysanız randevunuzun yeniden planlanması için herhangi bir ceza yoktur.

    İltica ofisleri

    USCIS iltica ofisleri geçici kapanışlar sırasında iptal edilen iltica görüşmelerini otomatik olarak yeniden planlayacaktır. USCIS röportajı yeniden planladığında, sığınmacılar yeni görüşme zamanı, tarihi ve yeri ile güvenlik önlemleri hakkında bilgi içeren yeni bir görüşme bildirimi alacaklardır.

    Sosyal uzaklaşma yönergelerine uygun olarak ve iltica görüşmelerinin uzunluğundan dolayı, iltica ofisleri, başvuranların bir odada ve görüşme görevlisinin başka bir odada oturduğu video ile kolaylaştırılmış iltica görüşmeleri yapmayı beklemektedir. Sığınmacılar, sosyal mesafeyi korurken memur, başvuru sahibi, tercüman ve temsilcinin görüşmeye tam ve güvenli bir şekilde katılabilmesini sağlamak için ajans tarafından sağlanan mobil cihazlar da dahil olmak üzere mevcut teknolojiyi kullanacaktır.

    Olumlu iltica görüşmeleri için, başvuru sahibi, başvuru sahibi İngilizce olarak konuşmuyorsa, başvuruya bağımlı olarak listelenen tüm yakın aile üyelerini ve bir tercüman getirmelidir. Buna ek olarak, mülakatçı, tanık, engelli konaklaması yapan kişi veya başvuru sahibi reşit olmayan bir kişi “güvenilir yetişkin” görüşmeye katılabilir.

    Tutuklanmayan güvenilir veya makul korku görüşmeleri için, bireyler görüşme bildiriminde listelenen aile üyelerini getirmelidir. Temsilciler güvenilir ve makul korku görüşmelerine katılabilir ancak telefonla katılmaya teşvik edilir. USCIS, güvenilir ve makul korku görüşmeleri için sözleşmeli, profesyonel tercümanlar sağlayacaktır.

    Vatandaşlığa Kabul Törenleri

    USCIS, ertelenen vatandaşlığa geçiş törenlerini yeniden planlamak için başvuru sahiplerine bildirimler gönderecektir. Törenler, katılanlara maruziyeti sınırlamak için daha kısa olabilir. Vatandaşlık törenleri sırasında video oynatmak yerine, katılımcılar bilgileri ve USCIS web sitesindeki videolara yönlendiren bağlantılar içeren bir broşür alacaklar. Kısaltılmış formatta, törenin yasal olarak gerekli tüm kısımları gerçekleşecek.

    Katılım vatandaşlık adayı ve engelli kişilere yardım sağlayan kişilerle sınırlıdır.

    Mülakatlar ve Randevular

    USCIS, önceden planlanmış randevuları ve görüşmeleri olan başvuru sahiplerine ve dilekçelere bildirim gönderecektir. Randevulara katılanlar aşağıda belirtilen güvenlik yönergelerine uymalıdır.

    Diğer randevuları olanlar, saha ofisleri halka açıldığında USCIS İletişim Merkezi aracılığıyla yeniden programlanmalıdır. İletişim Merkezi'ni aramadan önce ilgili ofisinizin yeniden açılıp açılmadığını görmek için lütfen ofis kapatma sayfamızı kontrol edin.

    Ziyaretçiler başvuru sahibi, bir temsilci, bir aile üyesi ve bir engelli konaklama imkanı sunan bir kişi ile sınırlıdır. Başvuru sahibi, tercümanını telefonla hazır bulundurmalıdır.

    Uygulama Destek Merkezleri

    USCIS geçici ofis kapatması nedeniyle iptal edilen gerekli ASC randevularını otomatik olarak yeniden planlayacaktır. Bireylere postada özel güvenlik gereksinimleri olan yeni bir randevu mektubu gönderilecektir. ASC randevu bildiriminde listelenenler dışında bir tarih veya saatte görünen kişiler, askeri üyeler hariç, önemli işlem gecikmeleriyle karşılaşabilir.

    USCIS Tesislerine Giriş Yönergeleri

    Ziyaretçiler şu durumlarda bir USCIS tesisine giremezler:

    Öksürük, ateş veya nefes almada zorluk da dahil olmak üzere herhangi bir COVID-19 semptomuna sahip olun;

    Son 14 gün içinde COVID-19 olduğu bilinen veya şüphelenilen herhangi biriyle yakın temasta bulunduğunuzda; veya

    Son 14 gün içinde bireysel olarak karantinaya alınmalı veya bir sağlık hizmeti sağlayıcısı veya halk sağlığı görevlisi tarafından kendi kendine tecrit edilmiş olmalıdır.

    Ziyaretçiler, randevularından 15 dakikadan daha önce tesise giremezler (vatandaşlık törenleri için 30 dakika).

    Giriş noktalarında ziyaretçiler için el dezenfektanı sağlanacaktır.

    Halk üyeleri, tesislere girerken hem ağzı hem de burnu kaplayan yüz kaplamaları giymelidir. Ziyaretçiler, kimliği doğrulamak veya fotoğraflarını çekmek için yüz kaplamalarını kısaca çıkarmaya yönlendirilebilirler. Tesiste işaretler ve fiziksel engeller olacaktır; ziyaretçiler sosyal mesafe kurallarına uyduklarından emin olmak için bu işaretlere çok dikkat etmelidir.

    Bireylerin kendi siyah veya mavi mürekkep kalemlerini getirmeleri teşvik edilir.

    U.S. Citizenship and Immigration Services is preparing some domestic offices to reopen and resume non-emergency public services on or after June 4. On March 18, USCIS temporarily suspended routine in-person services at its field offices, asylum offices and application support centers (ASCs) to help slow the spread of coronavirus (COVID-19). USCIS is following the Centers for Disease Control and Prevention’s guidelines to protect our workforce and the public. For the latest information on the status of individual offices, check our office closures page.

    While certain offices are temporarily closed, USCIS continues to provide limited emergency in-person services. Please call the USCIS Contact Center for assistance with emergency services.

    As services begin to reopen, offices will reduce the number of appointments and interviews to ensure social distancing, allow time for cleaning and reduce waiting room occupancy. Appointment notices will contain information on safety precautions that visitors to USCIS facilities must follow.

    If you are feeling sick, please do not go to your appointment. Follow the instructions on your appointment notice to reschedule your appointment for when you are healthy. There is no penalty for rescheduling your appointment if you are sick.

    Asylum Offices

    USCIS asylum offices will automatically reschedule asylum interviews that were cancelled during the temporary closures. When USCIS reschedules the interview, asylum applicants will receive a new interview notice with the new time, date and location for the interview and information about safety precautions.

    In accordance with social distancing guidelines, and due to the length of asylum interviews, asylum offices expect to conduct video-facilitated asylum interviews, where the applicants sit in one room and the interviewing officer sits in another room. Asylum offices will use available technology, including mobile devices provided by the agency, to ensure that the officer, applicant, interpreter and representative can fully and safely participate in the interview while maintaining social distancing.

    For affirmative asylum interviews, applicants must bring all immediate family members listed as dependents on the application and an interpreter, if the applicant does not speak English. Additionally, a representative, witness, individual providing disability accommodations or “trusted adult” if an applicant is a minor, may attend the interview.

    For non-detained credible or reasonable fear interviews, individuals must bring any family members listed on the interview notice. Representatives may attend credible and reasonable fear interviews but are encouraged to participate telephonically. USCIS will provide contracted, professional interpreters for credible and reasonable fear interviews.

    Naturalization Ceremonies

    USCIS will send notices to applicants to reschedule postponed naturalization ceremonies. The ceremonies may be shorter to limit exposure to those in attendance. Instead of playing videos during naturalization ceremonies, attendees will receive a flyer with information and links directing them to the videos on the USCIS website. Under the shortened format, all legally required portions of the ceremony will take place.

    Attendance is limited to the naturalization candidate and individuals providing assistance to disabled persons.

    Interviews and Appointments

    USCIS will send notices to applicants and petitioners with previously scheduled appointments and interviews. Those attending appointments should follow the safety guidelines outlined below.

    Those who had other appointments must reschedule through the USCIS Contact Center once field offices are open to the public. Please check our office closure page to see if your respective office has been reopened before calling the Contact Center.

    Visitors are limited to the applicant, one representative, one family member and one individual providing disability accommodations. The applicant should arrange to have their interpreter available by phone.

    Application Support Centers

    USCIS will automatically reschedule any necessary ASC appointments that were cancelled due to the temporary office closure. Individuals will receive a new appointment letter in the mail with specific safety requirements. Individuals who appear at a date or time other than what is listed on the ASC appointment notice may encounter significant processing delays, except for military members.

    Guidelines for Entering USCIS Facilities

    Visitors may not enter a USCIS facility if they:
    Have any symptoms of COVID-19, including cough, fever or difficulty breathing;
    Have been in close contact with anyone known or suspected to have COVID-19 in the last 14 days; or
    Have been individually directed to self-quarantine or self-isolate by a health care provider or public health official within the last 14 days.
    Visitors may not enter the facility more than 15 minutes prior to their appointment (30 minutes for naturalization ceremonies).
    Hand sanitizer will be provided for visitors at entry points.
    Members of the public must wear facial coverings that cover both the mouth and nose when entering facilities. Visitors may be directed to briefly remove their face covering to confirm identity or take their photograph. There will be markings and physical barriers in the facility; visitors should pay close attention to these signs to ensure they follow social distancing guidelines.
    Individuals are encouraged to bring their own black or blue ink pens


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum