Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

  • Merhaba arkadaşlar.
    Hafta sonu baya bir yorum yapılmış bu fotoğraf meselesi yüzünden. Kafamı karıştıran şeyler oldu çelişkide kaldım.
    Şimdi bir yorumda denmişki pasaportta kullandığın foto ile başvuru yaptıysan elenirsin diye. Bende de şu şekilde bir durum var önce onu izah edeyim sonra yorumlarınızı alayım.
    Eylül ayı sonunda fotoğraf stüdyosunda fotoğraf çekindim. Fotoğrafçıdan bu çektiği fotoyu hem biometrik (pasaport için) hemde vesikalık olarak (gc başvurusu için) çıkarmasını istedim.Resimleri baskı makinesinden yakın çekim (biometrik) biraz uzaktan çekim (vesikalık) olarak teslim aldım. Ayrıyetende bu fotoğrafları biometrik ve vesikalık olarak 2 ayrı formatda olacak şekilde fotoğrafçıdan kendi mailime gönderttim. Ben vesikalık formatla aldığım fotoyu gc başvurusunda kullanmamda bir sakınca varmıdır acaba? Özellikle Sn. @crazycells Ali Cihan bey sizin yorumunuz önemli benim için.
    Bu arada hala başvurumu yapmadım son günü bekliyorum :slightly_smiling_face:


  • @topraxxx arkadaşımız aslında neşeli bir arkadaşımız forumda aynı soruların binlerce kere soruldugunu gorunce bi an sitem etmiş, soruları sormadan önce arama kısmına sorcagınız soru ile ilgili bişeyler yazsanız aslında defahatle cevaplandıgını gorebilirsiniz arkadaşlar


  • @Aydın-Emre-Alım Sadece boyut konusunda uyarı veriyor.


  • @optimistic yani ben bu söylemlere katılmıyorum. Pasaport da kullanılan fotoğrafı GC başvurusu için istenenen şekile getirilirse problem teşkil edeceğini sanmıyorum. Benim başvurumda üzerimde siyah tshirt vardı. Pasaportumdada siyah tshirt var :D ee yani bu bi elenme sebebi değil bence. Bir çok site var gc fotoğrafı editleme diye. Eğer oralarda kafanız tam ortaya hizalanıyorsa omuzlar gözüküyorsa gölge yoksa arka plan açık renkse konu bitmiştir. Bu sene neden bu kadar büyüdü bu konu anlayamadım.. 4 yıldır kimler hangi fotoğraflarla kazanıyor görüyorum. Bence herkes emin olsun ki Fotoğraftan ziyade şansınız olsun da kazanın şu çekilişi :))) (HEPSİ ŞAHSİ YORUMUM)


  • @optimistic Son gün sistem kilitlenirse ne yapacaksınız ? resim konusun da ise bir problem teşkil etmiyor.Önemli olan resmin yeni olması, pasaport alım tarihiniz zaten yazacak sorun yok yani.Örnek 2 yıl önce pasaport alınmış ve o resim ile katılanlar için sorun olur.


  • @anilcangokben @Nothing-Man anladım arkadaşlar normalde bende bir problem yaşayacağımı tahmin etmiyorum ama öyle yorumlar yapılıyorki insan acaba demekten kendini alamıyor.@Nothing-Man bizde sondan bir önceki gün deneriz ne yapalım yani :slightly_smiling_face: belli olmaz belkide son güne bırakmadan da başvuru yapabilirim. ama birde şu var geçen sene tam son gün başvuruda bulunmuştum oda çıkmamıştı. bence ben son güne bırakmayayım :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face:


  • Fotoğraf konusunda da farklı fotoğraflar kullanıyor olmak iyidir. Türkiye de resmi bir kurum sizden resim istediği zaman aynı şekilde 6 ay ister,
    burada kişinin son ve güncel hali önemli olan.Fakat çok büyük değişimler yok ise çoğu zaman ben de dahil; ehliyet, kimlik alırken bu 6 aya riayet etmeyiz.
    Fotoğraflar da önemli olan
    ''BOYUT, BEYAZ ARKA PLAN,
    YÜZÜN TAM (İFADESİZ) GÖRÜNMESİ,
    ŞAPKA, BERE, GÖZLÜK, KULLANILMASI ,
    FOTONUN KAPLADIĞI BOYUT,
    VE SON GÜNCEL HALİNİZİ'' göstermesi.


  • CIA bizi izlemiyor, ne zaman hangi gün resim çekildiğinizi kimse bilemez, geçen yıl ki pasaport resmi ile katıldım ne olur ? Aaaa o zaman kesin
    bu olur gibi kesin bir hüküm beyan edemez. Lakin daha önce ki yıllarda konsolosluk çalışanları her türlü konuda yardımcı olmuşlar ve fotoğraf yüzünden bilinen
    bir eleme olmamış.
    not: dediğim gibi beyaz arka plan vs vs resmin ana kuralları ihlal edilmediği sürece.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu fotoğraf konusu hep böyle malesef.. yeni bir durum değil yani, hatta bunu bildiğimden birkaç hafta önceki mesajımda şunu yazmıştım..

    “”
    aysegul 18 Eyl 2019 21:21

    Yönergemiz hayırlı olsuunn 😁
    Hadi bakalım gelsin ardı arkası kesilmeyen fotoğraf soruları 😁😜😜. “”


  • @aysegul Hayır şimdi insanlar yeni geldikçe soru yazıyor, önemli değil benim yazdıklarım da altlar da kalacak. Görünmeyecek, ama
    kurallar belli, burada forum üyelerinden bunu yaptım böyle olur mu diye hükmü bizden istemesinler yeter bence, nerede kırpılır hangi programdan
    kontrol ediyoruz, normal bunun dışında olan kısımlar zaten yönetmelik de belirlenmiş, 9 aylık foto koyuyorsan da bu dediğim gibi son halinizi gösteriyorsa önemli değil ben bilemem kaç aylık olduğunu siz de bunu kullanmak istiyorsanız no problem,
    yanlış anlaşılma olmasın, saygılarımla...


  • @optimistic Bencede son güne bırakma kardeşim. Ne olur ne olmaz bir an evvel başvurunu yap...


  • Buarada benim de aklıma takılan bir soru var.

    Başvuru esnasında , doğum yeri olarak yurt dışını seçtiğimiz zaman (DS-260 formunu doldurmaya hak ettiğimizde), sonrasında bizden yurt dışında doğduğumuza dair belge istiyorlarmı ?


  • @MuradVURAL evet sende bizim gibi almanya ise aşağıdaki linkteki yazıları okursun

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1625/doğum-yerim-almanya


  • @Nothing-Man neye hayır dediğinizi anlayamadım ama yazdıklarınıza katılıyorum 👍🏻


  • @MuradVURAL, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Buarada benim de aklıma takılan bir soru var.

    Başvuru esnasında , doğum yeri olarak yurt dışını seçtiğimiz zaman (DS-260 formunu doldurmaya hak ettiğimizde), sonrasında bizden yurt dışında doğduğumuza dair belge istiyorlarmı ?

    eğer yanlışsam düzeltirler ama ben 16 yaş ve sonrası ise yurtdışından belge gerekiyor diye biliyorum ? annem almanya doğumlu ama 11 12 yaşlarında geri gelmişler temelli öyleyse annemin kazanması durumunda almanyadan doğum belgesimi gerekecek ? @ayvalik10

  • ⭐⭐⭐

    ben şu eski çıkartılann pasaport kısmına takıldım. vakti zamanında 1997 yada 1998 de pasaport çıkarmıştım aradan 21 sene geçti ve pasaport yok kayboldu üstünede dşmedim. kısmetse yarın pasaportları çıkarıcaz hazır gitmişken sormama gerek varmı nüfus müdürlüğüne eski pasaportla alakalı bilgi döküman vs. ? yani konsolosluktada eski pasaportu isteme durumu olabilirmi?


  • @Oktay-İbiş abi bulamıyorum dersin kayıp dersin sorun olmaz,


  • @Nothing-Man aynen kardeşim bende öyle düşündüm varolasın....


  • @Oktay-İbiş
    Şu anki basvuruda belirtilen numaralı pasaportun ibrazı istenebilir daha önceki pasaportların yeşilkart basvurusunda hükmü olmayacaktır Dolayısıyla istenmeyecektir


  • @Krg-Krg o konuda seninle hem fikirim kardeşim lakin kafama takılan eski pasaport olunca ister istemez takıldı kafama ama @Nothing-Man kardeşiminde dediği gibi 20 seneki önce pasaport istemezler bilgilendirme için teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    206k Bakış
    A
    Brit Simon’a göre; Dv 2027 en geç Ağustos’un sonuna kadar açılacak. Yönetmeliğe göre de en geç Ağustos sonunda açılması gerekecek. Arka tarafta hazırlıkların tamamlandığını ve kısa sürede açılmasını beklediğini dile getiriyor. Bu sene gerek pasaport ve ücret şartı gerekse de başvuru döneminin çok uzun olmayacağı için başvuru sayısında düşüş öngörüyor. Anlattıklarından yarım ingilizcem ile bunları anladım.
  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum