Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

  • usa'de tum is fikirleri icin 'neden olmasin?' diye dusunuyorum simdilik :) siz peki yaptiniz mi planlari? veya kim orada kim degil, yeni oldugum icin henuz bilgim yok:)


  • @hüseyinn sanirim meksika siniri olan sehirlerde bu sorun, eyalete gore de degisiyor olabilir, evlerde cok buyuk boyutlarda hamam bocekleri ve buna bagli olarak da akrep vs olabiliyormus, ilaclama gibi islemler de pek fayda etmiyormus diye duydum.. benim bocek fobim var ama yasabilenler yasiyor tabii oralarda da..


  • @Merika, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    usa'de tum is fikirleri icin 'neden olmasin?' diye dusunuyorum simdilik :) siz peki yaptiniz mi planlari? veya kim orada kim degil, yeni oldugum icin henuz bilgim yok:)

    1. Erken vatandaşlık için orduya katılabilirim.

    2. Uber şoförlüğü yapabilirim.

    3. Mc Donalds'ta çalışabilirim.

    4. Barmenlik yapabilirim.

    5. Plazalarda çok iyi office boy olurum.


  • @Final-Approach ne iş olursa yaparım 😄

  • ⭐⭐⭐

    @Merika bence bir kedi böcek sorununu halledebilir diye düşünüyorum😀


  • @Merika Anladım teşekkür ederim sağolun


  • @Final-Approach cok detayli bi lan yapmissiniz:) uber bence herkes yapmali is cikisi vs ek is olarak. :thumbs_up: peki gc zaten tum haklari taniyor, erken vatandaslik neye lazim, trump i mi indirecegiz? :)
    vatandas olunca Turkiye gelindiginde us pasaportu kullanma zorunlulugu var diye duymustum, Turkiye US arasi vize var mi? bilgisi olan?


  • @hüseyinn buyrun, ne demek, siz sagolun.


  • @bidünya :) belki de, ama o zamana kadar timarhanelik olurum :beaming_face_with_smiling_eyes: :see-no-evil_monkey:


  • @Merika, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach cok detayli bi lan yapmissiniz:) uber bence herkes yapmali is cikisi vs ek is olarak. :thumbs_up: peki gc zaten tum haklari taniyor, erken vatandaslik neye lazim, trump i mi indirecegiz? :)

    Vatandaşlık Amerikan pasaportu için güzel olur. Amerikan pasaportu sayesinde birçok ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorsun.

    Adımı soyadımı da değiştirmeyi düşünüyorum full entegre olmak için.


  • @Merika birde Türkiye gelmek için mi uğraşacaz birde 🙂🙂


  • @Final-Approach mesela ne yapmayı düşünüyorsunuz


  • @Final-Approach iste ad soyad degirtirince sorun oluyormus turkiyeye gelince, oyle birseyler okumustum, sonra Turkiyede de mahkemeye basvurup oradaki isim soyismi almamiz gerekiyormus, giris cikista sorun olmamasi icin. :/


  • @dmrtkn sanirim. :) bi de ben daha vatandaslik surecimi baslatacagim Turkiye de birkac ay sonra, mayista kazaninca (:folded_hands: ) tc vatandasi olursam bir de dogdugum ulke cifte vatandasligi kabul etmedigi icin onu geri verecegim, bu zaman ankara mulakati icin dogdugum ulkedeki evraklari hazirlamamda sorun olacak mi acaba? ( nufus, sicil, vs gibi) @crazycells bey, aydinlatirsaniz, cok sevinirim.


  • @Merika sizin işiniz daha zor hangi ülke vatandaşısiniz


  • @optimistic :D aha yemek sözünü aldım :D

  • ⭐⭐⭐

    @Merika durum o kadar ciddi demekki. Aslında bir yıl öncesine kadar bende öyleydim. Fethiyeye geldikten sonra korkularım biraz azaldı diyebilirim. Daha doğrusu zamanla takmamaya başladım. Çünkü buranın Havasıda sıcak ve nemli neredeysd Houston la aynı seyrediyor. Ve doğayla iç içesiniz. Belli bir süre sonra mecburen alışıyorsunuz.
    Ben burada yaşamanın bizim için bir alıştırma olduğunu düşünüyorum. Ailelerden tanıdıklardanbayaşı bir uzak, her türlü canlı ve doğayla bir arada. Similasyon gibi😂bazı şeyleri aşmak için çok faydalı oldu👍

  • ⭐⭐⭐

    @Merika ben hep olaylara 2 yönlü değerlendirmiş ve yaklaşmışımdır yani hep bir B planım vardır hiç bir zaman ihtimaller üzerine değilde yapacağım işi araştırır bilgi toplar daha sonra kafamda kurarım. şayet GC çıkar ise amerikada ne yapabilirimden ziyade önce mesleğimi icra edebilirmiyim edersem bu meslekle ilgili elime geçecek ücretin ne kadar olucağı işten arda kalan zamanlarda ubermi , dordashmi , amazon mu yada daha başka işlermi bana daha çok kazandırır onun hesabındayım. sonuçta sıfırdan bir hayata başlıyor olucam ve mümkün olan en kısa sürede hem yeni hayata adaptasyon hem yeni işe alışma evresi vs. her zaman şunu üstüne basarak söylüyorum Ülkemde 15 saat eşşek gibi kendi işimde marketimde çalışıyor isem amerikada 18 saatte çalışırım 20 saatte ama bu tabiki 3 yada 5 sene sıkı bir çalışma ondan sonrası biraz kendimi dinledirme gibi.


  • Benim kafama takılan bir durum var. İnsanlar ilk gittiklernde uber/lyft, amazon flex, doordash vs yaptıklarından bahsediliyor. Ancak örneğin flex, konusulan bircok bölgede dagıtıcı almıyor suan. Yada sırayla alıyor sanırım. Uber deseniz 1 senelik ehliyet istyor. İlk etapta bu işlere nasıl giriş yapılıyor?


  • @Final-Approach orduya katılmanızı tavsiye ederim çok büyük avantajları var özellikle sağlık yönünden.


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • Dv2021 greencard askerlik tecil durumu

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -5 Oy
    3 İleti
    297 Bakış
    infant27I
    @Rhonster tamam yazayim teşekkürler
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum