GÜNCEL KONULAR


Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler! Forumumuza yeni üye olan arkadaşlar, kullanıcı adı seçerken şu iletideki kurallara dikkat etmeliler.

J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)



  • Merhabalar,

    Aranıza yeni katıldım. Biraz karışık bir durumum var ve birtakim merak ettiğim husus hakkında görüşlerinizi almak isterim.

    Öncelikle durumdan bahsedeyim. Eşim J1 vizesi ile Amerika da 6 aylık bir dil kursu dönemine başlıyor. Onun ile beraber bende J2 edindim. Daha önceden B vizem vardı ve iptal olmuş görünmüyor.

    Amerika da bir firma bana H1B konusunda sponsor olmak istiyor. Fakat benim de eş durumundan 2 years residency problemim var. Ülkeye daha giriş yapmış değiliz fakat anladığım kadarı ile suanki durum Nisan ayındaki H1B başvurusu için engel teşkil ediyor.

    Verilmiş olan vize 6 aylık. Ardından ise 2 yıllık yeni J vizesi alınacak.

    Nasıl bir yaklaşım doğru olacaktır? Şimdiden teşekkürler.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @charvel J2 ve 2 years residency hk. içinde söyledi:

    Merhabalar,

    Aranıza yeni katıldım. Biraz karışık bir durumum var ve birtakim merak ettiğim husus hakkında görüşlerinizi almak isterim.

    Öncelikle durumdan bahsedeyim. Eşim J1 vizesi ile Amerika da 6 aylık bir dil kursu dönemine başlıyor. Onun ile beraber bende J2 edindim. Daha önceden B vizem vardı ve iptal olmuş görünmüyor.

    Amerika da bir firma bana H1B konusunda sponsor olmak istiyor. Fakat benim de eş durumundan 2 years residency problemim var. Ülkeye daha giriş yapmış değiliz fakat anladığım kadarı ile suanki durum Nisan ayındaki H1B başvurusu için engel teşkil ediyor.

    Verilmiş olan vize 6 aylık. Ardından ise 2 yıllık yeni J vizesi alınacak.

    Nasıl bir yaklaşım doğru olacaktır? Şimdiden teşekkürler.

    waiver almadan statunuzu J2'den H1B'e degistirmeniz mumkun degil. O nedenle ABD'ye girdikten hemen sonra waiver islemlerini baslatabilirsiniz. Ayrintili bilgiyi surada bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule

    Bildigim kadariyla J2 vize sahibinin tek basina waiver almasini cok tercih etmiyorlar, dolayisiyla esiniz araciligiyla waiver surecine baslayabilirsiniz. Zaten basvuruda sizi dependent olarak gosterecegi icin siz de waiver almis olacaksiniz.

    ABD'ye ne zaman gireceksiniz bilmiyorum, ama eger girisiniz gecikecekse waiver surecine 2 yillik J1'i aldiktan sonra baslamaniz daha iyi olabilir, cunku H1B basvurusu icin yetismeyebilir waiver.

    Sirketiniz sanirim bu vize basvurusu icin bir avukat kullanacak, sirkete bu soruyu avukata sormasini soyleyebilirsiniz, cunku ben H1B surecine bastan sona hakim degilim, eger non-profit bir kurum degilse lotoya girmeniz gerekecek ve gerekli egitim sartlarini saglamaniz gerekecek. Loto basvurusu zamani waiver'iniz olmali mi? Yoksa daha sonra waiver'i alsaniz olur mu? Tam emin degilim...

    Benim cevremde gordugum H1B'ler genelde non-profit kurumlar icin alindigindan ne bir kotaya ne de lotoya tabi degiller. O durumda H1B basvurusu yapildigi anda waiver olmasi gerekiyor. Dolayisiyla sizin icin de benzer bir durum gecerlidir diye dusunuyorum.


Log in to reply
 

Benzer Başlıklar

  • 202
  • 2
  • 4
  • 6

Çevrimiçi Kullanıcılar

34
Online

5.1k
Users

1.8k
Topics

78.9k
Posts

| | | |

Powered by NodeBB