@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)
-
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. Biraz karışık bir durumum var ve birtakim merak ettiğim husus hakkında görüşlerinizi almak isterim.
Öncelikle durumdan bahsedeyim. Eşim J1 vizesi ile Amerika da 6 aylık bir dil kursu dönemine başlıyor. Onun ile beraber bende J2 edindim. Daha önceden B vizem vardı ve iptal olmuş görünmüyor.
Amerika da bir firma bana H1B konusunda sponsor olmak istiyor. Fakat benim de eş durumundan 2 years residency problemim var. Ülkeye daha giriş yapmış değiliz fakat anladığım kadarı ile suanki durum Nisan ayındaki H1B başvurusu için engel teşkil ediyor.
Verilmiş olan vize 6 aylık. Ardından ise 2 yıllık yeni J vizesi alınacak.
Nasıl bir yaklaşım doğru olacaktır? Şimdiden teşekkürler.
-
@charvel J2 ve 2 years residency hk. içinde söyledi:
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. Biraz karışık bir durumum var ve birtakim merak ettiğim husus hakkında görüşlerinizi almak isterim.
Öncelikle durumdan bahsedeyim. Eşim J1 vizesi ile Amerika da 6 aylık bir dil kursu dönemine başlıyor. Onun ile beraber bende J2 edindim. Daha önceden B vizem vardı ve iptal olmuş görünmüyor.
Amerika da bir firma bana H1B konusunda sponsor olmak istiyor. Fakat benim de eş durumundan 2 years residency problemim var. Ülkeye daha giriş yapmış değiliz fakat anladığım kadarı ile suanki durum Nisan ayındaki H1B başvurusu için engel teşkil ediyor.
Verilmiş olan vize 6 aylık. Ardından ise 2 yıllık yeni J vizesi alınacak.
Nasıl bir yaklaşım doğru olacaktır? Şimdiden teşekkürler.
waiver almadan statunuzu J2'den H1B'e degistirmeniz mumkun degil. O nedenle ABD'ye girdikten hemen sonra waiver islemlerini baslatabilirsiniz. Ayrintili bilgiyi surada bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule
Bildigim kadariyla J2 vize sahibinin tek basina waiver almasini cok tercih etmiyorlar, dolayisiyla esiniz araciligiyla waiver surecine baslayabilirsiniz. Zaten basvuruda sizi dependent olarak gosterecegi icin siz de waiver almis olacaksiniz.
ABD'ye ne zaman gireceksiniz bilmiyorum, ama eger girisiniz gecikecekse waiver surecine 2 yillik J1'i aldiktan sonra baslamaniz daha iyi olabilir, cunku H1B basvurusu icin yetismeyebilir waiver.
Sirketiniz sanirim bu vize basvurusu icin bir avukat kullanacak, sirkete bu soruyu avukata sormasini soyleyebilirsiniz, cunku ben H1B surecine bastan sona hakim degilim, eger non-profit bir kurum degilse lotoya girmeniz gerekecek ve gerekli egitim sartlarini saglamaniz gerekecek. Loto basvurusu zamani waiver'iniz olmali mi? Yoksa daha sonra waiver'i alsaniz olur mu? Tam emin degilim...
Benim cevremde gordugum H1B'ler genelde non-profit kurumlar icin alindigindan ne bir kotaya ne de lotoya tabi degiller. O durumda H1B basvurusu yapildigi anda waiver olmasi gerekiyor. Dolayisiyla sizin icin de benzer bir durum gecerlidir diye dusunuyorum.
-
Herkese merhaba,
Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
Benzer Başlıklar
129
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k