Merhabalar,
Uzun süredir görüştüğüm bi firma sayesinde işe alım sürecine başlamak üzere gibiyim. Bu süreçte firmadan çok bilgi alamıyorum bu yüzden buraya yazmak istedim. 3 aylık uzun bi cruise gemisinde işe başlamak üzereyim. Geminin rotası Türkiye’den başlayarak bir çok çeşitli ülkeden geçerek amerikaya gidicek. Gemi içerisinde karaya ayak basmasak bile D vizesine sahip olmak zorunda mıyız?
-
H1B li arkadaslara buradan kisa bir bilgilendirme gecmek isterim
Vize yenileme ile ilgili pilot olarak H1B vizeliler icin ocak ayinda baslanilmasi onguruluyor. Ilk olarak 20.000 ile sinirli olacakmis. Ayrica bazi gecici vizeler icin dijital vize uzerinde de calisiliyormus. H1B olan yada yakini olanlar sureci yakindan takip etmesini oneririm.
H-1B Worker Domestic Visa Renewal Pilot to Start in January (2) H-1B Worker Domestic Visa Renewal Pilot to Start in January (2)
A limited number of H-1B specialty occupation workers will be able to renew their visas in the US as soon as January, State Department officials announced.
-
@orhanozbekk evet Orhan Abi ama güncel bir şey bulamadım.
-
merhabalar, L1 vizesi ile US-Person şartı olan işlere başvuramıyoruz değil mi acaba bu konuda bir bilgisi olan var mı? şirket içi transfer yapabileceğim pozisyonların hepsi US person istiyor, bu konuda izlenebilecek bir yol var mıdır diye merak ediyorum.
-
@mertsarica teşekkürler
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınız için
-
-
-
Mülakatı Geçtim, İşim Hazır Ama Bankalarla Sorunum Var.
Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim ve umarım hepiniz iyisinizdir.
Ben birçok mülakatı başarı ile geçip Florida Tampa'da, büyük otellerden birisinden çalışma imkanı yakaladım. H2B vizesi için davetiyem gönderilecek ve başvuruda bulunacağım.
Maddi olarak sorun ve sıkıntım yok, iki abim var ve durumları çok iyi, sahip oldukları arabalar ve evler olsun. Benim durumum da yaşıma göre fena sayılmaz.
Ama, pandemi döneminde bankalara gıcık gitmem ve kin beslememden dolayı özel bir bankadan kredi çektim ve ödemedim. Üzerinden 2 sene geçen borcum varlık fonuna devredildi ve doğal olarak haciz olduğundan banka hesabı açamıyorum, varlık bulunduramıyorum. Ama borcumu fazlasıyla ödeyebilecek durumum var, nakit olarak da, mal & mülk olarak da. Fakat mesele inat meselesi olduğundan erteliyorum. (tavşan dağa küsmüş, dağın haberi)
Benim merakım şu yönde;
Şimdi her vize başvurusunda olduğu gibi, burada banka hesap dökümü ibraz etmek gerekiyor ama ben bu şartlarda edemiyorum.
Bu bana sorun yaratır mı? (Bence evet gibi) Yaratırsa ne kadar büyük bir sorun yaratır? 1. derece akrabalarımın kuvvetli sponsorlar olması bu durumu kompanse eder mi?
vs.
Teşekkürler!
-
@drcfamily Acentala var. onlari iletiyorum size
-
@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
@ahmettt1313 Merhaba, bende suan H2B ile abd deyim. Sorununuzu bilgim dahilinde cevaplayayim. oncelikle J1 redlerinin fazla oldugu bu donemde umarim vizenizi alabilirsiniz. Aldiginizi varsayarak soyluyorum, H2B nin sezonlarini iyi takip edip dogru sezonda basvurmaniz sansinizi arttiracaktir. Yalniz onemli olan nokta siz farkli bir vize turunde abd deyken size bu imkani saglayacak dogru kisiyi bulmaniz. Bunu neden soyluyorum; cunku cogu isletme sizin halihazirla H2B vizenizin olmasini istiyor,. Farkli vize turlerinden gecislere sicak bakmiyorlar maalesef. Daha once yapan arkadaslar var, var ama hepsininde arada tanidiklari vardi. Yani daha once ya J1 yapmislar o isletmede yada manager lari H2B alan bir isletmede calisiyor vb. Bunun disinda yapabileni daha gormedim. Kastettigim sey imkansiz oldugu anlamini tasimasin, elbette mumkun ama dedigim gibi isverenler farkli vize turlerinden olana pek yanasmiyor maalesef. Bunun bilincinde olun.
Bu vize turunu isletmenin sezonu kadar aliyorsunuz. ortlama 6 yada 10 ay civari. artik size bu imkani saglayan isletmenin sezonu ne kadar ise. Surenizin bitimine dogru yeni H2B saglayan bir isletme ilen devam eden sezonda tekrar extension bulmaniz lazim. Bu vize turunde extension yaptiktan sonra pasaportunuza basili bir vize turu olmadigindan ulkeden cikabilirsiniz lakin tekrar geri gelmek icin konsolosluga gidip vize bastirmaniz lazim. Haliyle sureci basa aliyorsunuz. Bu detayida soylemis olayim.
Non-immigrant vize turu ile 10 senede kalsaniz size green card saglamaz. Green card vize turleri olan yani EB vize turlerinden birine basvurmaliniz ki oturum alma imkani saglasin. Kendinize sponsor bulduktan sonra bu tarz green card sureci baslatmaniz lazim.
Umarim yarari olmustur, Simdiden bol sans.
-
Turistik vize ile geldikten sonra iş vizesi için başvurmak
Mehabalar 3 aylığına amerikaya geldim ve burada iş için çalışıyorum. Acaba başvurabileceğiö bir vize türü var mıdır? ileriye dönük çalışma hakkımın olması için. Çalıştığım şirket kısa vadede malesed f sponsorluk veremiyor.
Teşekkürler -
Merhaba arkadaşlar,
Konuya nasıl gireceğimi ve nereden başlayacağımı bilmiyorum o yüzden balıklama giriyorum.
Babamın ikinci eşinin kuaför dükkanı var. Amerika'ya her hangi bir vize türü ile giderek (tahminen eb) bir dükkan açmayı istiyor ve beni de götürmek istiyor. İngilizcesi zayıf olduğu ve iki kardeşime göz kulak olmamı istediği ayrılmamızı istemediği için durum bu, çokta ayrıntıya gerek yok. Burada tüm sertifika ve bu konuda ki uzmanlık belgelerini almış durumda.
Ben daha önce J-1 ile Amerika'ya gittim. Bu durumda hepimizi götürecek bir yol arıyorum. Ama dediğim gibi nerden başlasak, nasıl ilerlesek bilmiyorum. Ve direk yolu yordamı hk. bilgi sahibi olmadan avukata yapışmak, yolunacak koyun gibi olacağımızı düşündürüyor.
Hangi eyalet idealdir. Nerde bu konuda daha kolay işlem yapılır bunlar hk. bilgi sahibi olmak ve yolu yordamı hk. görüşlerinizi almak isterim.
Tavsiyelerinizi ve varsa tecrübelerinizi bekliyorum 🙂
Önemli ayrıntılar,
Ben de gitmeliyim, babamla ayrılar, iki kardeşim var ve ikisi de 21 den küçük. Ben 21 yaşını geçeli çok oldu 🙂
-
@Mine-Özkan, içinde söyledi: Sağlıkçı olarak Amerika'ya nasıl gidebilirim?
İyi günler 10 yıllık paramediğim, lisansım var .b1e yakın inglizce bliyorum . Yurt dısında çalısabilmem için nasıl bi yol izleyeblirim ? Sağlık personeli olarak çalışablir miyim ?
ABD'de paramedikler için henüz bir yol bulamadık maalesef. İngiltere ve Yeni Zelanda'da mümkün olduğunu duydum ama ayrıntılarını bilmiyorum.
-
@crazycells Cok tesekkur ederim.
-
@boorrock, içinde söyledi: Çalışma Vizesi Başvurusu için DS-160 formu soruları
Arkadaşlar Merhaba,
H4 vizesi mulakat randevusu alırken doldurulan formda ismim yerine soyismimi soyismim yerinede ismimi yazdım, ve bu şekilde elçilik randevumu oluşturdum. DS-160 ve AIS üyelik bilgilerinde herşey doğru yazıyor ama birtek son aşama randevu alırken yanlış girdim. ( bilgisayarın kutucukları otomatik doldurması yüzünden gözümden kaçmış.) Sıkıntı olur mu sizce süreç açısından?Sorun degil, yeni bir DS-160 formu doldurun ve mulakata bu DS-160 formunun da barkodlu sayfasini goturun...
Zaten konsolosa durumu aciklarsiniz ve vizeniz yanlis basilmamis olur. AIS kaydinizda farkli bir DS-160 formu numarasi yaziyor olmasi herhangi bir problem yaratmaz.
-
@crazycells peki ab pasaportunun abd de bir avantajı var mı? Tc pasaportuna göre avantajlı mı yoksa tc pasaport ile arasında avantaj fark yok mu? Tavsiyeleriniz neler?
-
Tr de olan şirketin ABD de şirket kurması yada ticaret yapması için tr deki şirketin ABD ayağına bakmak adına nasıl bir vize türüne sahip olmam gerekiyor ve bu vize türü green card a gider mi?
Bir diğer sorum tr deki firmanın ABD de nasıl bir yol izlemesi gerekiyor maddi manevi ? -
@xkira7, içinde söyledi: Amerika çalışma vizesi sponsor bulma hakkında
Ben b1/b2 vizesi sahibiyim, eğer amerikada bana sponsor olabilecek bir şirket bulabilirsem tüm masraflarımı karşılayıp üstüne para vermeye razıyım, ama bulamadım...
Biz de arıyoruz hcam :)) malesef kimse tanımadığını birine sponsor olmak istemez. İstisna vardır belki ama oda bize denk gelmez.
-
B1 vizesini alabilirsem 13 yaşındaki oğlum benimle gelip eğitimine orada devlet lisesinde devam edebiliyor mu? Ayrıca Fotovoltaik Güneş Panelleri kulumu ile ilgili EuroPass belgem var, Amerikada geçerli olur mu? (Avrupada geçerli). Bu konu ile ilgili ya da mezun olduğum tasarım alanı ile ilgili iş yeri açsam vize alabilir miyim?

(L) Şirket İçi Transfer Vizesi
-
(L) ÇALIŞMA VİZESİ
(L) Şirket İçi Transfer Vizesi - Bu vize, önceki üç yıl içinde yurtdışında aralıksız bir yıl çalışmış olan ve aynı işverenin Birleşik Devletler’deki bir şubesi, ana şirketi, bağlı şirketi veya temsilcisinde idari, yönetici veya uzmanlık bilgisi gerektiren bir görevde çalışacak olan başvuru sahipleri içindir. L Vizesi, ABD’li işverenin bağlı yabancı ofislerinin birinde çalışan bir yönetici veya idarecisini Birleşik Devletler’deki ofislerinden birisine transfer etmesini sağlar. Bu vize ayrıca henüz bağlı bir ABD ofisi bulunmayan yabancı şirketin ofis kurmak amacıyla ABD’ye bir idareci veya yönetici göndermesini de sağlar.
Birleşik Devletler’de ofisi bulunan çok uluslu bir şirket, bireysel çalışanları için başvuru yapabileceği gibi, birden fazla yöneticisinin ve idarecisinin Birleşik Devletler’e girmesini sağlayan ve toplu L dilekçesi adı verilen tek onay da alabilir. Toplu L vizesine uygunluk hakkında daha fazla bilgi için http://www.uscis.gov/portal/site/uscis adresini ziyaret ediniz.
Dilekçe sahibi toplu L onayı aldıktan sonra L statüsüyle ABD’ye girmek isteyen her bir başvuru sahibi adına bireysel başvuruların yapılması gerekir.
-
Yaklaşık 1 ay önce aldığım vizedir. İnşallah haftaya da uçuşumuz var. Sorusu olanlara yardımcı olmaya çalışırım
-
sayin @freeworld hayirli ugurlu olsun
biliyorsunuz L1 dual intent visalardan biri, yani ABD'de size gocmenlik kapisini acan bir vize. sizinki L1A mi yoksa L1B mi acaba?
-
@freeworld (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:
Yaklaşık 1 ay önce aldığım vizedir. İnşallah haftayada uçuşumuz var. Sorusu olanlara yardımcı olmaya çalışırım
@freeworld foruma hoşgeldin. tüm deneyimlerini senden sonra gelecek olan arkadaşlar için bekliyoruz.
-
Hayırlı olsun @FreeWoRLD uzun zamandır uğraşıyordun.Yeni hayatında başarılar...
-
@freeworld
Foruma hoş geldiniz. Ben de bir dönem bu vizeyi düşünüyor ve araştırıyordum. Buradaki şirketin bir kolu olarak ABD'ye açıp kendime vize alayım diyordum. Hala da arkadaşlarım ve kardeşlerim için kullanmak istiyorum. Detaylıca bir başlık açıp anlatırsanız çok güzel olur. Şimdiden teşekkürler, hayırlı olsun. -
Teşekkür ediyorum sayın @crazycells . L1B kategorisinde gidiyorum ve maalesef PERM’e tabiyim. Fakat şirketle anlaşmam 1 sene sonra yöneticim benden memnunsa GC işlemlerini başlatmak üzerine. TR uyruk olduğumuza göre 1 sene gibi bir zamanda da onu alırız umarım. Toplamında 2 - 2.5 sene sonra GC’li oluruz ailecek, hedefimiz temennimiz bu.
Ek bilgi;
L1B Toplu başvuru ile aldım. (Blanket) -
İyi dilerleriniz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Elbette neler yaşayacağım, neler yaptım hepsini ara ara yazacağım ki sonraki arkadaşlara yardımcı olsun.
Bu arada vizeyi 1 ay önce aldım yazmışım, 1 hafta önce olacaktı. -
@freeworld umarim her sey planladiginiz gibi olur sayin FreeWoRLD, ayrica arkadaslarin da dedigi gibi sizi de forumda gormek cok guzel
tekrardan hosgeldiniz...
@iskenderp L1 vizesi icin baska bir konu acmaya gerek yok sayin iskenderp
her seyi bu baslik altinda konusabiliriz
-
@crazycells
Ne bileyim Sayın CrazyCell, belki zat'ı muhteremler "L1 Vize Deneyimleri" diye yeni bir başlık görmek isterler... :))Ama çok üzerime geliyorsun sen benim! :))) Hınzıra terlik vuran Anne gibi ensemdesin... :)))
-
@iskenderp
L1 ile ilgili tum bilgileri bu baslik altinda konusabiliriz
-
xxx kisisel bilgilerden dolayi silinmistir xxx
-
sayin @freeworld , sizin icin boylesi cok daha iyi olmus bence, bundan sonraki surecte de bol sans dilerim. Umarim sirketle hicbir sorun cikmadan green card islemlerini bitirirsiniz.
-
Umarım hayatınızda hiç bir sorun çıkmaz ve her şey yolunda gider @freeworld. Hayırlı olsun, mutlu olmanız dileğiyle.
-
6 ay önce yazdığım yazı sonrası bugün hayatımdaki en büyük şoku yaşadım arkadaşlar.
Çalıştığım firma 1700’lü yılların sonunda kurulan çok büyük bir şirket ve bir kaç ana bölümden oluşuyor. Toplam 58bin kişi çalışıyor bu şirkette. Benim çalıştığım bölüm ise 21bin kişilik bir ekip ve ne oldu biliyormusunuz? Bugün 21bin kişinin çalıştığı kısmı yani bu bölümü bir Amerikan firmasına satıldı.
Yazımın bu kısmına kadar halen birşey ifade etmiyor olabilir ama satış 6-7 ay içinde gerçekleşir ve tamamlanırsa benim vizem artık geçersiz oluyor. Çünkü L vizesi sadece ilgili firmada çalışmak kaydı ile geçerli.
-
@freeworld hocam greencard a başvurmuşmuydunuz.
bu süre zarfında belki bu seneki çekilşte kazanırsınız .bu süre zarfında bence diğer vize türleri ile orada kalma yoluna bakın.
H1B gibi. -
@FreeWoRLD çok üzüldüm.@smesut katılıyorum 6-7 aylık süre zarfı içinde diğer olasılıkları değerlendirmeye çalışın.En kısa sürede bir göçmenlik avukatı ile görüşüp orada kalma yollarını öğrenmeye çalışın.E2 gibi gözüküyor eğer maddı durumunuz uygunsa.50000-60000 dolara statü değişikliği ile E2 vizesi alan var.
-
@freeworld (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:
6 ay önce yazdığım yazı sonrası bugün hayatımdaki en büyük şoku yaşadım arkadaşlar.
Çalıştığım firma 1700’lü yılların sonunda kurulan çok büyük bir şirket ve bir kaç ana bölümden oluşuyor. Toplam 58bin kişi çalışıyor bu şirkette. Benim çalıştığım bölüm ise 21bin kişilik bir ekip ve ne oldu biliyormusunuz? Bugün 21bin kişinin çalıştığı kısmı yani bu bölümü bir Amerikan firmasına satıldı.
Yazımın bu kısmına kadar halen birşey ifade etmiyor olabilir ama satış 6-7 ay içinde gerçekleşir ve tamamlanırsa benim vizem artık geçersiz oluyor. Çünkü L vizesi sadece ilgili firmada çalışmak kaydı ile geçerli.
sayin @FreeWoRLD cok gecmis olsun. cok uzuldum durumun boyle olmasina. internette biraz arastirdim, dediginiz gibi sirket tamamen degisirse L1 bosa dusuyor. Fakat yeni sirket sizin vizenizi H1B'ye donusturerek sizi ABD'de tutabilir. Boyle bir ihtimali kendileriyle konustunuz mu acaba?
Isin hem iyi, hem kotu kismi su... DV2019 icin, yani 2018 Ekim'den itibaren H1B vize sureci basvurulari Nisan ayinin ilk haftasi basliyor. Dolayisiyla sureci yurutmek icin hizlica hareket etmemiz lazim. Benim tavsiyem cevrenizde -varsa- bulunan avukatlarla eger yoksa sirketin gocmenlik ofisiyle (ya calistiklari avukatlik burosuyla) H1B surecini konusmaniz (eger Trump'tan sonra surec degismediyse $1200 civari ucret karsiligi premium processing olmasi lazim birkac haftada basvurunun tamamlandigi), tabii sonra isiniz lotoya kaliyor, cunku kisitli bir vize sayisi var H1B'de, o nedenle cekilisle dagitiliyor. Fakat eger H1B'ye gecebilirseniz, 6 yil icinde Green Card'a basvuru yapabiliyorsunuz. Su an bu surec bence sizin durumunuza en uygun olani...
Durumunuz konusunda guncelleme yapabilirseniz sevinirim, ben yine internette biraz bakinayim, su an aklima gelmiyor ama belki baska bir vize turu de bulabiliriz durumunuza uygun....
-
@smesut @ikizbabasi @crazycells
Çok teşekkür ediyorum fikirleriniz ve önerilerinizle yardımcı olduğunuz için.Green Card’a başvurdum ama 7. senem filan olacak artık ona umut bağlama safhasını çoktan geçtim, o nedenle o seçeneği elemem gerekiyor.. Geriye kalan seçenekler; E2 ki bunada sermaye gerekli ve çok zor; F1 ki bu da çok kısıtlı ve nereye kadar.
Cuma günü işten çıkmadan HR’a ne olacağı konusunda bir email attım ve Pazartesi bu konuyu yüzyüze konuşmayı planlıyorum. Şöyle bir fikrim var ve açıkçası tek ve son şansım;
Şirketin satılan bölümü 4 ana bölümden bir tanesi. Diğer bir bölümü ise Havacılık sektörü ve California’da faaliyet göstermekte. İş ilanlarında ise şu an yaptığım işin bire bir aynısıni arayan bir ilan mevcut. Fakat burada 2 sorun var; 1.si şu anki işletme benim oraya transfer olmama izin vermesi gerekiyor ki vizem buna uygun çünkü transfer olacağım bölüm aynı şirket çatısı altında. Sadece buna müsade etmeleri gerekli
2.si ise beni en çok düşündüren; havacılık sektörü ve US airforce’a çalıştıkları için kurallar gereği çalışanlarda security clearance gerekiyor dolayısı ile vatandaşlık gerekiyor. Yani genel olarak böyle.Bakalım haftaya herşey netleşecek, iyi dileklerinizi esirgemeyin lütfen. Hep California tarafını çok istemişimdir, yoktan böyle birşey çıktı. Belki hayıra vesile olacak veya herşeyi bitirecek. Haftayı iple çekiyorum.
Çok teşekkür ederim sizlere -
@freeworld Turkiyede en bunaldiginiz bir donemde nasil L-1 ile rahatladiysaniz, yine beklenmedik bir acilimla daha da iyi olmasini dilerim. Gun dogmadan neler dogar derler, positif dusunmeye devam.
Eger 2 yillik diplomaniz varsa, exceptional durumlarda H1B'ye basvurabiliyorsunuz diye biliyorum. Yarin bunu da sorabilirsiniz belki.
En kotu ihtimali dusunup hazirlikli olmak adina, bence F1, diger alternatifleri gerceklestirene kadar 1-2 sene zaman kazandirir. Bu arada E2 ya da H1B icin girisimlerde bulunursunuz. Zaten 6 ay sonra instate tuition oduyor olacaksiniz. Belki sirketiniz tuitionun bir kismini karsiliyorsa simdiden ders almaya baslayabilirsiniz.
Insallah kaliforniyadaki is olur, haftaya guzel haberlerinizi duyariz.

Benzer Başlıklar
36
36.9k
Users
5.5k
Topics
399.6k