Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @dmrtkn inşallah kardeşim ALLAH hakkımızda hayırlısını versin. bekar olsam inan bu kadar takmam ama evli olunca süreç hem sancılı hem skıntılı hemde zor oluyor ister istemez düşündüğün bir şeyi bile defalarca düşünüyorsun gözden geçiriyorsun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Oktay-İbiş, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    rosetta stone yi yükledim ingilizce öğrenmek isteyenler için güzel bir başlangıç yalnız şöyle bir şey var programın söylediğini tekrarladığınızda amerikan aksanı ile söylemenizi istiyor. bazen çok basit bir cümleyi bile defalarca tekrarladığınız oluyor kurmak isteyen arkadaşlara duyurulur.

    abi bana amerikan ingilizcesi dosyalarını atsana bende ingiliz ingilizcesi var

  • ⭐⭐⭐

    @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Oktay-İbiş, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach müşterilerden vakit bulabilsem iyi olucakta yok cola nerde bisküvi nerde biskrem varmı sodayı açarmısın vs vs 🙂 gelde çalış 😉

    Sen Rosetta'da sesli tekrar yaparken müşteriler garipsemiyor mu?

    garipsemezmi heleki çocuklar ama napim ne kaparsam heybeme ne dolurursam kardır diyorum 🙂


  • @Ali-Dmr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Üniversiteyi Kanada'da okumak niyetindeydim, vizeye takıldım gidemedim. O güne kadar Kanada'yı haritada gösteremeyecek iki arkadaşımı da ikna etmiştim beraber başvurmuştuk. Onlar orada okudu ben burada. Mezun oldum yüksek lisans için Viyana Teknik Üniversitesine kabul aldım. Yine bir arkadaşımla beraber başvurduk kendisi geçen sene bitirdi şu an halihazırda orada yaşıyor. Ben yine vizeye takıldım. Başvuru yaptığım yeri Tahran/İran olarak göstermişlerdi. Demem o ki bu tür konularda inanılmaz şanssızım. Green card diye başvurup Sudan'a gönderilmekten korkmuyor değilim.

    Avusturya vizesine başvururken kim Tahran/İran olarak gösteriyor hocam başvuru yaptığınız yeri?

    Siz danışmanlık aracılığıyla mı yaptınız başvuruyu vizeye?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Her ilçede halk eğitim kursları A1 ve A2 seviyesinde ücretsiz İngilizce dersleri veriyor İstanbul'da. 3-4 ayda bir kur biter. Vakti olan gidebilir.

    İsmek'in Fatih'te dil üzerine açılmış bir kursu var. O da yanlış hatırlamıyorsam C1 seviyesine kadar kurs veriyordu İngilizce'de. Ücretsiz.

    halk eğitimi kesinlikle tavsiye etmiyorum vakit kaybı.

  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster linki vereyim paşam. ingiliz ingilizce vardı sildim amerikanı indirdim.


  • @Final-Approach Yok hocam bizzat kendim Avusturya Konsolosluğunda yaptım. Eksik evrak için eve mektup gönderdiklerinde ilk cümlelerinde ''.....Tahran'da yapmış olduğunuz başvuruya ilişkin....'' şeklinde bir ifade vardı. (Yeminli Almanca tercümana okutmuştum). Konsolosluk bunun kendi hataları olduğunu ve düzelteceklerini söylemişlerdi. Belki ret almama direkt etki etmedi ama başımı ağrıtmıştı. Bu tür konulardaki şanssızlığıma dem vurmak adına örnek olarak kullandım.


  • @Ali-Dmr Kardesim bu pasaport olayından dolayı bazıları alamiyor veya bazıları almıyor.10 yıllık pasaport 133.5+818 yaklaşık 950 tl .şansımız %1 den fazla olarak görüyorum.bence %10


  • @Oktay-İbiş abi inancın olsun basvurdugumdan belli kendim için hiç birşey düşünmüyorum sadece çocuklar için bunu yaparım şunu yaparım guzel okula gonderrim diye hep onlar için düşünuyorum

  • ⭐⭐⭐

    amerikadaki geri dönüşüm işi baya bir kafama yattı özellikle garajında varsa akşamları çok güzel şeyler ortaya çıkabilir bence. eliya yatkın olan bir kişinin bence bu işi ek iş olarak yapıp güzel gelirler elde etmesi kaçınılmaz.


  • @clourpoint Hocam bu saçma sapan bir fikre kapılıp bir tek kendini akıllı zanneden şark kurnazları pasaport numarası uydurarak başvuruyorlar. Mülakatta kesinlikle elenecekler ama onların yerine başkalarına hak tanınacak mı bilmiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @dmrtkn aynı duygu ve düşüncelerdeyiz kardeşim her şey nasip kısmet ama en azından hedeflerimiz belli yapmak istediklerimizi belli.


  • @Ali-Dmr, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach Yok hocam bizzat kendim Avusturya Konsolosluğunda yaptım. Eksik evrak için eve mektup gönderdiklerinde ilk cümlelerinde ''.....Tahran'da yapmış olduğunuz başvuruya ilişkin....'' şeklinde bir ifade vardı. (Yeminli Almanca tercümana okutmuştum). Konsolosluk bunun kendi hataları olduğunu ve düzelteceklerini söylemişlerdi. Belki ret almama direkt etki etmedi ama başımı ağrıtmıştı. Bu tür konulardaki şanssızlığıma dem vurmak adına örnek olarak kullandım.

    Her şeyde bir hayır vardır.

    Kısmet olursa Amerika'da yaparsın master'ını sükseli bir üniversitede.

  • ⭐⭐⭐

    @Ali-Dmr onlarda çorbanın tuzundan çok biberi gibi hayırlısı ne diyelim kardeşim.


  • @Oktay-İbiş aynen öyle abi benim odağın sadece ailem


  • @Ali-Dmr yedek liste varmı inan bende bilmiyorum.gercekten gitmeye niyeti olmayan arkdaslar başvurmasalar çok süper olur ama yapacak birşey yok her kes şansını yokluyor.

  • ⭐⭐⭐

    1998 de hollandaya operatör olarak gidicektim ozaman gençliğinde vermiş olduğu asilikle ne işim var la orada demiştim şimdi düşününce her şeyde bir hayır var diyorum nasip+kısmet ötesi yok.


  • @clourpoint bende şansımızı %8-9 gibi düşünuyorum 1 değil bence de


  • @Final-Approach Sağ ol iyi dileklerin için. Şu an burada yüksek lisansın tez aşamasındayım. Bölüm başkanı inanılmaz rahat bir tavırla utanmadan, sıkılmadan ''biz kimi araştırma görevlisi kimi asistan yapacağımızı zaten önceden biliyoruz'' diyor suratıma karşı. Aile şirketinde rahat bir hayat sürüp ömrümün sonuna kadar babamın kontrolünde bir hayat yaşayabilirim. Maddi açıdan rahat ama ruhsal olarak her anlamda tükenmiş birisi olacağım. GC bu açıdan çok büyük anlam ifade ediyor benim için. Çok para kazanmaktan ziyade emeğinin karşılığını alan, bu kokuşmuş üç kağıtçıların ağız kokusunu çekmek zorunda kalmayan ve en önemlisi de kendi ayaklarının üzerinde durabilen birisi olmak istiyorum. Uzun uzadıya yazıp gereksiz kişisel detaylar verdim ama daha dört beş gün geçmeden kanım kaynadı size köftehorlar.


  • Ben izmirde ikamet ediyorum.izmirden baş vuran arkadaşlar varmi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum