Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Annem için greencard başvurusunda bulunucam 2 kardeşiz ben 21 yaşından büyüğüm,çocuk sayısını 2 seçtiğimde formda 2 çocuk bilgisi açılıyor boş mu bırakıcam birini anlayamadım @crazycells


  • @Final-Approach kardeşim Chicago çok mu pahalı ?


  • @dmrtkn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach kardeşim Chicago çok mu pahalı ?

    Konut ve yiyecek fiyatları Austin ile hemen hemen aynı abi % 2 gibi bir fark var sadece.

    85 m2 ev birinde 1600 dolar diğerinde 1500 dolar ortalama.

    Farklılık daha çok yakıtta.

    Chicago'da litre yakıt 0,84 dolar ortalama , Austin'de litre yakıt 0,64 dolar.


  • @Final-Approach peki los angeles ta basıl onun hakkında bilginiz var mı


  • @Final-Approach en sonunda sen hepimizi fort Wayne li yapacan anlaşıldı 🙂🙂


  • @Final-Approach yok daha önceden düşünüyordum ama çok soğuk olduğu vazgecmistim ama detaylı bi araştırma yamamistim


  • @dilara1424, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach peki los angeles ta basıl onun hakkında bilginiz var mı

    Paranız varsa bayağı güzel.

    85 m2'lik evler ortalama 2200 dolar Los Angeles'ta.

    Yakıt da litresi yaklaşık 1 dolar.

    Yakıt ve ev kiraları Austin ya da Houston gibi şehirlere göre pahalı.


  • Her şehrin iyi veya kötü (suç oranlari, eğitim vb) bölgeleri vardır. Önemli olan bizim için ilk gittiğimizde en kolay iş yapabileceğimiz ve kazancimiza gore en az para ile gecinebileceğimiz yerler önemli. Aksi taktirde orada görerek daha güzel şehir veya bölgeler seçilerek daha sonra da yerlesilebilir.


  • @dilara1424 21 yaşından büyük olduğunuz için kendinizi yazmanıza gerek yok orada 21 yaş altı evlenmemiş çocuklarınız olarak belirtiyor zaten. Siz kendiniz ayrıca başvuru yapmalısınız.


  • @dmrtkn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach en sonunda sen hepimizi fort Wayne li yapacan anlaşıldı 🙂🙂

    Mesleğe göre değişir o hocam.

    Doktor, avukat vs. kalifiye bir işiniz vardır böyle yerler sizi açmaz. Daha büyük şehirlere oynarsınız.

    Ama ben orda gidince ALDI'de (alış veriş yeri) saatlik 12-13 dolara çalışacak kasiyer olacaksam Fort Wayne gibi kiraların ve yaşamın ucuz olduğu yerleri tercih ederim.

    Paramı biriktirince de büyük şehirlerde master ya da çeşitli yeterlilikler almaya uğraşırım.

    İlk başta Los Angeles, New York gibi çok pahalı yerlerde macera aramayı istemiyorum kendi adıma.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Başvuruda pasaport numarası istenmesi bence çok iyi oldu. Baştan pek çok kişi elenmiş oldu. Bu sene başarılı başvuru yapanların şansı daha yüksek olacak sanırım.


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Başvuruda pasaport numarası istenmesi bence çok iyi oldu. Baştan pek çok kişi elenmiş oldu. Bu sene başarılı başvuru yapanların şansı daha yüksek olacak sanırım.

    Pasaport numarası sallayıp başvuran da çok olmuş Türklerden.

    İnternette bayağı yazmışlar numara salladım çıkarsa gidip pasaport alırım diye.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Klasik Türk aklı. Gitme niyeti hiç olmayan kişiler belki başvurmaz bu sayede. Başvuru sayısı bir nebze azalır. Yoksa o salaklar görüşmede elenecek zaten.


  • Peki hocam o salaklar görüşmede elendiğinde onların yerine başkaları seçilecek mi (asıl talihli-yedek vb gibi bir durum söz konusu mu?)


  • @Ali-Dmr zaten verileck vizeden çok daha fazlası talihli olarak seçiliyor, yani yedekli çalışıyorlar diyebiliriz. Ama o yedeklerden sonra da elde çok fazla verilmemiş vize kalırsa tekrar çekiliş yaparlar, yanılmıyorsam daha önce 1 kez yapılmıştı.


  • @Final-Approach peki iş gücü yüksek mi iş bulabilir miyiz ciddi soruyorum çünkü ev fiyatları gerçekten ucuz öyle dediğin gibi saatlik 13 dolar iş bulunur mu


  • @Final-Approach keşke çekilişten önce onları ayırt etseler


  • @Final-Approach pasaport numarasını sallayanlar, salladıkları numaranın bulunduğu o pasaportu nasıl göstercekler? Demek ki, direkt elenme olacak o zeka (!) küpleri için. Birlaç aklı evvel, kendince sistemi kandıracaklarını düşünüyor, Hepsi bu!

  • ⭐⭐⭐⭐

    @AgeGuns, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @AgeGuns, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Oktay-İbiş, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    açıkcası 39 yaşından sonra yurtdışınayaşamaya gidiceksin deseler inanmazdım açık ve net. ama ülkenin gidişatı eğitimdeki dengesizlik adaletsizlik vurdum duymazlık ve sürekli eğitimde reform adı altında çocuklarımıza yapılan haksızlık her ebeveyn gibi benide hem sinirlendriyor hemde geriyor. nitekim benim çocuğum birilerinin hedef tahtası yada deneme tahtası değil olamazda çünkü onlar bizim belkide bu dünyada en güzel duygularımız sevinçlerimiz eserlerimiz kıyamadıklarımız. bu kararı alırken öncesi ve sonrası olcaklar ve çocuklarıma orada buradakinden daha iyi bir gelecek hazırlayabilirmiyim onlara daha güzel şeyler sunabilirmiyim onları daha çok mutlu edebilirmiyimin hesabını kafamda 7/24 yaptım ve bu kararı aldım çocuklarım benim her şeyim herkesinde keza düşüncesi aynıdır evlatlarıma iyi bir diploma güzel bir gelecek onlara yapabileceğim en güzel şey. yoksa bu saatten sonra Türkiyede Passata biniyorum orada Cadillac kullansam ne olur ? benim mantık bu şekilde

    Türkiye'de zibilyon tane üniversite var.

    Dünyanın ilk 500 sıralamasında hiçbir Türk üniversitesi yok.

    Eğitimde yarış atı gibi sürekli değişen sınav isimleriyle öğrenciler maraton koşuyorlar halbuki geleceklerinde iş bulup bulamayacakları ya da okuduğu bölümde çalışabilecekleri bile meçhul.

    Amerika çalışkan insanlar için fırsatlar ülkesi.

    Ama ben çalışmayayım işsizlik maaşı alayım öyle geçineyim diyen varsa Hollanda vs. gibi ülkeler onlar için uygun olur.

    Amerika rekabetçi bir piyasaya sahip.

    Ben o dünyanın en iyi 500 üniversitesi olayınıda pek inanmıyorum , harvard mesela bakıyorsun paran varsa alıyorlar , böyle okul mu olur allah aşkına ? sırf siyasi bir lidersin diye oğlun orda okuyor ? ne isimler var şimdi buraya yazmam doğru olmaz , bu okullardan mezun

    eğitimde sistem değişiyor ama mantık aynı çalışan geçiyor , burası 80 milyonluk ülke elbetteki sınavla eliyecekler herkes istedği mesleği olamaz , öyle bir dünya yok malesef , iyi o zaman meslek lisesi öğrenci tıp istesin sonra hooopp olsun , bu olamaz malesef imkan yok buna

    Harvard Üniversitesi'nin kabul oranlarına ( admission rate ) oranlarına baktın mı?

    % 15-20 den aşağıdır birçok bölümünde kabul oranı.

    Paran olsa da kolay kolay orda okuyamazsın.

    Siyasi liderin çocuğu olmak tamamen politik ve istisna bir durum.

    Kaldı ki Harvard ile sınırlı değil Columbia, Princeton, Chicago, MIT, Yale, Cornell, Northwestern, Duke vs. ne kadar kaliteli üniversiteleri var adamların.

    Valla hocam imamhatip mezunu birinin harvadda okuduğunu öğretinten sonra oranlara baksam ne bakmasam ne 🙂 bir telefona bakıyor bu okullara girmek , elbtteki okullar çok güzel , ona lafım yok , ancak hani avrupa amerika daha medeniydi 🙂 sırf birinin oğluyum diye çalışmadan bir okula giriyorsam adalet bunun neresinde

    hiç uğraşma youtube ye harvard acceptance reaction yaz yeterli telefonlayı geç parayla bile giremeyeceğin bir üniversiteden bahsediyorsun yeterli puan hatta fazlasını bile almış olsanız dahi kabul edilemeyeceğiniz bir üniversite her yönden araştırılıp mülakatla kabul ediliyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Final-Approach, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Denver, Colorado'nun suç oranı maalesef Amerikan ortalamasının bayağı üstünde F yani en kötü olarak derecelendirilmiş. Yaşam masrafları da uygun değil gözüküyor.

    Iowa eyaletinin de yaşam maliyetleri açısından ucuz olduğunu duymuştum ordan da şehir bulursanız araştırırız.

    Texas eyaletiyle ile sınırlı kalmayın. 🙂

    Colorado Springs i öneririm o bölge için @omerelci gitmek istiyorsanız eğer arkadaşım orda kaldı 3 yıl ondan baya olumlu cevaplar almıştım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum