DV2021 Bekleme Odası
-
@Merika, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Final-Approach iste ad soyad degirtirince sorun oluyormus turkiyeye gelince, oyle birseyler okumustum, sonra Turkiyede de mahkemeye basvurup oradaki isim soyismi almamiz gerekiyormus, giris cikista sorun olmamasi icin. :/
Amerikan vatandaşlığı aldıktan sonra Türk vatandaşlığından çıkarım.
Böylece isim soyisim değişikliğim yurda giriş yaparken hiçbir sorun teşkil etmez.
Amerikan pasaportu sahipleri zaten elektronik vize ile Türkiye'ye giriş yapabiliyor. İnternetten başvuru yapılıp internetten indiriliyor.
Harcı 20 dolar.
Zaten Türkiye, vatandaşlıktan çıkanlara Mavi Kart veriyor. Bu kartla da Türklerin sahip olduğu birçok hakka sahip oluyorsunuz.
-
@dmrtkn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Final-Approach mesela ne yapmayı düşünüyorsunuz
Afilli bir isim soyisim hocam, şimdilik bende kalsın. :face_without_mouth:
-
@Oktay-İbiş, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@umutaga ben bir çok yerde ubere 1 yıllık ehliyet istediklerini işittim şahsen ama dordash yada amazonda duymadım belki onlard belirli bir kritere tabi tutuluyordur. hiç bir şey yapamazlarsa garsonluk yapacaklar şahsımda dahil :)
Garsonluk işi bulmak bunlardan daha zor olabilir. Malum baya iyi seviye İngilizce isteyeceklerdir diye tahmin ediyorum. Örneğin amazon gttğiniz bölgede alımı kaplıysa ortalama ne kadar sürede açılır yada sıra gelir.. tecrübesi olan arkadaslar belirtebilir mi?
-
@umutaga usta çek oradan adana şiş derik :) şaka bir yana ilk zaman zor bir süreç bekliyor olucak haliyle işimiz zor. mesela ben amerikada yaşayan 1 kaç kişiyle konuştuğumda mesela kendi mesleğim için konuşuyorum söylenenleri yazıyorum iş makinası operatörü 7 ila 9 bin bin dolar arası maaş alıyor dediler bunun içinde CDL sertifikası alınıyor. tabi saat ücretlerine baktığımda ise değişken oluyor yine aynı şekilde tır şoförlüğü içinde iyi para yapar diyorlar ama evden uzak kalıyorsun diyorlar değişken kısacası sürekli araştırma halindeyim kendim.
-
@umutaga usta çek oradan adana şiş derik :) şaka bir yana ilk zaman zor bir süreç bekliyor olucak haliyle işimiz zor. mesela ben amerikada yaşayan 1 kaç kişiyle konuştuğumda mesela kendi mesleğim için konuşuyorum söylenenleri yazıyorum iş makinası operatörü 7 ila 9 bin bin dolar arası maaş alıyor dediler bunun içinde CDL sertifikası alınıyor. tabi saat ücretlerine baktığımda ise değişken oluyor yine aynı şekilde tır şoförlüğü içinde iyi para yapar diyorlar ama evden uzak kalıyorsun diyorlar değişken kısacası sürekli araştırma halindeyim kendim.
Bende yazılım uzmanıyım ancak ilk etapta taksi deliveryden kaçış yok gibi duruyor. O nedenle merak ettim.
-
an itibari ile greencard başvurumu yapmış bulunmaktayım arkadaşlar. Hepimize bol şans ve başarılar diliyorum. EN ÇOK İHTİYACI OLANLARIN KAZANMASI DİLEĞİMLE...
-
@Hande-Tok hayırlı olsun
-
@dmrtkn Azerbaycan.. Dahasi da var. Suanda us b1/b2 vizesi icin ve trdeki her 2 senede bir yenilemem gereken ikamet izni icin evraklar hazirliyorum bu ay sonu icin, ondan sonra kart gelince vatandasliga basvuracagim, cunku artik yoruldum, her sene bu yuzden evraklarla ugrasip 2000-2500 tl harcamaktan. 10 senedir, alma hakkim varken almamamyi tercih ettim. maalesef zor, evet, hangi evragi nereye hazirlayacagimi sasirdim :) :person_shrugging: ..
-
@Oktay-İbiş çok teşekkürler
-
@umutaga hocam iş beğenmek gibi bir lüksümüz olmadığını biliyorum gerisi nasip :)
-
@Hande-Tok Bol sans dilerim! :)
-
yaptığım istatistiksel bir hesaba göre başvuru süreci boyunca her gün yaklaşık 140-150 arası türk greencard kazanacak.
-
@Hande-Tok hayırlı olsun bol şanslar
-
@Hande-Tok neye göre hesapladiniz
-
@dmrtkn tamamen amatörce bir tahmin :)
-
@umutaga hocam iş beğenmek gibi bir lüksümüz olmadığını biliyorum gerisi nasip :)
Tabiki.. ilk etapta yaparım o konuda sıkıntı yok. Uber yapamazsınız zaten ehliyetten dolayı. Geriye yemek dagıtımı ve flex kalıyor. Flexde cogu bölge kapalı gibi suan. Gözümü korkutan geriye sadece yemek dagıtımı kalıyor olması :)
-
bence başvuruyu yapıp normal hayat devam etmek lazım :) unutun ya yok öyle bir şey :)
-
@Hande-Tok 33 gün desek 150 den 4950 kişi yapar.. çok iyimser bir rakam :)
-
@umutaga amerikada köpek gezdirenlerin iyi para yaptığınıda işittim :) yine araba yıkamacısınında iyi para kazandığını işittim bahşişlerden :) az iş makinasını ev arabamı yıkamadım zamanında yabancı değilim :)
-
@umutaga son 2 yıldır hep 2bin küsürlerde kaldığı için bu yıl 3500-4000 bandına çıkabileceğini düşünüyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum