DV2021 Bekleme Odası
-
@ahmet-34 Pasaport için biometric resim gerekiyor. Biometrik resimler GC için uygun olmuyor buradaki konulardan okuduğum kadarıyla.
-
Merhaba arkadaşlar, bende ilk başvurumu bu yıl yapacağım. Her şeyden önce hayırlıysa gerçekleşmesini temenni eder ve hem kendime hem siz değerli yeşilkarforum ailesine başarılar dilerim.
Sevgiler, Saygilar.
Hoscakalin 😊 -
@ooiz belirtmedin ve çıktı mayısta vukuatlı nüfus evrakta evli yazıyon başvuru tek varsın RET yersin bu kadar basit
-
@ChipsTR Kimliğiniz de ne yazıyorsa onu belirtmelisiniz Seyhan yazıyorsa o şekilde belirtmelisiniz.
-
@TheTigon bildiğin vesikalık resim gc için ayarlanıyor
-
@onrsybn sen ds 260 ne kadar geç gönderirsen o kadar geç randevu gelir ama 2020 eylül ayında son bitiyor önce kazandın sonra senin numaran current olursa dediğimi yaparsın ama doğmamış bebeğe son biçmeyin çok erken
-
canı gönülden isteyen herkese bol şans arkadaşlar. benim bi sorum olucak. Pasaportumun son geçerlilik tarihi 01.12.2019 , ekimde başvurduğumuzda bu pasaportla başvursam bi problem çıkar mı.
-
@MeraklıKedi başvuru süresince geçerli bir pasaport gerekiyor mayısta çıkıp mülakata giderken aralık ayı biten pasaport ve yenisini götüreceksin
-
@MeraklıKedi yanlış bilmiyor isem başvuru süresince geçerli bir pasaport gerekiyor ekim ile kasım arası yani :) Tabikide çıkarsa mülakata eski pasaportunuda götüreceksin.
-
bende öyle düşünmüştüm, emin olmak için sormak istedim çok teşekkür ederim.
-
@ooiz, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Herkese bol şanslar,
Evliyim fakat eşim başvuru yapmamı istemiyor, çıkarsa gelmeyecekmiş :)). Neyse yinede kendisini başvuruda belirtmek zorunda mıyım?
Evet belirtmek zorundasınız.
-
Arkadaşlar herkese selam biliyorsunuz ki Ekim ayı geldi ve Greencard başvuruları hararetlenmeye başladı :) Benim sorum fotoğraf ile alakalı https://www.youtube.com/watch?v=vuTO1-gX_ss buradaki Yesilkartforum'un yöneticilerinin çektiği videoda saçların toplu olmasından bahsedilmiş fakat konsolosluğun sitesinde örnek fotoğraflar kısmında saçı toplu olmayan biride gözüküyor sizin tavsiyeniz nelerdir ?
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos/photo-examples.html -
@MeraklıKedi Rica ederiz DV2021'de görüşmek üzere :)
-
@gizemb ahahahaha biometrik otomatı iyiymiş cidden :D :D orası dijital bir şekilde verebiliyorsa bende gideyim :D
-
@erdenbcr Aynen öyle ama ne yapalım insanlar başvuruyor ben çevreme diyorum vallahi hiç gücenmeyin çıkarsa gidebilecekseniz başvurun diyorum :)
-
@Emir600RR amaç yüzünü kapatmaması yani bakıldığı zaman yüzün tamamı gözükmesi gerekiyor mesela kapalı bayanların çekimi de aynı mantıkla çekiliyor
-
@ayvalik10 ben fotoğrafçıda çektirdim resimleri. İş garanti olsun diye. 10 Tl kişi başı ödeme yaptım ve maillime gönderdi fotoğrafı. sonra da bu adresten: https://travel.state.gov/content/dam/passports/content-page-resources/FIG_cropper.swf (Edge ya da Ecplorer ile açılırsa direkt browser üzerinden, açılmaz ise GOM Player gibi bir uygulama ile fotoğrafı uygun hale getiriyorsun. Adobe Flash yüklü olması lazım (izin verilmesi gerekiyor). (Ben win 10 64 bit kullanıyorum). Resmi ayarlarken dikkat edilmesi gereken noktalar ise;
- Choose Photo butonu ile fotoğrafı seçiyoruz (Resmi ilk yükleme ekranı:
)- Ortada bulunan oval çizginin içerisine yüz gelecek şekilde yerleştiriliyor. (
) - Dış çizgiler ise, başın içerisine oturacağı şekilde yerleştiriliyor. Eğer saçlara göre ayarlanırsa, uygun olmuyor ve hata veriyor.
- Crop Photo seçiliyor sonrasında (
) ve, - Save Photo ile kaydediliyor ve size resmin isminin önüne Cropped yazılı bir resim veriyor. (CROPPED-[resminizin adı]
Açıkası, normal vesikalık fotoğraf ile bir ayarlama yapılabilir belki fakat, işi garantiye almak adına, bir vesikalık yerine ben bu yolu tercih ettim.
Yine de herkese başarılar diliyorum. Umarım gerçekten isteyen herkese, isteğince bir sonuç olur.
Teşekkür ederim.
NOT: Bu resim doğru bir resim değil saçın tamamı görünmediği için. sadece izlenecek yol adına bu şekilde görsellerle birlikte ekledim.
-
@TheTigon idphoto4you programıda aynı mantıkla çalışıyor
-
@ayvalik10 evet. yine de burası daha garanti gibi geldi bana :) O adresteki uygulamayı da denedim. Orası da kullanışlı tabii.
-
@ahmet-34 hayır uygun olmuyor şuanda aynı sorunu bende yaşıyorum bence uygun bir resim çektirmeniz daha doğru olacaktır
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum