Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri


  • 👍👍👍👍👍👍👍👍


  • @omerjackyilmaz Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    2009 Kasım ayından bu yana Green Card sahibiyim. 2016 yılına kadar 1 sene arayla gir çık yaptım. Bazen birkaç ay, bazen iki gün kaldığım oldu. 2016 Haziran 2017 Eylül arası sadece 2 aylığına Türkiye’de bulundum ve genelde nakit çalıştım, arasıra vergi göstermek adına kısa zamanlı vergili işlerde de çalıştım. 2017 Eylülden bu yana Türkiye’deyim. Üniversitemin son senesini tamamlamak adın dönmüştüm baya uzadı. 20 ay oldu. 5 Haziran’da Miami’den giriş yapmayı deneyeceğim. Umarım her şey yolunda gider. Umarım hiç rastlamadığımız “Green Card’ına el konulup geri gönderilen kişi” ben olmam. Tüm vergi kağıtlarımı, telefon kayıtlarımı, banka hesap kayıtlarımı ve diplomamı yanıma alıyorum. Umarım geri dönüş için inandırıcı olabilirim. Çünkü gerçekten geri dönüyorum, malesef ülkemde çok uzun zamandır iş aramama rağmen iş bile bulamadım. Amerika’da iş baktığım ilk gün işim hazır oldu. Hayırlısıyla giriş yapabilirsem, veya aksi olursa buradan deneyimlerimi sizinle paylaşacağım. Herkese sevgiler, iyi dileklerinizi eksik etmeyin. 🙏🏿

    Bol sanslar, bu kadar uzun sure ABD disinda kalma nedenlerinizden birinin egitim oldugunu vurgulamayi unutmayin. Bu sefer tamamen yerlesmeye geldiginizi vurgulayin. Bol sanslar tekrardan, iyi haberlerinizi bekliyoruz.


  • @yapay-zeka

    Açıklama için teşekkür ederim. Konudaki en yararlı bilgilerden biri.

    Konunu büyük bir kısmını okudum. Ancak acaba greeencard kazanıp okulu nedeniyle re-entry permitle erteleyip girebilen yada re-entry ve saire yapmadangirebilen oldu mu acaba?

    Girişte görevlilere diplomamı göstersem anlarlar mı acaba? :D


  • @cesur Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    @yapay-zeka

    Açıklama için teşekkür ederim. Konudaki en yararlı bilgilerden biri.

    Konunu büyük bir kısmını okudum. Ancak acaba greeencard kazanıp okulu nedeniyle re-entry permitle erteleyip girebilen yada re-entry ve saire yapmadangirebilen oldu mu acaba?

    Girişte görevlilere diplomamı göstersem anlarlar mı acaba? :D

    Evet, dediginiz sekilde girebilenler var. Diplomaniz ya da mezuniyete dair belgeler yaninizda olursa daha ikna edici olur tabii ki.


  • 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍


  • @omerjackyilmaz Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    @omerjackyilmaz Tekrar merhabalar; dün Miami’den giriş yaptım. Pasaport kontrolündeki memur gayet güler yüzlüydü, ne zamandır ABD dışında olduğumu sorduğunda 20 ay dedim. Üniversiteyi bitirmek için döndüğümü ve şimdi ABD ye yerleşerek yükseklisansa başlayacağımı ve çalışacağımı söyledim. 20 ay dedikten sonra bilgisayarından en son çıkış tarihimi kontrol etti ve beni doğruladı. Daha sonra, sıkıntı yok dedi ama Border polisinin soracağı sorulara da cevap vermelisin dedi, sarı bi kağıt doldurdu ve beni başka bir memurun aracılığıyla uzun süre ABD dışında kalan vatandaşların veya turistlerin sorguya çekildiği odaya aldılar. Yaklaşık 3 saat bekledikten sonra sıra geldi, bölüm şefi yani yetkili Officer bana ABD yi izinsiz 1 yıl üzerinde terk ettiğimden dolayı artık greencard sahibi olmadığımı söyledi. Sebeplerimi söylememe rağmen pek oralı olmadı. Sonra biraz yumuşayarak bana bir soru daha sordu “bana kanıtla, şu an amerikayla nasıl bir bağın var?” dedi. Herhangi bir kontrat, sözleşme vs gösterebilir misin dedi, eski sözleşmeleri kabul edemem dedi. Belkide dönüp arkasını gidecekti ama kaç parayla geldiğimi sordu. 700$ dedim, bunun üzerine seni 1 seferlik kabul edebiliriz ama bir daha böyle birşeye kalkışamazsın dedi. 585$ cezası var ödeyebilir misin dedi, öderim dedim. Böylece 1 saat daha bekletildim ve evrak işleri hallolunca Officer ile birlikte Cashier e gittik ve 585$ ceza 183 nolu form ile birlikte ödedim. Ve giriş yaptım. Fakat başka bir Türk bayan 3 senedir ülkeye gelmediği halde, aynı sorularla karşılanmasına rağmen, para ödemeden geçirildi. Günün şanslısı bendim, para ödeme mevzusu bana denk gelmişti anlaşılan. Ben bu şekilde sezdim. Officer bana eğer yine uzun süre gidersem permit almamı tembihledi, yani onlara kalsa yeniden böyle bir şeyi yapabilirmişim gibilerinden. Şimdilik bu kadar.
    Sevgiler

    Bilgilendirme icin tesekkurler sayin @omerjackyilmaz , gecmis olsun... internetten formu bulamadim, siz de bir bakar misiniz? Ne amacla bu parayi odettiklerini merak ettim.

    Fakat sonucta onemli olan ABD'ye giris yapabilmis olmaniz. Bundan sonraki surecte bol sanslar, ABD'yi mumkunse bir sure kisa sureli olsa da terk etmeyin. Ne kadar kisa surede ABD'de hayata baslarsaniz o kadar rahat edersiniz.


  • 👍👍👍👍👍👍👍


  • @omerjackyilmaz bu nedenden dolayi sorun cikacagini sanmiyorum, sonucta hala LPR'siniz.


  • Merhaba arkadaşlar ben de tecrübelerimi yazayım.İlk girişi 28 Ağustos 2018’de yapmıştım.20 Eylül’de çıkış yapmıştım.green cardım benden sonra geldi adrese.Çıkış yapma sebebim üniversite okuyor olmamdı son sınıfa(4) gidiyordum.Daha sonra okulum bitince 6 Haziran da THY bileti aldım Los Angeles için bilet aldım.yaklaşık 8.5 sonra yani.Green card yanımda yoktu bu arada pasaporttaki damga ile uçtum. Girişte görevli damgaya baktı: daha önce green carda dokundun mu diye sordu hayır dedim.Türkiyede okul okuduğumu ve okulumun bittiğini söyledim. sonra pasaporta bir giriş damgası bastı LPR yazıyordu bi dahakinde sadece green cardla giriş yapabileceğimi söyledi ben de teşekkür ettim.Yani bi sorun olmadı arkadaşlar 2.girişimde şimdi Amerikadayım.


  • selamlar, girişte tüm geçmişiniz ( amerika giriş çıkışlarınız , statunuz , vizeniz vs ) ilgili memurun ekranına dökülüyor sanırım, doğru ve samimi olmaktan başka bir seçenek sadece herşeyi daha zorlaştırır...


  • @omerjackyilmaz geçmiş olsun, stresli de olsa sonunun iyi bitmesi sevindirici olmuş :)


  • merhabalar,

    Greencard geldikten sonra Amerika'ya griş yapmamız gerekn süre olan 1 yılı , Türkiye deki işlerim sebebiyle 1.5 yıla uzaması söz konusu olabilir. Bu durumda greencardımın sıkıntıya girmemesi için ne yapmam gerekir? Bu konuda bir opsiyon var mıdır ? Teşekkürler.


  • @srpayd Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    merhabalar,

    Greencard geldikten sonra Amerika'ya griş yapmamız gerekn süre olan 1 yılı , Türkiye deki işlerim sebebiyle 1.5 yıla uzaması söz konusu olabilir. Bu durumda greencardımın sıkıntıya girmemesi için ne yapmam gerekir? Bu konuda bir opsiyon var mıdır ? Teşekkürler.

    Evet, re-entry permit ile 2 yillik izin alabiliyorsunuz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi


  • @crazycells Re-entry permit giriş garantisi saglamaz diyor, peki bu durum ne kadar yüksek olasılıklı ? Yani bu sekilde greencardını kaybeden insan cok mudur? Tesekkurler.


  • @srpayd Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    @crazycells Re-entry permit giriş garantisi saglamaz diyor, peki bu durum ne kadar yüksek olasılıklı ? Yani bu sekilde greencardını kaybeden insan cok mudur? Tesekkurler.

    Hayir, bu yasalari kotuye kullanmadiginiz surece sorun yasamazsiniz. Yani eger gecmis 5 yil Green Card'la ABD'de sadece yilda 1 hafta bulunduysaniz ve bunun ustune re-entry permit aliyorsaniz, o durumda sorun yasama ihtimaliniz tabii ki yuksek, cunku amacinizin ABD'de yasamak olmadigi belli. Eger yeni gocmen olduysaniz ve islerinizi duzene sokmak icin ek zamana ihtiyaciniz varsa o durumda re-entry permit almanizda bir sakinca yok.


  • Çookk teşekkür ederim @crazycells. Yani greencardımı aldım ve Türkiye'de kalabileceigmiz max. süre olan 1 yıllık zamanda işlerim- şirket vs. sebeiyle 2 yıla kadar uzatmam gerektiğini ancak bundan sonra Amerika'ya giriş yapabilecegimi belirtebilirim re-entry ile ve sorun yasamam?

    Zaten ondan sonra Amerika'da oturumum kalıcı olazak bir daha re-entry 'ye ihtiyacım olacak bir durum olmaz sanıyrum. Coook tesekkurler cevaplarınız için :)


  • @srpayd Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

    Çookk teşekkür ederim @crazycells. Yani greencardımı aldım ve Türkiye'de kalabileceigmiz max. süre olan 1 yıllık zamanda işlerim- şirket vs. sebeiyle 2 yıla kadar uzatmam gerektiğini ancak bundan sonra Amerika'ya giriş yapabilecegimi belirtebilirim re-entry ile ve sorun yasamam?

    Zaten ondan sonra Amerika'da oturumum kalıcı olazak bir daha re-entry 'ye ihtiyacım olacak bir durum olmaz sanıyrum. Coook tesekkurler cevaplarınız için :)

    ok, onemli olan da bu zaten: 'ABD'de kalici olarak yasamaya baslamaniz'
    Dediginiz sekilde sorun yasamazsiniz...


  • @crazycells, birşey sormak istiyorum. Şöyle ki, konsolosluktan göçmen vizesini aldık ve ilk giriş için sağlık muayene tarihinden itibaren 6 ayımız var. Fakat tam bu arada herhangi bir nedenle (yurtdışı çıkış yasağı vs) bu süre içinde giremeyecek olursak konsoloslukla görüşerek vize süresi uzatılabilir mi yoksa hiçbir istisnası yok ve gitmediğimiz and hiçbir sebebi kabul etmezler ve herşey bitermi?


  • @barvas, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells, birşey sormak istiyorum. Şöyle ki, konsolosluktan göçmen vizesini aldık ve ilk giriş için sağlık muayene tarihinden itibaren 6 ayımız var. Fakat tam bu arada herhangi bir nedenle (yurtdışı çıkış yasağı vs) bu süre içinde giremeyecek olursak konsoloslukla görüşerek vize süresi uzatılabilir mi yoksa hiçbir istisnası yok ve gitmediğimiz and hiçbir sebebi kabul etmezler ve herşey bitermi?

    Yurtdisi yasagina konsolosluk etki edemez. Ama eger durumunuzu anlatirsaniz ve makul bulurlarsa, daha sonra gocmen vizenizi basabilirler ya da vizenizi yenilemeleri de mumkun, ama bunun icin yeniden bir saglik raporu almaniz, bir de vize ucreti odemeniz gerekir.

    Program son tarihine sahip olan DV kategorilerinde ise, en son vize basilacak tarih 30 Eylul... Bu tarihten sonra vizenizi isteseniz de yenileyemezsiniz.


  • Yukarida yazilmiski ikametkah deyişilirse USCS haber vermemiz getekiyor. Mesela Arizonada kaliyorum Newyorka tasiniyorsam söylememmi gerek? ve ya kaldığim evi deyişiyorsam?


Benzer Başlıklar

  • 9 Oy
    12 İleti
    417 Bakış
    smartcellsS
    @capon 30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk. Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    907 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum