-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Bence acacak olsalar önceden haber verirler şu tarihler arasında başvuru diye
-
Bu sene ilk defa başvuracağım için 2025 de durdurulma kararı verilmeden önce fotoğrafları çektirdik 4 kişi şansıma dv27 askıya alındı. Bu sene yapılacağını düşünmüyorum ama hayırlısı diyelim, umarım açılır.
-
@ayvalik10 Amerikalilarin umrunda bile degil green card cekilisleri. Amerikalilar zaten kendilerini etkilemeyen hicbirseyi de umursamazlar. Yani bu konu gundemde degil. Bu yuzden Green Card yonunden Trump uzerinde hicbir baski yok. Zaten Trump hicbir musluman ulkesinden goc almak istemiyor. Acik acik biz neden ortadogu ulkelerinden goc aliyoruz, Avrupa ulkelerinden goc almaliyiz, dedi . Kendi doneminde Green Card'i getirse bile sadece belirli ulkeler icin acacaktir. Bazi insanlar burada Polyanna gibi iyimser seyler yazsa dahi bu hicbirseyi degistirmeyecek. Benim tahminim yeni hukumet gelene dek bu soz konusu bile olmayacak. ABD bugune dek yasadisi gocmenleri ucuz is gucu diye nitelendirdigi icin dokunmuyordu. Ama Trump bu bahaneyi kullanarak hepsini postalamaya calisiyor. Tabi ki yasadisi vs olmasi umrunda degil, o yasal olarak bunu yapabildigi, yani onunde bir engel olmadigi icin bunu yapiyor. GC cekilisinden de gordugumuz uzere Trump sadece illegal gocmen degil, Avrupa disindan kalici hicbir gocmen almak istemiyor. Elinden gelse vatandas olmayan tum orta dogu, asya, latin ulkelerinden gelen insanlari geri gonderir. Trump oldugu muddetce bu cekilisin olma ihtimali cok dusuk. Gelse bile belirttigim gibi bazi ulke vatandaslari icin acilacaktir. Saygilar.
-
@kugutex zaten tüm dünya kılavuzu bekliyor. Bu kılavuz açıklandığı zaman tarihler belli olacak. Kaldı ki daha mülakatlar için 6 ay var. 1 hafta içinde başvuruları toplar. 2 gün içinde çekiliş yapar. En fazla 10 gün içinde biter tüm işlemler. Eskiden bu kadar bekleme süresi 1990 yılından beri gelen mektup ile yapılan başvurular yüzünden idi. Canlı örnek @MySea dir.
-
@lamak-sadla Amerikalı bir arkadaşın varsa onlara sorar mısın bulaşık yıkamak için restaurant arka kısma geçer mi yada belboy yada housekeeper çalışır mı. Göçmenleri amerikadan çıkar. Hizmet sektörün de inşaat sektöründe çöker tüm ülke. Amerika vatandaşları zaten bahsettiğim işler de çalışmış olsalardı göçmenler iş bulamazdı. İşverenler özellikle kaçaklar sayesinde inanılmaz büyük bir kazanç sağlıyorlar. 25 dolar saatlik vermek yerine 8-9 dolar veriyor. Göçmenleri çıkardığın zaman bu fiyat farkını nasıl kapatacaklar senin planın var mı göçmenleri almasınlar dediğin için sana soruyorum.
-
Bazı ülkeler arasında Türkiye’de var o açıdan biz umutluyuz, felaket tellallığı yapmaya gerek yok, burada insanlar gelecek ve kariyerleri için umut bağlamışken elinizde veri olmadan ve ciddi tecrübe sahibi olmadan bu şekilde konuşmaların ne foruma ne de Forum’da bulunan üyelerimize bir katkısı yok. Biz zaten bu Forum’da ciddi tecrübe sahibi büyüklerimizin, üyelerimizin, tecrübe ve deneyim sahibi veriye dayalı konuşanları ciddiye alıyoruz.
-
Trump 2026 sonuna kadar savaşı bitirir, ekim 2026 gibi 1 dolar ücretli, pasaport şartlı DV çekilişlerini başlatır. İzleyin görün. Şansı olan gider ondan sonra.
-
@ayvalik10 "Göçmenler/Kaçaklar giderse şu ya da bu tür işleri kimse yapmaz." bakış açısı çok çarpık bir bakış açısıdır. Doğru bakış açısı bahsi edilen sektörlerde emek ücretlerinin artacağıdır. Bu şekilde bahsi edilen sektörlerde kolaylıkla çalışan bulunur. Tabi bunun maddi etkisi müşterilere yansır. Bakın Türkiye'de de bu çarpık bakış açısına sahip milyonlarca insan var ve bu bakış açısı ülkemizin geleceğini karartıyor (Suriye'den vb. ülkelerden gelenlerden bahsediyorum). ABD, Ortadoğu'dan ve Afrika'dan özellikle yasa dışı kaçak veya yasal göçmen istememekte haklıdır. ABD'yi ve Trump'ı eleştirmeden önce iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım.
-
@TTKvY 25 dolar saatlik vermek yerine 8-9 dolar veriyor. ben bu cümleyi yazmışım. Sen ne yazmışın Doğru bakış açısı bahsi edilen sektörlerde emek ücretlerinin artacağıdır. peki bu ikisi aynı anlama gelmiyor mu.
-
@TTKvY Yalnız şunu kaçırıyorsunuz Trump başkanlık yarışında "illegal" göçmenleri özellikle de suça karışanları göndereceğini söyledi fakat geldiğimiz bu durumda gerek DV nin durdululması gerek ABD içindeki YASAL göçmenlere bile uygulanan psikolojik ve fiziksel baskı, üstüne ABD nin göçmen olmayan vize türlerine bile saçma sapan kurallar getirmesi (H-1B nin 100k dolar olması gibi) iyiye yorumlanamaz
-
@Onur-Kürekçi trump zaten sağlıklı bir şekilde düşünmeyi bırakmış. Ne kadar doğru ne kadar yanlış ancak o kadar çok füze fırlatıldı ki stokların %50 bitmiş bile. Ekonomi desen sürekli bozuluyor. Savaştan hiçbir şekilde başarı elde edemedi. Netanyahu 2 haftadır bir kere bile açıklama yapmadı. Nasrettin hoca olayına döndü bu savaş. Tüm köylüler nasrettin hocaya timura gidelim şikayet edelim diye gazlıyorlar arkandayız diyorlar yola çıkıyorlar. Timurun karşısına sadece kendisi tek başına çıkıyor. Ayrıca çine mallarını sokmam vergileri 2 - 3 katına çıkarın diyen kişi. Şimdi de çin devlet başkanı ile buluşacağı zamanı sanki sevgilisi ile buluşacak aşıklar gibi çok heyecanlıyım sabırsızlıkla bekliyorum gibi açıklamaları var. Ondan dolayı göçmenlik olayı da sağlıklı yürümemesi çok normal.
-
Bu ileti silindi! -
@klmn-klmn Bu bilginin kaynağını linkini iletir misiniz günlük https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news.html burayı kontrol ediyorum vizeyle ilgili herhangi bir haber göremedim
-
Bu ileti silindi! -
@klmn-klmn Bu konu başlığı ''sohbet'' üzerine olduğu için bence yazınızda rahatsız eden birşey yok herkes fikirlerini düşüncelerini saygı hoş görü içinde paylaşabilir ama sizin yazınızda çok kesin ve net ibareler kullanılmış ve güncel bir bilgi gibi paylaşmışınız sizden ricam bu tarz yazılarda özellikle bilginin kaynağını ''yapay zeka'' değerlendirmesi olduğunu yazarsanız çok güzel olur.
-
1$ psprt şrt 11 nisandan sonra (15 nisan) DS5501 in onaylanması geriye sadece bildiğim kadarıyla resmi tarih vermeleri kaldı. Bu olayların ardı ardına olması dv27 için olumlu ama es gecmeyecekler anlamına gelmez.
-
son dakika olarak avukatlar paylaşım yaptı abd federal temyiz mahkemesi trumpın sınırları sığınmacılara kapatan kararını yasa dışı bularak iptal etmiş. alınan kararla birlikte zulümden kaçarak abd ye giden göçmenler doğrudan sınır dışı edilmek yerine yasal olarak iltica talep etme ve mahkemede dinlenme hakkına yeniden kavuşmuş oldular. mahkeme de ayrıca başkanın kongre tarafından çıkarılan yasaları tek taraflı o0larak aşamayacağını belirterek hukukun üstünlüğünü net bir şekilde hatırlatmış. bu durumda bizim basılmayan green cardlarda başlar mı tekrar basıma bilinmez ama kaçak göçmenler için mahkeme hakkı geri gelmiş hayırlı olsun.
-
@bketcrsur illaki durdurulma olayı kalkacak, umarım sizin için geç kalmazlar.
-
Okan Şengün'ün instagram paylaşımına göre ABD federal temyiz mahkemesi Trum'ın sığınmacıların sınırdan geri çevrilerek direkt deport edilmesi sürecini durdurmuş. Yani göçmenler yasal olarak iltica talep edip mahkemede değerlendirilerek yönlendirilecekmiş.
Bu durum Trump'ın "ben istedim oldu" kafasıyla süreç yürütemediğini net olarak göstermiş oldu. Ayrıca, iltica konusunda mahkeme bu şekilde müdahalede bulunduysa DV Lottery için çok daha da umut verici geldi bana bu.
DV 2027 için net yorum yapamıyorum artık, zaman çok sıkıştı ancak DV 28 için tam zamanında süreç başlayıp, yani ekim ayı başında başlayıp kasımda biter ve mayısta da açıklarlar gibime geliyor. -
@lamak-sadla Bir an, tek bir an ile her şey değişir. Daha önce defaten yaşadık buna benzer durumlar. O kadar olumsuz olmaya gerek yok. Haa tabi her şey bizim istediğimiz gibi olacak, şöyle böyle demek de çok doğru değil ama ne savaşlar, ne başkanlar, ne terör saldırıları gördü bu çekiliş. Kimler kimler gitti sonrasında, kaç aileye yuva oldu ABD. Hayırlısı diyelim ve yaşayıp görelim

Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k