Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Erhan-Yildiz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Keremtk bencede ayrıca basvuruda var işaretliyeceksin yani yokken var beyanında bulunacaksın sıkıntı olur bu durum fikrimce tabi konuyu iyibilen biri acıklayabilir

Henüz diploma almamış olanların, başvuruda eğitim durumu olarak "Lise, diploma yok" şıkkını işaretlemesi yeterli:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/162149

• Güzel haberler alacağımız hafta olsun inşallah 🙏

• Arkadaşlar merhaba, bir konu hakkında düşüncelerinizi almak istiyorum Dv2027 başvuru ekranında pasaportu taranmış belge olarak istediklerini belirtmişler ancak pasaportu taratınca pdf olarak iniyor. İstedikleri format 'jgep' taranmış pasaportu jgep e dönüştürünce çok kalite kaybı oluyor.
    Beyaz bir zemin üzerinde pasaportu ortalayıp net bir şekilde fotoğrafını çeksek direkt jgep olarak yüklesek sorun olur mu acaba çoğu arkadaşım bu şekilde yaptığını söylüyor fikirleriniz değerli 🙂

• @dogucansevik merhaba. pdf'i jpeg'e çevirirken bilgisayarın size hangi boyut kalitesinde kaydedeceğinizi sorması lazım. kaydetmeden önce kaliteyi en yükseğe getirip, piksel/inç/dpi yazan yerin ölçüsüne 300 yazarsanız boyutu yüksek çıkarabilirsiniz. fotoğraf ekleyip yorum yapamıyorum maalesef ama 300 yazacağınız yerde muhtemelen ilk olarak 72 yazıyordur. onu 300 yapacaksınız.
    ikinci bir seçenek olarak ilk etapta taratma boyutunu yüksek tutabilirsiniz. gene dpi'ı 300 ya da çözünürlüğü en yüksek tutun. böylelikle dosyayı dönüştürdüğünüzde elde edeceğiniz jpeg yüksek olacaktır. umarım işinize yarar bu bilgiler.

• @dogucansevik

Bu süreç hakkında DIV rehber yayınlayacaktır. Başvurular açılığında çoğu konu netleşir. Şu an söylenecek herhangi bir şey ya da izlenecek yol konusunda söylenebilecekler sadece varsayım olacaktır. İşin özünde bunları konuşmak için çok erken ve zamanı geldiğinde bununla ilgili rehberler ve deneyimlerimiz olacaktır. Umarım o günler de gelir ve bu süreçte ilerlerken tek derdimiz jpeg olsun.

• pasaport için dpi 200 olması herhangi bir sorun olabilir mi sizce ?

• @Ozlen tarattığım belgenin taratılınca bir çözünürlük eksilmesi olduğunu gözlemledim dönüştürünce iyice kötü bir görüntü oluşacağından emin olamadım teşekkür ederim bilgi için 🙂

• @EminAbi yüksek dpi, dosya jpege dönüştürüldüğünde görüntü kaybı olmaması için önerdiğim bir şey. eğer direkt jpeg olarak taratabiliyosanız 72 dpi yeterli olacaktır. 200 dpi’lık dosya çok yüksek olacağı için sisteme ağır gelecektir ve sistem kabul etmeyecektir diye tahmin ediyorum. dijitalde kullanılacak görseller için esasında 72 yeterli

• en başta forumdaki herkesin sonrasında tüm dünya üzerindeki müslümanların kadir gecesi mübarek olsun.bu gecenin hürmetine rabbimden gitmek isteyen herkese hayırlısı ile nasip olsun inşallah diyerek dua ediyorum...amin.

• @ATS16 Çok teşekkürler. Attıklarınıza baktım. Ancak burada belirtilen sonuç tarihinde mezun olacağı ile ilgiliydi. Benimde 2 mesaj önce gönderdiğim gibi mali yıl sonuna denk gelen mezuniyetin sorun yaratacağı ile ilgiliydi. Ve Özlem hanım yorum yaparkende özellikle belirtmiş lise diploması önemli olmadan gelirseniz sorun yaşarsınız demiş. Ve yine eklemiş ben meslek üzerinden başvurdum bunu gösterdim kabul edilmedi o sebeple haziran ayında mezun olacağımı söyledim rica ettim ap kaldım diyor. Yani o kişiye yapılmış olan herkese yapılacak diye bir kaide yok. Zira son dönemdeki Trump politikasında zaten mülakatlarda insan eleme üzerine bir mantık var. Bunun gibi bir eksiklik önceki gibi göz ardı edilmez diye düşünüyorum. Lise 3. sınıf öğrencisi başvuru yapıp nasıl olsa süreç 1 bucuk sene sürüyor bende o zamana kadar mezun olur başvurumu yaparım kafasıyla başvuru yapılmasının doğru olmadığını anlatmak istedim. Lise son sınıf öğrencisinin mezuniyetine 1 2 ay kala yapacağı başvuruda herhangi bir sorun olacağını düşünmediğimi de eklemiştim.

• @Ozlen anladım teşekkür ederim öneriniz için

• ⭐⭐⭐⭐

@Keremtk

En risksiz olan tabi lise diplomasına sahip olarak hem başvuruyu yapmak, hem de talihli olursa kişi stres çekmeksizin mülakat için diğer evraklara konsantre olması.

Size ilettiğim tecrübede de yer aldığı üzere, talihli çekiliş başvuru esnasında lise diploması olmaksızın çekilişe başvurmuş, mülakata lise diploması olmaksızın katılmış ve red edilmeden administrative process akabinde vizesine kavuşmuş.

Her talihli bu kişi kadar şanslı olmayabilir sizinde söylediğiniz üzere, herkesin kendi tercihi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dogucansevik bu programı kullanırsan hiçbir kayıp yaşamazsın. pdfgear adlı program ayrıca taratırken windows tarama programını microsoft mağazadan indirirsen jpg olarak tarıyor.

• @ayvalik10 Bilgi ve geri dönüş için çok teşekkür ederim.
    Dün şöyle bir yol izledim; kalite vs gayet iyiydi iphone notlardan pasaport tarattım sonrasında 'Adobe Acrobat' kullanarak jpeg olarak indirebildim.

• Pasaport taramasını nasıl yapıyorsunuz? Bilgilerin olduğu kısmı elimle iyice eğip büktüm ki kitap gibi düz kalsın ama bir türlü yapamadım defter misali kopar gibi de pek zorlamak istemedim. Bu haliyle parmağımın ucunu bir kenara koyup taratabiliyorum ama bu sefer de kesin sadece bilgiler olması lazım vs şartı çıkar karşıma.

Bir de bu sene çekiliş olacağına dair güçlü bir gelişme var mı? Boşa fotoğrafını çekmeyle uğraşmayayım şimdi.

• @dilmel Düz çıkması için pasaportun ön ve arka tarafına bant yapıştırıp masaya sabitledik 😃

• forumdaki herkesin tek tek bayramını en içten dileklerim ile kutlar , Sevdikleriniz ile bir ömür mutluluklar dilerim..

• Arkadaşlar WES üstünden diploma denkliğine başvuruyorum. Yarım bıraktığım bir bölüm var onu da eklemek istiyorum ama sistem mezuniyet yılı talep ediyor. Progress kısmını seçtiğimde de tahmini mezuniyet yılımı istiyor. Ben kaydımı sildirmiştim. Tamamladığım dersleri saydırmak istiyorum. Ne yapmam lazım

• Cümleten bayramınız mübarek olsun, sevdiklerinizle güzel bir bayram dilerim.

• Ramazan bayraminizi en içten dileklerimle kutlar hayırlıra vesile olmasını ve Pause nin bir an evvel ortadan kalkıp, 2027 gren card çekilişinin baslamasını YüceAllahtan dilerim.İyi bayramlar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |