Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar mülakatta eşimin boşanma belgesinin orijinali istediler ama posta yolu ile Anlkara ‘ya nasıl gönderebilirim bilgisi olan var mı? Verdikleri eksik belge kâğıdındaki linkte sadece konsolosluk adresi yazıyor ama Ankara’daki bir kargo şirketine göndermem gerektiğini duymuştum sanki mülakat sırasında.

• @kemal85 Olay ve konu hakkinda hicbir bilgim yok. Ilk defa simdi sizin yazinizi okudum beni etiketlediginiz icin.

Ustume alinacak veya gucenecek bir durum yoktur bence. Iyi gunler..

• ⭐⭐

@özlem-öztan Merhaba sorularınıza cevap alabilmeniz için yapılması gerekenler.

1. Sürecinizi imzanızı taşımalısınız
      Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin!

2. Sorularınızı doğru başlık altından sormalısınız
      DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

• bu bekleyişin sonu hayırlı olsun 🙂

• Kahverengi dallarda yeşil yapraklar açıyorsa ümitsizliğe gerek yok. O dingin sokaklarda yürüyeceğiz b’aşk’a yolu yok.

• BU HAFTA INSALLAH GUZEL HABERLER ALICAZ ALLAHIN IZNI ILE

• @hasnotben, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Kahverengi dallarda yeşil yapraklar açıyorsa ümitsizliğe gerek yok. O dingin sokaklarda yürüyeceğiz b’aşk’a yolu yok.

eski eskip den gelenler olmuş :)=))

• 'Yeni hafta yeni umutlar' deyip güne başlıyoruz o halde..

• 'Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz / you can cut all the flowers but you cannot keep spring from coming.

• Arkadaşlar Mayıs'a ne kaldı surda keşke açılsa da tekrar umutlansak ne güzel olurdu beklemek çok güzeldi

• insan umudunu kaybederse ölürmüş..ben insan olarak hiç bir zaman ümidimi kaybetmedım..bu hafta cok guzel haber gelıcek dıye umut edıyorum.allah sabır edenlerle beraberdir..sabır edıp bekleyen herkese nasip olsun kalplerindeki

• @Serhat-Tarhan-0, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

insan umudunu kaybederse ölürmüş..ben insan olarak hiç bir zaman ümidimi kaybetmedım..bu hafta cok guzel haber gelıcek dıye umut edıyorum.allah sabır edenlerle beraberdir..sabır edıp bekleyen herkese nasip olsun kalplerindeki

Ağzın bal yesin kardeşim dört gözle bekliyoruz güzel haberleri

• Selamlar dostlar

Biliyorsunuz bu başlık altında elimden geldiğince resmi belgeleri paylaştım, OMB onaylarını takip ettim ve hep pozitif bir tablo çizmeye çalıştım. Sürecin yasal olarak iptal edilemeyeceğini, sadece sistemin (ücret/pasaport vs.) güncellendiğini savundum.

Ancak Mart ayına girmemize günler kaldı ve artık bazı acı gerçekleri konuşmanın vakti geldi. Eğer Mart ayının ilk haftalarında da o beklediğimiz "Apply" butonu açılmaz veya Dışişleri'nden net bir duyuru gelmezse; dürüst olmak gerekirse DV-2027 artık mazide kalmış güzel bir hayal olmaya doğru gidiyor.

"Ama yasalar var, DV-2027 yapılmak zorunda" diyenler olacaktır. Teorikte evet, haklısınız. Ama gerçek şu ki Trump yönetimi şu an mevcut DV-2026 kazananlarına bile kan kusturuyor. İnsanlara mülakat tarihi verip, mülakata sokup, sonra vizelerini basmıyor veya süreci askıya alıyor. Yani bu adam yasaların etrafından dolanıp bir şekilde süreci tıkamak isterse, sonuna kadar uğraşıyor ve tıkıyor. Olayın artık teknik bir gecikmesinden çıkıp, tamamen siyasi bir inada dönüştüğü çok açık.

Diyelim ki bir mucize oldu ve Mart ayı içinde başvuru ekranını açtılar. Artık o hepimizin bildiği "Mayıs'ta sonuçların açıklanması" kısmı koca bir hayal oldu. Milyonlarca başvuruyu 1-1.5 ayda işleyip çekiliş yapamazlar. Ancak takvimsel olarak bir ihtimal hala var: Hatırlayanlar bilir, 2011 yılında sistemde bir sorun çıkmış ve sonuçlar Mayıs'ta değil, Temmuz ayında açıklanmıştı.

Yani eğer Mart'ta başvuruları alırlarsa, sonuçları Temmuz ayına atmaları takvime teknik olarak sığar. Bu son umudumuzdur.

Ama Mart ayı da bu sessizlikle başlar ise, artık siyasi blokajın programı tamamen yuttuğunu kabul etmemiz gerekecek.

• @Onur-AKYILDIZ Hocam söylediklerinize katılıyorum ama benim umudum martın 2. 3. Haftasına kadar var. yeni gelen sistemler sayesinde ve tam olarak kesin olmasada 75 ülkeye göçmen vize işlemlerini durdurduğu için sistem rahatlayacaktır ve gecikme olsa bile açıklanacaktır. Ama üzücü kısım ise gerçekten mart ayıda boş geçerse trump gidene kadar dv çekilişi ne yazık ki yapılmaz adam siyasete öyle bir yön veriyorki şuan amerikada kimse dv lottery hakkında konuşmuyor.

• Resmi Kurum tarafından söz verilen şey dv_2027 sonuçlarının Mayıs ayında açıklanacağı değildi ki! Neden Mayıs yaklaştı diye ümitsizliğe kapılalım?

Tmm sözlerinde durup durmayacaklarını göreceğiz (Ben sözlerinde duracaklarını ve yönlendirmeye kapılıp Trump'ın abartılı bir yere konulduğunu düşünüyorum) Ama zaten bize verilen söz mülakat tarihlerinin değişmeyeceği idi. Ekim 2026. Yoksa çekiliş mayısta yapılıp sonucu temmuzda açıklansa ne farkeder?

Tekrar olacak ama; ne kadar rasyonel zannetsek de ümitsizlik içeren yazıları birkaç kez düşünüp yazmalı veya yazmamalı bence.

• @rnc tepeyi terketmeyenlerden

• @hasnotben, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@rnc tepeyi terketmeyenlerden

Nasil gidiyor hocam iyisiniz umarim?. Malesef hiçbişeyin eski tadı kalmadi. Eskiden az da olsa bir ışık bişey vardi. şimdi ise ne olacak şu dünyanın hali diyoruz :))

• Ben ne umutlu ne umutsuzum. Her şey olacağına varır. Bu sene de bi çekiliş yaparlar bakarsın kaşla göz arasında yapılan bu çekiliş başka insanlara şansı getirir. Pek de umrumda değil çünkü dünyanın savaş gibi farklı problemleri var. Burayı da ölü görmek beni hafiften üzüyor 😞

• Üniversiteye girmedim, bugün sınav için başvuru yapacağım. tek amacım WAT yapmak. 4 yıllık bölüm yerine 2 yıllık bölümle şansımı denesek gidebilir miyiz?
    Üniversite ve okul hayatıyla hiçbir alakam yok. Dijitalde kendi işimi yapıyorum.

Senin yaşında olsaydım şunu bunu yapardım diyen herkesin tavsiyelerine açığım.

• @mertq Merhaba kardeşim her ülkede geçerli olabilecek bir lisans diplomasına sahip olmak sadece iş olarak değil farklı vize kapılarını açabilecek bir kurtarıcı olabiyor imkanın varsa lisans yapman senin için daha faydalı olacaktır illa amerika olacak diye birşey yok zaten şuan hayli zor farklı ülkelere gitmek isyorsan sağlam bir profile sahip olmak gerekiyor buda güçlü bir lisans (ör mavi diploma olanlar) ve güçlü bir ingilizce ile mümkün oluyor bugün benim de en yakındığım konu ingilizce dil bilen adam her yerde kıymetlidir wat ve benzeri (wah, was) gibi programlarda dediğim iki kaide üzerinde şekilleniyor yine. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |