@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@Umut-P, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@rhabdo kimse sizin kişisel verilerinize veya bilgisayarınıza bakmaz bu konuda rahat olabilirsiniz.
Bakmayacağının garantisi yok, bakma hakkı var U.S. Customs and Border Protection (CBP)‘nin gerekli gördüğü veya şüphelendiği bir durum olması halinde, lisanslı yazılım muhtemelen konu araştırmanın dışında kalacaktır. Doğru bilgilendirmek lazım mevcut yasa ve yönetmeliklere göre.
-
@ATS16 Aynı metinde 2025 FY’de sadece %0.01 oranında yapıldığı ve rare occasions ifadesi yer alıyor. Yani bu yazılı ama sahada pratiği neredeyse olmayan bir uygulama. Ama elbette temkinli olmakta fayda var. Zira bu yönetim biraz farklı.
-
Bahsettiğiniz oran greencard çekilişinde talihli olma şansından daha yüksek bir oran
temkini elden hiç bir zaman bırakmamak lazım 
-
@ATS16 0.01 ile 1 arasında tam olarak 100 kat fark var
-
İtalya'nın red verme ihtimali çok düşükmüş istanbul'da. Sevindim açıkçası. Avrupa'da gitmeyi istediğim tek ülke gezmek için -
@MaxCaufield Sizin düşünmeniz gereken red olayından sonra en önemlisi randevu bulmak olacak 2024 yılında bu strese girdim randevular 2 3 ay kapalıydı açılınca da dakikasında doluyor. 2ağustosda norveç gideceğim 180 gün kuralı gereği 2şubattan sonra başvuru yapacağım şuanda randevular açıktı
-
ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, 15 Aralık 2025’ten itibaren F, M ve J ile H-1B ve H-4 vize başvurularında tüm sosyal medya hesaplarının gizlilik ayarlarının “herkese açık” olacak şekilde düzenlenmesinin zorunlu olduğunu açıkladı.
-
@MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
İtalya'nın red verme ihtimali çok düşükmüş istanbul'da. Sevindim açıkçası. Avrupa'da gitmeyi istediğim tek ülke gezmek için
Merhabalar,
Ben geçenlerde Portekiz'den aldım. Cascade uyguladılar ve uzun süreli verdiler. Ankara konsolosluğuna mail atarak direkt konsolosluktan randevu alabiliyorsunuz.
-
@ihavedreamed Çok teşekkür ederim hocam. Bir şey daha danışmak istiyorum. Diyelim bugün pasaport yenilemeye karar verdim. Kaç gün içinde bu işlemler halloluyor acaba? 1-2 hafta mı ?
-
@MaxCaufield Öncelikle randevu bulmanız lazım. e-Devlet’ten pasaport randevu kısmına girip bulunduğunuz şehir/ilçeye göre randevu ayarlayın zaten yoğunluk kısmı aslında burada burayı bir kontrol edin.Ücretini yatırıp başvuruyu yaptıktan sonra süre şehre göre değişiyor ama genelde arkadaşların hepsinde maksimum 10 gün içinde pasaportlar geldi.Ben orta karadenizdeyim 4 gün içinde geldi benim
-
Şu en son ki epstein dosyalarını yayınlamak çok büyük cesaret. Günlerdir bütün insanlıktan soğudum. İnşallah en kısa zamanda bütün suçlular tıpkı epsitein gibi cezasını çeker.
-
Klinton sekreteri ile bir haltlar yedi diye, zamanın da adamı neredeyse ağaca bağlayıp yakacaklardı, trup ise yeni çıkan fotoğrafında "13" yaşında kız ile güreşirken çekilmiş, partideydik oynuyorduk filan demiş ve kimsenin umurunda değil sanki. Hatta amzon trup un eşi için belgesel çekmiş o konuşuluyor birde 40 milyon dölercik de hediye vermiş bu şahsa filan, ne desem bilemiyorum.
-
Merhaba, Danimarka için oturum izni başvurusunda bulunup yakın zamanda onay alan var mı? 5 Aralık’ta başvuru yapmama rağmen hâlâ bir sonuç alamadım. Sponsorum göçmenlik bürosuyla iletişime geçmeye çalışıyor ancak net bir bilgi vermiyorlar. Benzer bir durum yaşayan var mı acaba?
-
@kemal85 Enfal suresi 34. ayet ''Allah, plan yapanların en hayırlısıdır. Hani bir zaman o küfredenler seni tutub bağlamaları, ya seni öldürmeleri, yahud seni (yurdundan zorla) çıkarmaları için sana tuzak kuruyor (lar) di. Onlar bu tuzağı kurarlarken Allah da onun karşılığını yapıyordu. Allah tuzak kuranlara mukaabele edenlerin en hayırlısıdır.'' O yüzden Allah var gam yok. Allah bize yeter hocam.
-
@MaxCaufield sanırım "su akar yolunu bulur" ile baka makara arası bir şeyler söylemişsin, tam anlamadım ama bu iş "onurlu", "omurgalı" savcı ve hakimlerin çözmesi gereken bir şey içindi benim sözlerim, dini bir tatmin için etmedim saygılar...
-
@kemal85 Yahu ne dini tatmini. Oturmuşum kendim ve diğer inananlar için özellikle şu iğrenç videolar ve fotoğraflar sonrasında moral ve motivasyon olması açısından yazmışım böyle bir şey. Hayır beğenip ya da beğenmeyip geçmek varken oturmuş '' bakara makara, dini tatmin '' vs. gibi şeyler söylüyorsunuz. Zaten keşke ''onurlu, omurgalı savcı ve hakimler '' olsa da hepsi çözülse bizlerinde temennisi o. O yazdıklarımdan ''bakara makara'' anlıyorsan zaten bir şey söyleyeme de gerek yok. 40 yaşındasınız en azından anlayabilmenizi isterdim. Aklınca dalga geçmeye çalışmışsın. Senin söylediğin bir şeye iyi niyetle yaklaşan ve iyi dileklerde bulunan biri varken karşında halbuki.
-
Merhabalar,
Dv 2027 ile alakalı açıklamayı beklerken başvuruların 2025 ekim - kasım ayında gerçekleşmediği için 2026 nın erken safhasında başvurunun açılabileceği yönünde söylentiler okudum. (tabi ki söylenti)
Ama yine de sizce bunun bir ihtimali var mı merak ettim açıkçası :)) -
@dogucansevik merhaba, bunlar hep kişisel tahminler, ''bence'' bir sonraki başkanlık dönemine kadar açılma ihtimali zayıf, açsalar bile bazı şeyleri değiştirip ondan sonra açarlar diye düşünüyorum.
-
@dogan28 bana da öyle geliyor. Ulusal güvenlik ninnisini söyleye söyleye sündürecekler. O arada ya sarışın bir bomba patlatıp bir şekilde iptal ettirecek kongrede ya da baya bir içeriğiyle oynayıp yeni başkan döneminde bambaşka bir formatla karşımıza çıkacak
-
@Onur-AKYILDIZ, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Evet beyler, daha önce Forum'da paylaşıldı mı bilmiyorum ama şu andaki DV-2027'nin taslak başvuru aşamasını buldum. Bu dosya şu anda Beyaz Saray'a (OMB Ofisine) iletilmiş, yani onay bekliyor. İşin kritik yanı, bu formun onay/karar süresi de 31 Ocak'ta doluyor.
Mevcut formun son kullanma tarihi 31 Ocak 2026. Yani devletin önümüzdeki hafta içinde bu yeni sistemi devreye alması veya bir açıklama yapması zorunlu.

Bulduğum taslak formun (Mockup) içine girdiğimizde karşımıza çıkan ilk değişiklik bu. Önceden sadece pasaport numarası yazıp geçerdik. Bu sistemde "Passport Biographic and Signature Page" diye özel bir bölüm açılmış.
Burada açıkça "Please provide a photo..." (Lütfen fotoğrafını yükleyin) diyor. Yani pasaportun sadece numarasını girmek yetmeyecek, fotoğraflı sayfasını tarayıp (scan edip) sisteme yüklememiz gerekecek. Pasaportu fiziksel olarak elinde olmayanlar maalesef bu aşamayı geçemeyecek gibi duruyor.
Ve gelelim diğer bombaya. Formun son aşamasına "Payment" (Ödeme) sayfası eklenmiş. Ücret sembolik olarak 1 Dolar görünüyor.
Devletin 1 dolara ihtiyacı yok tabii ki. Buradaki amaç; kredi kartı bilgilerini girmenizi sağlayarak gerçek kişi olduğunuzu doğrulamak ve o meşhur "bot" başvurularının kökünü kazımak. Kredi kartı olmayan veya ödeme yapamayan başvuruyu tamamlayamayacak.

Evet beyler, olay bu. Tabi bu şimdilik bir taslak ama bu aşamaların arka planda yapılması bile çok güzel, içimde bir umut kırıntısı var GİBİ hissediyorum.Ama sonuçta ne derler bilirsiniz;
Altı olur, yedi olur, hep Allah'ın dediği olur.
Beyler, önceki mesajımda 31 Ocak tarihinin kritik olduğunu ve formun süresinin dolacağını söylemiştim hatırlarsınız.
Az önce sisteme bakarken bir detay yakaladım.
"Expiration Date" (Son Kullanma Tarihi) kısmını güncellemiş.
YENİ TARİH: 28 ŞUBAT 2026
Yani 31 Ocak'ta fişi çekmediler, kendilerine 1 ay ek süre tanımislar.
Evet ben de farkındayım her geçen gün ömürden geçiyor , dv-27 için umutlar azalıyor.
Ama yine de Allah'ın dediği olur.
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k