@Onur-AKYILDIZ, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Evet beyler, daha önce Forum'da paylaşıldı mı bilmiyorum ama şu andaki DV-2027'nin taslak başvuru aşamasını buldum. Bu dosya şu anda Beyaz Saray'a (OMB Ofisine) iletilmiş, yani onay bekliyor. İşin kritik yanı, bu formun onay/karar süresi de 31 Ocak'ta doluyor.
Mevcut formun son kullanma tarihi 31 Ocak 2026. Yani devletin önümüzdeki hafta içinde bu yeni sistemi devreye alması veya bir açıklama yapması zorunlu.

Bulduğum taslak formun (Mockup) içine girdiğimizde karşımıza çıkan ilk değişiklik bu. Önceden sadece pasaport numarası yazıp geçerdik. Bu sistemde "Passport Biographic and Signature Page" diye özel bir bölüm açılmış.
Burada açıkça "Please provide a photo..." (Lütfen fotoğrafını yükleyin) diyor. Yani pasaportun sadece numarasını girmek yetmeyecek, fotoğraflı sayfasını tarayıp (scan edip) sisteme yüklememiz gerekecek. Pasaportu fiziksel olarak elinde olmayanlar maalesef bu aşamayı geçemeyecek gibi duruyor.

Ve gelelim diğer bombaya. Formun son aşamasına "Payment" (Ödeme) sayfası eklenmiş. Ücret sembolik olarak 1 Dolar görünüyor.
Devletin 1 dolara ihtiyacı yok tabii ki. Buradaki amaç; kredi kartı bilgilerini girmenizi sağlayarak gerçek kişi olduğunuzu doğrulamak ve o meşhur "bot" başvurularının kökünü kazımak. Kredi kartı olmayan veya ödeme yapamayan başvuruyu tamamlayamayacak.

Evet beyler, olay bu. Tabi bu şimdilik bir taslak ama bu aşamaların arka planda yapılması bile çok güzel, içimde bir umut kırıntısı var GİBİ hissediyorum.
Ama sonuçta ne derler bilirsiniz;
Altı olur, yedi olur, hep Allah'ın dediği olur.
Beyler, önceki mesajımda 31 Ocak tarihinin kritik olduğunu ve formun süresinin dolacağını söylemiştim hatırlarsınız.
Az önce sisteme bakarken bir detay yakaladım.
"Expiration Date" (Son Kullanma Tarihi) kısmını güncellemiş.
YENİ TARİH: 28 ŞUBAT 2026
Yani 31 Ocak'ta fişi çekmediler, kendilerine 1 ay ek süre tanımislar.
Evet ben de farkındayım her geçen gün ömürden geçiyor , dv-27 için umutlar azalıyor.
Ama yine de Allah'ın dediği olur.