@mete1987 forumun excel sayfasini kontrol edin isterseniz sayin mete1987.
Ayrica mulakatla ilgili sorulariniz ve yorumlariniz icin su konuyu kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/73/dv2018-mülakat-deneyimleri/
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
herkese tekrardan selamlar..
evlilik üzerinden greencard sürecindeyim... 29 ocakta mülakatım var...
2020 yılında whatsapptan attığım mesajlardan dolayı ''sözlü tehditten'' yargılandım ve 320tl para cezası aldım sadece, tüm evraklarım tamam avukatımdan da güzel bir yazıyla dilekçe aldım... suçumun TCK'da karşılığı 6 aydan 2 yıla kadar hapis... sabıka kaydım temiz sadece arşiv kaydım da görünüyor...
2 yıldır mülakat beklerken psikolojimiz adeta bozuldu çok zorlu ve yıpratıcı bir süreçti... ve sonun da mülakat günü geldi çattı stresimiz gerginliğimiz daha da arttı, mülakattan sonra bu arşiv kaydının greencardımı etkileyip etkilemediğini ya da nasıl bir durumda kaldığımı buraya yazacağım.
@Refiks merhaba,
mulakatiniza eğer gerekli aksiyonu almazsanız bu suç kaydı ile AP surecine ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
tavsiyem belirttiğim evraklari mülakata götürün lütfen;
su sayede daha kolay bir mülakat süreci geçirebilirsiniz.
şimdiden kolaylıklar dilerim.
@gucarslan selamlar tüm evraklarım tam, hatta fazlası var... bayağı iyi hazırlandığımı düşünüyorum. artık karar konsolosun olacak.
-Kesinleşme şerhi
-Tck maddesi
-İddianame dosyası
-Cezanın ödendiğine dair dekont
-Avukat dilekçesi
@Refiks Ya esim de instagram uzerinden hakaret ve tehdit yuzunden 1200 tl ceza aldi. Simdi biz de kara kara bunu dusunuyorduk
Eger olur da akliniza gelirse ben mulakat sonrasi sizden hangi belgeyi istediklerini merak ediyor olacagim
Simdiden basarilar ve hayirli olsun 
Selamlar! Kafama takilan bir soru var. Mahkeme kayitlarini yeminli tercumana cevirtmek yeterli mi yoksa noter onayli olmasi gerekiyor mu? Mulakat asamasi ile ilgili sayfalardan birinde sanki noter onayi yaziyor gibiydi ama su an bulamiyorum o sayfayi. Konsoloslugun yardim sayfasindan ulastigimda yeminli tercumana cevirtin ve orijinallerini yaninizda getirin dediler. Yine de cok fazla bilgi oldugundan deneyim sahibi olan birilerinden fikir almak istedim.
@ceen Bangkok konsoloslugu için söylüyorum, biz yeminli tercüme ettirdik ve orijinalini götürdük notrr onayı yoktu. hiçbirine bakmadı avukat dilekçesini cok dikkate aldılar, orijinal dilekçe bizde kalabilir mi dedi tabii dedik çevirtmiştik. suçta basitti ondan olabilir tabii
@ceen hangi konsolosluk için soruyorsunuz?
@ceen merhaba çok geçmiş olsun... bu sürecin evraklarını zaten yukarıya yazdım hepsini isteyecekler, hepsini inceleyecekler. yukarıda yazdığım evrakları hazırlayın ve tercüme ettirin. ben yine mülakattan sonra buraya yazacağım.
@Refiks Sahanesiniz, cok tesekkur ederim.
@ATS16 Merhaba! Ankara icin soruyorum.
@ceen, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@ATS16 Merhaba! Ankara icin soruyorum.
Birkaç sayfa önce Sn. @gucarslan aynı soruyu cevaplamisti.
@ATS16 Afedersiniz gozumden kacmis. O kadar cok sey okuyorum topluyorum ki su siralar. Tesekkur ederim.
@ceen bol sans ve kolayliklar!
Sayın @gucarslan öncelikle rahatsız ettiğim için özür dilerim fakat bunu özellikle sizlere sormak istedim ek olarak bir de bir avukata sorma bölümünden konu açıcağım ama sizlerin fikrini almak istedim şimdi benim devam eden bir yargılmam var TCK 245/1 Başkasının Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama ABD Hukukunda Bildiğim Kadarıyla Moral Turpide Bir Suç Fraud zaten çok açık bir şekilde Şimdi buradaki durumum şöyle suçum kesinleşmedi fakat mahkeme 2 senedir sürüyor ve durmadan bir sonraki mahkeme diyerek erteliyorlar çok yüksek bir ihtimal ben Göçmen Vizemi aldıktan sonra yani adli sicilim temizken görüşmeye gidiceğim Ondan sonra bu mahkeme sonuçlanıcak gibi duruyor yani büyük bir ihtimal böyle olucak adli sicilime giricekse bile Vize elime geçtikten sonra giricek.
Burada merak ettiğim şey şu diyelim Yargılama devam ediyor adli sicilim temiz bende bunu haliyle beyan etmedim temiz olduğum için göçmen vizesini aldım Amerikaya gittim Green Card'ımı aldım ondan sonraki 3-4 aylık süreçte atıyorum ben GC aldıktan sonra bu suç açıklandı ve benim adli sicilime girdi Green Card'ım iptal olurmu veya bu ilerleyen dönemde ABD Vatandaşı olmamı veya GC'mi yenilememi engellermi kısacası bu suçun Türkiye'deki adli sicilime ben GC'yi aldıktan sonra girmesinin bana olumlu olumsuz etkileri nelerdir ve siz bu konuda bana ne önerirsiniz hocam tekrardan vaktiniz için teşekkür ederim...
Bu arada suçlu bulunmadım yani duruşma devam ediyor sadece kötü ihtimali düşünerek olursa başıma ne gelir diye merak ettiğim için ufak bir sormak istedim.
@Ekto-Oktan vize mülakatına girdiğiniz anda, arşiv kayıtlı sicil kaydinizda olmayan hiçbir konuyu, davayı, vakayı bildirmenize gerek yok. bu tür durumlar vize sürecinizi etkilemez.
*türk kanunları gereği ülkeden çıkışımızı etkileyecek her türlü konu elbette farklı bir durumdur. bu vize süreci için geçerli bir durum değildir.
Dostlar ben kızın birine "seni seviyorum" diye çok sayıda mesajı arka arkaya yolladım, kız yazdığım diğer şeylere sinirlendi şikayet etti ama savcı sevi seviyorumu suçlu buldu, 2-3 kez seni seviyorum demek tck 105 cinsel taciz suçuymuş, acaba diyorum bu suçtan hapis, para, hagb alınırsa hangisi nasıl problem olur, amerikada seni seviyorum mesajı suç mu, ne yapacaz, göçmen olabilir miyiz,
arkadaşlar türkiyede işlenen suçlar sonradan amerikaya gidince göçmen vizesi alınca veya vatandaş olunca orada sabıkaya işleniyor mu, nereye işleniyor, çünkü orada yapmak istediğim meslekte sabıka kaydının temiz olması gerekiyor ama türkiyede suç kaydım var mesela
Herkese selamlar whatsapp üzerinden attığım 5 adet mesaj yüzünden sözlü tehditten yargılanmış ve para cezası almıştım.
29 ocakta greencard mülakatım vardı ve dosyalarımı kendimce çok iyi hazırladığımı düşünüyorum, mülakatta hiç bir sorun yaşamadım, ne 221g nede waiver vermediler direkt greencard'ımı onayladılar...
Hazırladığım evraklar şöyleydi...
-Tüm mahkeme evraklarının hem orijinalini hemde İngilizce tercümesini.
-Cezayı ödediğime dair dekont.
-Avukatımla birlikte mahkemede yaptığım savunma ve ifadem.
-İşlediğim suçun TCK maddesi ve açıklaması.
-İddianame.
-Kariyerim ve sektörümdeki tanınırlığımla ilgili avukatıma yazdırdığım yazı.(iyi niyet mektubuda diyebiliriz)
Tüm bunları öncesinden sisteme online olarak yüklemiştim ve yanımda da mülakata götürdüm.
mülakatta bu konuyla alakalı tek bir soru bile sorulmadı.
NOT; işlenen suçlar ve alınan cezalar aynı olsada herkesin sürecinin farklı olduğunu ve farklı bir memur tarafından incelendiğini KESİNLİKLE UNUTMAYINIZ. geçmiş yıllardan yabancı bir forumda benimle aynı cezayı almış ve mülakatta waiwer verilen bir başkasını gördüğümüde belirtmek isterim.
Herkese sürecinde başarılar.
@gucarslan size de yardımınız için çok teşekkür ederim.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..