Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

@Sea-Like Her ikisi de kalıcı oturum sağlamıyor maalesef. Yine bir ton stres sıkıntı vizeleri. Çekilişin durdurulması çok üzücü oldu maalesef. Bunların ne yapacağı da belli olmuyor. Öğrenci olarak gitsek yarın öbür gün bir gönderseler ülkeye geri bütün emeklerin çöp. Keza e2 zaten 20 yıl bile kalsak kalıcı oturum sağlamıyor. GC yine bir umuttu ama o da şu anlık gitti. e2 f1 vs. şu an tamamen tabiri caizse umut fakirin ekmeği misali.

• Yasaklı

@Serapp, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Kekw, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Mulakatlar devam edilip ap bırakılacak ve süreç içinde vize basımlarını bekleyecekler benim anladığım kadarıyla. Herkes o kadar kendi derdine düştü ki kimse yeni çekilişle ilgli bir bilgi vermiyor dv2027 unutuldu resmen. 🤕

Önce 2027 çekilişi durduruldu, ardından 2026 talihlileri için dediğiniz gibi oldu maalesef.

yanlışım yoksa 2027 ve sonrası için net bişi söylenmedi , komple (2026 dahil) askıya alındı , ne var ne yok arafta şuan ( 2026 için vize nasılanlar hariç ) , yanılıyor muyum?

• ⭐⭐⭐⭐

@heyysanadiyom, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Serapp, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Kekw, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Mulakatlar devam edilip ap bırakılacak ve süreç içinde vize basımlarını bekleyecekler benim anladığım kadarıyla. Herkes o kadar kendi derdine düştü ki kimse yeni çekilişle ilgli bir bilgi vermiyor dv2027 unutuldu resmen. 🤕

Önce 2027 çekilişi durduruldu, ardından 2026 talihlileri için dediğiniz gibi oldu maalesef.

yanlışım yoksa 2027 ve sonrası için net bişi söylenmedi , komple (2026 dahil) askıya alındı , ne var ne yok arafta şuan ( 2026 için vize nasılanlar hariç ) , yanılıyor muyum?

Yanılıyorsunuz.

DV2026 (01.09.25 -30.09.26 mülakat periyodu): vizesi basılanlar göç edebiliyor, yeni açıklanacak bültenler ile talihlilere mülakat dağıtımı devam edecek, mülakata girmiş ancak pasaportu ulaşmamış talihlilerin veya mülakata girecek talihlilerin süreci AP’ye bırakılacak (administrative process), bir nevi askıya alındı vize basımı.

DV2027 (01.09.26 - 30.09.27 mülakat periyodu): henüz başvuruları başlamamıştı, başvurular ve çekiliş askıya alındı.

• @heyysanadiyom Dv2027 için yapılan açıklama mali yıl içerisinde gerçekleşeceği ile ilgiliydi. Mali yıldan kasıt (Ekim-2026--Eylül-2027) iptal edildi gibi bir açıklama hala yok. Pause yani şuanlık durduruldu denildi. Önceki yazılarımda ek olarak düzenlemeler getirebilir demiştim. Forumdan bir kaç arkadaş benim gibi düşünerek yorum yapmışlar. Komple iptal edilme durumu yok. Daha sıkı biçimde inceleme olacak. Bende elinde DV1 vizesi basılanların daha fazla beklememeleri taraftarıyım.

• @MaxCaufield Kalıcı oturum vermeseler bile bazı vizeler basamak olarak kullanılabilir. Bende E2 yapacağım. Yatırımı eşim üzerinden yapıp EAD(Çalışma izni) için başvuru yapacağım. F1 üzerinden gidip OPT alarak bir şekilde sponsor bulunabilir.

• arkadaşlar ABD süper güçten bahsediyoruz. bu işi halledecekler. rahat olun. durup durup senaryo yazmayın. mecbur bekleyeceğiz. hükümet işi savsaklarsa o zaman mahkeme devreye girer. avukatlar şimdiden dilekçeleri vermiştir. yok öyle üç kuruşa beş köfte. babasının çiftliği değil ABD. Adam zaten bir daha başkan olamayacak fireni boşalmış kamyon gibi gidiyor yokuş aşağa.

• @Keremtk çok güzel düşünülmüş bir plan yatırımın boyutu ve sektör ne yönde olacağını bende sürekli düşünüyorum sanırım aynı şekilde gideceğiz 🙂

• @dogucansevik Bence şu dönemde en mantıklısı bu gibi duruyor. Diğer yollar aslında maliyet açısından düşünürsek daha az maliyetli gibi gelebilir ancak oturup düşünüldüğünde en maliyeti az olan seçenek. Neden diye soracak olursanız F1 vizesiyle gitmiş olsan 2 yıl veya 4 yıllık bir okul okusan her yıl bu okula bir ücret vereceksin ekstra olarak yaşam maliyetleri kira vs gibi ücretlerde eklenecek babadan atadan zengin değilsen bunları karşılaman çok zor olacak ki Amerika'da eğer bir greencard veya vatandaşlığın yoksa okul ücretlerini x5 olarak düşünebilirsiniz. Ancak E2 ile yapılacak yatırım ileride nakite çevrilebilir. Hem çalıştıkça gelir getirdiği için hemde eşe çalışma şansı verdiği için finansal anlamda ilk başlarda haneye - olarak yazsa da bir müddet sonra geçindirmenin dışında iyi bir hayat ve gelecek kurabileceğiniz bir gelir elde edebileceksiniz. Riski elbette var ancak çalışan bir kaç sene geçmişi olan geliri gideri belli olan bir işi devralırsanız sıfırdan iş kurarken başınıza gelecek risklerden de yatırımınızı arındırmış olursunuz. Bu şekilde işletmeyi başaramazsanız bile yine başka birine devir yapabilir yatırdığınız parayı alabilirsiniz.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

@Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@dogucansevik Bence şu dönemde en mantıklısı bu gibi duruyor. Diğer yollar aslında maliyet açısından düşünürsek daha az maliyetli gibi gelebilir ancak oturup düşünüldüğünde en maliyeti az olan seçenek. Neden diye soracak olursanız F1 vizesiyle gitmiş olsan 2 yıl veya 4 yıllık bir okul okusan her yıl bu okula bir ücret vereceksin ekstra olarak yaşam maliyetleri kira vs gibi ücretlerde eklenecek babadan atadan zengin değilsen bunları karşılaman çok zor olacak ki Amerika'da eğer bir greencard veya vatandaşlığın yoksa okul ücretlerini x5 olarak düşünebilirsiniz. Ancak E2 ile yapılacak yatırım ileride nakite çevrilebilir. Hem çalıştıkça gelir getirdiği için hemde eşe çalışma şansı verdiği için finansal anlamda ilk başlarda haneye - olarak yazsa da bir müddet sonra geçindirmenin dışında iyi bir hayat ve gelecek kurabileceğiniz bir gelir elde edebileceksiniz. Riski elbette var ancak çalışan bir kaç sene geçmişi olan geliri gideri belli olan bir işi devralırsanız sıfırdan iş kurarken başınıza gelecek risklerden de yatırımınızı arındırmış olursunuz. Bu şekilde işletmeyi başaramazsanız bile yine başka birine devir yapabilir yatırdığınız parayı alabilirsiniz.

selamlar
    bilgilendirici mesajlarınızı görüyorum bayadır
    X5 olayını tam idrak edemedim , anladım aslındada x5 katı kadar mı masraf oluyor acaba?

• Yasaklı

@heyysanadiyom Kişiye göre değişir bu masraflar. Burada x5 de x10 da x2 de yazılır çok bir şey ifade etmiyor. f1 vizesi çok daha risksiz bir vize bence arkadaşın dediğinin tam aksine. Stem uzatması ile (muhendislik, matematik vs.) mezunu iseniz 24 ay uzatma şansınzı da oluyor. İkisi zaten kıyaslama yapılması mantıksız olan iki vize türü. Birinde 100 bin dolar gibi çok büyük miktarlarla yatırım yapıyorsun işlerin yolunda gidip gitmeyeceği meçhul, sonucunda gc alamama ihitmali var. Diğerinde zaten öğrenci olarak gidiyorsun. En kötü okulunu bitirip 1 yılda çalışıp ülkeye geri dönersin aslında. Bu vize türlerinin başlıkları var oradan deneyimleri okursanız daha faydalı ve doğru bilgiler elde edebilirsiniz.

• Durum hakkında güncel bilgi var mı? 3-4 gündür süreci takip edemedim?

• @asencan Bir gelişme yok. Ocak ayının ilk haftası geçsin belki açıklama yapılır. Herkes tatilde :=)

• Sanki unutulmuş gibi... Kızar mısınız bilmiyorum ama bence pasaport zorunluluğunun başvuru ücreti 1$ değil de 100$ hatta 1000$ olmalı. Gereksiz kişiler zevk olsun diye başvuru yapmaz. Gerçekten ihtiyacı olanların kazanmasını istiyorum, ben de dahil. Düştüğümüz durum hiç iyi değil ama tv de öyle anlatıyor ki yandaş medya sanki günlük gülistanlık bir yerdeymişiz gibi...

• Yasaklı

@JesusBeliever e5 yatırımcı vizesi var . 1 milyon dolar. Sizin bakış açınızla gerçekten ihtiyacı olanlar bu parayı basıp gidiyor zaten. Üstelik kurada yok. Gerçekten ihtiyacınız var ise bu parayı ödeyip gidebilirsiniz. Pasaport zorunluluğuna ve makul bir başvuru ücretine de katılıyorum fakat oturup 1000 dolar başvuru ücreti olsun demek bencillikten başka bir şey değil. Adı üstünde bu bir çekiliş. Ben kazanırsam gideceğim para hazır fakat yüzde 1 ihtimal için 1000 dolar ücret ödeyip katılamam mesela. Çok paranız var ise ve çok hak ettiğinizi düşünüyor iseniz e2 vizesiyle gidebilirsiniz e5 vizesinden daha uygun.. Bu kadar hak ettiğinizi düşünüp oturup çekiliş beklemenize gerek yok

• ⭐⭐

@MaxCaufield sakinliyoruz derin bir nefes alıyoruz. 😃 fikrini belirtmiş bu kadar. agresif olmanıza gerek yok. o şu bu dedi diye olacak diye bir şey yok. yıllardır "keşkeler" üzerinden başvuru şöyle olmalı böyle olmalı diyoruz. sırf ücretsiz olduğu için (sadece başvurabiliyorum, arkadaşlarına, iş ortamına, çevresine hava atmak için başvuranların) başvurularını nasıl engelleriz. (pasaport şartı, başvuruyu ücretli yapmak gibi). Bu sayede gerçekten gitmek isteyenlerin az da olsa önü açılır. Başvuru ücreti 1000 olması demek başvuruların yarıdan da yarıya düşer veya farklı gelişir. maddi durumu iyi olan yatırımcı vizesini tercih eder greencard'la zaman kaybetmez.

• Yasaklı

@diablo_ercan Hocam sakinim sinirlenmedim 😃 dediğiniz gibi bende fikrimi belirttim üstüne bir de tavsiye verdim. Yani başvuru ücretinin 1000 dolar olmasını beklemek yerine çok hak ettiğini düşünüyor ise birikim yapıp e2 ye başvurabilir dedim. Bu arada ben sırf çekiliş için pasaport çıkardım hocam bana hiç açıklamanıza gerek yok bunları ben zaten pasaport şartını ve makul fiyatta başvuru ücretini destekliyorum. Benim demek istediğimi anlamışsınızdır siz önceki iletimde. Zaten biz böyle şöyle olsun derken komple durduruldu oturduk bekliyoruz tüm forum

• @diablo_ercan milli piyango bileti 800 tl olmamalı ucuz oldugundan çok fazla kişi alıyor 80bin olsun ki kazanmayı çok isteyenler alabilsin gibi bir fikir çokta fikir gibi durmuyor "dvlotery ye başvuru 1k $ olsun " diyen arkadaşın söylediğide bu ayar bişey 🙂 sembolik bir rakamın (1-10 $) çekilişi daha kaliteli hale getireceğinde hem fikir olabilirim ama diğerleri fanteziye giriyor gibi

• Yasaklı

bi bakıma; 1 milyona sattığı hakkı neden çekiliş ile 1 dolara versin ki?
    Sarı kafanın mantığıyla bakarsan 1000 dolar bile mantıklı o gidene kadar böyle bişi yapabilir 🙂

sonra bi başkası gelir 500 dolara düşürür vs
    Durdurma , kapatma adı neyse artık sarı kafanın 1 milyona sattığı kart yüzünden bence 😁

Çekiliş ile 25-26 yıldır bu hakkın olması bile nimet nimet dünya için

• Yasaklı

@ugurksknbck hocam çok güzel örnek verdiniz tam olarak demek istediğim buydu. Bende gittim pasaport çıkardım mesela. Az çok başvuru ücreti hazırladım bunlarda zaten hepimiz hemfikiriz ama çekiliş 1000-10 bin dolar olsun gibi cümleler kurmak, milli piyango bileti 10 bin lira olsun parayı en çok hak eden kazansıj gibi bir cümleden hiçbir farkı yok. Hani fikir desen fikir değil. O zaman bende diyorum gc başvuru ücreti 10 bin dolar olsun sadece en çok hak edenler gitsin. Yani ne kadar mantıklı? Cidden çok güzel örnek vermişsiniz hocam sağ olun. Bu konu burada nokta olur diye düşünüyorum. Bu güzel örnekten sonra anlamayanlar anlayabilmiştir umarım. Herkese günaydın bu arada dostlar. İstanbul yine kara hasret kaldı

Benzer Başlıklar

• 6
  • 30813
  • 21391
  • 22394
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |