Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@naz-99

https://www.reuters.com/legal/litigation/several-top-drugmakers-lower-us-prices-some-drugs-sources-2025-12-19/ buradan bahsi geçen açıklamanın detaylarını okuyabilirsiniz daha az zaman ayırarak.

• @MaxCaufield Kalıcı oturum izinim yok, Michelin Starred mutfakta çalışıyorum eğer ola ki bir gün sözleşme uzatmak istemezlerse tüm emeğim mahvolabilir zira başka kuruma geçmek istesem de tekrardan bana sponsor olmaları gerekiyor, Tüm bu stresi çekmek yerine New Yorkta çalışıp 5 yılımı doldurup Amerikan vatandaşı olmak daha cazip geliyor

• Yasaklı

@Selimdiskaya52 Hocam evet işte benim zaten en baştaki yorumumu yaparken demek istediğim sizin gibi kalıcı oturum izni olmayanlar değildi. Sizin için zaten abd daha mantıklı. Fakat Norveç, Finlndiya, İsviçre gibi ülkelerde doğup koştur koştur ABD vatandaşı olmaya çalışan insan sayısı dünya geneline göre çok azdır. Ben orada kalıcı oturum izni olan biri olsam bırak ABD'ye gitmeyi, böyle bir planım düşüncem olmazdı bile. Trump ülkesini dünyanın en iyi ülkesi sanmaya devam ediyor maalesef.

• @MaxCaufield Ben de aynı görüşteyim.

• @kemal85 İskandinav ülkelerinde dediğiniz gibi bir yaşam var gerçekten, oradaki insanlar yazları genelde Antalya gibi denizi güzel şehirlere gidiyorlar, gezmek için ise Amerika, Avrupa demeden her yeri geziyorlar... Bu lükste bir insan neden Amerikaya gitmek ister diye düşünüyorum ve aklıma gelen tek şey tekdüzelikten sıkılmak geliyor.

• @Can-3 Kısa ve özetle yaşamadığınız için internette gördüklerinize yaptığınız yorum çok havada ve yanlış..

• Yasaklı

@Selimdiskaya52 Hocam Finlandiya dediğimiz ülke yıllardır en yaşanılabilir ülke çıkıyor ve en mutlu olunan ülkelerden biri. Bence siz oraya bir göçmen olarak gittiğinizden ve kalıcı oturumunuz olmadığından kaynaklı bu tarz düşünüyorsunuz. Amerika zaten sizin özelinizde daha mantıklı bir ülke. Sonuçta sizde ABD'de gidip yaşamadınız ve internette gördüklerinizden biliyorsunuz fakat gitmek istiyorsunuz öyle düşünün

• @Selimdiskaya52 İskandinav ülkelerinde yaşayan birkaç arkadaşım var ve bu şekilde yaşıyorlar. Sizin yaşantınız farklı olabilir benim gözlemime göre bu şekilde yaşıyorlar

• selamlar, iptal kesin oldu mu ya da olacak mı?

• Avrupanın herhangi bir ülkesinden vatandaşlığım olsa amerikaya yerleşmek aklımın ucundan bile geçmez. Haa gider gezerim o başka

• Yasaklı

@kugutex Doğu Avrupa hariç kesinlikle katılıyorum hocam. Maalesef Amerika'lılar ülkesini bulunmaz hint kumaşı sanıyor bu noktada. Norveç, İsviçre,Finlandiya gibi ülkleleri bırakıp niye ABD gibi bir ülkeye göç etmeye çalışayım ki

• avukat remzi bey acıklama yapmış trump ın konuşması dv lottery dosyaların durdurulması diyor herkes basvuralar iptal olarak anlamış diyor trump böyle iptal yapamaz geçici süre ile durdurabilir bu programın ancak yasa ile iptal edilebilir.gibi bir acıklaması var

• ABD`ye neden Danimarka, Isvec, Finandiya gibi ulkelerden gocmen gelmiyor ile ilgili konuda bir yorumda bulunmak isterim. Amerikada okudugum zamanlarda ilk dikkatimi ceken sey, yurtta temizlik gorevlileri, kampuste guvenlik gorevlileri, yemekhanede bulasikcilar, pizza dagitimi yapan insanlar... hemen hemen hepsi, ki bence hepsi gocmenlerden olusuyordu. Amerikalilar bu isleri yapmak istemiyor. Green Card programimin bir noktada amaci bu isleri yapacak motivasyona sahip insanlari getirmek oldugunu dusunuyorum. Elbette kazanan doktorlar/muhendisler de var, ama oran olarak oldukca az. Istisnalar elbette vardir ancak istatistiki olarak varyans kucuktur. Yani, ortalama basvuran profile medyan dersek, bunun etrafindaki dagilim (varyans) dusuktur. Bu nedenle saniyorum ki OECD yasam kalitesi endeksine gore bu yazinin da konusu olan ulkelerden insanlar bu programa basvurmaz. Bu acidan, bu programi zamaninda Almanyanin yaptigi misafir isci programina benzetiyorum.

Herkesin GC`a kavusmasini ve guzel bir hayat yasamasini temenni ederim. Saygilarimla.

• Yasaklı

@Keremtk Eski mesajları okuyorum da bu nasıl bir üslup ya. Ben de foruma yeni geldim. Buradaki şimdiye kadar bütün arkadaşlar çok iyi niyetli ve sohbeti hoş insanlar. Cidden asıl senin gibileri türemez forumda umarım. Ayrıca arkadaşlar benim bu sene ilk başvurum olacaktı. Yaşanan hadiseler hiç bozmadı moralimi çünkü her kötü şeyin ardından çok güzel şeyler olur. Hayllerinizi umudunuzu sakın kaybetmeyin. Daha güzel olacak inşallah her şey

• @MaxCaufield İsviçreli Arkadaşım Hong Kong'a taşındı eğitimin daha iyi olduğunu düşünerek.. Onların sahip olduğu pasaport kolaylığı ve rahatlığı çok ayrı seviyede bizim öyle şansımız yok ki..

• Yasaklı

@Selimdiskaya52 Evet hocam maalesef

• 1 dolar, pasaport falan derken geldiğimiz noktaya bak...

• Yasaklı

Arkadaşlar ABD vizesi öncesi balkan turu yapmak sizce fayda sağlar mı vize almam konusunda yoksa balkan turu yerine Japonya gezisi daha mı avantajlı olur?

• ⭐⭐⭐⭐

@MaxCaufield, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaşlar ABD vizesi öncesi balkan turu yapmak sizce fayda sağlar mı vize almam konusunda yoksa balkan turu yerine Japonya gezisi daha mı avantajlı olur?

@MaxCaufield bu seyahatlere yapacağınız masrafları profiliniz uygun ise UK veya Schengen vizesi başvuruları için yapmanız, alacağınız bu vizeler doğrultusunda vize kurallarına uygun seyahatleri gerçekleştirmenize müteakip ABD vizesi başvurusu yapmanız şansınızı nispeten daha da yükseltecektir ABD vize mülakatınızın olumlu geçmesi adına, yine de tercih sizin.

• Hakkımıza hayırlısı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |