@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Başvuru ile ilgili güncel bilgi var mı?
-
@mertq Hocam ingilizce pratik yapma uygulamalari var. Yapay zeka ile karsilikli sesli diyaloglar kuruyorsun, telaffuz, gramer ve kelime bilgisi olarak konusmanin ne durumda oldugunu soyleyip hatalarini duzeltiyor. Tabii ki gercek birisi ile konusmak ile ayni sey degil ancak baslangic icin gayet yeterli bir yontem. Ben telaffuz icin kullaniyorum cok faydali uygulamalar. Buradan yazmam uygun olmayabilir ilgilenirsen ozelden konusuruz.
-
@T-C-Kubilay-Dikici microsoft yada google translate içinde konuşulanı anlık çeviri özelliği var onu kullanırsın önerebileciğim başka şey kalmıyor yazdıklarını okuyunca.
Uygulamayı ve sözlükleri telefona yükle internetsiz çalışabilir gittiğin yerde bas konuş şeklinde derdini öyle anlatırsın.
Gemini yapay zeka da anlık çeviri yapar ama o internet gerektirir.
-
@MySea Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Amerika'ya gelme sebebim ticari amaçlı, kendi işimizi kuruyoruz ve tüm ekibi ve ticaretleri oraya taşımayı hedefliyoruz daha iyi bir gelecek için.
Şu anlık üniversite hayalim pek yok ama network kurmak ve kendimi geliştirmek için üniversiteye gideceğim bir süre sonra efendim.
-
@kemal85
Teşekkürler hocam. dikkate alacağım."dil dile değmeden dil öğrenilmez" hiç benlik değil, hep yalnız takılmışımdır.

-
@emircan_ Teşekkür ederim hocam. size özel'den mesaj gönderiyorum şimdi.
-
@kemal85 çok ihityaçta öyle yaptım araç kiralarken bir kaç soru sormuştu sigorta ile ilgili ve otoban ücretleri ile ilgili o zaman anlık çeviri programlarını kullandım
-
İngilizce mutlak gerekli en azından gitmeden fikriniz olsun. İngilizce çok nankör aktif olarak kullanmadığınız sürece akılda kalmayacaktır. En azından temel bilgileri öğrenirseniz kelimeleri de öğrenip kullandıkça daha hızlı öğrenirsiniz. Ekstra olarak bir kaç youtube videosunda göçmenlere ücretsiz ingilizce kursları olduğunu gösteren videolar vardı. Bence ilk aylar ingilizce pratik+öğrenme ile geçmeli. Dil olmadan hiç birşey olmaz.
-
@falsepoet gayet bildiğim bir konu.:)
-
Bu çarşamba da geçti, sen gelmez oldun

-
Günaydın
Giriş yaptığımda hep başlamaması ile dert yanıyorlar
Ben yine söylüyorum, Nisan'da açılıp Mayıs'ta sonuçlanması gerçekten işime gelir
En zoru başvurudan sonraki bekleme evresi.. Bir form sayfası göreceğiz neticede, geç görsem de sorun yok. -
@Witch-Lilith Günaydın ben de sizinle aynı fikirdeyim. Mayısa 5 ay kaldı. Dv2027'nin bir ayda açıklanması benim de işime gelir. Keşke kılavuz yayınlansaydı da pasaport şartı geldi mi başvuru ücreti olacak mı gibi belirsizlikler giderilseydi nisana kadar gönül rahatlığıyla beklerdik.
-
@ecafk2000 Bence de kılavuz yayınlanması bence yeterli gibi. Bir başvuruyu 5 ay beklemek var, bir de 1 ay beklemek. Ben başvuru sayfasını az çok hayal edebiliyorum, bence erken açılması da gereksiz geliyor. Şimdiki yazılımlar 1 günde bile çekiliş sonuçlarını açıklamaya yeter fakat manuel birkaç kontrol için 1 ay süre fazla fazla yeter bile diye düşünüyorum.
-
Delice bir şey geldi aklıma sabah sabah.
Hani olmaz da sesli düşünüyorum diyelim,

Trump ve Türkiye yakınlaşması mı diyelim son dönem olanlar mı diyelim;
ABD Türk vatandaşlarına belirli kriterler çatısı altında sınırlı sayıda direkt oturum başvuru kontenjanı tanır mı? Sadece Türkiye değil bir kaç ülke için de yapabilir mi diye aklımdan geçti. Ben böyle uçuk kaçık şeyler düşünürüm bazen

-
Merhaba arkadaşlar başvuru süreciyle ilgili bir gelişme varmı acaba ? Ne zaman başlayacağı hakkında bilgi varmı?
-
@optimistic herhangi bir resmi açıklama yok maalesef sadece bugün okuduğum haberlerin neticesinde trump altın kartı başlattığına dair haberler okudum
-
Arkadaşlar merhaba,
Gold Card resmi olarak başlatıldığını gördüm ve trumpcard.gov sitesine gidip bilgilerimi girdiğimde ödeme kısmında 15 bin dolar yazıyor. 1 milyon değil miydi? -
@randomlyselected linkini verdiğiniz sitede şöyle açıklanmış;
"For a $15,000 DHS processing fee* and, after background approval, a contribution of $1 million, receive U.S. residency in record time with the Trump Gold Card."
yani $15k ilk işlem ücreti gibi birşeymiş
-
@T-C-Kubilay-Dikici yaklaşık 42.5 milyon tl'ye abd'de sınırsız oturma izni satılıyor vatandaşlık yok. Bu durum da green card'ın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Adamlar 1 milyon dolara vize veriyor. Düşük case numarasıyla dv lottery talihlisi olmak gerçekten insanın hayatında en şanslı olduğu an olabilir.
-
Bu gold kart olayı inşallah Green cartı etkilemez, bu yönetimden süpriz beklenir.
Benzer Başlıklar
136
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k