Ücretin daha fazla olmasını söyleyenleri gördüm, açık konuşayım tek tek çetelesini tutmadım ama, verecek durumu varsa, hani sen diyorsun ya 'fikrimi paylaştım ben ne dedim ki' diye, onlar da belki senelerdir bekledikleri için ve sağda solda çıkıp da gitmeyen insanları gördükçe yorulduları ve sandıkları için 'fikir' beyan etmiş olamazlar mı..yukarıda sana pasaport şartının 'arkadaşlarının kesin olmayan bir şey için paşa dönüşleri istemediğinde çıkarmak istemedikleri pasaport' hakkında maddi yönden de makul yol, yöntem söylemişler onlara terslenmişsin..
Parası olduğu için daha çok hakediyor mevzusu, aslında sen bu çekilişi de pek anlamamışsın; mülakata gidene kadar harcadığın parayı geçtim, hesabında ne kadar para var diye bakıyorlar, çekilişi yapan kurum bile aslında buna önem veriyorken, biz öyle olmadığını söylesek de, umut etsek de kendimizi kandırmayalım.. Bu forumu biraz okuyan, 'greencard varmış bedavaymış evi işi hazırmış uçak biletine kadar verip seni Amerika ya götürüyormuş' diye kahvehanelerde konuşan amcaların iddiaları(!) gibi olmadığını anlar..
Bu ülkeden herkes, açık konuşalım buradaki sistemi beğenmediği için gitmek istiyor, bu forumda 100 küsür tane ülkeden sadece ' Amerika ya' gitmek isteyen insanlar toplanmış durumda, ve bakıyorum da kimse marketteki ucuz et için gitmek istemiyor..belli vizyonları var.. Peki 100 küsür ülkeden sistemimi beğenmediğin ülkeye neden gitmek ister insan...aç, bak oku, seyret sistemini beğendiğin ülkeye git..aslında sorun şu arkadaşım üzgünüm ama; hem ben gitmeyeceğim, istemiyorum tüü kaka diyorsun, hem de burda yorum yapıyorsun.. Yorumların eğer umut verici, yardımcı olmak adına olsa bir yere kadar anlayabilirim ama.. Sen sürekli olumsuz bir hava veriyorsun, burda hayal kurmaya çakışan insanlara öyle ama orda da böyle kötü şeyler var diye uzun uzun yazıyorsun.. Senelerin verdiği bekleyişin üstüne bir de başvuru bile açılmayan bir senede rencide edici konuşuyorsun.. İnsanlar buraya günün stresinden kaçıp goy goy yapmaya geliyor.. Kasvetli bir havayla karşılaşmak istemiyor.. Ben eskiden bir gün bakmasam sayfalar dolardı okuyamazmadım.. Biraz olumlu düşünceler olsun burda, bu senin için de hepimizin psikolojisi için de iyi..