@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@hadi-BE evi bile tutuyorum
depozitoda anlaşamadık ben diyorum 1 kira o diiyor 2 kira

@Onur-Kürekçi Onur Hocam, bunun sonu olmaz. Muhtemelen sen kendine göre, "50-100 dolar" ödeyebileceğini düşünerek, bu rakamı veriyorsun ama ben derim "10-20", başka biri aynı senin söylediklerini söyleyerek der "5000-10000 dolar"... Sana göre 50-100 dolar ciddiyeti gösteriyorsa bir başkasına 5-10K dolar ciddiyeti gösterir...
Bu işin doğrusu, mantığı ve ortaya çıkma sebebine göre, en ufak bir şartın olmaması. ABD yetkililerinin açıklamasına göre de 1 dolar sadece "fake" başvuruların önüne geçmek için konulan bir şart. Buradan bakıldığında mantıklı, makul. Rakamın bu kadar düşük olması da bu yüzden.
Pasaport olayı ise, söylenildiği gibi sisteme taratma olmayacaksa çok etkiler mi bilinmez (daha önce etkilemişti). Zira o fake başvurularda uydurma pasaport numarası bile yazan illa ki vardır. Ama pasaport sisteme tanıtılıcaksa, işte bu iyi.
Ben her türlü şarta karşıyım, makul bulsam da 1 dolara da pasaporta da. İşin özüne aykırı bir durum. Ama belli bir noktada önlem almak zorundaydılar ki bu da alınabilecek en "insani" önlemlerden biri. yoksa çok rahat 50 de yaparlardı, 500 de. Ama ABD anayasası ya da her ne haltsa ona göre bu 1 dolar bile haksızlık.
Şahsi düşüncem, ki başta söylediğim gibi hiç bir şart bana göre doğru değil, illa olacaksa yaş şartı olmalı. Bu evrensel olarak izahı da yapılabilecek/anlayışla karşılanabilecek bir durum. Bu konuda burada çok da yazdım hatta bir kaç arkadaş ile tartışması da oldu. Hoş, şu an konumuz fake başvuruların önüne geçmek, haliyle yaş olayı farklı bir konu. O yüzden 1 dolar ve taratılacak pasaport olayı bence en makul şartlardan biri...
(Bu arada senin de gönderinin başında aynı şeyi savunduğunun farkındayım)
@Ozden-0 Bütün tuşlara basmışız 2024 yılı benim için tam anlamıyla tüm tuşlara bastığım seneydi vatikan dan tutun da la sagra familia kadar hepsine gittim mum yaktım ben gidemesem de kayınvalidemle annemi umreye gönderdim

@T-C-Kubilay-Dikici Ahahahaha gerçekten öyle hocam. Geçen haftasonu eşimle mesneviler şehri Konya'dan geldik Mevlana'ya da uğradık, Nisanın 22'sinde Budistler diyarı Bali'den geldik, döndükten sonra Sveti Stefanda mum diktik
bu arada Deist bir çiftiz
Hazreti kim müsaitse artık deniyoruz bu sene her şeyi
Çok da şirin çıkmışsınız yüzünüzden gülücük eksik olmasın, takalım şu eşlerimizi kolumuza da gidelim artık ya. 
@SUAT-GUNAY Yazdıklarınıza kesinlikle hak veriyorum en insancıl rakam 1 usd + pasaprot (gelirse) amaçları fake başvurunun önüne geçmekse buda çıksa gerçek gideceklerin şansını artırıyor. bende 50 100 usd olsun diyenlerdenim sebebi biraz bencilce düşünmemden dolayı ne kadar az başvuru o kadar şans demek bu bencilce farkındayım ama çıkıp gitmeyenleri çevremde gördükççe sinir oluyorum
@AhmetGS17 kredi kartınızın ekstre tercihlerinde, yurt dışı harcamalar için EUR-DOLAR seçeneği açıksa, kartınızın ekstresinde 1 USD olarak görecek, onu da 1 USD olarak ödeyeceksiniz. Bunun için de döviz hesabınız olması gerekir.
ha uğraşmayayım hiç derseniz, aynı kredi kartınızla 1 dolar muadili, elbette banka işlem kuruna göre - yani piyasanın üstünde, TL olrak ekstrenizde görürsünüz. Kısaca kartınız varsa bir şey yapmanıza pek gerek yok yurt dışı ve MO/TO'ya açtırmak dışında.
@T-C-Kubilay-Dikici he işte hocam, o bencillik herkeste var. insanlık hali bu, elbette olayları kendine göre istersin. De benim dediğim daha sen 100 USD derken, 1000-5000 hatta 10000 veririm, o kadar yükseltsinler diyecek de var. düşünsene öyle insanların şansı yüzde 1'lerden yüzde 40lara, 50 lere çıkar

@Ozden-0 Konyada yaşıyoruz eşimi alıp bende bu hafta mevlanaya gideyim.. Bali tavsiye edermisiniz ben mayıs ayı gibi düşünüyordum turlamı gittiniz yoksa bireysel mi gezdiniz?
İnşallah geçen sene konuştuğumuz coachella 2027veya 2028 biletlerini almamız lazım artık 
@T-C-Kubilay-Dikici bu arada geçenlerde burada şu hesabı da yaptım. 1 dolar başvuru, 250-300K insan başvuruyor Türkiye ve diğer 3.dünya ülkelerinde. Bu da 250-300K USD yapar yıllık. Yarısı federal devlete gitsen, kalan 100-150K ile en az 2 belki daha fazla kadro maliyeti çıkmış olur. Bu kadar kapitalist bir ülke bu hesabı yapmış mıdır? Yapmaması düşünülemiyor ama adamların önceliği önce mantık ve insan hakları. dolayısıyla işin özü fake başvurların önüne geçmek.
işin kötü, utanılacak tarafı ise, ben Avrupa'dan, Japonya'dan falan bir tane fake başvuru yapıldığını sanmıyorum. Bizim geri "maalesef" eğitimsiz/geri, bunun yanında da "çaresiz" insanların gireceği olay bu. ABD'ye Meksika'dan kaçak girişleri yapanların ülkeleri ile doğru orantılıdır muhtemelen...
@T-C-Kubilay-Dikici Keşke aklımda olsaydı, oturur bir çay içer tanışırdık, kısmet. Selçukta Think Otelde kaldık, Çatalhöyük, Mevlana, Tropik Kelebek parkı turu yaptık, etli ekmek yedik dolandık çok da sevdik. Güzel bi haftasonu kaçamağı oldu bizim için. Bali'ye ben bekarken 2016 yılında gittiğimde tam bir kendi halinde mütevazi turistik Budist Asya adasıydı. Çok aşık olmuştum çünkü Asya tatillerini çok seviyorum. Bu sene yıldönümümüz sebebiyle eşimi de götürmek istedim eşim de çok beğendi yalnız 9 sene sonraki fark çok bariz. Şu an digital nomad'ler sayesinde İbiza'ya dönmüş durumda fiyatlar çok çokkk farklı çünkü çok fazla yabancı yatırımcı almış yarı gelişmiş tam gelişemeden Asya harici Avrupa ve Amerika kültürünü ve fiyatlarını adapte etmiş durumda. Eskiden IDR konuşulurken artık USD konuşuyor adada. Canggu vs beach cluba dönmüş. Ha yine güzel mi hala çok güzel sadece biraz modernleşme ayağına yozlaşmış. Kesinlikle tavsiye ederim gidin görün tabi ki de özellikle spirtüelizme veya Asya kültürlerine merakınız varsa gördüğünüz şeyler görmemezlikten geldiğiniz şeylerden daha baskın olacaktır. 
@Ozden-0 Bu arada bireysel gittik hocam, bunu atlamışız. Ben bekarken de bireysel gitmiştim sırt çantamı alıp. Tur karşıtıyım ben birilerinin benim için program yapıp beni durak durak belki de hic ilgilenmeyeceğim veya cok ilgimi ceken ama hadi gidiyoruz cünkü tur programı böyle dedikleri icin aniden alıp götürecekleri baskalarının boyundurugunda gezi bana göre değil.
ingilizce sıkıntısı olmadığı için bireysel her zaman favorim. 
2027 Coachella bekle bizi

@SUAT-GUNAY ortalama 22 milyon başvuru oluyor her yıl. 400 de 1 kazanma şansı olduğunu okumuştum. Eğer pasaport zorunluluğu gelirse başvuru sayısı 15 milyondan az olur diye düşünüyorum. Bir de 1 dolar mevzusu var. Bu da sayıyı 10 milyonlara düşürebilir. Böylelikle 200 de 1 in altına düşer kazanma ihtimali. Detaylı hesap yapan varsa görmek isteriz
Sosyal medyada sürekli reklam verenler vardı, GC başvurusunu sizin adınıza yapıyoruz diyerek milletten paraları topluyorlardı. Kendilerince paket yapmışlar, 5 yıllık-10 yıllık başvuru diye fiyatlandırma yapıyorlardı. Bazıları sahtekar olsa da düzenli olarak her yıl başvuru yapanlar da vardı aralarında. Hatta bir başvuru sahibine haberi olmadan sonraki 3 yıl daha başvuru yapmışlar ve son başvuruda kadına çıkmış. Kadın GC olayını bile unutmuş, 3 yıl sonra kazandığını öğrenmiş.
Anlayacağınız bu tarz başvurular da olmaz bu sene. Pasaport tarama olayını çok doğru buluyorum. Ücret de keşke 100 dolar olsa, gerçekten hayal edenler ve gitmeye istekli olanlar başvursa.
arkadaşlar site açılmış ama başvurular başlamamış henüz
@Ozden-0 kelebekler parkına veya Çatalhöyük daha gitmedim
yakın oldukları için hep erteledim deniz kum sevdiğim için hafta sonu alanyaya gittik eşimle kasımda denize girdik
bali ile phuket arasında kaldım dil olmadığı için kültürel turlarda hep rehbere ihtiyaç duydum asya bölgesinde yemek olayı mahvediyor beni amerikada bile yemek sıkıntısı çektim yağ kokuları inanılmaz kötüydü
@Ozden-0 Bu arada bu çok doğru ya Tur olayına ben acayip uyuz oluyorum İngilizcesi olmayan yurt dışına gitmekten korkan veya direkt kaybolursam diye düşünen belli insanlar turlar ile gidiyor ama bana çok saçma geliyor ya ne bileyim bunun zaten bir macera olması gerekmez mi? Eğer birisinin direktifleri ile gidiceksem tam olarak deneyim nerde kalıyor ki yani ben böyle düşünüyorum.
İlk gezimi 18 yaşında yapmıştım tek başıma uçak biletlerinden kalıcak yere kadar Kore Ve Japonya olarak planlamıştım İngilizcem iyiydi ona güvenip çıktım yola Korede güzel bir gece havalimanı deport alanında misafir edildim tabi orası ayrı konu boş pasaportumu görünce amma çok sevdiler beni ay gelmiş benim bordo pasaportlum diye bağrına bastı beni adamlar öyle böyle sevgi değil anlatamam
sonrasında Moğolistana geri gönderdiler transit bölgem orası olduğu için ben koreliler yüzünden hayatımda hiç düşünmediğim halde Moğolistan'a tatile gitmiş oldum oradan Japonyaya gittim bu da işin ayrı bir eğlencesiydi
Deport edilme deneyiminide herkese en az 1 kez tavsiye ediyorum dozunda olucak şekilde temiz bir uyandırma servisi güzelde bir sabah şekerlemesi olarak düşünebilirsiniz ha bu yazdıklarımda bir anlam var mı yok vallahi bu sefer sadece makara için yazmak istedim bu mesajı 
Daha önce işim dolayısıyla yurt dışına çıkma deneyimim olmadı. Greencard çıkarsa bizim için büyük macera olacak. Çıkmasa bile ailemi götürüp statü değişikliği ile E2 düşünüyoruz.
@Ekto-Oktan Kültürel turlarda turla gitmek mantıklı tarihini anlatıyor rehber diyeceksiniz ki gitmeden önce tarihini internette okuruz işte o öyle olmuyor şöyle bir örnek vereyim palermoya gittiğimde tarihini anlatmadan gezseydim eğer bom boş bir gezi yapmış olacaktım şöyle bir tarihi var palermonun normanlar gelmeden önce kent arapların ve her yer cami bir çok cami yıkılmadan kiliseye çevrildi kentin her yerinde kolları kesilmiş bağlanmış arap figürleri var bir çok kilisenin kolonlarında yıkılmadan çevrildiği için hala kuranı kerim işlemeleri var bunu fark etmek çok zordu bunu rehberimiz o kadar güzel anlattı ki dolu dolu bir tur oldu
arapları duvara kent kapılarına şu görselde işlemişler; kapının tam ortasında normanların simgesi yan tarafında ise bizz buraları araplardan kafasındaki sarıkları göreceksin kollarını keserek bağlayarak aldık bize saldırırsanız sonunuz böyle olur diyor kapının iç trafında ise çiçek motifleri var kapıdan giren dostlarımızı çiçeklerle uğurlarız demek istemişler

Kültürel turlarda rehber bence çok önemli.
kültürel tur yapmıyorsan amerika eğlence gibi turlar o zaman evet rehberin çok mantığı yok bu yüzden amerika turumda rehbersiz gezdim
@T-C-Kubilay-Dikici Evet hocam bu açıdan bakınca tur bazen önemli kalabiliyor ama ben gittiğim hiçbir yerde pek kültürel gezmedim ben daha çok yurt dışına çıktığımda ilgilendiğim şey gittiğim şehirdeki Müzelere uğrarırım şehir ortamı sosyal yaşantıya bakarım ve o şehrin içinde kaybolurum.
Ben daha çok ortamı deneyimlemek üzerine geziyorum özellikle bir kültür veya tarihi bilgi arayışım yok ama bu açıdan baktığımızda sizin dediğiniz mantıklı oluyor evet o şekilde kültürel amaçlı turlarda rehber iyi olabilir.
Ama ben yinede şunu eklemek isterim üstte tur şöyle saçma geliyor vs dedim ama ben hayatımda hiç tur ile gezmedim belki gezsem tur ile gezmeyi daha çok sevicem bu sefer diyicem ki tek başıma ne uğraşmışım bu ne kölelikmiş diyeceğim yani demeye çalıştığım ön yargılı olmak istemem daha önce hiç yapmadığım bir şeye çok kesin yargı ile yaklaşamam sadece temel yüzeysel düşüncem ama sizin dediğinize kesinlikle katılıyorum bu düzlemde ^^
@T-C-Kubilay-Dikici Çok haklısın, işte kültürel rehbere ihtiyaç duyanlar için turlar güzel bir seçenek hocam. Ben mesela kendim gitmeden önce gideceğim belli olur olmaz rotamı oranın kültürel bilgilerini ilginç ufak bilgiler dahil nerede ne yenire kadar düşünüp araştırıp öyle gidiyorum, dil sıkıntısı da olmayınca maceracı yönüm ağır basıyor. Turlar da zevk meselesi herkesin kendine en iyi olan tercihi seçip tatilinden gönlünce verim alması kadar doğal bir şey yok. Ben biraz daha kendi başına buyruk seviyorum tatillerimi, bazıları tur tercih eder ikisi de güzel yeter ki keyfimizce gezip eğlenelim keşfedelim.