DV2027 Sohbet Odası
-
@jumalus, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Bir çok kişi başvuru için keşke ücret yüksek olsa demiş. Arkadaşlar bu bir çeşitlilik vizesi. İnsanların gücü olmayabilir. Bunu savunanlar yarın biz bu çeşitliliği sadece golden kart ile sağlıyoruz 5M$ ı olan gelsin dersele ne yapacak? 1$ ücretin amacı otomatik başvuruları, sahte başvuruları engellemek. Pasaport ise giden kazanan herkesin zaten sahip olması gerekecek bir şey olduğundan bence zorunlu olması mantıklı.
yazdığın sayılar abartılı olmuş , 5 milyon dolar istense bu çeşitlilik olmaz SEÇİCİLİK olur
-
merhabalar herkes ödeme için kredi kartı belirtmiş ama benim banka kartım ile ödeme yapamıyıcakmıyım ? bunu merak ediyorum..hesap kartım yurt dısından steam uygulamasından dolar olarak oyun satın alıyorum bu arada
-
@Ozden-0 hangi ülkelerin katılımları engellenmiş?
-
Arkadaşlar pasaport şartı kesinleşti mi? Kesin mi şu an acaba?
-
@T-C-Kubilay-Dikici Son gün, ortalarda ve İlk gün hepsini denedim

-
@Atlantis00 1$ ücret dışında kesinleşen hiç bir şey yok şu an. Pasaport vs hepsi sadece söylem sosyal medya etkileşimi şu anda
-
Emre durum net bu pasaport olayı şu an resmen yürürlükte değil, sadece proposed rule olarak yani taslak aşamasında. “Millet baksın, yorum yapsın” diye yayınlanmış. Ama süreç, o getirilen 1 dolarlık kayıt ücreti nasıl adım adım ilerlediyse aynı şekilde gidiyor.
Geçmişte niye iptal edildiğine gelince
2019’da Trump döneminde pasaport şartını koydular ama işi doğru yapmadılar.
– Kamuoyu süreci düzgün yürütülmedi
– Gerekçeler eksikti
– Etki analizi yapılmadıMahkeme de 2022’de “bu böyle olmaz” deyip komple iptal etti.
Şimdi yaptıkları şey çok basit:
Aynı şartı bu defa hukuken sağlamlaştırmak.
Yani “yarın biri dava açsa da bu kural çökmesin” diye Federal Register üzerinden resmi prosedürü işletiyorlar. Kamu yorum dönemi → değerlendirme → final rule → yürürlüğe giriş… Klasik ABD bürokrasisi.Bu PDF’deki mevzu, pasaport şartını bu kez yasal temele oturtup kesinleştirme hamlesi.
PDF de burda kendinde okuyabilirsin.
https://www.govinfo.gov/content/pkg/FR-2025-08-05/pdf/2025-14784.pdf -
@barisakkaya soru basit cevapta basit. Pasaport şartı kesin mi hayır değil, gelmeyecek demedim zaten şu an bir pasaport şartı yok. Pasaport şartıyla ilgili bir öneri var ancak bu sene özelinde uygulanıp uygulanamayacağı henüz kesin değil doğal olarak bu basit sorununda cevabıda basit
-
Bu ileti silindi! -
@barisakkaya gardaşım adam sana iğneleyici bir şey dememişki neye tepki gösteriyorsun
-
Başvurular açıklandımı dikkatli olun yeni yönergeyi okumadan formu doldurmayın dostlar.
-
Sevgili hanımlar ve beyefendiler, yarın çarşamba ne dersiniz açılmış bir DVstate sitesi ve form ile uyanır mıyız?

-
Günaydın Amerika sevdalıları bülbülü altın kafese koymuşlar yinede Amerika yine Amerika demiş
https://m.youtube.com/watch?v=b--KbDxzUtM&pp=ygUYSGF2YXPEsW5hIHN1eXVuYSBBbWVyaWth -
@Ozden-0 30 kasım mevzusu doğruysa o tarihten sonra açılabilir. Diğer yandan 1 ocak' ı bekliyor olabilirler mi diye de kafam karışıyor
-
Bu arada arkadaşlar şu 1 $ mevzusu nasıl olacak. Kafama takıldı. Normal karttan 1 $ karşılığı miktar mı çekilecek. Alışveriş yapar gibi. Yoksa dolar hesabı açmak mı gerekir
-
@AhmetGS17 Elbette instructions açıklanmadan net bilemeyiz ama %99 ihtimalle kredi kartından (visa, mastercard, amex) ödeme kabul edilecektir. Burada tek dikkat edilecek nokta kredi kartının yurt dışına açık olması. Sonrasında 1 dolar olarak çekim olacak ve ekstrenize 1 doların bankadaki kur karşılığı kadar olan tutar yansıyacak.
Yine talimat açıklanmadan bilemeyiz ama eğer bu ödeme olayının gelmesinin bir sebebi de herkes kendi başvurusunu yapsın diyeyse de kredi kartı sahibi ile başvuru sahibinin aynı kişi olması istenebilir. (Bu biraz daha düşük ihtimal)
Eğer kredi kartınız Troy ise yine %99 ihtimalle ödeme çekmeyecektir. Troy dışında visa, mastercard bir kartla denemekte fayda var.
-
@Aydın-0 O zaman yine bir sorun çıkacak. Örneğin ben eşim ve 28 yaşındaki kızım için de başvuru yapacağım. O zaman her birinin kredi kartı olması gerekir. Ama zaten temel mantık başvuruları kısıtlamak ise bu amaçlarına uygun olacaktır
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Başvurular için tüm hazırlıklar tamam.
- Fotoğraf

- Pasaport

- Yurt dışına açık sanal kredi kartı

- Zemzem

- Acve hurması (medine'den geldi)

- Anne ve Baba duası

Tamam sen şimdiden bileti kestir
- Fotoğraf
-
@Atlantis00 hayır çünkü kılavuz daha açıklanmadı ondan dolayı herkes tahminlerini yazıyor
-
@AhmetGS17 Evet ama tabi ki ilk mesajımda da belirttiğim gibi talimat/kılavuz çıkmadan her şey farazi. Sadece, eğer ücret konusu konuşulduğu gibi gerçek başvuruları arttırmak üzerineyse aynı ad soyad da istenebilir diye düşündüm. Dediğim gibi bu bence çok düşük bir ihtimal ama böyle bir şey olursa sizin dediğiniz gibi 3 farklı kart gerekir size.
Troy kart konusu önemli olabilir ama.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum