Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @diablo_ercan

    Ercan insanlar sureci merak ediyor ve bu konuda heyecanlılar. Konu bir şeyin değişip değişmediği değil süreç uzadı ve bu gelişmeleri takip edip sohbet etmek. Böyle ufak şeylere takılmayın.


  • Umarım pasaport zorunluluğu gelir ya :)))


  • Keşke 1 dolar yerine 100 dolar yapsalar başvuran kişiler olayı ciddiye alır ve boş başvurular olmazdı.


  • Geçmiş dönemlerde pasaport zorunluluğu başvuru oranlarını aşağı yukarı %50 düşürmüştü. Ben bu sene hem pasaport etkisi hem 1 dolar etkisi hemde hindistanın ban yemesinden ötürü başvurularda çok ciddi düşüş bekliyorum. Pasaport çift isim ve soy isim kullanarak her defasında birini kullanmak suretiyle çoklu başvuru yapanlar ile danışman firmaların ellerinde bulunan datalarla otomatik başvuru yapanların önüne geçeceğini düşünüyorum. Ekstra olarak 1 dolarda afrika ve asya bölgesinde düşüşlere sebep olacak.

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı


  • 1 dolar mevzusunu keşke biraz daha arttırıp 50 dolar filan yapsalardı o zaman gerçekten gitmek istiyen insanlar ortaya çıkardı pasaport zorunluluğuda çok yerinde bi karar oldu


  • @Mylife keşke sizin dediğiniz gibi olsa bu arada imzana bakınca abi umarım bu sene sana çıkar diye bir dua da ettim 😃

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @ugurucr Keşke açık arttırma yapsalar en çok parayı veren gitse en çok isteyen o oluyor o zaman 😃 Hocam başvuru ücreti yüksek olunca çok isteyen değil yine parası olan gider. Kuzenim mesela çok istiyor kazansa para bulup gidecek imkan bulur fakat öğrenci hali ile kazanacağı kesin olmayan bir çekilişe 2200 tl veremeyebilir. Gerçekten gitmek isteyen insanlar zaten kaçak göçek yolla gitti bir şekilde. Bence gidip gitmemeyi isteyip istememenin başvuru ücretiyle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Sonuçta adı üstünde çekiliş. Başvuru ücretinin sizin dediğiniz kadar artmaması gerek. O zaman 10 bin dolar yapsınlar gerçekten gitmek isteyenler başvursun. Başvuracak mısınız hocam? Yoksa gerçekten istemiyor musunuz? Böyle bir mantık yok yani demek istediğim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Keremtk hindistan zaten daha öncede diversity çekilişine katılamıyordu, pasaport şartının geldiğine dairde herhangi bir açıklama yok henüz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Atlantis00 herkes kendi bütçesine göre keşke şu kadar olsaydıya kadar çıkarıyor teklifi dediğiniz gibi

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş ne kadar güzel söyledin Emre Hocam. 1 dolara "iyi oldu, 50-100 dolar daha iyi olurdu" diyenler, "e 500-1000 dolar olaydı" diyebileceklere bir şey diyemez sanırım, dememeli...


  • Danışmanlık şirketlerinin ellerindeki datalarla her sene belki binlerce başvuruyu otomatik yapıyorlar. Eğer greencard çıkarsa binlerce dolar para alıp insanları dolandırıyorlar. Yüksek maliyet istemek tamda bu sebeple önemli. Nasıl olsa ücretsiz diye sistemin her türlü açığından yararlanıyorlardı. Çift isimler çift soyisimler. Gerçekten isteyen insanları neden bunu istiyorlar diye eleştirmemek lazım. Bizim ülkemizde son dönemlerde çok fazla gündem oluyor ancak bunun yıllardır ekonomik olarak ekmeğini yiyen çok fazla insan var. Bizim dileğimiz en azından bunların önünün kesilmesi. Gerçekten ihtiyacı olan insanlara çıkması. Gerçekten isteyen kişi 1 doları da öder 500 doları da .

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @Ekto-Oktan geçen ki bireysel silahlanma konusunda ki korkunu bu video çok daha iyi anlatıyor. Keşke imkanımız olsaydı da Norveç, İzlanda, Danimarka gibi ülkelere göç edebilseydik. Amerika'yı sadece baştan sonra gezebilecek imkanımız olsaydı. Türkiye'den kaçmaya çalıştığın haberlerin aynısı kaçmaya çalıştığın ülkede de çıkıyor karşına çok üzücü maalesef. Ülkemizden tek farkı en azından hapse girdiğinde 7 yıl içinde çıkmayacak.


  • Pasaport konusunda da kamuoyu görüşü alındı. 26 Eylül'de son buldu. Takribi 30 ile 60 gün arasında yasalaşabilir. Şuanda 58. gündeyiz. Kapanma ve diğer sorunlar sebebiyle zaten belirli bir süre kazanımı sağlandı. Kamuoyu görüşlerini teker teker okudum. Olumsuz yorumların büyük bir çoğunluğu Afrika ve güney amerika ülkelerinden gelmiş. Pasaport ücretinin kendi ülkelerinde pahalı olmasından dert yanmışlar bürokrasi engellerinden bahsetmişler. Yarın bu yorumu yapan kişilere Greencard çıktığında pasaport dahi çıkaracak durumda olmayanlar senin benim hakkıma girecekler. Hadi pasaportu çıkardı diyelim 3-5 bin dolar zor bela buluyor sonra Amerika'da evsiz kalıp devlete yük oluyor yada çok düşük ücretlerle herhangi bir güvencesi olmadan çalışarak ekonomik dengeyi bozuyor. Kendimizden pay biçelim. Suriye'lilerin gelmesi sebebiyle çoğu sektör sigortasız asgari ücretin altında hatta yaşı bile dolmamış kaçak işçilerle doldu. Bu gün suriyeliler memleketlerine dönerken yerlerini afganlar doldurdu. Bir Amerika vatandaşı olduğunuzu düşünün ve devamlı yurt dışından ülkenize ekonomik durumu çok kötü olan bu sebeple hemen tutunayım derdine düşüp kendini idare etmek amacıyla bulabildikleri her işte çalışıp çoğu zaman asgari ücretin altında sistemin dengesini bozan binlerce insanın geldiğini düşünün. İşverenlerde nasıl olsa işçiyi her türlü bulurum diyerek aynı ülkemizde asgari ücretin altında çalışanlar gibi saatlik ücreti 40-50 dolarlık işi 15-20 dolara çalışarak ücret dengesizliği oluşmasına sebep oluyor. Düşük ücret düşük hayat standartları ve işin sonunda ise kötü yollara girme eğilimleri artıyor. Ben her ne kadar Trump'ın bazı yaptığı işleri sevmesem de bu konuda ülkesini korumaya çalışmasını çok iyi anlıyorum. Amerika Göçmenler ülkesi doğru ancak öyle bir genel kanı var ki göçmen ülkesi ise beni de almak zorundalar denilmeye başlanmış. Sen oraya gidip bakıma muhtaç hale geleceksen devlet yardımları peşine düşeceksen seni niye alıp beslesin? Ben pasaport dahil tüm katı kuralları anlattığım konular sebebiyle destekliyorum. Bunun hem ekonomik hem de sosyolojik Amerika'ya bir çok kötü denilebilecek etkisi mevcut. Zaten Biden dönemi göçmenlik konusunda tam bir felaketle sonuçlandı. Ülkeye hırsız arsız ne kadar kişi varsa sınırdan kontrolsüz bir şekilde geçti. Daha üzerinden çok fazla geçmemesine rağmen çok fazla adli olay gerçekleşti. Çevremizde bile Türkiye'de suç işleyip Amerika'ya kaçak yollarla giren bir çok Türk var. Loto dahil tüm süreçlerin sertleşmesi taraftarıyım ülkemizde de bunları görmek dileğiyle.


  • @Onur-Kürekçi dostum ciddi olarak başvuru yapan ve Amerika hayali kuran tüm dostlara çıksın.😂


  • Sabıka kaydında istese onada razıyız.


  • şimdi greencard ta eğer adalet arıyorsak şuan 1 doların bile ödenmemesi gerekiyor hatta pasaport şartı bile olmaması gerekiyor(eğer gelecekse tabii) çünkü bazı bölgelerde özellikle afrika, bazı asya ve güney amerika ülkelerinde 1 dolar onların gerçekten işlerine yarıyabilir özellikle passaport gelineceği konuşulan bu dönemde bu insanlar bir de passaport parası verecek. Hadi bunların hepsini esgeçtim bu insanlar gerçekten de kendilerini zorlayarak bu çekilişe başvursa ve kazansa nasıl 10k doları bir araya getirip gc alacak? onun için bence bu 1 dolar bile değil 50-100 dolara bandında olmalıydı ki gerçekten de çıksa dahi gidebilecek insanlara çıkardı gc. Türkiye nezninde konuşacak olursak 100 dolar gibi bir başvuru ücreti olsaydı eğer zaten gerçekten de şansını denemek isteyen, kazandığı zaman da parayı toparlayabilecek kişi başvururdu. Yani şuna geliyorum çekilişi aslında çok isteyene göre değil de çok isteyip maddi durumu da elveren ama yüksek başvuru ücreti yüzünden de vazgeçmeyen insanlara göre ayarlanmalıydı ki o range de bana göre 50 ila 100 dolar arası olurdu(ve tabii ki pasaport şartı)


  • @Mylife abi forumda dikkat ettiğim kadarıyla uzun yıllardır başvuru yapanlarda hep bi bazı yıllarda pas geçme var sanıyorum ki moral bozukluğundan, ama sendeki bu istikrar takdire şayan. İmzanı görünce bende direkt senin için dua ettim. İnşallah bu sene gönlünce olur.


  • Dv lottery sitesi açılmıyor bakım yapılıyor sanırım


  • @overlokmakinesi Açılmasada açılmasada başvurular açık değil ki 😃 Şuan bir güncelleme var sanırım sitede ve onu düzenliyorlar. Açıldığında zaten minimum 1 ay başvurma süreniz olacak geç kalmazsınız 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum