Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @SEVCAN-KARATAŞ, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@arizmend O kadar gitmek istiyorsanız neden work and travel denemediniz ? İstediğiniz şeyler için mücadele etmeniz lazım bütün umudunu %1 lik şansa bırakırsa insan yıllarca bekler tabi.

Siz yillardir dv lotterye basvurmak disinda sansinizi artiracak neler yaptiniz? soyleyinde bilelim? Sanki employment based ile gc almis veya amerikali biriyle evlenmessiniz veya multeciymissiniz gibi yazmissiniz? Oysa sizede lotteryden cikmis. Cikmayada bilirdi, bu nasil bir mantik? 2014yilinda f1 aldiginiza gore sizde 10 senedir deniyorsunuz.

Siz ilerde sans oyunu ile zengin olursaniz, fakirlere oyle calismadan tabi fakir kalirsiniz demeyin lutfen.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bugün remzi kulenin canlı yayınında pasaport şartı için kesin gibi konuştu, bu sene olacak mı olmayacak mı kafam karıştı.

• @mertq Tamamda hocam bu terslikte bir iş var 😅 15 milyon doları bulsan Amerikalı kıza ihtiyacın yok ki mantık olarak EB-5 üzerinden kendin gidebilirsin.

• avukat remzi beyin yayınını bende izledim 48.dk dan sonra gayet net söylemiş bu bir teklif degil gerekecek dendi bu gune kadarda itiraz eden olmadı ama acıklamada kaldırıyoruz diyebilirler belki dedi

• @Melisa-Özata kilavuz yayinlanmadigi surece o tarz bilgiler soylentiden ibaret

• Yasaklı

@Hasan-Sevinç, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom ben de ayni fikirdeyim zaten. Elektrik ve elektronik muhendisligi bolumunde 2. sinifim. RF - Sinyal isleme alaninda kendimi gelistiriyorum. Suan ciksa beni 3-4 basamak yukari cikaracak ozellikle master yapmak icin. IEEE'de sunum, makale yayinlamayi planliyorum zaten DV Lottery olmazsa EB-2NIW gibi isveren sponsorlugu istemeyen yetenek vizelerine basvuracagim.

Bu siteden tanıştığım bi arkadaşa verdiğim tavsiyeyi sizede vereyim hiç yurtdışına çıkmadıysanız en kısa zamanda ilk işiniz yurtdışına çıkmak olmalı yakın ve vizesiz yerlerden başlayın bu o kadar vizyonu geliştiren bi şeyki anlatamam ikincisi ise ingilizceyi en yukarı noktalarda bilmek ve bunu bi sınav ile kanıtlamak 3.sü gelecekteki mesleğinize sımsıkı sarılmak mühendislik evrenseldir ne kadar iyi bilirseniz o kadar güçlü olursunuz ayrıca çok güzel bir tavsiye daha yazayım ABD ile sınırlı kalmayın Avustralya #(work and holiday) vizesi deneyin orasıda çok iyi hatta yakın gelecekte şimdikinden çokkkkk daha güçlü olacaklar fena bi şekilde maden keşfetildi , o madeni çıkarmak için uğraşacaklar işleyecekler satacaklar fena fena gelir elde edecekler ,geçtiğimiz günlerde sarı kafa oranında madenine göz dikti bi anlaşma yaptı Avustralya ile 😁

• @heyysanadiyom tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Universite surecinde WAT, WAH ile yurt disina cikmak cok avantajli ama benim universitem cok gec kapandigi icin bu programlara katilamiyorum. Bu yil finallerim 3 temmuzda bitiyor, but'e kalirsam 20 temmuz'a kadar uzuyor. 😃
    Suanki hedefim iyi bir ingilizce ve ortalamaya sahip olup savunma sanayinde (TUSAS, ASELSAN, ...) staj bulmak. DV Lottery olmazsa avrupada master yapmayi istiyorum.

• @Melisa-Özata sanırım benim sorumu gördünüz🙂 ben sordum ama cevabı ben de anlamadım açıkçası.. Öncesinde bunun kesin olduğu belliymiş gibi bir tavrı vardı, yani kesin pasaport şartı var ve bunun engellenmesi için bir dava veya karşı hareket yok henüz dedi.. Öyle anladım yani.. az önce cevabı tekrar dinledim ben de yanlış mı anladım diye..

• @heyysanadiyom bir ekleme de ben yapayım. 3-4 sene önce yasal yolları araştırırken tesadüfen bir hanımefendi ile tanıştım. Kendisi emekli amerikan konsolosluğu çalışanı imiş. Kurduğu cümleleri eksiksiz hatırlayabildiğim kadarı ile aktarıyorum;

"Daha önce yurt dışına çıkmayıp ilk vize için asla amerikaya başvurmayın. Sana orada sorarlar 'neden daha yakın ülkelere (avrupaya ingiltereye vb) gitmedin de direk amerikaya gitmek istiyorsun? Bu nedenle red yeme ihtimalin yüksek (mülakattaki görevli bir önceki gece eşi ile mutlu zaman geçirdiyse iyi ruh hali pozitif etki yapar belki nadiren boş pasaporta vize basan birine denk gelirsin ama her zaman buna güvenmeyin Önce yakın ülkelere gidin. Balkanlar mesela, Avrupa mesela. Shengen olsun pasaportunda, ingiltere olsun alabilirsen avustralya olsun. Önce bunları yap sonra amerikadan güle oynaya alırsın.

O nedenle gc sürecinde hala bir sonraki seneyi bekleyen ama b1/b2 deneyen arkadaşlara tavsiye niteliğinde bir destek bilgi olsun

• @heyysanadiyom
    Bu gerçekten güzel bir tavsiyeydi
    Work and holiday benim için de güzel bir seçenek
    Fakat bu vizenin türü sebebiyle sadece belli şehirlerde yaşayıp tarım işçisi olarak çalışmak zorundasınız
    Ayrıca ben yurtdışında aynı zamanda yaşamak istiyorum
    Bu vizeyle gidip kalıcı olarak PR almak çok zor… gezip anı biriktirip geri döneriz gibi

• @elbruz
    Tavsiyelerin gerçekten çok faydalı
    Özellikle bu sene bunu gerçekleştirmek için ilk planlarımı yaptım
    Uçak biletimi aldım doğu avrupada vizesiz gezebileceğim ülkelerin hepsini gezeceğim daha sonra
    Yazın yunanistana kaştam kapıda vizeyle geçeceğim doldurabileceğim kadar dolduracağım pasaportumu
    Sonrasi nasip green cardla amerika mı olur Work and holidayla avustralya mı olur
    Başka bir şey getirir mi hayat karşıma umarım
    Güzel olacak çabalıyorum…
    Yeni fikirlere güzel tavsiyelere açığım 🤩

• @Ekto-Oktan Kızı Vatandaşlık için değil hocam ya, kıvırcık saçı çok seviyorum. Ondan yazmıştım 😃

• @syzcky evet sanırım zaten bu karar verilmişte sanki daha resmi açıklama yapılmamış gibi bir anlam çıkardım bende. Bir de sonucta her an yakın bir tarihte başlayabilir başvurular, pasaport şartının bu seneyi etkilememe ihtimali de olabilir mi acaba, çünkü eğer bu sene pasaport şartı gelirse herkes bunu başvuruların başlamasıyla öğrenmiş olacak neredeyse, bilemiyorum.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Selamlar, başvuru tarihi netleşmedi sanırım?

• Olası bir pasaport zorunluluğu olursa diye bir sorum olacaktı: Pasaportum bu Ocak 6'ya kadar geçerli, yani 2 aylık bir süresi kaldı. Bu pasaport ile başvuru yapıp daha sonra yeni 2-3 yıllık pasaport çıkartabilir miyim, yoksa illa 2 ayı kaldığı için yeni pasaport mu çıkartmam gerekir? Bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim.

• @Raskolnikov-0 Başvuru sırasında geçerli olması yeterli. Çekiliş çıkarsa DS-260formuna güncel girersiniz.

• Bu yıldan itibaren köklü değişiklik sinyali zaten artık mülakat yerinin değişimindeki oturum şartından anlaşılıyordu. Artık aktif usa vizesi olanlar statü değişikliği ile gidip oradan işini halledebilecekken çıkan diğer vatandaşları zorlu süreçler bekliyor. Bunun yanında ücret , pasaport şartı gibi şartların yanında bence artık farklı eğitim aile vs şartlarda gelecektir zamanla.. mesela aktif ülkede meslek sahibi olma çalışma yılı vs gibi. Başvuracak herkese şimdiden bol şans diliyorum. Umarım şartlar daha temiz yürütülecek sistemde göstermelik olarak kalmaz ve gerçekten tertemiz gitmek isteyen kişilerin önü bir nebze olsun açılır

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |