Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba arkadaşlar 2010 yılında greencard kazanmıştım. Ssn 'de almıştım. Abd 'de çok kısa süre kaldım. Daha sonra da oraya dönemedim. Vergilerle alakalı bir duruma maruz kalır mıyım ?

• ⭐⭐⭐

@Cehennemindibi orda bi kazanç sağladınız mı o süre içinde? Eğer bu sürede kazanç sağlayıp belli tutarı aştıysanız muhtemelen vergi borcunuz vardı ve ödenmemiş olarak kaldı. Tekrar ABD’ye göçmenlik düşünüyorsanız dosyanıza pek olumlu gözükmez bilginize.

• @waterman Hayır , çalışmadım. Bir yerde okudum greencard kart kazanıp, ssn alan kişi Türkiye'den de vergi bildiriminde bulunmalı şeklindeydi o yüzden merak ettim.

• Arkadaşlar merhaba, benim acil bir sorum var yardım edebilir misiniz? Ben 2022 yılında greencard kazandım ve 2 kere new yorka 1 haftalığına gittim şu and Türkiyedeyim ve Almanyaya yüksek lisansa gideceğim . Ben herhangi bir yerde çalışmıyorum sadece greencard alırken bankaya gösterdiğim para var o kadar(10.000 dolardan fazla). Benim vergi beyannamesi mi doldurmam gerekiyormuş ne yapmalıyım bilmiyorum bu durumda daha önce öyle bir şey doldurmadım ya da gelir vergisi ödemedim.

• Merhaba bir sorum olacaktı. Greencard sahibiyim. Bir yıl Amerika’da yaşadım çalıştığım yer zaten vergi kesintisi yaptı vergi zamanı gelince de iadesi için başvurumu yapacağım, ama şu an belli bir süreliğine Türkiye’ye döndüm. Bu bulunduğum süre boyunca Amerika’ya tekrar herhangi bir vergi ödemem gerekiyor mu? Bu konuda bilgisi olan var mı? Çünkü belli bir süre girdi çıktı da yapabilirim. Bu konuda bilgilerinize güveniyorum size danışmak istedim. @crazycells @gucarslan şimdiden çok teşekkür ederim.

• @sevdademirci ömür boyu nerede olursan ol vergi beyanı yapacaksın tüm dünya gelirinden us içi olsun olmasın alakalı olsun olmasın .mesela 31 aralık 2024 de girdin.ozamam yine tüm 2024 gelirini beyan etmen lazım irs e ama 1 ocak 2025 olsaydın 2024 ü beyan etmene gerekkalmazdı. tr yada yabamcı ülkede ödediğin vergileti foreign tax credit den alabilirsin.Sakın ihmal etme vatandaşlıkda canın yanar vergi= vatandaşlık başvurusunun en en önemlişeyi sabıka gibidüşün.Eğer bilmiyorsan iyi bir muhasebeci ile çalış hatta crossborder tecrübesi olsun sonra sıkıntı olmasın

• @sevdademirci Su anda birsey yapmaniza gerek yok. Ocak ayinda calismis oldugunuz isyeri sizin adresinize W2 formu gonderecek. O formu kullanarak Ocak ile Nisan arasinda tax return (vergi beyani) yapmaniz gerekiyor. Eger 2025 yili icerisinde baska geliriniz olduysa, onlari da beyan etmelisiniz.

• @MySea teşekkür ederim cevabınız için. Peki iş yeri bana bunu gönderdiğinde ben aynı adreste olmayacağım TurboTax ya da muhasebecilerle halledilebilir değil mi? yanlış hatırlamıyorsam bir evrak gönderiyorlar o evrak fiziki olarak lazım değil diye biliyorum ama lazım olacaksa adresi değiştirebilirim. Ve diğer sorum aslında şuydu; ben Amerika’da olmadığım süre zarfında vergi durumu nasıl ilerleyecek? Çünkü Amerika’da çalışmamış olacağım tekrar bir vergi ödeme durumuna girecek miyim orada olmasam bile, ben bunu merak ediyorum Amerika için.

• @sevdademirci Normalde isyeri W2 formunu kendilerindeki adresinize gonderirler. Kurumsal isyerlerinde kendiniz online olarak da bu forma Ocak ayinda ulasabilirsiniz. Bu mumkun degilse, isyerine ulasin ve adresinizi guncelleyin.

ABD de calismasaniz bile, bir greencardli olarak, Turkiye'deki gelirinizi de her yil icin tax return yaparak beyan etmeniz gerekiyor.

• @MySea Eğer herhangi bir gelirim yoksa iki taraftada o zaman nasıl işliyor bilginiz var mı? Bir beyana gerek var mı çalışmadığımda da? Miktar çok fazla oluyor mu bunun bir yüzdesi var mı? Türkiye’deki gelirimi her yıl beyan etmem konusunda daha fazla bilgiye nasıl ulaşabilirim sizi çok fazla meşgul etmek istemiyorum ama tabiki daha fazla bilginize de açığım✨

• @sevdademirci Eger herhangi bir geliriniz yoksa, vergi beyani yapmaniza teknik olarak gerek yok. Ancak, ileride vatandaslik basvurusunda bu durum karsiniza gelebilir.

• @MySea yanlis yonlendirme insanlari eksik soyleme.eger herhangi bir ulkeden yilda 400+ usd kazancin varsa capital gains/divident/salary/bisey satma vesaire vergi beyani yapmak zorunlu sonra 5 sene sonra vatandaslik surecinde neden eksik der basi yanar

• @Hasan-Duzgen peki beyan etmekle ödemek aynı şey değil diye biliyorum yani kazancım 400 $ üzeri ise Amerika’ya bunu beyan ediyorum ona göre kendi ülkeleri için bir vergi ödeme miktarı mı çıkıyor?

• @Hasan-Duzgen Hocam yanlis okudunuz benim mesajimi sanirim. Ben, eger herhangi bir geliriniz yoksa, vergi beyanina gerek yok dedim. Eger gelir varsa, tabii ki vergi beyani yapmalari gerekiyor.

• @MySea 400+ dostum illaha ki bir yerlerden kazanırsın.Yasada bunun altı sorun olmasada ikigün sorna natrulization da bu neden yapmadı diye adamı süründürürler adamların ilk baktığı vergisini ödemiş mi beyanı varmı tik leyip geçiyor ama baktı eksik ameeikan birokrasisinin içimde mandabustan mandabusa 6k 12k gezer durur.sırf 100 dolarlık beyanat yapmadığı için.Rica ediyorum karşınızdakinin maaşlı dümdüz memur olduğunu unutmayın ,yasa der ama işlevi onun memuru ne kadar bildiğidir.İnanın değmez ama karar sizin

• ⭐⭐

Selamlar @MySea bende vergiyle ilgili birsey sormak istiyorum. 15 aralikta abd ye giris yaptim. Bunun oncesinde tr de iken calisiyordum. Vergi beyan zamani herhangi bir sey doldurmadim. 2025 Mart ayi itibariyle calismaya basladim. 2024 icin vergi beyani yapmam gerekiyormu, turbotax vs gibi yerlerden yapmayi denedigimde abd de bir gelirim olmadigi icin 0 olarak gorunuyor bende herhangi birsey yapmadim. Acaba yanlis birsey mi yapiyorum. Vatandaslik surecinde herhangi bir soruna yol acar mi?

• @onuru Aralik 2024'deki 15 gun icin, ABD'de calisip bir geliriniz olmadigi icin, tax return yapmaniza gerek yok. Zaten, yapmaya calissaniz da 0 vergi cikacaktir.

Mart 2025'de calismaya basladiginiza gore Ocak 2026'den Nisan 2026'a kadar 2025 yili icin tax return yapacaksiniz. Turkiye'den de geliriniz varsa, onlari da beyan etmeyi unutmayin.

2024 yilinin en sonunda ilk defa giris yaptiginiz ve dogal olarak herhangi bir geliriniz olmadigi icin, bu durumu vatandaslik basvurusunda kolayca aciklayabilirsiniz diye dusunuyorum.

• ⭐⭐

@MySea Selamlar, yanitiniz icin tesekkurler. Evet yapmaya calistigimda 0 cikiyordu. Tekrardan tesekkurler.

• @Hasan-Duzgen hocam peki fonlar üzerinden kazandığımız para olursa onu da beyan etmemiz gerekiyor mu? Yoksa sadece sigortayla çalışıp elde ettiğimiz gelirlerden mi bahsediyoruz?

• @sevdademirci onlarda dahil turkiye amerika yada 193 ulkeden herhangibirinden capital gains/employment/retirement/royalty ....yani biri sana para verdigi surece ve bu toplamda 400 dolari geciyorsa ki geciyordur,yapmalisin yoksa immigration da naturization da canin sikilabilir memur anlamaz bu vergi neden yapmamis diye sallar Washington a irs e onlarda donecekte senin isleme cevap verecek bakin 1 ayi gecti shutdown ....karar sizin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |