Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

@Figen, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaslar Selamlar ; Buradaki haberler derki : ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu, programın her zamanki gibi ekim ayı başında başlatılamaması üzerine, Çeşitlilik Vizesi (DV) 2027 programı kayıt döneminin tarihlerinin "önümüzdeki aylarda geniş çapta duyurulacağını" belirtti. Dolasan haberlerden Kasim ayinda ve hatta Aralikta acilabilecegi / aciklanabilecegi yonunde .

Ekim ayı defterini bu açıklama ile kapatalım bence , ekim için beklemeye hiç gerek yok , hükümet çalışmaya başlayınca duruma göre açıklama yapacaklar belliki ,teşekkürler bilgilendirme için

• Arkadaşlar buraya ilk defa yazıyorum da kafama takılan 1-2 konu var sormak istiyorum. Henüz başvurular da başlamamışken aklımdan çıksın istiyorum. Daha önce soruldu mu bilmiyorum arama kısmından yanıt bulmaya çalıştım ama bulamadım...

İlk olarak formu büyük harflerle mi yoksa küçük harfle mi doldurmalıyız?
    Doğduğumuz şehir kısmına pasaportta yazdığı gibi mi yazıyoruz. Örneğin pasaportta yazan İl (İstanbul) ise İl (İstanbul) adını eğer ki ilçe (Kadıköy) ise ilçe (Kadıköy) adını mı yazıyoruz? Benim pasaportumda ilçe adı var çünkü. Geçen sene ilçe adını (pasaportta yazanı), bir önceki sene de bağlı olduğu İli yazmıştım. Kararsız kaldım.

• Kasım ayı bülteninde arada bir yerde "Dates for the DV-2027 program registration period will be widely publicized in the coming months. Those interested in entering the DV-2027 program should check the Department of State’s Diversity Visa web page in the coming months." yazıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@oz4nkilic resmi sitede fotoğraf gereksinimleri yazıyor bakabilirsiniz oradan

• @kartalveat Bunun gibi vasıfsız çok var hocam. Sen bunların kusuruna bakma.

• Yasaklı

@Yasin-Araz, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaşlar buraya ilk defa yazıyorum da kafama takılan 1-2 konu var sormak istiyorum. Henüz başvurular da başlamamışken aklımdan çıksın istiyorum. Daha önce soruldu mu bilmiyorum arama kısmından yanıt bulmaya çalıştım ama bulamadım...

İlk olarak formu büyük harflerle mi yoksa küçük harfle mi doldurmalıyız?
    Doğduğumuz şehir kısmına pasaportta yazdığı gibi mi yazıyoruz. Örneğin pasaportta yazan İl (İstanbul) ise İl (İstanbul) adını eğer ki ilçe (Kadıköy) ise ilçe (Kadıköy) adını mı yazıyoruz? Benim pasaportumda ilçe adı var çünkü. Geçen sene ilçe adını (pasaportta yazanı), bir önceki sene de bağlı olduğu İli yazmıştım. Kararsız kaldım.

büyük harflerle yaz , türkçe karakter olmayacak
    pasaportunda ne yazıyor ise onu yaz
    bu kadar...

• @heyysanadiyom
    Büyük harflerle yazmamızın sebebi nedir?
    İngilizce karakterle küçük harflerle olduğu gibi yazacağım

• ⭐⭐

@Yasin-Araz Merhabalar başvurular başladığında kılavuz yayınlayacaktır adminler oradan kontrol ederek doldurmanız daha doğru olur dv2026 kılavuzunu size atayım en azından fikir edinmiş olursunuz.

Ücretsiz DV2026 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

• Bu sene kısmetse ilk defa başvuru yapacağım. Epey bir göz gezdirdim foruma süreç hakkımızda hayırlı ise tabi olumlu olmasını bekliyoruz ama olmasa bile başta @gucarslan @crazycells ve diğer katkı sunan tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Sağolsunlar bu kadar kategorik bilgiyi ve ince detaylari başka nerede bulabilirim bilmiyorum 👍

• Yasaklı

@nissanmicra, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom
    Büyük harflerle yazmamızın sebebi nedir?
    İngilizce karakterle küçük harflerle olduğu gibi yazacağım

Kazanıpta orada yaşayan kişilerin tavsiyesi doğrultusunda yazdım , türkçe karakter olmaması şart o kesin , küçük büyük tercihi kişiye kalmış artık

• @heyysanadiyom
    Teşekkür ederim

• 1 dolarlık başvuru bu yıl iptal olur.
    7-8 kasım gibi de basvuru alırlar.
    fazla kasmaya gerek yok.
    sans cok düşük...

• Merhaba Arkadaşlar , belirsizlik devam ederken forumun mental sağlık şu şekilde

🙂

• Yasaklı

Bu yılki başvurular için ürettiğimiz ha bugün ha yarın ha 1 dolar istenicek - istenmicek en iyi bu video ile özetlenebilir

Başvurular gününde başlasaydı totemim vardı oda yalan oldu 😠

• @omerta bende ilk defa basvuracagim ve almanya kontenjanindan yapcagim sansim biraz daha yuksek bakalim insallah

• @Keremtk Kerem aynı şekilde bir yorum yaptım. O kadar kibirli yanıtlar verildi ki her zaman beyan ettiğin fikiri bir bakış açısı olarak görmüyorlar savunmaya veya saldırmaya başlıyorlar bu nedenle gelecek yanıtlara ya da tepkilere hazırlıklı olmalısın. Evde çekildiği fotoğraf ile Green Card kazanan kişiler var hemen yermek için yanıtlara geldiler. Ancak senin gibi iletmiş olduğum fikrimi anlmadılar. Şüpheye düşmektense garantiye alırım. Yarın gitme durumu olduğunda binlerce dolar hazırlığı yapacağım bir süreç için bu tarz konularda hem fikirim seninle.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@barisakkaya Hocam ilk defa gördüm sizi bu mesajınızdan ve profilinize baktım ama açıkçası siz yorumunuzu yaparken biraz kibirli ve saldırgan davranmışsınız. Daha ilk cümlenizde ''kusura bakmayın ama çok saçma hareketler bunlar'' gibi bir cümle ile giriş yapmışsınız. Burada çoğumuz ya da kendim için konuşayım ben artık saymayı bıraktım ama 7 yıldır başvuru yapıyorum. Fotoğraf konusunda bir zamanlar ne kadar takıntılı olduğumu özellikle bazı abilerim dostlarım bilir özellike @ayvalik10 ama burada uzunca süre vakit geçirseydiniz eğer (yıllarca) fotoğraf konusunun bu çekiliş için en kafa yorulmayacak kısmı olduğunu bilirdiniz. Ne fotoğraflar ile kazanıp gidenler oldu. Yanlışlıkla kızının fotoğrafı ile başvuru yapıp kazanan fakat mülakatta elenenleri de gördük. Yani aynı fotoğraf ile 2 kişi başvuru yapıyorlar ama sistem aynı fotoğraf diye algılamamış sonuçta değil mi ama şu an bu olay olmasa kesin sistem böyle bir şeyi eler derdik. Ayrıca @Emre-Kurtulmuş 'un dediği gibi fotoğrafçılara ne kadar ayarlama yapmayın desek de her türlü bir şekilde oynama vs. yapıyorlar fotoğraf ile. Bu arada yanlış anlamayın söyleminiz de haklısınız. Kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekiyor sonuçta kurallar belli ve bu bir çekiliş ama ben tamamen konudan bağımsız sizin yazdığınız cümlelerin kibirli ve saldırgan bulduğumu düşündüğüm için yazdım. Şu an ki cümleleriniz değil 9 ekim'de fotoğraf konusunda fikrinizi belirttiğiniz cümlelerde

• Yasaklı

@Atlantis00, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@barisakkaya Hocam ilk defa gördüm sizi bu mesajınızdan ve profilinize baktım ama açıkçası siz yorumunuzu yaparken biraz kibirli ve saldırgan davranmışsınız. Daha ilk cümlenizde ''kusura bakmayın ama çok saçma hareketler bunlar'' gibi bir cümle ile giriş yapmışsınız. Burada çoğumuz ya da kendim için konuşayım ben artık saymayı bıraktım ama 7 yıldır başvuru yapıyorum. Fotoğraf konusunda bir zamanlar ne kadar takıntılı olduğumu özellikle bazı abilerim dostlarım bilir özellike @ayvalik10 ama burada uzunca süre vakit geçirseydiniz eğer (yıllarca) fotoğraf konusunun bu çekiliş için en kafa yorulmayacak kısmı olduğunu bilirdiniz. Ne fotoğraflar ile kazanıp gidenler oldu. Yanlışlıkla kızının fotoğrafı ile başvuru yapıp kazanan fakat mülakatta elenenleri de gördük. Yani aynı fotoğraf ile 2 kişi başvuru yapıyorlar ama sistem aynı fotoğraf diye algılamamış sonuçta değil mi ama şu an bu olay olmasa kesin sistem böyle bir şeyi eler derdik. Ayrıca @Emre-Kurtulmuş 'un dediği gibi fotoğrafçılara ne kadar ayarlama yapmayın desek de her türlü bir şekilde oynama vs. yapıyorlar fotoğraf ile. Bu arada yanlış anlamayın söyleminiz de haklısınız. Kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekiyor sonuçta kurallar belli ve bu bir çekiliş ama ben tamamen konudan bağımsız sizin yazdığınız cümlelerin kibirli ve saldırgan bulduğumu düşündüğüm için yazdım. Şu an ki cümleleriniz değil 9 ekim'de fotoğraf konusunda fikrinizi belirttiğiniz cümlelerde

selamlar
    bu ayrıntıyı verdiğiniz için teşekkürler , bu şeyleri duyunca artık fotoğraf konusunda rahatım , bi çok kişi benim gibi bilmiyordur bunu 😁

" Ne fotoğraflar ile kazanıp gidenler oldu. Yanlışlıkla kızının fotoğrafı ile başvuru yapıp kazanan fakat mülakatta elenenleri de gördük. Yani aynı fotoğraf ile 2 kişi başvuru yapıyorlar ama sistem aynı fotoğraf diye algılamamış sonuçta değil mi ama şu an bu olay olmasa kesin sistem böyle bir şeyi eler derdik. "

• Herkese tekrardan merhabalar. Bende eskilerden. Bu sene tekrar deneyeyim şansımı dedim . Başvurular açılmamış. Beni hatırlayan yoktur selamlar yinede Herkese...

• @nilfersev, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Herkese tekrardan merhabalar. Bende eskilerden. Bu sene tekrar deneyeyim şansımı dedim . Başvurular açılmamış. Beni hatırlayan yoktur selamlar yinede Herkese...

Açılır açılır... 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |