Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

Selamlar!

6 ayin ardindan California hakkindaki goruslerimi sizlerle paylasmak istedim. Orange County’de yasiyorum ve gozlemlerimi sadece burdaki yasantima dayanarak aktaracagim.

Ilk geldigim zamanlar her sey harika hissettiriyordu. Muazzam bir hava, cok guzel plajlar, etkileyici doga, kibar insanlar vs.

California’nin pahaliliginin farkindaydim ve en buyuk gider kalemimin kira olacagini biliyordum. Bunu kabul ederek geldim. Ancak gunden gune yasam maliyeti yuzume oyle bir carpmaya basladi ki...

6 digit maas kazansaniz bile gecinmek gercekten cok zor. Tek yasiyorsaniz, yani kira yukunu yalniz omuzluyorsaniz bu durum tam anlamiyla bir mucadeleye donusuyor.

1BR apartman icin neredeyse $2800 kira oduyorum. Burada pahali olan sadece kira degil. Elektrik faturasi Chicago’ya kiyasla neredeyse 3 kat fazla geliyor. Benzinin galonu hep $4.30–$4.50 civarinda. Arac sigortasi full coverage icin $200’dan basliyor (Chicago’da $102 oduyordum). Arac registration ucretleri de neredeyse 3 kati. Gelir vergisinden hic bahsetmiyorum bile.

Ilk geldigimde Chicago’da yaptigim birikimlerle gelmistim, bu yuzden basta cok hissettirmedi. Ama simdi o birikim azaldikca tehlike canlari calmaya basladi diyebilirim 🙂

Burada ev satin almak neredeyse imkansiz. Elle tutulur, duzgun bir 1BR condo fiyatlari $600K civarindan basliyor. Yillardir ev alma planlari yapan ben, California’da bu fikri tamamen rafa kaldirdim. $600K’ya Texas’ta ayni evden 2 hatta 3 tane bile alabilirsiniz.

Ve bir diger konu: insanlar.

Burada insanlarin cogunun cok yuzeysel ve sahte oldugunu gozlemledim. Gercek samimiyet bulmak zor. Cogu kisi dis gorunuse, marka kiyafete, arabaya ya da sosyal medyada nasil gorundugune odakli.

Ozellikle kadinlar arasinda bu durum daha da belirgin. Konusma sekilleri, tavirlari, ses tonlari bile bir sekilde abartili, yapay geliyor. Sanki herkes bir “gosterinin” icinde yasiyor gibi.

Velhasil kelam, devam ediyorum ama cok mu mutluyum?

Degilim. Herkes icin degil bence California.

Iklim, doga ve sosyallesme sizin icin onemliyse; sahilleri, hiking trailleri, kamp yasamini seviyorsaniz burasi cennet.

Ama “sahile gitmesem de olur”, “dogayla pek isim yok” diyorsaniz, samimiyetle soyluyorum: California sizin icin degil.

Sonuc olarak, burasi hayal gibi gorunse de, yasamaya basladiginizda gercegin agirligini hissediyorsunuz. Guzel ama yorucu bir yer. Insani zenginlestirmekten cok tuketen bir yapisi var.

Okudugunuz icin tesekkurler! 🙂

• Deneyiminizi paylastiginiz icin tesekkurler. Ilk adimimi Ohio'da atmistim CA hic dusunmedim bile suan Texas ve Miami/florida arasinda araftayim

• OC de 5inci senemde size katiliyorum ama yasadikca daha keyifli hale geliyor. Belki benim sansim evli olmam ve burada 1-2 arkadasim olmasindandir. Yuzeysel insanlar ama bu bazen mahalleden mahalleye degisebiliyor. Esim de ben de calisiyoruz , idare edebiliyoruz bu sekilde. Burada bircok kisi ya ailesi ile beraber oturmaya devam ediyor calismaya baslasa bile ya da 2-3 arkadas ortak paylasimli evlere cikiyorlar ki kira gelirleri paylasilsin , aklinizda olsun. Iki iste calisan cok var ama bunlarin bir hedefi var, siki para biriktirip sonra istedikleri ise yonelebilmek. Ben otelde calisiyorum, bu sekilde cok insan gecti onumden . Hayat pahali orasi kesin, ev almak cok zor ama yapilabilir. Burasi saglikli ve fit insanlar eyaleti , kadinlarin o nedenle burnu kalkik oluyor ama dedigim gibi mahalleden mahalleye degisir . Bir ihtiyaciniz olursa DM den yazin. Sevgiler

Benzer Başlıklar

• 120
  • 10
  • 364
  • 55
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |