Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 487 203.3k 494

  • Malesef bu yıl çekiliş yok gibi

  • ⭐⭐⭐

    Arkadaşlar daha önce karavan alıp günlük kiraya verme işine giren oldu mu daha önce? Bu konuda bilgi sahibi olanlar var mı acaba?


  • @Atlantis00 (Konudan bağımsız ama) Karavanım hiç olmadı fakat Hotomobil markasının Karavanların dış cephesini yapmıştık. Sticker ve kaplama işi falan.

    Karavan alıp kiraya vermeyi mi düşünüyorsunuz?


  • Green Card başvurusu geçmiş yıllarda hangi tarih ve günlerde açıklanmıştı:
    2019: 2 Ekim (Çarşamba) (Ekim ayının ilk çarşambası)
    2021: 6 Ekim (Çarşamba) (Ekim ayının ilk çarşambası)
    2022: 5 Ekim (Çarşamba) (Ekim ayının ilk çarşambası)
    2023: 4 Ekim (Çarşamba) (Ekim ayının ilk çarşambası)
    2024: 2 Ekim (Çarşamba) (Ekim ayının ilk çarşambası)
    2025: 4 Ekim itibariyle henüz başlamadı (2025 Ekim ayının ilk çarşambası 1 Ekim’e denk geliyordu ama bu sene sistem böyle bir şey yapmadı) ikinci Çarşamba günü ise 8 Ekim Tarihine denk geliyor. Eğer Çarşamba geleneğini devam ettirirlerse 8 Ekim Tarihinde başlatırlar.


  • Bu sene ilk defa Ucretli olmasi nedeniyle ve kanun yeni cikmasi nedeniyle bence gecikti. Bekleyip gorelim bakalim.


  • Çekilişte hepinize bol şans dilerim..


  • herkese merhaba başvuru ve sonrası için kimden yardım istesem para istiyorlar..sizce normal mi bu.


  • @SERHAT-TARHAN neden yardım istiyorusunuzki? Forumda nasıl başvurulu yapılır diye A-Z ye kadar bilgi var. kazandıktan sonra nasıl hareket etmeniz gerektiğiyle ilgili A-Z ye kadar bilgi, tecrube, mulakat deneyimi var. Hangi konuda yardım almak istiyorsunuz


  • @SERHAT-TARHAN evet, bu süreci atlatan bir kısım insan danışmanlık adı altında bir çok şeyi ücreti mukabili yapmaya başlıyor, ki bence bunda özgürler, kimse karışamaz. Ki bunların bir kısmının da malesef yeterince bilgisi yok ve hatta insanlara yanlış bilgiler veriyorlar. Herneyse sonuçta dediğim gibi arz talep meselesi 🙂
    Elinizin altında yesilkartforum gibi bir kaynak varsa, akşamları yarım saat bile vakit ayırıp, gerekli başlıkları okusanız sürecinizi mükemmel şekilde yönetebilirsiniz. Yani faydalanın bu kaynaktan, başkalarına ihtiyacınız yok, yani @iibrahimd haklı, bol şans.


  • alideniz sağolsun günleri yazıp bizi aydınlattı, gerçekten çarşamba günü oluyormuş genelde. muhtemelen bu senede çarşamba günü yaparlar. ayın 8ine denk geliyor,

    DV Yılı Başvuru Yılı Başlangıç Tarihi Hafta Günü
    DV-2017 2015 1 Ekim 2015 Perşembe
    DV-2018 2016 4 Ekim 2016 Salı
    DV-2019 2017 18 Ekim 2017 Çarşamba
    DV-2020 2018 3 Ekim 2018 Çarşamba
    DV-2021 2019 2 Ekim 2019 Çarşamba
    DV-2022 2020 7 Ekim 2020 Çarşamba
    DV-2023 2021 6 Ekim 2021 Çarşamba
    DV-2024 2022 5 Ekim 2022 Çarşamba
    DV-2025 2023 4 Ekim 2023 Çarşamba
    DV-2026 2024 2 Ekim 2024 Çarşamba
    belki salı veya perşembede olabilir. ama inşalllah 2017deki gibi olmaz :DD bunu söylüyorum çünkü trumpın seçildiği ilk yıl 2017idi ...

  • @SERHAT-TARHAN Bildiğiniz üzere artık department of göçmenlik (ya da her neydiyse adı, ilgili kurum) bile 1 dolar istiyor başvururken. İnsanların bilgi ve zaman karşılığı para talep etmesi normal ama @iibrahimd bey ve @aysegul hanımın da dediği gibi forum çok kıymetli bir kaynak (yeri gelmişken emeği geçen herkese teşekkürler). Çok çok elzem durumlar için danışmanlık gerekebilir ama dikkatli olmakta fayda var, gerçekten sürece hakim alanda uzman birini bulmazsanız eğer paranızı ve zamanınızı boşa harcamış olacaksınız. Bol şans.

    edit büdüt: gereken yazılmış zaten aynı konuya tekrar ileti girmemi gereksiz bulduysanız yeşillendirin kaldırayım efenim, ben kararsız kaldım.


  • @SERHAT-TARHAN forumdaki yazılar ile kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz. 2 senedir başvuruyorum, evli değilim çocuğum yok (sadece kendi bilgilerim ile başvuru yapıyorum) başvuru yapmak için harcadığım süre 3 dk bilemediniz 5 dk'yı geçmemiştir. Birkaç dk'lık iş için kimseye para vermemenizi tavsiye ederim.


  • @dilmel 5 dakika deyince bi kıskanmadım değil :d evhamlı pimpirikli olunca epey uzun sürüyor bizimki 👩🏻💻


  • selamlar sanırım bu sene içimden bir ses 16 ekimde başlar basvurular diyor


  • çekiliş başvurusu başladımı


  • @kugutex hayır baslamadı daha


  • @kugutex 94'te başvurdunuz mu 😲


  • greencard başvuruları başladı mı ve ücret istiyorlar mı 1 dolar diye duyum aldım 40tl cok uygun bankadan dırekt cekıyor degıl mı


  • Herkese merhabalar, bir arkadasim adina yaziyorum.

    Kendisi ve esi PhD yaptiklari icin 2 yildir Amerika'da yasiyorlar (F-1 vizesi ile) ve bu sene Amerika'da evlendiler. Arkadasimin su an Turkiye icin resmiyette 2 soyismi var fakat pasaport/kimlik vs hicbir degisim yapmadi, halen yalnizca kendi soyismiyle kullaniyor. Ve dava acarak esinin soyisimini kaldirarak yalnizca kendi soyismini kullanmayi planliyor. Bu noktada DV basvurusuyla ilgili birkac sorumuz var.

    1. Pasaportta yalnizca kendi soyismi oldugu icin basvuru esnasinda pasaportta ne yaziyorsa o sekilde mi yazmasi gerekir? Biz bu sekilde yapilmasi gerektigini dusunduk ama emin degiliz. Yalnizca kendi soyismini kullanmak istedigi icin GC cikmasi durumunda da bu sekilde ilerlemek istiyor.
    2. Talihli olmasi durumunda bunu belgelerle aciklayabilirler mi? Eger AOS yaparlarsa bu durumu aciklamak zor olur mu? Bir diger ayrinti konsoloslukta degil county'de evlendiler yani kendilerinin marriage certificate'leri de var. Evlilik belgesi ve soyisim degisikli e-devlette de gozuktugu icin aciklanabilir gibi geldi ama yine de emin olamadik.

    Bu konuyla ilgili forumda birkac yazi okudum fakat sorularimiza tam olarak cevap alamadigimiz icin tekrar sormak istedik. Simdiden yardimci olan herkese tesekkurler.


  • @SERHAT-TARHAN Başvurunun yapılacağı konusunda forumda çok detaylı anlatılıyor başvuru sonrası size ücretli yardım edecekleler bile bu forumdan bilgi alıyor boşuna paranızı kaptıramayın şayet bende başta siizn gibi düşünmüştüm ilk başvurumda kazanırsam danışman tutarım dedim ama forumu okudukça süreçlere hakim olmaya başladım bilgilerim çok iyi olmasada takıldığım yerde sorduğumda bilen biri kişi direk size cevap verecektir.

    Bu süreci ciddiye alıyorsanız eğer gerçekten her konuya hakim olmak istiyorsanız deneyimleri okumanızı soru sorannlara adminnlerin ne cevap verdiklerini okumanızı tavsiye ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum