@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Bir tane site vardı çekilen fotoğrafın doğru olup olmadığını söyleyip indirebiliyordunuz. Onu bir türlü bulamadım.
Yeni çektirdiğim bir vesikalık fotoğraf var. Onun kabul edilip edilmeyeceğini merak ediyorum yoksa bir daha sıfırdan fotoğraf çekmem gerekecek.
@T-C-Kubilay-Dikici Selamlar hocam 
@BuGGra Neden ki üniversite okuma şansınız var. Hem de ABD’li vatandaşlar gibi yerel öğrenci statüsünde, burs alarak, bir yandan part time çalışarak okuyabilirsiniz. Bu çekiliş bir şans işi evet ama oradaki hayatınızı kurarken şanstan daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Ben kısmet olur da gidersem 3. Yüksek lisansımı yapacağım mesela. Her zaman daha iyi bir seçeneğiniz var. Emek verin yeter ( tabii burada emek derken her yıl çekiliş formu doldurmayı kastetmiyorum ). Şimdiden İngilizcenizi geliştirin mesela oraya gittiğinizde böyle bir derdiniz olmasın. Çok gençsiniz çalışarak istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Biraz abla öğüdü gibi oldu… Sevgiyle
@SEVCAN-KARATAŞ Öncelikle cevap ve tavsiye için teşekkürler abla.
Üniversite tek başına oldukça maliyetli olacaktır eğer dediğim gibi part-time askerlik yaparsan burslar ve indirimlerle olabilir gibi, ama okuduğuma ve araştırdığıma göre pek garanti bir iş değilmiş bu asker olma işi. Ondan dolayı kafam biraz karışık şu sıralar.
@Ozden-0 Merhaba bu sene erkencisiniz 
Merhaba,
DV-2027 için pasaport şartı getirilmesi bir kaç haber okudum. Haber kaynaklarını aşağıda paylaşıyorum.
Bir güncelleme mevcut mu bu konu hakkında ?
Haber kaynakları :
@tanerkaya ücretli olur inşallah dedik olmadı
en azından pasaport zorunluluğu gelir.
@tanerkaya bu tarz kararlar önceden alınır. Son 2-3 hafta kala şart getirmezler bence. He gelse süper olur o ayrı da gelmez yani
@istanbuladami Yapacak olsalar başvuru sırasında bile değiştirirler 2019 da gelmiş pasaport zorunluluğu geldiğinde açıklanan verilere göre bin önceki seneye göre başvurularda %62 oranında düşüş olmuştu biden gelince bu kararı kaldırdı 2022 de kalkmış olması lazım gelmesi gitmek isteyenlerin şansını bir tık artıracaktır.
Bunu atıp kaçıyorum.

Dv 2027 yolcuları bekliyoruz, az kaldı
Ekim’in 1 inde diyorlar başvuru başlangıcı doğru mu?
@exclusive her sene ekim ayının ilk haftası açılıp Kasım ayının ilk haftasına kadar başvuru süreci açık kalır. Mayıs ayının ilk haftası açıklanır.
@Emre-Kurtulmuş Adamlar potansiyel mavi yakalıları eleminasyona tabi tutup ülkeye sokuyor, çalışmaya hazır insan tipi de pek yok orada bildiğin üzere. Çok önemsediklerini ben de sanmıyorum ama kaldıracaklarını da düşünmüyorum.
Pasaport şartı bu sene gelir mi? Dv-2027 kılavuzu yayınlandığı zaman sürpriz bir şekilde pasaport şartı ile karşılaşır mıyız?
@RyanSnowace, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Pasaport şartı bu sene gelir mi? Dv-2027 kılavuzu yayınlandığı zaman sürpriz bir şekilde pasaport şartı ile karşılaşır mıyız?
Az zaman kalmişken artik zor. Belki seneye pasaport şarti gelir yada ücret.
@RyanSnowace gelse bile ben yeni çıkarttırdım pasaport cuma günü gittim başvurumu yaptım cumartesi günü tatil olduğu halde ertesi gün postacı teslim etti çok şaşırdım o kadar çabuk beklemiyordum açıkçası yani pasaport sorun değil hemen başvuru yaparsınız
@exclusive Pasaportun gelmesi şu açıdan iyi gerçekten gitmek isteyen biri eğer pasaportu yoksa dediğiniz gibi başvurur alır ama kararsız yada gitmeyim şansımı deneyim diye başvuranların çoğu ücretsiz olmasından dolayı başvuruyordu pasaportu yoksa pasaport ücret vermemek için başvuruda bulunmaz birde daha önce geldiğinde verilere bakarsanız yada internette araştırırsanız başvuru oranlarında %62 gibi bir düşüş oldu bu çok büyük bir oran gitmek isteyenlerin şansı daha artacaktır.