@mertq DS-260 Dosyası açtırmadığınız sürece DS-160 Doldurup turistik vize mülakatına girip vizeyi deneme şansınız var. Alma ihtimaliniz var. Çünkü esas DS-260 formudur. Mesela bugün ben evlilik üzerinden Green Card bekliyorum ama yinede turist vizesine başvurabilirim çünkü DS-260 açılmadığı sürece konsolosluk sizin göçmen vizesi yolcusu olduğunuzu görmez.
Ama burda bir çok kriter var DS-160 doldurup önce turistik vize denesiniz bile karşı tarafa geri dönüceğinize dair izlenimi ve bağlantıları kanıtlayabilmeniz gerekir. Mesela benim durumumda bu imkansız çünkü Eşinizin Amerikan vatandaşı olması doğrudan Konsolosların gözünde Red Flag muhtemelen %95 red alırım. Eğer pasaportunuz boş ise bu bir red flag muhtemelen red alırsınız. Eğer Pasaportunuz yeniyse 3-4 ay önce pasaport çıkartıp ABD Vizesi deniyorsanız muhtemelen red alırsınız bu bile etkili çünkü verildiği andan itibaren 1-2 yıl geçmiş kullanılmış pasaport veya en azından süresi geçmiş pasaportları daha olumlu karşılıyorlar öteki türlü karşı taraf Pasaportu almış hemen vize deniyor diye karşılanabiliyor.
Aslında burda çok ciddi bir matematik yok. Sadece kendinizi konsolosun yerine koymanız yeterli onun görevi sizin ABD'ye gidip geri dönüceğinizden emin olmak Turist vizesinde ben olsaydım konsolos bu vizeyi kendime verirmiydim diye kendinizi sorgulayın cevabı %90 alıyorsunuz. Göçmen vizesinde tam tersi dönmeniz şartı değil gittiğinizde güvenlik ve sağlık açısından topluma uymanız şartı aranıyor adli sicil olsun hastalık ve sağlık raporları olsun vs...
Yolunuz açık olsun tekrardan ama DS-160 ile turist vizesi doldurup alma gibi bir düşünceniz varsa onuda hızlı yapmalısınız zira DV zamanla yarış olduğu için zaman kaybetmemeniz gerekir. 4-5 ay turist vizesi bekleyip DS-260 doldurmamakta size çok büyük zarar ettirir bu sefer alıcağınız varsa bile o mülakatı kaçırırsınız. O yüzden öyle bir düşünceniz varsa bu süreci 1-2 ay bilemediniz 3 ay gibi bir süreden uzun tutmamak lazım kalan kısmı vakit israfı olucaktır.
Numaranız 5k ve altı ise denemeyin. 5-10k arası düşünebilirsiniz ama hala mülakat alma şansınız var. 10k üstüyseniz kesinlikle denemelisiniz. 20k üstünün zaten benim gözümde Turist vizesi olmadan yeni gelen güncelleme ile birlikte dosya taşıma'da yoksa o vizeyi alması imkansız onların hakları çoktan yandı gözüyle bakıyorum tabi düşmanca değil ama olan bu yani muhtemelen bir çoğunun başına bu gelicek. DV26 Ve DV27'de bunun etkileri çok görülücek. Umarım DOS Kararı geri çeker ve dosya taşıma geri gelir veya Ankara hızlanır çünkü bu bir DV çekilişi için başa gelebilicek en kötü şeylerden biri.