Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.
Benim anlamadığım bir şey var:
Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
"KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂
Selam Gençler...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@cemal1153 açıkçası all current olmaz ama 32k olabilir.
-
Umarım öyle olurr
şu an kota kaçta baktınız mı ? @cemal1153 -
Herkese merhaba, doğru başlık altında mı soracağım sorumu bilmiyorum ama mülakata kadar adres bulma konusunda bana yol gösterebilecek birilerine ihtiyacım var. 25 yaşındayım küçüklüğümden beri Amerika’da yaşama hayalim vardı bu yüzden greencard’a başvurup şansımı denemek istedim. Şanslıydım ki kazandım. Bütün süreci burdan yardım alarak en ince ayrıntısına kadar kendi başıma hallettim. Ama halledemediğim tek konu adres konusuydu. Burda anlatıldığı gibi ds260 formunda Amerika’da bir adresiniz yoksa “henüz adres yok en geç mülakat gününe kadar temin edeceğim” gibisinden bir yazı yazdım. Hayatımda hiç yurtdışına çıkmadım. Amerika’da hiç tanıdığım yok. Ailemin de maalesef orda herhangi bir tanıdığı yok. Nasıl kalacak yer bulurum bana yardımcı olabilir misiniz lütfen? Eyaletleri de elimden geldiğince araştırdım, araştırmaya da devam ediyorum ama kimseden yardım alamadığım için kafam karmakarışık büyük bir stres altında hissediyorum kendimi
-
@loml Merhaba, biz de benzer durumdayız. Araştırmalarım esnasında şöyle bir işletmeye rastladım:
Firmanın sahibi Serkan YÜREKLİ daha önce bir çok kişiye de yardımcı olmuş. Şimdi bunu kurumsal olarak yapıyormuş.
Bu gönderim bir tavsiye veya öneri değildir. Sadece bizim gibi Amerika'da yakını, tanıdığı olmayanlara ücreti karşılığı hizmet veren firmalar olduğunu göstermek içindir.
İyi şanslar ve kolaylıklar dilerim. -
Hala mail alamadım Malezya’dan acaba ne zamana dağıtırlar mülakat maili
-
Bu ileti silindi! -
@gulcaner, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Hala mail alamadım Malezya’dan acaba ne zamana dağıtırlar mülakat maili
Konsolosluğa mail attınız mı bununla ilgili? Kcc otomatik cevap veriyor sanırım.
-
@gouryella attım ama Kcc bekleyın dıyor bır terslık çıkarmı acaba dıye tedırgın oluyorum
-
@gulcaner, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gouryella attım ama Kcc bekleyın dıyor bır terslık çıkarmı acaba dıye tedırgın oluyorum
Kcc'yi değil Kuala Lumpur konsolosluğunu kastediyorum. Numarası aktif olup mülakat alamayan üç, dört arkadaş konsolosluğa mail attığında Kcc'nin bu dosyaları kendilerine iletmediğini söylemişti. @ecetinus mesela Kcc'ye dosyasını açtırarak aylar sonra bu sorunu çözdü. Onun deneyimini okuyabilirsiniz.
-
@gouryella evet Kuala Lumpur a da mesaj attım hiç dönüş yok
-
@gouryella @gulcaner merhaba sizin deneyiminizi bilmiyorum ancak ben öncelikle dosya taşıyarak bu sorunu çözdüğümü düşünüyorum. Ve sonra konsolosluğa KCCden giden "dosya görüşme için hazır değil" bilgisiyle dosyamı açtırarak sorun çözüldü. Eğer sizin dosyanız KCCde ise current olmadan önce de taşıma yapmış olsanız dahi konsolosluklar dosyanızı KCCden talep etmiyor. Bunu hem Montreal hem de Hong Kong aynı şekilde bilgi verdiği için emin olarak söylüyorum. Beni de konsolosluktan rica et onlar KCCden alır diye yönlendirdikleri için çok zaman kaybettim. Ama dosya taşıma yapmıyorsanız konsolosluk dosyanızı KCCnin göndermesini bekliyor, kendileri özellikle sizin dosyanızı talep etmiyor. Eğer KCCde sistemsel bir sorunla takıldıysa bu döngüyü kırmayı bence dosya taşımak sağlıyor. Çünkü dosya taşıyarak konsolosluğu aktif hale getirebiliyorsunuz, yoksa hep dosya bekleyen, pasif tarafta kalıyor konsolosluk.
-
@loml 1 ay kalıp araştırma yap oda kirala sonra üllkeye dön tekrar git
-
98xx dosya numaram. Acaba sıra gelir mi Ankara'da diye merak ediyorum. Sizce gelir mi dostlar?
-
@Emircan-Akın inşallah gelir demek istiyorum ama çok çok zor. İmkanınız var ise şu ana kadar dosya taşımanız çok iyi olurdu. Taşımak istesenizde artık konsolosluklar mail atmanız gerekir tabi önce neresi olacak ona karar verin. Hızlı olmanızı öneririrm.
-
@Emircan-Akın Hocam öncelikle sorularınızı DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları kısmına sormanız gerektiğini belirteyim. Ağustos ayı için 6979'a kadar mülakat verilmiş görünüyor. Normalde bu ilerleme dahi beklentinin üzerinde oldu, 8 bin sonu veya 9 bin başı olsaydınız bile "belki" derdim ama size Ankara'dan sıra gelmesi 10 bine kadar mülakat dağıtması demek. Şu an çok çok çok zor bir durum. İmkanınız varsa en acilinden dosyanızı taşımaya çalışın.
-
@aliaytac41 hocam ankaranın kaçta olduğunu nerden görüyorsunuz
-
@Emircan-Akın altın değerinde numaranız varken neden riske atıyorsunuz, sürecin başından itibaren Ankara ' ya randevu konusunda çok güvenilmemeli diye yüzlerce kez yazıldı.
-
@ismet61 https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html bu siteden bulabilirsiniz hocam.
-
@ismet61 Selamlar hangi dönem talihlisisiniz, DV2025 mi DV2026 mı?
-

Göğsünün daraldığını biliyoruz
Benzer Başlıklar
151
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k