Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @likable Haklı olabilirsin, 2016'dan sonra ciddi bir artış var.


  • @rüzgar DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Bugün başıma ilginç bir şey geldi paylaşmak istedim 🙂
    Sağlık ocağına bir aşı için gitmiştim. Aşıyı vurulduktan sonra doktor hanım siz Amerika'ya gidecektiniz demi dedi. Ben şok yoo dedim karıştırdınız sanırım. Doktorumla böyle bir muhabbetimiz hiç olmadı bu arada doktoru 2. defa gördüm. Neyse öyle değince aslında dedim Greencard başvurdum belki içinize doğmuştur dedim gülüştük :)))) Kıssadan hisse :))) Bana çıkacak :))))) sanki kazanmışım gibi bir mutlu bir mutlu işe geldim baktım azım kulaklarımda herkes ne oldu diyor.. Biliyorum saçma oldu ama paylaşmak istedim :))) bir daha olmaz söz :)))

    Hayali bile boyle yapiyorsa sizi , gercekten cikinca ne halde olursunuz kim bilir ? :))) bol sans umarim talihlilerden biri de siz olursunuz


  • @heavenblue Çok teşekkürler :))))


  • @loser

    Aklima Sener Sen ‘in oynadigi Milyarder filmi geldi. :)))) O hayalin verdigi mutlulugu ve umudu yasamak bile guzel bana gore. Cikmasa da olur yasariz, hayat devam eder ama cikarsa cok guzel olur :))


  • Siz hadi yine iyisiniz 🙂 ben bu greencard olayını birkaç ay önce öğrendim... Eh! geçen dönem başvurmadım bile. siz şafak sayıyorsunuz :))) ben dana yeni dönem gelecekteeeeee başvuru yapıcam daaaaaa :))))


  • @rüzgar

    Bu arada bana ciksa sanirim gunlerce durduk yere gulumser dururum.:))) disariya gore sebepsiz bana gore guzel sebebi olan gulumseme.. olmadi en fazla aşık herhalde derler ahah :)) Bu arada ailem ve birkac kisi disinda bu konuyu paylasma taraftari degilim..


  • @opctebur ben greencard çekilişlerini ünv. mezun olduğumda öğrenmiştim. siz gene yeni öğrenmişsiniz. şimdi çok pişmanım o zamanlar bşvurmadım diye 🙂


  • @heavenblue tamam olarak dediğiniz gibi oluyor 🙂 bana çıktığında en az 1 hafta saat başı gülüyordum bazen kahkaha falan attığımda oldu 🙂 metrobüste çarpıyorlar gülüyorum, okulda sınavdan düşük alıyorum gülüyorum 🙂 inanılmaz bir duygu umarım yaşarsınız


  • @apex DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Ülkemiz için şöyle bir istatistik buldum, belki daha önce paylaşılmıştır. Listeye göre en çok 2012 yılında seçilen olmuş.

    YIL - KATILAN-KAZANAN - ORAN
    2018 - 406.929 - 4.391 - 1,07906%
    2017 - 316.226 - 2.186 - 0,69128%
    2016 - 245.493 - 1.795 - 0,73118%
    2015 - 254.660 - 3.688 - 1,44821%
    2014 - 259.320 - 3.972 - 1,53170%
    2013 - 228.009 - 1.807 - 0,79251%
    2012 - 176.711 - 3.077 - 1,74126%
    2011 - 181.587 - 2.266 - 1,24789%

    Bu kazananlardan ne kadarının geçerli bir vize başvurusu yaptığı ile ilgili bir istatistik var mıdır?


  • @cancakicitr

    Tahmin edebiliyorum :)) umarim yasarim, tesekkurler 🙂


  • @cancakicitr DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @heavenblue tamam olarak dediğiniz gibi oluyor 🙂 bana çıktığında en az 1 hafta saat başı gülüyordum bazen kahkaha falan attığımda oldu 🙂 metrobüste çarpıyorlar gülüyorum, okulda sınavdan düşük alıyorum gülüyorum 🙂 inanılmaz bir duygu umarım yaşarsınız

    Ben ben eee ben :)))))))

    :)))))))))


  • @daydreamer tekrar kontrol ettim ama onu paylaşmamışlar ya da ben göremedim.


  • @rüzgar

    Ahahahah :)))) cok iyiydi bu :)))

  • Yasaklı

    @rüzgar ahahahaha. 😃


  • Merhabalar.Konuyla ilgili bilgisi olan forumdaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.Geçen sene Amerika'da Work and Travel programı kapsamında çalıştım ve ülkeye geri döndüm.Ülkeye geri döndüğüm gibi Greencard başvurusu yaptım ve şu anda DV 2020 adayı olarak mayısı bekliyorum.Sorum ise vergi iadesiyle ilgili.Şirketim tarafından bana gönderilen maillerde vergi iadesi yapmayan kişilerin ileride ABD vizesi almasında sıkıntı çıkabileceği söyleniyordu.Bunun doğruluk payı var mıdır?Şu ana kadar vergi iadesi başvurusu yapmama sebebim ise 90 dolar vergi iadesi alabilmek için 88 dolar ödeme yapmamın istenmesi sprintax tarafından ve benden kart bilgilerimin istenmesi.Benim kartlarımda şu anda 88 dolar limit yok ve bu yüzden vergi iadesi başvurumu tamamlayamıyorum.Şimdiden teşekkürler.Bekleyen herkese iyi şanslar.


  • @apex DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @daydreamer tekrar kontrol ettim ama onu paylaşmamışlar ya da ben göremedim.

    Keşke olsa öyle bir istatistik. 2018de 4391 kişi kazanmış görünüyor. En azından bunların ne kadarı cidden gitmeyi planladığı için çekilişe katılmış, ne kadarı laf olsun diye başvurmuş onu anlardık. En ufak bir gitme ihtimali olmadığı halde sırf eğlencesine çekilişe katılan o kadar çok çoluk çocuk var ki, değil Amerika'ya gitmek vize başvurusu bile yapmaları mümkün değil. Laf olsun diye uyduruk bir fotoyla form doldurup gerçekten yeni bir hayat kurmak için ciddi olarak hazırlık yapan binlerce insanın haklarını ellerinden alıyorlar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vkalagoglu DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhabalar.Konuyla ilgili bilgisi olan forumdaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.Geçen sene Amerika'da Work and Travel programı kapsamında çalıştım ve ülkeye geri döndüm.Ülkeye geri döndüğüm gibi Greencard başvurusu yaptım ve şu anda DV 2020 adayı olarak mayısı bekliyorum.Sorum ise vergi iadesiyle ilgili.Şirketim tarafından bana gönderilen maillerde vergi iadesi yapmayan kişilerin ileride ABD vizesi almasında sıkıntı çıkabileceği söyleniyordu.Bunun doğruluk payı var mıdır?Şu ana kadar vergi iadesi başvurusu yapmama sebebim ise 90 dolar vergi iadesi alabilmek için 88 dolar ödeme yapmamın istenmesi sprintax tarafından ve benden kart bilgilerimin istenmesi.Benim kartlarımda şu anda 88 dolar limit yok ve bu yüzden vergi iadesi başvurumu tamamlayamıyorum.Şimdiden teşekkürler.Bekleyen herkese iyi şanslar.

    siz verginizi odemissiniz ama sadece bildirim yapip ekstra olarak verdiginiz vergileri almamissiniz, dogru mu?
    bu durumda hukumete borcunuz olmadigindan bir sorun olmaz. Fakat vergi bildirimini kendiniz ucretsiz de yapabilirsiniz, bilginize:

  • Yasaklı

    @rüzgar inşaAllah hepimize çıksın ülkece mutlu mesut gülümseyelim gidene kadar. :)))


  • @crazycells tamamdır çok teşekkürler


  • @sinem-akçam form da en fazla 5 kişi alır GC yi malesefki daha fazlası sanmam belkide daha az olur dedğiniz gbi keşke herkese çıksa ama malesefki bu bi gerçek :))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum