@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@onuru bey csno 11bin olunca herkes bana dosyanı taşı, "Ankaraya güvenme" dedi, bende foruma ds260 doldurduktan sonra detaylı baktım, Ankara yerine Tiflis filan seçerdim. Çünkü max 3bin kişinin dosyasına bakıyormuş anladığım kadarı ile bizim konsolos, yani konsolosluğu dahi görmeden dosyam yanacak, yada başka bir yere hemen dosyamı taşıyıp sonrasın da yine olmayacak gibiyse, hangi kosolos müsait diye sorup darlamam gerekecek (kısaca illa anamız ağlayacak), çünkü Türkiye'de iki kocaman ABD konsolosluğu var ama tüm orta doğu ülkeleri bizim yerimize öncelikli hizmet alıyor, yani anladığım bu yanlış varsa bilen düzeltsin.
Düzeltme: sizi de anladım belki Ankara mülakat tarihiniz normal bir tarih gelir bekleyin sonra işlem yapın diyorsunuz ama herkes ANKARAYA GÜVENME demesi beni böyle düşünmeye itiyor.
-
@kemal85 selamlar, biraz sizin kafaniz karismis. Oncelikle ankaraya guvenmeyin ve dosyanizi tasiyin. Benim numaram sizden daha dusuk olmasina ragmen ben dosyami hong kong a tasidim ve mulakata orada girdim. Tiflis o kadar dosyaya bakiyor olabilir ama, orada oturumunuz var mi? Forumda belli basli konsolosluklarin adi gecer, bunlarin gecmesinin sebebi bu ulkelerden suana kadar herhangi bir oturum vs istenmemesinin sebebi. Yarin siz dosyanizi tiflise tasisaniz bile eger konsoloslugun isterlerini karsilamazsaniz mulakata girseniz bile hakkinizin yanma ihtimali mevcut. Bunun ornekleri dv2024 deneyimlerinde mevcut. Henuz vaktiniz varken oncelikli olarak ds260 formunuzu olabildigince hatasiz doldurmaya calisin, sonrada dv25 ve 26 konularini gunluk takip edin. Konsolosluk secimi icinde eski donemlerin mulakat deneyimlerine bir goz gezdirin derim.
-
@sinatra35 DV-2005'te sira gelmeyince ortaklarimdan ayrilip yeni bir sirket kurdum. O sirket cok basarili oldu. Hem maddi hem manevi kazanclar elde ettim. 2 tur yatirim aldim VC'lerden. En son personel sayimiz 32'ye kadar yukselmisti. Bunun uzerine ABD'de acilimi yaptik ve ABD istirakimizi kurarak L1A ile geldim. 7 yildir hep kendi iki sirketimi yonetiyorum. ABD sirketimiz basarili olamadi ama bana ve aileme green card alacak kadar ilerledi. Simdilerde yapay zeka yeni firsatlar doguracak diye dusunuyorum. Hic bir zaman maasli calismak zorunda kalmadim. TR'de kalsaydik maddi olarak daha fazla kazanirdim. Ama oglum ilkokula burada basladi, artik o bir amerikali, turkce konusuyor, biraz okuyor ama hic yazamiyor. Onun gelecegi icin daha iyi oldu diye dusunuyorum. Hic bir zaman 'TR'de kalsaydik daha iyi olurdu' demedim, ama oglum universiteye baslayinca ben donmek istiyorum, emekliligimi turkiye'de gecirmek istiyorum.
Biz sansli bir aileyiz, Turkiye'de de mutluyduk burada da mutluyuz. -
@kemal85 siz emek verirseniz karşılığını alırsınız, ben dosyamı 8. mail de falan aktarabilmiştim sanırım, sizin için endişelenecek bir durum yok, ama ankaradan mulakat beklersenız o işin sonu gelmez ben sadece uyarayım.
-
@serel merhaba ne zaman eb3 e başvuru yaptınız acaba ne kadar odediniz ve bdv solutions güvenilir mi
-
@onuru yani sizin Hong kong da oturumunuz mu var, bu gerekliliği ilk kez duydum! Çünkü okuduğum ve izlediğim kaynaklar, vize istemeyen her hangi bir konsolosa KCC den dosya transferi yapılabilir diyor, eğer dosyam konsolosluğa giderse ise o zaman da, diğer konsoloslardan rica minnet dosya taşıma talebi yapın ve kabul edilirse şanslısınız denmiş.
(evet kafam karıştı, çünkü bilgi içinde kayboluyorsunuz) -
@oz4nkilic https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları?page=1
merhaba, bu başlığı baştan sona okumanızı tavsiye ederim. imzamda başvuru adımları yazıyor -
@kemal85 Sanırım son 2 senedir hatta belki 3 senedir cn 10 bin üzeri ankaradan mülakat alamıyor galiba geçen sene 4 binde ondan önceki sene 7 binde kapatmıştı. Bu sene de ankara 11 bine mülakat vermez bence. Ankara konsolosluğuna giden Türkten çok yabancı var muhtemelen istanbul da aynı şekildedir konsolosluklar full kapasite dolu öyle ki turist vizesi randevusu 1,5 2 sene sonraya atılıyor belki yabancılar olmasa 3 5 ay sonraya atardı.
İşin kısası mecbur dosya taşımanız lazım genelde viyana ve hong kong kabul ediyor dosyaları ancan viyana için şengen lazım eğer yoksa hong kong tercih edilebilir ama hong kong pahalı o yüzden geçen sene insanlar nereye taşımış diye bakın taylanda taşıyan felan vardı. Ancak birisi dosya current olmadan taşırsın diyordu ne kadar doğru bilemiyorum bol bol konuları okuyun ona göre hareket edin. 11 bine her türlü gc alırsınız savaş felan çıkmazsa ama ankaradan alamazsınız. Gürcistan felan kabul eder ise oraya taşımanız maliyet açısından uygun olabilir. Orada oturum almakta kolay diye biliyorum ama sormanız lazım kısaca geçen senenin ve bu senenin konularını baştan sona okuyun insanlar ne yapmış bilgi sahibi olun
-
@kemal85 hayir hong kongta oturumum bulunmuyor. Forumda adi cokca gecen viyana,hong kong ve bangkok konsolosluklari bu zamana kadar oturum talep etmedi. Su kismi tam anlayamadim, diyelim ki dosyanizi hong kong a tasidiniz kcc ile, tekrardan neden farkli bir konsolosluga tasima geregi duyuyorsunuz ki. Dosyaniz artik orada bulunuyor. Aciklanacak bultende cutoff oldugunuz takdirde orada mulakata gireceksiniz.
-
Yeni ''American dream'' internet üzerinden dolar kazanıp güney asya ülkelerinde yaşamak oldu sanırım

-
@onuru, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@kemal85 hayir hong kongta oturumum bulunmuyor. Forumda adi cokca gecen viyana,hong kong ve bangkok konsolosluklari bu zamana kadar oturum talep etmedi. Su kismi tam anlayamadim, diyelim ki dosyanizi hong kong a tasidiniz kcc ile, tekrardan neden farkli bir konsolosluga tasima geregi duyuyorsunuz ki. Dosyaniz artik orada bulunuyor. Aciklanacak bultende cutoff oldugunuz takdirde orada mulakata gireceksiniz.
İşte detayda kayboluyor insanlar, bende kcc den bana randevu verilince taşıma yapacağımı sanmıştım ama 3 ayrı video da Ankara tarih verse de o rakama ulaşmadan görüşmeler kesile biliyor denmiş. Önerileri ise ds260 formu doldururuken bile vizesiz gidilen başka konsolosluk seçin ve özellikle hep "viyana" deneyin diyorlar, alabilesem turist vizesini giderim zaten ama Avrupa olmuyor en azından benim senaryomda (malum bankada milyonum yada özel jetim yok), senin numaran çok daha yüksek ise bu sefer neresi olursa bütün konsolosluklara dosyanız ile ilgilenilsin diye ricacı olun yoksa mülakata girmeden mali yıl zımbırtısı yüzünden dosyanız dışarıda kalabilir ve şansınız yanar diyorlar. Bende forumda dolanıp duruyorum daha önce kim ne yapmış ama sadece kafam daha çok karışıyor.

-
@kemal85 eğer schengen vizeniz veya yeşil pasaportunuz varsa Viyana'ya; yoksa Bangkok veya Hong Kong'a dosya taşıma isteğinizi KCC'ye vakit geçirmeden bildirin.
Daha sonra da forumdaki deneyimleri mümkün olduğunca okuyun.Eğer çekiliş bana çıkmış olsaydı, Schengen vizem olmadığı için, hem hesaplı, hem de daha turistik olduğu için Bangkok'u tercih ederdim. (Hong Kong ile Bangkok arasında belirgin bir konsolosluk performans farkı şimdilk görünmüyor.) kolay gelsin.
-
@kemal85 bildigim kadariyla size tasima islemini anlatayim, dosya tasima islemi iki sekilde oluyor.
- yontemde henuz cn niz cutoff a girmeden kcc araciligiyla tasimak istediginiz konsoloslugun adini yazarak mail atiyorsunuz, bir kac gun veya ayni gun icinde dosyaniz iletmis oldugunuz konsolosluga tasiniyor. Sonrada cn niz cutoff oldugunda yani mulakat alabilir duruma geldiginde, konsoloslugun performansina gore size mulakat veriyor. Herhangi bir ikinci tasima islemi yapmiyorsunuz.
- yontemde numaraniz artik current olmustur ve artik kcc sizin dosyaniza bir mudahalede bulunamaz. Bu durumda tasimak istediginiz konsolosluk ile iletisime gecip mulakata orada girmek istediginiz iletiyorsunuz. Eger kabul edilirse, kcc den dosyanizi o konsolosluga atamasini istiyorlar. Sonrada size mulakat tarihi veriliyor.
Tasima islemi 3 asagi 5 yukari bu sekilde oluyor. Henuz daha sureciniz baslamamisken, tasimak istediginiz yere karar verip, kcc ile iletisime gecmenizi tavsiye ederim. Bu islemin bircok ornegi forumda cokca mevcut. Dv26 asamalari konusunda da bolca tasima ornekleri mevcut. Biraz arastirmayla cok rahatlikla tasiyabilirsiniz. Bol sanslar simdiden.
-
@serel imzanıza nereden ulasabılırım
-
Günaydın green card başvuru için ücret önerisi sunulmuş kabul edilmesi bekleniyormus 250dolar
-
Bu ileti silindi! -
@yasvedev Yaşam standartlarınıza bağlı çok değil tabi
-
@Ecehzr Keşke öyle birşey olsa

-
@Ecehzr herhalde şaka yapıyorsunuz ? (inşallah değildir)
-
@Ecehzr Aslında böyle bir şey olsa güzel olur. Katılım oranı düşer, gerçekten gitmek isteyenler için bir adım daha iyi olur. Hem de onlar para kazanır.
Ücreti 100 dolar olsa aslında makul.
Benzer Başlıklar
149
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k