Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @arizmend Türkiye diye biliyorum ama belki dosya numaranız yüksek çıkarsa, dosya taşımak adına değerlendirebilirsiniz belki. Ankaranın 7 -8 binlerde kaldığı DV2024ite Üsküp 40 binlere gelmiş

abf0d67f-115b-460d-b841-c15f986dcbf2-image.png

f78e91e7-a0fe-47ab-b072-5c60df49fe30-image.png

• @sinatra35 İltica olayına pek sıcak bakmıyorum açıkçası çok küçük düşürücü bir o kadar da insanı yıpratan bir süreç.Soylediginiz meslekler zanaatkarlık yapıyor ve dünyanın neresinde olursanız olun çok ihtiyaç duyulan ve güzel paralar kazanan meslekler.Ama böyle mesleklerinizin olmaması olumsuz düşünmek için bir neden değil bence.Çünkü insan istediği zaman bunları yaşı kaç olursa olsun çok zorlanmadan ogrenebilir diye düşünüyorum.Burda ki asıl mesele ve zor olan insanın statüsünü yasala çevirmesinde yatıyor.O çıkış yolu arayan,bütün imkanları değerlendirmeye çalışan ve çıkış yolu bulamayan gençlerden biri de benim:( henüz 25 yaşındayım ve kendimi her ne kadar yaş olarak avantajlı hissetsem de bataklığa düşmüş gibi çırpındıkça daha çok battığımı görüyorum.

• @melisa6 Evet formu doldururken pasaport bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Pasaport olmadan da form dolduruluyor ama ilerleyen zamanda pasaportu aldığınızda formu açtırıp bilgileri girmeniz gerekiyor ama formu açtırmak da bildiğim kadarı ile biraz uğraştırıcı mail falan atmanız gerekiyor öyle açılıyor diye biliyorum. Formu da sonuçlar açıklandıktan sonra istediğiniz zaman doldurabilirsiniz son tarih diye bir şey yok. Ama mümkün olduğunca tez zamanda doldurup göndermeniz sizin yararınıza. Bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalıştım

• @ayvalik10 Merhaba e devletten çıkan belgedeki adreslerim doğru değil ben doğru olanı yazsam olmaz mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Nela yapmanız gereken o zaten e e-devletteki olandan ziyade hatırladığınız en doğru şekilde adreslerinizi belirtmeniz gerekiyor

• @Ozden-0 Dediklerinize katılıyorum. Aynı hissiyatı bazen ben de yaşıyorum.

• @Nela, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@ayvalik10 Merhaba e devletten çıkan belgedeki adreslerim doğru değil ben doğru olanı yazsam olmaz mı?

Ben de tam buna benzer bir şey soracaktım.

Çıkması halinde DS-260 hızlıca doldurmak için cevaplarımı hazırlıyorum. Sizlere de danışmak istediğim iki soru var.

Birincisi, önceki işimde ABD'deki projemiz için vize başvurusu yapılmıştı. Ancak süreç tamamlanmadan ve ben hiçbir mülakata girmeden işten ayrıldım. Başvurunun son durumunu bilmiyorum ama yarıda kesildiği için ret veya benzeri bir duruma düşmüş olabilir. "Have you ever been refused a U.S. Visa" sorusuna Yes diyerek durumu açıklamayı düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz? Bir sorun yaratır mı?

İkincisi ikametgah bilgilerinizi tarihçeli yerleşim yeri ve diğer adres belgesiyle örtüşmese bile mutlaka gerçek girin diyorlar. Evlilik sonrası ikametgahı geç değiştirdiğimiz için arada 4-5 aylık bir fark var. Gerçeği gireceğim ama yerleşim yeri belgesinde farklı görünecek. Ayrıca eşim için adreslerde ufak tefek harf hataları var, muhtemelen memurun dikkatsizliği. Sorun olur mu sizce?

Aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum

• @Emre-Kurtulmuş Bu durumda "tarihçeli ikamet belgesi" üzerinde yazan adreslerimiz ile bizim DS260'a yazdığımız adresler uyuşmayacaktır. Büyükelçilik mülakatında bu bir sorun teşkil eder mi? Bu niye böyle derlerse nasıl cevap vermeliyiz? Çünkü bazen ikametgah değişikliği yaptığımız halde sistemde güncelleme yapmadığımız oluyor. Bu sebeple resmi evraktaki adres ile yaşadığımız yer uyuşmayabiliyor. DS260'da adreslerimizi yazarken hangisini baz almalıyız?

• @Serkan-Öztürk, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@arizmend Türkiye diye biliyorum ama belki dosya numaranız yüksek çıkarsa, dosya taşımak adına değerlendirebilirsiniz belki. Ankaranın 7 -8 binlerde kaldığı DV2024ite Üsküp 40 binlere gelmiş

abf0d67f-115b-460d-b841-c15f986dcbf2-image.png

f78e91e7-a0fe-47ab-b072-5c60df49fe30-image.png

Eğer kazanmam durumunda benim dosyalarım ankarada mı olacak üsküpte mi? Mantıken bakınca hangi ülkede yaşıyorsam orada olması gerekmez mi?

• Ya biz nasıl 200+ günü yedik de şu son 3 gün geçmiyor arkadaşlar imdat. 😃

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Ozden-0 Yavaş geçsin yavaş, böyle en azından bir umut oluyor. İnsan hnbs yazısını görünce bu sefer boşluğa düşüyor 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@rocklee hangisini baz almanız gerektiğini bir üstteki iletimde yazdım zaten. Önemli olan nerede yaşamış olduğunuz bir çoğumuz mesela üniversite döneminde şehir dışında olsak bile ikametini alıp etmemişizdir üniversite okuduğumuz şehre. Siz yaşadığınız yerleri hatırladığınız kadarıyla yazın zaten kimse sormayacak neden ikametgah farklı diye. Sorarsada dediğim gibi ikametimi aldırmamıştım demeniz yeterli

• @Emre-Kurtulmuş Tamamdır. Teşekkür ederim. 🙂

• @Atlantis00 Hahahaahaha sanırım öyle zaten onu görme ihtimalimden dolayı bende böyle düşünmeye başladım. Çünkü arada 1 yıl var bir dahakine :))

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Arkadaşlar daha önce yazdım mı bilmiyorum fakat eğer yeni ev alacak ya da yeni ev kiralayacak arkadaşlar varsa kesinlikle ama kesinlikle en üst kattan kiralayın ya da alın. Eğer üst katınızda küçük çocukları olan aile yaşıyorsa ciddi manada hayat kaliteniz çok düşüyor. Malum yeni yapılan binalarda ses yalıtımı çok iyi olmuyor. Üstüne de ister istemez çocuklar erken uyanıyor, bütün gün evin içinde koşuyor, oyun oynuyorlar, e bir de bizim ülkede angut çok olduğu için apartmanda yaşam kültüründen bihaberler, o yüzden en iyisi en üst katta yaşamak. Evet bununda zorlukları var fakat en azından üst katınızdan bütün gün ses duymak zorunda kalmıyorsunuz.

• @Ozden-0, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Ya biz nasıl 200+ günü yedik de şu son 3 gün geçmiyor arkadaşlar imdat. 😃

Kesinlikle katılıyorum 😆

• @Atlantis00 bu sene çıkacak artık inşşşş

• @Atlantis00 En üst katında başka sorunları oluyor işte bu ülkede sorunlardan kaçmak imkansız. Tabi dikkat edip bazılarından kurtulabilirsin.

• @Atlantis00 Kesinlikle +1

• ⭐⭐

@Ozden-0 93lüyüm ben. bu sene inşallah bizim senemiz olurda biran önce daha enerjim yerinde iken giderim açık olmak gerekirse 40dan sonra başvurmayı düşünmüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |