Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.9k 874

• @Atlantis00 sosyal medyada gördüklerinize çok inanmayın %99u clickbait video. Sigortası varsa bir out of pocket değeride vardır 100bin ona kalan miktar değildir büyük ihtimalle sırf video izlensin etkileşim alsın diye yapmıştır

• Günaydın herkese bazen gerçekten gerek varmı bu kadar uğraşmaya diye düşünmeden edemiyorum zaten çıkma olasiligi çok düşük iki duygu arasinda gidip geliyor aklim bu aralar

• ⭐⭐⭐

@Ecehzr Eskiden forumda çoğu kişiye çıkarmış şimdi en fazla aktiflerden 1-2 kişiye çıkıyor. Geçen senenin açıklanma zamanına bakın açıklanma saatinden itibaren okuyun bir istatistik olur en azından

• Umarım bu sene benim senem olur, herkese merahabalar tekrardan!

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@T-C-Kubilay-Dikici Hayır henüz belirlemedim ancak en geç yıl sonu diye düşünüyorum

Gidince planınız nedir ? Orada kalmayı mı düşünüyorsunuz? Öyleyse nasıl okul falan mi

• Hakkıma hayırlısı ise olması dileğimle umarım kazanırım.
    DV2025: HNBS
    DV2024: HNBS
    DV2023: HNBS
    DV2022: HNBS
    DV2021: HNBS
    DV2020: HNBS
    DV2019: HNBS
    DV2018: HNBS

• ⭐⭐⭐

@Harpy-Eagle Benim de çoğu kişi gibi hedefim gidip statü değiştirmek tabi benim tek farkım bir daha dönmeyi düşünmüyorum emlak piyasasına bağlıyım birazda şu an için en mantıklı seçenek buradaki evi satıp oradan almak ancak faizler düştüğü takdirde daha mantıklı geliyor çünkü şu an emlak piyasası malum aşağıda kalmış durumda. Gerçi bu bir çok kişiye ters görünebilir geri döndüğünde bir yeri olsun ister herkes ancak bende öyle bir istek yok. Gönül ister greencard çıksın işim biraz daha kolaylaşsın ama şu an tek derdim emlak piyasası gibi gözüküyor ne kadar yüksekten satarsam kar kardır

• @newbie97 Hayırlı olsun. Ben de İngiltere mevzusunu 3 Mayıs'a göre aktif edeceğim. Her şey gönlünüzce olsun

• @Emre-Kurtulmuş Kadın bütün dökümanlarını paylaşmış, yorumlarda da zaten abd'de yaşayan bütün insanlar desteklemiş, etkileşim kasma amaçlı bir video gibi durmuyor. Bizzat dökümanlarını paylaştığı için emin olarak yazdım o yüzden. Kaldı ki klasik abd sağlık sistemi zaten şaşırtan bir video olmadı. Her şeylerini satıp abd'ye gidenler için uyarıcı bir video. Dünya hali ne olacağı belli olmuyor. Bir anda abd rüyasının içinde yaşarken sağlık sisteminin girdabına düşülebilir. O yüzden bir adım atarken dikkat edilmesi lazım ama 1 musibet 1000 nasihatten iyidir demişler.

• ⭐⭐⭐

@AhmetGS17 Yaşımız kaç olursa olsun bir yerlerden başlamak lazım artık. İngiltere güvenli bir ülke kesinlikle yaşanır, aslında irlanda da bile yaşanır fakat orada barınma krizi varmış vizeyle gidenler ev kiralayamadıklarını söylüyorlar kimse ev vermiyormuş gelenlere. Bir evi kiralamak için onlarca kişi sıraya giriyormuş gidenler böyle diyor

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@AhmetGS17 Yaşımız kaç olursa olsun bir yerlerden başlamak lazım artık. İngiltere güvenli bir ülke kesinlikle yaşanır, aslında irlanda da bile yaşanır fakat orada barınma krizi varmış vizeyle gidenler ev kiralayamadıklarını söylüyorlar kimse ev vermiyormuş gelenlere. Bir evi kiralamak için onlarca kişi sıraya giriyormuş gidenler böyle diyor

Kesinlikle ilk söylediğinize katılıyorum. 54 yaşıma kadar hep "imkanlar dahilinde" bir hayat yaşadım. Çoğunluğumuzda böyle. Bari kalan ömrümde hayal ettiklerimin peşinde koşayım. Hani şu meşhur hikayedeki gibi; En azından hayallerimin yolunda ölürüm.
    İngiltere mevzusunda eşim ve kızımla mutakabata vardık. Beni destekliyorlar. Ben de 3 Mayıs'ı bekleyeceğim dedim. Greencard olsa da olmasa da gideceğim ama içerik ve işleyiş farklı olacak

• ⭐⭐⭐

@AhmetGS17 Önemli olan ailenizle huzurla yaşayabilmek. İngilterede bireysel silahlanma vs bildiğim kadarıyla çok kısıtlı bazı bölgeleri dışında gayet rahat kaliteli bir hayatınız olur. 54 yaşında gitmezseniz 64 de hiç gidemezsiniz zaten dünyaya bir defa geliyoruz mutlu olmadığımız yerde bir gün bile geçirmemiz hata

• ⭐⭐⭐

Donald Trump, Tesla'yı protesto edenleri sınır dışı etmekle tehdit etti:

“Hasta terörist haydutların Elon Musk ve Tesla'ya yaptıklarından dolayı 20 yıl hapis cezası almalarını izlemek için sabırsızlanıyorum. Belki de bu cezaları, son zamanlarda çok güzel koşullarıyla ünlenen El Salvador hapishanelerinde çekebilirler.”

Bu haber gerçek mi :D :D

• @Atlantis00 bizdeki silivri soğuktur muhabbeti gibi olmuş bu gerçekse de yalansa da 🙈

• ⭐⭐⭐

@elektra Amerika bu sene dümdüz Türkiye simülasyonu yaşıyor :D

• Dv2021 ile başlayan ve Dv2026 ile devam eden umut süreci. Bu sene farklı olan şey sadece ilk defa buraya yazdım. Kim bilir belki bir totemin başlangıcına sebep olurum.. Mayıs'ta görüşmek üzere..

• İlk ve son sefer olur umarım. Herkese bol şans . 🙏. 🙏

• Geldim gittim geri sayım istedim. Hala gelmemiş :D

• ⭐⭐

herkese merhaba mart'ı da devirdik... geriye kaldı neredeyse bir aydan bir tık fazla bir süre... yine aynı heyacanı yaşamak isterdim hep derlerdi ilk sefer ki gibi olmayacak o heyecan ama beni zaman daraldıkça yine bir heyecan sarıyor... gerçi bu sene olsa da olmasa da amerikadayım artık ama green kart almaya hak kazansam her şey daha rahat olur tabi :)

• ⭐⭐

image.png
    gideceğim yeri paylaşıyorum :) nasıl sizce ?

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    M
    Kısa özet: Trump yönetimi Aralık 2025'te Brown/MIT saldırıları gerekçesiyle DV-2027'yi tamamen durdurdu; öncesinde zaten Ekim 2025'ten beri kayıtlar açılmamıştı. Buna ek olarak pasaport zorunluluğu ve 1 dolarlık ücret gibi yeni kurallar getirildi. Bu ilk kez değil — Trump ilk döneminde de 2020'de pandemi bahanesiyle programı durdurmuştu, Biden 2021'de yeniden açmıştı. Şu an konu mahkemede (Ivanov v. Trump davası) ve Nisan 2026 itibarıyla Dışişleri Bakanlığı "ulusal güvenlik" gerekçesiyle bir tarih vermeyi reddediyor. Yakında açılır mı? Tahmin etmek zor, ama birkaç işaret var: Program yasayla kurulmuş, tamamen kaldırılması Kongre kararı gerektiriyor — yani "sonsuza dek kapalı" değil, teknik olarak hâlâ yürürlükte. Ama yönetim idari yollarla (gecikme, yeni şartlar, "ulusal güvenlik" gerekçesi) fiilen dondurmayı sürdürebiliyor — 2020'deki gibi bu da uzun sürebilir. Ivanov v. Trump davasının sonucu önemli olabilir; mahkeme lehte karar verirse hükümet işlemlere devam etmeye zorlanabilir, ama dava erken aşamada ve sonuçlanması aylar sürebilir. 2020 emsaline bakarsak, bu tarz durdurmalar genelde bir sonraki yönetim değişene kadar veya mahkeme kararına kadar sürebiliyor. Benim tahminim değil ama mevcut duruma göre en gerçekçi beklenti: yakın vadede (birkaç hafta-ay içinde) açılma ihtimali düşük görünüyor; asıl belirleyici faktör mahkeme süreci ve yönetimin siyasi tercihleri olacak. Benim düşüncem, eninde sonunda açacaklar. belki 6ay, belki 1-2 yıl içinde. O sıra da hazırlık yapmak lazım.
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k