@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@eminucf1975 Öyle düşünmeyin hocam ama sadece lotterye de bel bağlamayın. Resmi veriye göre turist vizesinin onay oranı %80. Geçen sene burada gc çıkmayan çoğu kişi başvurup aldı vizesini, iyi bir profil oluşturup muhakkak turist denemenizi öneririm. Düşünün ben bile denedim haftaya mülakatım var

Selam nasıl geçti görüşmeniz ? aldınız mı ?
-
@Harpy-Eagle Merhaba evet görüşme detayları konusuna yazdım ama inanın sevinemedim o gün öldüm soğuktan hala aklıma geldikçe kötü oluyorum. Metrodan indim konsolosluğun önüne yürüdüm 5 dakika dışarıda duramadım ellerim dondu hissetmiyordum ellerimi. Kafeye girdim oturdum ısınayım diye sıra oluşunca bende benim saati almaya başladıklarında sıraya girdim. Dışarısı full rüzgarlıydı dondurucu soğuk vardı. Sırada aşırı yavaş ilerliyor ama ben zor duruyorum orada bir elimle kağıdı pasaportları tutuyorum öbür elim cebimde ama sürekli değiştiriyorum çünkü soğuğa el dayanmıyor. Yaşlı iranlı bir çift vardı adam dışarıda titriyordu soğuktan en sonunda güvenlik aldı onları en ön sıraya geçirdi. Ben pasaportu verdim güvenlikten geçtim o sıraya girdim ama son sırada bile ayak parmak uçlarım hala don şeklindeydi çözünmemişti. Mülakatım bitti çıktım dışarıya kar yağıyordu. Kuru soğuk olsa bu kadar olmaz nemli nemli soğuk rüzgar esince dayanılmıyor ama bende de hata var montun içine tişört giyip gitmiştim
Sabah kalktığımda hava -5 derece gösteriyordu birde ankara nın ayazını nemli rüzgarını ekleyince düşünün ne çektim o kafe olmasaydı herhalde soğuktan orada hipotermi geçirirdim abartmıyorum
-
@Harpy-Eagle Merhaba evet görüşme detayları konusuna yazdım ama inanın sevinemedim o gün öldüm soğuktan hala aklıma geldikçe kötü oluyorum. Metrodan indim konsolosluğun önüne yürüdüm 5 dakika dışarıda duramadım ellerim dondu hissetmiyordum ellerimi. Kafeye girdim oturdum ısınayım diye sıra oluşunca bende benim saati almaya başladıklarında sıraya girdim. Dışarısı full rüzgarlıydı dondurucu soğuk vardı. Sırada aşırı yavaş ilerliyor ama ben zor duruyorum orada bir elimle kağıdı pasaportları tutuyorum öbür elim cebimde ama sürekli değiştiriyorum çünkü soğuğa el dayanmıyor. Yaşlı iranlı bir çift vardı adam dışarıda titriyordu soğuktan en sonunda güvenlik aldı onları en ön sıraya geçirdi. Ben pasaportu verdim güvenlikten geçtim o sıraya girdim ama son sırada bile ayak parmak uçlarım hala don şeklindeydi çözünmemişti. Mülakatım bitti çıktım dışarıya kar yağıyordu. Kuru soğuk olsa bu kadar olmaz nemli nemli soğuk rüzgar esince dayanılmıyor ama bende de hata var montun içine tişört giyip gitmiştim
Sabah kalktığımda hava -5 derece gösteriyordu birde ankara nın ayazını nemli rüzgarını ekleyince düşünün ne çektim o kafe olmasaydı herhalde soğuktan orada hipotermi geçirirdim abartmıyorum
eh hayirli olsun. biraz güzel haber almakta güzel

-
@rnc buradan herkese tavsiyem turist vizesi deneyin. Gc çıkma ihtimali %1 desek bir turist vizesi şansınızı denemeniz bir ömür boyu gc denemeye değer şansta orana denk geliyor
-
@newbie97 yolculuk ne zaman belirlediniz mi benim gibi mayısı mı bekliyorsunuz
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hayır henüz belirlemedim ancak en geç yıl sonu diye düşünüyorum
-
Biraz üşümüşsünüz ama sonuçta olumlu olmuş süper sevindim
hayırlı olsun. detaylı yazınızada bakayım -
bu sene cok sakın burası ya

-
@Atlantis00 sosyal medyada gördüklerinize çok inanmayın %99u clickbait video. Sigortası varsa bir out of pocket değeride vardır 100bin ona kalan miktar değildir büyük ihtimalle sırf video izlensin etkileşim alsın diye yapmıştır
-
Günaydın herkese bazen gerçekten gerek varmı bu kadar uğraşmaya diye düşünmeden edemiyorum zaten çıkma olasiligi çok düşük iki duygu arasinda gidip geliyor aklim bu aralar
-
@Ecehzr Eskiden forumda çoğu kişiye çıkarmış şimdi en fazla aktiflerden 1-2 kişiye çıkıyor. Geçen senenin açıklanma zamanına bakın açıklanma saatinden itibaren okuyun bir istatistik olur en azından
-
Umarım bu sene benim senem olur, herkese merahabalar tekrardan!
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hayır henüz belirlemedim ancak en geç yıl sonu diye düşünüyorum
Gidince planınız nedir ? Orada kalmayı mı düşünüyorsunuz? Öyleyse nasıl okul falan mi
-
Hakkıma hayırlısı ise olması dileğimle umarım kazanırım.
DV2025: HNBS
DV2024: HNBS
DV2023: HNBS
DV2022: HNBS
DV2021: HNBS
DV2020: HNBS
DV2019: HNBS
DV2018: HNBS -
@Harpy-Eagle Benim de çoğu kişi gibi hedefim gidip statü değiştirmek tabi benim tek farkım bir daha dönmeyi düşünmüyorum emlak piyasasına bağlıyım birazda şu an için en mantıklı seçenek buradaki evi satıp oradan almak ancak faizler düştüğü takdirde daha mantıklı geliyor çünkü şu an emlak piyasası malum aşağıda kalmış durumda. Gerçi bu bir çok kişiye ters görünebilir geri döndüğünde bir yeri olsun ister herkes ancak bende öyle bir istek yok. Gönül ister greencard çıksın işim biraz daha kolaylaşsın ama şu an tek derdim emlak piyasası gibi gözüküyor ne kadar yüksekten satarsam kar kardır
-
@newbie97 Hayırlı olsun. Ben de İngiltere mevzusunu 3 Mayıs'a göre aktif edeceğim. Her şey gönlünüzce olsun
-
@Emre-Kurtulmuş Kadın bütün dökümanlarını paylaşmış, yorumlarda da zaten abd'de yaşayan bütün insanlar desteklemiş, etkileşim kasma amaçlı bir video gibi durmuyor. Bizzat dökümanlarını paylaştığı için emin olarak yazdım o yüzden. Kaldı ki klasik abd sağlık sistemi zaten şaşırtan bir video olmadı. Her şeylerini satıp abd'ye gidenler için uyarıcı bir video. Dünya hali ne olacağı belli olmuyor. Bir anda abd rüyasının içinde yaşarken sağlık sisteminin girdabına düşülebilir. O yüzden bir adım atarken dikkat edilmesi lazım ama 1 musibet 1000 nasihatten iyidir demişler.
-
@AhmetGS17 Yaşımız kaç olursa olsun bir yerlerden başlamak lazım artık. İngiltere güvenli bir ülke kesinlikle yaşanır, aslında irlanda da bile yaşanır fakat orada barınma krizi varmış vizeyle gidenler ev kiralayamadıklarını söylüyorlar kimse ev vermiyormuş gelenlere. Bir evi kiralamak için onlarca kişi sıraya giriyormuş gidenler böyle diyor
-
@AhmetGS17 Yaşımız kaç olursa olsun bir yerlerden başlamak lazım artık. İngiltere güvenli bir ülke kesinlikle yaşanır, aslında irlanda da bile yaşanır fakat orada barınma krizi varmış vizeyle gidenler ev kiralayamadıklarını söylüyorlar kimse ev vermiyormuş gelenlere. Bir evi kiralamak için onlarca kişi sıraya giriyormuş gidenler böyle diyor
Kesinlikle ilk söylediğinize katılıyorum. 54 yaşıma kadar hep "imkanlar dahilinde" bir hayat yaşadım. Çoğunluğumuzda böyle. Bari kalan ömrümde hayal ettiklerimin peşinde koşayım. Hani şu meşhur hikayedeki gibi; En azından hayallerimin yolunda ölürüm.
İngiltere mevzusunda eşim ve kızımla mutakabata vardık. Beni destekliyorlar. Ben de 3 Mayıs'ı bekleyeceğim dedim. Greencard olsa da olmasa da gideceğim ama içerik ve işleyiş farklı olacak -
@AhmetGS17 Önemli olan ailenizle huzurla yaşayabilmek. İngilterede bireysel silahlanma vs bildiğim kadarıyla çok kısıtlı bazı bölgeleri dışında gayet rahat kaliteli bir hayatınız olur. 54 yaşında gitmezseniz 64 de hiç gidemezsiniz zaten dünyaya bir defa geliyoruz mutlu olmadığımız yerde bir gün bile geçirmemiz hata
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k