Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.6k 874

• merhaba arkadaslar, biz statusuz bir sekilde (yani illegal girmisken) abd deyken gc cikmasi halinde icerden surec yurutulebilir mi?

• Çanakkale'de daha bir kaç gün önce kısa kolluyla gezerken şimdi nefesim donuyor. Hafta sonundan itibaren yine ısınacak. Hatta 18-20 hatta daha yukarı çıkacak.

• ⭐⭐⭐

@AhmetGS17 Ben kış insanıyım keşke havalar hep böyle olsa :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @mehmedwater hayır

• Merhaba. İlk defa başvuru yaptım inşallah ilk ve son olur🥹. İsteyen herkesede bol şans. 45gün kaldı zaman durdu gibi günler geçmiyor..

• IMG_4515.png

Lise diploması olmayanları ap ye bırakmışlar:(

yıllardır hiç bir şeye yaracağını düşünmediğimiz diplomayı halının altından çıkarırken diplomaya karşı bizim mahçupiyet

• @istalin deneyimlerde bende okudum bugun üzüldüm ap kalanlar için umarım biran önce sonuçlanır süreçleri

• @T-C-Kubilay-Dikici AP nedir?

• ⭐⭐⭐

@mehmedwater bildiğim kadarıyla içeriden yürütülmüyor tr ye gelip yürütmeniz lazım ancak onda da mülakattan geçebilir misiniz bilmiyorum neticede suç işlemiş sayılıyorsunuz orada. O yüzden lotoyla uğraşmayın bence iltica dosyanızı kazanmaya bakın direk gc veriyorlar zaten

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mehmedwater

statusuz bir sekilde (yani illegal girmisken) abd’deyken gc cikmasi halinde sürecinizi ABD’de yurutemezsiniz. ABD resmi makamlarında süreci yönetebilmek ve green card’a ulaşabilmek için hali hazırda yasal bir vize/statu ile ABD içerisinde olmanız gerekiyor

• ⭐⭐⭐

@istalin Zaten lise mezunu olmayanlar başvuru yapamıyordu sanırım ben mi yanlış hatırlıyorum. Sanırım diplomanın aslını istemişler. Kötü olmuş çok

• @Atlantis00 evet dediğiniz doğru ancak şu an yaşanan durum biraz farklı aslında. Sorun bu kişilerin lise mezunu olmayışı değil aslında orjinallerinin ellerinde olmayışı. Normal lise veya üstü diploma sunmanız yeterli yani üniversite diplomasıda yeterli ancak HK lise diplomasınıda görmek istiyor. Veya şu an üniversite okuyan bir talihli HKda girmek isterse lise diplomasını sunamaz çünkü diploması üniversitede tutuluyordur ve aslını vermezler ancak HK aslını görmek istiyor

• @Emre-Kurtulmuş Olaya bak şaka gibi. Sen git o kadar zoru başarıp gc kazan, sonrasında taa HK'den randevu alabil ama gel gör ki böyle bir sorun çıksın. Hem maddi hem de mental olarak büyük bir savaş. Allah yardımcıları olsun.

• @Atlantis00 lise mezunu değilsen iş türü olarak puan 7<8 olması gerekiyordu ve de en az 2 senelik iş tecrübesi gerekiyordu doğru hatırlıyorsun.

• ⭐⭐⭐

Bizim ankaradaki konsolosluk yüzünden milletin böyle şeyler yaşıyor olması üzücü bu sabah turist vizesi için mülakata girdim etraf iranlıdan siyahiden geçilmiyor. En son siyahi ailenin çocuğu yerde yuvarlanıyordu Allah hepimize sabır versin cn niz 2 bin bile olsa taşıyın Ankaranın kapısının önünden bile geçmeyin. Türkler olarak çok azınlıkta kalmışız konsoloslukta bile

• @newbie97 Dosya taşıma olarak Hong Kong veya Viyana diyorlar formda. Cidden cn 2 bin de bile olsa taşıyalım mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertq

Asağıdaki tablodan bir çıkarım yapabilirsiniz hangi cn dosyaların taşıyip taşımadığını, DV2025’de CN’si 44xx olan talihli Hong Kong’a taşıdı. Çıkarsa ve talihli olursanız o zamanı değerlendirirsiniz, bunun için zamaniniz olacak.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tDYbUUCBZdMs7pjwJXmjzGj6DlUGqf0ijGtTX5UjMHw/htmlview

• ⭐⭐⭐

@mertq Yani burada oturup konsolosluk beklemektense maddi durum el veriyorsa taşımak en mantıklısı. Hong kong viyana genel olarak mülakat veren yerler ancak şansınız yaver giderse daha ucuz maliyetli ülkeler kabul ederse o taraflara taşımanızı öneririm maliyet açısından. Çıkarsa kesinlikle ingilizce öğrenmenizi öneririm mülakatta kendinizi ifade edecek kadar. Ankaradaki çevirmen kötüydü ben 10 kelime durumu detaylı söylüyorsam çevirmen 3 ünü çeviriyordu detaylı çevirmiyordu mesela

• ⭐⭐

@mertq
    ilk başvurum dv24 olmuştu benim başvur sonuçlarım açıklana kadar forumda gezdim deneyimleri okudum okurken şöyle dedim dv24 kazanırsam sıram 13k üstünde olursa dosya taşırım 13k altında olursam ankarayı beklerim buna karar veriken dv23 deneyimlerini okudum..
    Sonuçlar açıklandı kazanamadığımı gördüm dv24 süreçlerini okudum ve dv25 başvurumu yaptım okurken ankara performansının düştüğünü gördüm ve 7k ile 10k arasını mülakat alamayan onlarca insan vardı herkes yine dosya taşıma telaşına girdiler kendi kendime dedim ki dv25 kazanırsam sıra numram 5k altında olursa ankarayı beklerim olmazsa taşırım dedim
    Sonuçlar açıklandı kazanamadığımı gördüm yine pes etmek yerine dv26 başvurdum ve şuan dv25 kazanan arkadaşların süreçlerin okuyorum gördüğüm kadarıyla ankara şuan bile 4k üstünde olanlar için bir risk artık performan düşünüyor olurda dv26 kazanırsam 2k üstünde olursam kesinlikle taşırım 2k atlında olursam beklerim :)

Bu sırada forumdaki edindiğim bilgiler doğrultusunda olurda dosya taşırım belki diye pasaport güçlendirmelere ve dosya taşımak maliyetli olduğu için birikimlerimi yapmaya başladım
    yaptıklarımdan kısaca bahedeyim

1. Dosya taşırım diyerek olası masrafları hesaplayarak dosya taşıma için para ayırdım
    2. Olurda önceki senelerde olduğu gibi dosya taşımalar sadece konsolosluklar aracılığı ile olursa diye schengen vizesi aldım italya fransa ispanya ya gittim
    3. Dosya taşıma imkanım olmaz belki kapanır diye AOS yapabilmek için Amerika truist vizesi aldım

• @T-C-Kubilay-Dikici
    Bu yazdığınız çok değerli bir post olmuş..Bir talihli adayının süreçte hareket imkanlarını arttırabilecek, olası değilikliklere hızlı yanıtlar verebilecek tüm noktalara dokunulmuş..
    Örnek teşkil eder..👏

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k